Familjevillan

renoverat sovrummet/färgtips!

När vi flyttade hit så hade Molly det sovrummet som vi har nu. Men sen kände vi att den storleken passade bättre för oss, det tar ju lite plats om man ska klämma in en spjälsäng i rummet.
Vi kände också att vi ville göra en ”budget renovering” av sovrummet så länge tills vi har fått ordning på resten av huset, och det blev så förvånadsvärt bra!
På väggarna satt det en gammal och strukturerad tapet (en tapet med synliga och utstickande mönster) som var en klassiker på gamla goda tiden. Istället för att riva ner all tapet och bredspackla hela rummet så köpte jag en billig väggfärg på Rusta och målade över.
För det första – Tapeten blev så jäkla cool med färg på! Skulle lätt kunna sätta en sådan tapet på nya väggar.
För det andra – Jag är sjukt imponerad av Rustas väggfärg! Jätteskön att måla med och täckte kanon. Jag vet inget om hållbarheten än men jag tvivlar på att det skulle vara några konstigheter. Skulle dock inte rekommendera att grunda väggarna med Rustas färg och sätta tapet över, det var ganska mycket latex i färgen och det är nog en stor chans att färgen släpper bakom tapeten.

Under alla golv i huset så ligger det fint trägolv som vi tänkte ta fram och slipa och lacka. Kommer bli så mysig känsla i huset då istället för olika golv i vartenda rum. Hoppas vi kommer ha tid för det i sommar.

Före

Efter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.