Familjevillan

Min gurkodling/tips

Här i fönstret i vardagsrummet står några av mina bebisar! Det här intresset med att odla är ju rätt nytt för mig. Så nu när jag skulle försöka att odla gurkor blev jag för ivrig och började alldeles för tidigt, och ställde mitt minidrivhus lite för varmt. Det resulterade i långa, smala och rangliga plantor.
Jag upptäckte också att gurkorna mår dåligt av att få vatten direkt på stammen och roten. Dom torkade ihop och bladen föll av. Då fick jag rådet av min svärmor att bygga upp ett skydd med jord så att vattnet inte kommer allt för nära inpå och det funkade kanon! Jag tog bort dom fula och torkade bladen och nu är det påväg nya blad.

Trots att jag sådde för tidigt så har det iallfall dykt upp gula blommor på dom rangliga plantorna. Det är blommorna som tillslut blir till gurkor. Jag hoppas dom orkar hålla sig tills dom får flytta in i växthuset! Ser ni förresten hur jag har byggt upp jorden mot stammen? 

Jag sådde iallafall några gurkor till på nytt lite senare som man egentligen skulle göra och dom mår mycket bättre, stammen är tjockare och mer stabil och så är bladen större och friskare! Dom är jag helt säker på att dom klarar sig tills det är dags för att flytta ut.

Mina tips till er:

Följ beskrivningarna på fröpåsen(om ni köper frön)

Ha inte förodlingen för varmt, då växer dom för snabbt och blir rangliga.

Skydda stammen mot vatten genom
att bygga upp med jord.

Var noga med att ge dom näring och plantera om dom när dom börjar stanna av, det kan betyda att dom behöver mer plats i en större kruka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.