Familjen Davidsson

Receptet i avsnitt tio: Villes africana

Foto: Ulf Huett

Köttfärs Africana av Anna Lind Lewin
Barnens bästa fest, 2011-03-15

——————————————————————————–

Detta är ett vinnarrecept från Ville, 4 år, familjen Lind i Ulricehamn. Lätt för barnen att gilla då man får plocka ihop det man själv vill stoppa i sig. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.

Förslag på tillbehör
Cashewnötter, gurkbitar, banan, röd och gul paprika, nektarin, kokos, körsbärstomater – allt möjligt som barnen gilllar.

Läs mer om boken och kolla in alla recept från Barnens bästa fest

Dela det här receptet.

Print

Ingredienser

1 kg köttfärs
smör att steka i
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Sås
4 dl vispgrädde
1.5 dl chilisås
4-5 tsk curry

Serveras med
Quinoa, ris, pasta eller i tortillabröd

Gör så här
1Sätt ugnen på 250 grader.
2Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.
3Salta och peppra.
4Lägg färsen i en smord, ugnssäker form.
5Vispa grädden så den blir tjock.
6Rör ner chilisås och curry.
7Bre ut grädden i ett jämt lager ovanpå köttfärsen.
8Gratinera i ugnen i 10–12 minuter, tills gräddtäcket blivit gyllenbrunt.
9Servera med valfria tillbehör och quinoa, ris, pasta – eller i tortillabröd.

Vi brukar ha bananer, jordnötter, mandariner, anananas och majs till i olika skålar, så man kan plocka själv vad man vill ha.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.