Foto: Ulf Huett
Köttfärs Africana av Anna Lind Lewin
Barnens bästa fest, 2011-03-15
——————————————————————————–
Detta är ett vinnarrecept från Ville, 4 år, familjen Lind i Ulricehamn. Lätt för barnen att gilla då man får plocka ihop det man själv vill stoppa i sig. Receptet finns med i boken Barnens bästa fest.
Förslag på tillbehör
Cashewnötter, gurkbitar, banan, röd och gul paprika, nektarin, kokos, körsbärstomater – allt möjligt som barnen gilllar.
Läs mer om boken och kolla in alla recept från Barnens bästa fest
Dela det här receptet.
Ingredienser
1 kg köttfärs
smör att steka i
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Sås
4 dl vispgrädde
1.5 dl chilisås
4-5 tsk curry
Serveras med
Quinoa, ris, pasta eller i tortillabröd
Gör så här
1Sätt ugnen på 250 grader.
2Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.
3Salta och peppra.
4Lägg färsen i en smord, ugnssäker form.
5Vispa grädden så den blir tjock.
6Rör ner chilisås och curry.
7Bre ut grädden i ett jämt lager ovanpå köttfärsen.
8Gratinera i ugnen i 10–12 minuter, tills gräddtäcket blivit gyllenbrunt.
9Servera med valfria tillbehör och quinoa, ris, pasta – eller i tortillabröd.
Vi brukar ha bananer, jordnötter, mandariner, anananas och majs till i olika skålar, så man kan plocka själv vad man vill ha.
Senaste kommentarer