Familjen Annorlunda

Cirkus Scott!

Idag är det första advent , första dagen på december, 23 dagar innan julafton, och nio dagar innan jag fyller år.

Och det är även den dag som ungarna och jag, och syrran, längtat till länge nu … Dagen då vi skulle på Cirkus Scott!!

Och ÅHHH så bra den är :)

IMG_9389

 

Vi åkte till Stockholm vid 14.00, och tur var det för jösses vilka köer! På en söndag? Men det var väl vägbyggge eller nåt… Jag höll på att köra i diket ( fast i mittenfilen) när jag plötsligt hade en pikébuss med blåljus i backspegeln precis bakom mig, fasen vad rädd jag blev. Man är ju uppfostrad med respekt för polisen , på ett bra sätt, de är de goda som hjälper en, men fan vad de skräms ibland ;)

 

Vi kom fram, och parkerade vid Sveriges radio, och promenerade sista biten, Jamie var jätteduktig på att gå, höll i mig och syrrans hand och sen travade han på i högt tempo.

IMG_2011 IMG_2013

 

I sista sekund kunde inte Janelle och Patricia följa med, med alla de sju övriga var med, Corrinda, Robban, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie.

Inne i foajen har de så fint med karuseller, och små ”bås” med trolleriskola, eller köra radiostyrd bil, gå på lina, eller prova att snurra tallrikar på en pinne, men vi var så sena att vi bara hann med att gå på toa och sen ville vi inta våra platser.

Tanken var annars att vi skulle hinna mingla runt och kika lite där, men köer och sen hitta p-plats tog sin tid. Men det gjorde inget :)

Vi hade fått platser i logen, och det är alltså närmast manegen, coolt!

Speciellt när de stora hästarna sprang runt…wow vad nära man var, och vad STORA de var…mäktigt.

Men de här stod bara stilla och var vackra:)

IMG_2022

 

Det var TV-inspelning för SVT idag, och det visas på Barnkanalen på fredag, och det är ju alltid extra roligt att se en föreställning man varit på , på tv, så ungarna kommer sitta och kommentera att de var mkt roligare att vara på plats ;)

Jag googlade fram en Gary Moore video i fredags för att visa Janelle och Simon vem han var, och kanske framför allt ville jag visa att jag inte bryr mig om hur folk ser ut, med tal om att Kevin går vidare på sitt utseende:) Gary Moore var en suverän musiker, men han var inte bildskön. Men hade en så härlig röst! Det visade sig att den var inspelad i Stockholm 1987…och då var ju jag där!

Shit, snacka om att kastas tillbaka i tiden, jag kunde riktig känna hur det var den gången, fast nu, ganska många år senare.

 

Föreställningen började, och sen var det fart och fläkt och skratt och wooooow!

Jag har bara ett enda litet ”klagomål”, och det är att de inte är stilla i en sekund, så man hinner fota :)

Alltså är det massor av bilder i kameran, men suddiga.

Men knivskarpa nummer, och alla är så duktiga. Ni får nöja er med suddiga :)

IMG_2080

 

IMG_2085

Man kan hoppa genom ringar exakt hur som helst…bakåt, framåt, med ett ben först, två ben först, med hjälp av nån annan, ensam, osv….Jag satt med hakan nere vid knäna…jag som inte ens kan krypa igenom rockringarna på musikleken utan att fastna ;)

En del av min skara ♥

IMG_2095 IMG_2096

 

Peter Settman goes cirkusartist?

 

IMG_2097

Han hade blivit utmanad via sitt program, och ha  klarade av det med bravur:)

IMG_2106

Nio och en halv meter upp i luften….hu:)

IMG_2131 IMG_2144

 

Bilderna gör det inte rättvisa på något vis, inte ens i närheten. Föreställningen är nånstans runt två timmar lång, kanske längre, men den kändes som en kvart, jag hade gärna suttit kvar än. Jamie hade dock inte klarat det , utan var på gränsen att flippa ur näst sista numret, men lyckades hitta lite fokus för att sitta still en stund till :)

Jordan satt som ett ljus, och det gjorde de andra med, men Jamie är ju bara två år, med fullt av spring i benen, så jag är imponerad att jag inte behövde gå ut med honom…♥

Han var bara drygt ett år förra året vi var där, och satt fint då med, så han gillar nog hela grejen med cirkus. :)

 

Om ni har möjlighet så gå och se den här föreställningen, det är julmys på hög nivå, och om inte, så se den på Barnkanalen iaf!

För övrigt funderar jag på att skaffa en sån tomteklänning till jul, tror ni inte att det skulle bli succé ;)?

Det var helt underbara hundar och hästar med, men de fastnade knappt på bild, så fort rörde de sig, men oj så duktiga. Hundarna såg ut att tycka att det var det roligaste de gjort i hela sitt liv :)

 

När det var slut, blev jag än en gång påmind om hur väluppfostrade mina barn är, för Trixie samlade ihop skräpet vi åstadkommit, och bar det sen med sig tills hon hittade en soptunna:)

Skillnad mot vissa andra som dumpar sopor lite hur som helst ;)

IMG_9382

Jag har tjatat om dessa sopor i alla år, att man inte kastar på marken, utan att man slänger det i en därför avsedd behållare eller påse, uppvuxen som man är med Håll Sverige rent-kampanjen:) och det har alltså gett resultat.

 

Jag och familjen tackar Cirkus Scott för en fantastisk afton, ett underbart sätt att fira första advent på :)

IMG_9390

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Ser att du också har datum ljus :-) Vi har hittills aldrig lyckats bränna ner till 24 utan brukar fastna vid 13 :-) sen glöms det bort. :-)

  2. Ida

    Vilka jättesöta barn du har, Corrinda är ju verkligen lik Patricia. Kul med cirkus, låter som ni haft en väldigt trevlig första advent.

  3. Delokaliserad fotoblogg

    Trevligt med cirkus.
    Använde du systemkamera? I så fall, Vilket ISO-tal körde du med när du fotade? Bilderna verkar såvitt jag kan se inte så brusiga, så hade kanske varit värt att testa ett högre, då hade du kunnat ha kortare slutartid och därmed slippa rörelseoskärpan som nu gjorde sina bilder suddiga.
    Något att tänka på till nästa gång om du inte redan gjort det.

Comments are closed.