Hemma igen :) och flyttar ! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Hemma igen :) och flyttar !

Jag kommer flytta bloggen :)

Det Ă€r dags nu 😜 och vĂ€ldigt vĂ€ldigt snart kommer jag finnas pĂ„ carolawetterholm.se

SÄ jag hoppas sÄklart ni följer med!! Givetvis bjuder jag pÄ flyttgröt fast i en annan form:)

Det Àr inte riktigt klart Àn men jag sÀger sÄklart till!!

Den kommer nog se ut sĂ„ hĂ€r! Är det bra?

Det kÀnns otroligt kul! Lite nystart och nya tag:)

SÄ till dagarna som gÄtt;)

Som vanligt Àr det drÀnerande att vara pÄ skola. PÄ ett kul sÀtt sÄklart!

Eftersom jag alltid pluggat pÄ distans sÄ Àr de hÀr trÀffarna som Àr, viktiga inte minst för att fÄ ansikten pÄ kursare.

PÄ mina HÀlsocoach utbildningar och Àven journalistiken sÄ hade vi trÀffar som var 2-3 dagar. Det gav sÄklart vÀldigt mkt mer i form av vÀnskap eftersom man dÄ ruggas ihop tÀtt tÀtt under tvÄ eller tre intensiva dygn. Vi Àter frukost ihop, fikar, lunchar och sen middag och kvÀllshÀng.

Jag fick vÀnner för livet:)

Framför allt den första HĂ€lsocoach som var uppe utanför Kramfors, den gav mig pĂ„ ett kanske högtravande sĂ€tt – Livet tillbaka :)

Jag lĂ€mnade för första gĂ„ngen mina barn och Ă„kte tĂ„g norrut i flera timmar, tog mig till den lilla vackra byhĂ„lan Hola. DĂ€r fick jag för första gĂ„ngen sen jag började ana att nĂ„got var pĂ„ vĂ€g Ă„t helvete med mitt förhĂ„llande, AVKOPPLING OCH SÖMN❀

PÄ allvar nu sÄ hade jag inte sovit en hel natt pÄ mÄnga mÄnga Är innan jag kom dit. Dels pga ammande bebisar och smÄbarn sÄklart. Men amningen gör sÄ att man klarar av sömnlöshet. Det har aldrig varit ett problem.

NÀr exet drog började katastrofsömnen.

FrĂ„n början av 2013 sov jag ytterst lite, och den sömn jag fick var av usel kvalite’

Jag började pÄ Hola hösten 2014 sÄ det var ju snudd pÄ tvÄ Ärs tortyrsömn.

Jag bytte mobil abonnemang till 3 precis innan jag Ă„kte dit första gĂ„ngen, de lovade att det skulle funka men bullshit 😬

Absolut ingen tÀckning alls sÄ jag var helt avskuren frÄn omvÀrlden . NÀ, det fanns wi-fi sÄ jag kunde ha kontakt men ringa funkade inte. SÄ det innebar förutom att mina biljetter hem inte ramlade in förrÀn jag var inne i Kramfors, )fick planka pÄ bussen ;) )att jag inte kunde ringa hem och snacka med kidsen. Eller mamma.

Mamma har en gammal stenÄldersmobil sÄ ville jag henne nÄt fick jag gÄ via ungarna, vilket kan ta en minut eller en dag lite beroende pÄ deras dagsform;)

SÄ, alltsÄ blev det i princip ingen kontakt:)

Jag litar till 100% pÄ att mamma klarar allt som kan intrÀffa pÄ hemmaplan sÄ det var bara ren avkoppling .

Som att vara i en bubbla. Inga nyheter, inga vardagsproblem. Bara undervisning i sÄnt jag Àr intresserad av, ihop med roliga mÀnniskor.

Och för första gÄngen sen Janelle föddes 1994 sÄ kunde jag krypa ner under tÀcket och veta att jag absolut inte skulle behöva göra en insats av nÄgot slag under natten.

Jag har aldrig sovit sÄ gott som dÀr, funderar pÄ att söka skola dÀr igen bara för den sakens skull :)

Haha. NÀ, nu Àr det VÀxjö som gÀller.

HÀr Àr det dock bara en dag. Och förelÀsningar hela tiden, sÄ förutom fika och lunch blir det inte sÄ mkt tid över att umgÄs. Förra gÄngen hÀngde jag med nÄgra, och den hÀr gÄngen med nÄgra andra. LÀra kÀnna folk nÄgra Ät gÄngen liksom:)

Man kan plugga vidare pÄ detta flera Är sÄ om vi alla gÄr vidare sÄ kanske man kÀnner alla sÄ smÄningom:)

Jag har tappat en förmÄga som jag förut tyckte var lite jobbig. NÀmligen att förr nÀr jag trÀffat en person en gÄng sÄ kÀnde jag igen den for life.

Nu har jag nĂ„n slags teflonbelĂ€ggning pĂ„ hjĂ€rnan – allt rinner av direkt 😬

Sjukt vÀrdelöst.

Och namn!!! I samma sekund nÄn sagt vad de heter sÄ har jag glömt det.. Jag tycker det Àr en usel egenskap! Handlar definitivt inte om ointresse utan om att det bara inte fastnar.

Har ni samma ?? NÄgra knep för bÀttre minne kanske??

Jaha. Vad var det jag skulle sÀga nu dÄ??

😂😂

Jo!! Just ja.

Det hĂ€r slottet – Teleborgs slott. Jag kan inte slĂ€ppa det. SĂ„ magiskt pampigt.

Jag sov som en prinsessa, inga spöken. Inga som lyckades vÀcka mig i alla fall ;)

Jag hade ju sovit kasst i tre nÀtter innan sÄ helt Àrligt hade jag nog inte vaknat ens av en flock vilda elefanter.

Men.. NÀr jag krupit ner under tÀcket sÄ insÄg jag att det skulle kunna ligga nÄgon under sÀngen.. den hade sÄdana dÀr sÀngkappor hela vÀgen ner till golvet. Nu Àr jag ju inte harig nÄnstans nÀr det gÀller sÄnt dÀr, men drog ÀndÄ in handen under tÀcket, just in case;)

SĂ„ inget spöke som eventuellt bodde under sĂ€ngen skulle kunna strĂ€cka upp handen och peta pĂ„ mig 😂

Jag lÀt gardinen vara uppdragen sÄ att morgonljuset skulle lysa in.

Och sov frÄn midnatt till 8.00. Vaknade av klockan och var rÀtt pigg och utvilad:)

Toa i korridoren innebar lite meck med morgontoaletten men jag bor ju pÄ camping pÄ sommaren:)

HĂ€r slapp man iaf gĂ„ utomhus😜

Gick nerför de pampiga stentrapporna till Riddarmatsalen och frukosten.

Lite folk, kan vara att alla andra Àr morgonpigga ;)

De hade croissanter ! Tio poÀng.

Som sÀllskap lÀste jag nÄn ekonomidel av en tidning som lÄg pÄ bordet. KÀnde mig sjukt cool nÀr jag satt dÀr och blÀddrade bland aktiekurser och annat obegripligt ;)

NÀr vi Äkte hem sen sÄ snackade jag med en kursare som visst ocksÄ bott hÀr;)

En vÄning under mig och hade gÄtt frÄn frukosten strax innan jag lallade in. Typiskt. Men nÀsta gÄng kanske vi kan sÀllskapa, om jag bestÀmmer mig för att bo kvar.

Dagen rusade pĂ„ med förelĂ€sningar om de böcker vi lĂ€st.. jag har oerhört svĂ„rt för att analysera böcker. Eller ens fatta nĂ€r de liksom refererar till andra verk.. begriper vĂ€l inte jag att Leonard cohen refererar till Bibeln i sina dikter.. gamla testamentet Ă€r nu inte min paradgren 😂

Men lÀrorikt !

Eftersom hela dagen innan spenderats pÄ resande fot sÄ var det lite skönt att jag hade en hel timme att slÄ ihjÀl innan tÄget hem sen. Man blir plattrövad av att sitta still och det rycker i benen av att fÄ röra pÄ sig. Promenerade runt i VÀxjö en stund men ledsnade pÄ att dra rullvÀskan . Ni vet hur det lÄter : *tuckatuckatuckatuckatuckatucka*

Tills sist hör man bara det. Och sĂ„ Ă€r det makalöst jobbigt att dra en resvĂ€ska! Den Ă€r liten och lĂ€tt men blir bökig Ă€ndĂ„. Ont i armen, ryggen och nacken 😂

Stod ovh snackade med syrran i telefon en stund i stÀllet, innan tÄget kom.

Sov mestadels pÄ tÄget. Vaknade av att killen innanför petade försiktig pÄ mig nÀr han skulle av. InsÄg att jag nog bÄde snarkade och hade munnen pÄ vid gavel och sÄg sÄdÀr skönt korkad ut;)

Pappa hÀmtade mig i Uppsala och sen var det bara raka vÀgen i sÀng. Somnade pÄ en grisblink fast jag slumrat pÄ tÄget.

Helt klart Àr sömnkontot inte i balans.

I kvÀll Àr det konsert!

ThĂ„ström ❀ och alla sĂ€ger att den Ă€r magisk sĂ„ jag förvĂ€ntar mig att bli blown away.

Det blir man alltid av honom iofs.

Vad ska ni göra i helgen?

Vet att nÄn av er pÄbörjade en renovering förra helgen sÄ kanske att det Àr slutfix dÀr ?

Oavsett vad sÄ hoppas jag ni fÄr en fin helg!

😍

Kram pĂ„ er❀

Skapa en blogg pÄ LOPPI.se du ocksÄ, klicka hÀr! Och du har vÀl inte missat topplistorna, klicka hÀr!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

LÀs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vÄr integritetspolicy.
 1. Dickson Stella

  Mitt namn Àr Dickson Stella frÄn ZAMBIA, jag Àr hÀr för att ge mitt vittnesbörd om en lÀkare som hjÀlper mig i mitt liv. Jag var infekterad med HIV-virus under 2012, jag gick till mÄnga sjukhus, kyrkor för botemedel men det fanns ingen lösning, sÄ jag tÀnkte hur kan jag fÄ en lösning sÄ att jag inte kan förlora mitt liv, jag förlorade allt jag har min man flyr frÄn mig och tog ocksÄ mina barn pÄ grund av min sjukdom. En dag var jag i flodsidan och tÀnkte nÀsta steg att ta om det skulle hoppa in i floden sÄ att jag helt kan lösa mitt liv eller bara tÀnka var jag kan gÄ för att fÄ en lösning. sÄ en kvinna gÄr till mig och berÀttar för mig varför jag Àr sÄ ledsen och jag öppnar allt för att berÀtta för henne mina historier, hon berÀttade för mig att hon kan hjÀlpa mig, det Àr anledningen till att hon normalt kommer hit för att hjÀlpa mÀnniskor sÄ att du kan botas för att hon var med i det hÀr problemet innan, presenterade hon mig för en lÀkare som kastade stavar pÄ mÀnniskor och gav mig han nummer och e-post sÄ jag ringde honom och mailade honom ocksÄ. Han berÀttade för mig allt jag behöver ge och ger mig instruktioner att ta, vilket jag följde ordentligt. Innan jag visste vad som hÀnde kallade han mig och berÀttade att jag skulle gÄ till medicinsk kontroll, kallad Priest Salami för dina lösningar nu vid
  purenaturalhealer@gmail.com lÀgg till honom pÄ watsapp +2348105150446

 2. Ah

  Jag fick ett supertips av en tjej en gÄng pÄ hennes (Elaine eksvÀrd) förelÀsning!: nÀr personen tar i hand och sÀger sitt namn sÄ sÀger du: Hej xx, trevligt att trÀffas/hoppas du ska trivas (kanon pÄ jobbet nÀr nya förmÄgor kommer)DÄ har du bÄde hört namnet och sagt namnet, testa och se!
  Kul med bloggflytt!! Jag hÀnger med:)

 3. Anna

  Var pĂ„ fest pĂ„ slottet tidigare i Ă„r, slottet Ă€r en morgongĂ„va om jag nu inte minns fel… Inte sĂ„ illa.

 4. Mia

  Har ocksĂ„ jĂ€ttesvĂ„rt för ansikten & namn. Var pĂ„ en kurs i veckan, satt pĂ„ samma plats och smĂ„pratade med samma granne i tvĂ„ dagar. PĂ„ sista fikat innan kursen var slut sĂ„ pratade jag med en tjej, tyckte hennes armband sĂ„g bekant ut men inte mer Ă€n sĂ„. Blev dĂ€rför vĂ€ldigt paff nĂ€r vi gick tillbaka till vĂ„ra platser och hon dĂ„ satte sig bredvid mig… pinsamt!