Familjen Annorlunda

Gårdagens göra:)

I går var det måndag:)

Nähä..?

Jag väckte kids, och fick iväg dem lite tidigare eftersom de var tvungna att gå till skolan, Jamies cykel hade punka.

Jag hatar cyklar som inte funkar, skrapar, låter illa, får punka och sådär. Det är bökigt, skitigt och man gör alltid illa sig, jag brukar bryta av nån nagel så det gör sådär svinont att man ser stjärnor.

 

Sen kröp jag i säng igen:)

Vaknade lite senare, och låg en stund och gosade med Doris i sängen. Hon hårar så mycket nu att det är snudd på en halv hund i soffan och en i sängen när hon legat där… Brrr.

Patricia var hemma så jag snackade med henne medan vi käkade frukost och jag drack kaffe och hon sminkade sig. Sen pep jag iväg och hämtade Jamie i skolan.

Min tanke var sen att ta med hans cykel till nån cykelreparatör, för jag konstaterade att han behövde ett nytt bakdäck och då måste jag ändå åka och köpa ett sånt, det gå snabbare och blir säkert billigare i längden att låta ett proffs fixa. Jag kan, men vill inte:)

Men han sa att han kunde ta en annan, och när jag kollade på den så hade den punka den med, så jag pumpade upp den, och skruvade åt ventilerna. Ungarna är värdelösa på att pumpa sina cyklar, de tror att man ska skruva upp ventilen eller kanske till och med ta bort den helt? Nån av grannkillarna är enligt eget tycke händig, och försöker hjälpa till, men det blir aldrig riktigt bra;)

Jag smorde upp kedjan och böjde till kedjeskyddet som raspade. Gosh.

Jamie har cyklat på den hela eftermiddagen så det verkar inte vara riktig punktering på den, ta i trä.

När jag nu ändå var ute så tankade jag gräsklipparen och körde kanske årets sista klippning? Kan man tro det? Möjligen en till, men sen är det nog mer skotta snö som gäller. Eller sopa slask.

Plockade upp massa grejor, bar in ett bord och två bänkar i poolrummet.

Öppnade kylskåpet, ni vet det med den härliga ölslushen ni vet

öl och kunde konstatera att bara för att jag inte tog hand om skiten på en gång så har nu alla flaskor frusit sönder…och jag har ännu mer att ta reda på. Hur fan är det ens möjligt att det fryser?? Det är inte kallt som i en frys där inne, inte på långa vägar. Inte ens frysen under är speciellt kall.

Vad jag gjorde nu?

Jamen jag stängde;) Nu finns det inga fler flaskor som kan frysa sönder, varför stressa…;)?

Jag pallar inte, det är massa glassplitter, massa ölslabb som kommer rinna ner på den gröna ute-heltäckningsmattan och sunka ner den, och …nä. Jag tar det SEN:

 

I stället gjorde jag massa annat.

Lagade mat tex.

Åkte och tränade. Hade rejält ont efter Davids pass i lördags, men ont ska med ont fördrivas, och nu var det power hour med Björn. Det är alltid kul. OM man med kul menar jobbigt och svettigt:)

 

Nu ska jag pipa iväg, återkommer senare:)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Vänd kylen med baksidan neråt och stoppa in i bilen och åkte och töm den på en sopstation.(med bärhjälp såklart)

  2. Ewi

    Om de står upp emot bakre väggen i kylen kan den få fnatt och kyla som en frys. Har hänt nån gång när nån plastpåse tomater legat för nära.

    Jag hade en sån röra på balkongen i vintras, hade köpt öl till julmaten men få gick åt. De stod dock i en papperskasse så slängde alltihopa i en frusen klump. Det får man säkert inte men jag ville inte få öl överallt. Enda jag annars kan komma på är att sopa alltihopa i en lingonrensare (sån rund med galler) och ställa i duschen medan det tinar och rinner bort. Med risk att nått splitter ändå smyger igenom…

Comments are closed.