Familjen Annorlunda

Det blev en helkväll….:)

I går var det ju tråkväder och jag var lite sur och gnällig, men det ordnade upp sig framåt eftermiddagen.

Jag fick tvättat en massa, renbäddat i min säng och hela sovrummet sanerat från skit som alla släpar in där. Dammsugning övervåningen och sen fick det vara nog:)

Corrinda och Marcus kom hem, och började göra sig i ordning.

Mina äldsta tjejer har länge pratat om att åka till Texas Longhorn och käka. Patricia jobbar ju där, även om hon nu har ett annat arbete som hon varvar med. Det är synd om Texas Uppsala som inte får ha henne kvar för jag vet att hon är duktig och omtyckt av gästerna. Dock verkar restaurangbranschen jobbig och livegen överallt  Slit ut folk och kasta iväg dem. Nu menar jag inte specifikt något ställe utan det är ju stor omsättning överlag.

I alla fall, de frågade om jag och syrran ville med, och jag var tveksam. Tyckte att det kändes taskigt mot småknotten hemma. Tills Patricia sa att de ju käkar med sin farsa på restauranger varenda umgänge… Äh vafan, jag hakar på:) Texas lammfilé drog så hårt. Jag har ätit där en gång och då tog jag en sån med sötpotatisfries och holy moses så gott.

 

Alltså gjorde jag mig i ordning, sminkade lite och körde sen på outfiten jag visade här för nån dag sen.

cellbes

Jag köpte två likadana tröjor från Wish, eftersom deras storlekar är så märkliga. Den kostade typ 40 kronor så jag tänkte att jag kan ge bort den ena som inte passar. Man får liksom ta i uppåt. Den jag har på bilden är XL..Köpte en i L med och den passar likadant, så då har jag två då:)

Byxorna från Cellbes, och alltså jag är kär i dem, så sköna och jag tycker de är så snygga. Att jag sen fick frågan klockan halv fyra i morse om jag låg i lumpen, det kanske inte är så konstigt;)

 

Marcus har tagit körkort precis, och hade fått låna sin pappas bil så vi åkte ståndsmässigt ner på stan. Att sitta i baksätet är en annorlunda upplevelse:) Jag gör det typ bara om jag åker med mamma och pappa. Men det känns otroligt skönt att slippa vara den som alltid kör.

baksäteschaufför

Jag minns när min exman tog körkort, (jag var ju extremt seg med det och var typ 26 år innan jag äntligen kände att jag behövde det;) ) och vi plötsligt var mobila på ett helt annat sätt. En gammal röd Volvo Amazon rullade vi runt i, jäklar vad fin den var.

Nej, jag är inte riktigt SÅ gammal att det var en modern bil, den var antik även då:)

Marcus kör mycket bra och jag känner mig inte ett dugg orolig över att vare sig åka med eller att de kör själva. Vi parkerade och gick sista biten där vi mötte upp Janelle och Simon, Patricia och Simon och syrran.

IMG_2392

Ett bord var reserverat för oss och vi började med dryck. Det här är en skitgod öl – Sleeping Bulldog tror jag den heter. Jag gillar all öl utom de som är riktigt äckelbeska, men föredrar att de är lite mörkare. Jag kan slänga mig med ale, IPA APA och stout och så vidare, men är väldigt långt ifrån att ha koll:)

Det absolut bästa är en skummig Guiness, jag älskar det.

Men den här är en favorit. Den och helt vanlig Staropramen, som jag inte alls vet hur de stavas, men det ser rätt ut.
IMG_2393

Vi fick in ett fat med nachos och röror och smaskade i oss. Jag var så hungrig insåg jag när vi satte oss. Åt frukost vid 12 kanske och sen inte ens kaffe under resten av dagen, och vi träffades här vid 20.00.

Smällde glatt i mig förrättssalladen också och började inse att det kanske skulle bli trögt att få i sig hela lammet som jag såklart beställde.

IMG_2394

familjemiddag

Mina stora fina. Ohana ♥

Så kom det in då….♥ Alltså det här är så jäkla gott!!
IMG_2396

Jag tror vi fick lite extra lamm, personalförmån, jag tyckte Patricia sa att det var 350 gram? Sötpotatisfriesen är to-die-for. De är så grymt goda att jag kommer drömma om dem ett tag nu. Går ni på Texas Longhorn nånstans så testa dem. Till och med Corrinda som inte alls gillar sötpotatis tyckte om dem.

Det gick ganska bra att peta i sig all mat. Fick lov att lämna en liten bit av lammet, men det var inte mycket, och så majskolven. Det var STOPP:

Övriga åt bland annat ribs som var supergoda de med och nån stor steakbit som var grym den med.

Patricia älskar frosen daiquiri och tycker att det är perfekt efter en tung måltid så vi beställde in sådana.
IMG_2397

Och sedan blev det visst en mango med:)  (Nej Corrinda fick inget, och Marcus körde)
texas longhorn

Jag får nio av tio gånger brainfreeze av sådana här drinkar men inte igår. Kanske har att göra med att jag var för mätt för att dricka mer än små sippar:)

Plötsligt tjoar nån ”Carola!!” och jag ser en tjej komma emot mig. Jag hade lyset i ögonen och hann inte riktigt se vem det var innan hon sa: ”Ida!” och då klickade det:) Ida:)

Som jag var på barnmässan med och som jag brunchat på Ikea med. Jag gick med henne och hälsade på henne sambo och deras sällskap och sen stod vi en stund ute och snackade.  Folk har laster som utövas ute i det fria, och jag hamnar alltid där med dem. Nej, jag röker inte, men sällskapar.

Ida ville gå på Flustret och jag är alltid med på kul saker. Jag presenterade mina kids för henne och de gillade Ida massor, Nu är hon ju bara några år äldre än mina äldsta så det vore konstigt om de inte klickade:)

Eftersom ”ungarna” skulle vidare för att nattbada på Fyrishov, så sa vi hejsvejs, tackade för en supertrevlig kväll, betalade och gick vidare till O´Learys. Ida som har två små barn hemma var taggad på att dansa, men så ringde barnvakten och hon var tvungen att åka hem:/

Bah, men vi bestämde genast att vi tar en kväll snart. Jag och syrran stannade kvar på O`Learys till de stängde vid midnatt och då traskade vi vidare till Flustret.

Jag var så mätt! Magen var som en uppblåst spärrballong och stod åt fyra hörn, och efter att ha knäppt upp bältet ett hack så kändes det bättre, och det var skönt med en promenad. I regnet såklart….

Men jag hade ont i magen, magknip som kom och gick. Jag riktigt kände hur köttet där inne låg och jäste;)

Men vafan, man kan inte vika ner sig och vi dansade loss inne på Flustret tills vi var svettiga och då gick vi ut på balkongen. Eller balustraden kanske för den går längs med hela huset. Flustret är så fint:)

Vi stod en stund men sen snodde vi åt oss två stolar vid en bord och började snacka med killarna som satt där. I vår ålder:) De var från Stockholm och var här ett stort killgäng för att se matchen som är idag, mellan Sirius och AIK: Jag har ingen jättekoll på fotboll men vet ju att vårt Sirius spelar med de stora grabbarna nu, och det är man ju stolt över:)

Satt länge och snackade med dem innan vi gick in och dansade igen, de sällskapade.

Sen blir man ju lika förvånad varenda gång de tänder lamporna…?

Va? Är det slut nu? Redan.. Vafan.

Jag är ju nattmänniska av rang, och ställena stänger vid 03, men jag är sällan ens i närheten av trött vid den tiden, speciellt inte om jag är ute. Sommartid skulle jag kunna vara vaken hela nätterna. Jag har ju jobbat natt och just på sommaren är det så enkelt, det ljusnar och med ljuset kommer energin tillbaka. Vintertid däremot…jobbar man natt då så ser man knappt dagsljus eftersom man måste sova några timmar på dagen.

Men nu var det slut. Jaha.

Det hade slutat regna och var rätt varmt ute och jag kände inte alls för att åka taxi hem utan tänkte gå. Det tar drygt en timme, och är rätt trist väg, men jag tänkte att jag kör i lurar och lite Guns and roses eller Misery loves company så går det fint. Köttet låg där inne i kistan och jäste så det kändes nödvändigt att promenera bort det  värsta. Syrran hade cyklat ner och erbjöd sig att jag kunde ta hennes cykel så gick hon. Det tar ungefär lika lång tid för henne att gå som för mig att cykla, så efter att vi dividerat en stund gick jag med på det.

Bara det att hon är längre än mig, med den följden att jag inte riktigt når ner till pedalerna;) Så jag har cyklat sju kilometer som en smörklick på en het potatis och har så ont i rumpan idag;)

Hennes cykel är supergammal, det är vår mormors från typ 40-talet, kanske ännu äldre, komplett med reg.skylt och allt. Den är tung och lite skranglig, speciellt när sadeln är för hög så jag fick vackert hoppa av och gå i uppförsbackarna. Men oj vad skönt det var ute i natt:)

Kom hem strax efter fyra och kröp i säng, bara för att vakna av grannens hönor nån timme senare. Jäkla skit. Men när jag vaknade för gott och klev upp så mådde jag som en prinsessa. Med magont dock. Nu börjar det ge sig, efter ett antal koppar kaffe brukar det mesta bli bra:)

 

Fasen vad jag tycker det är roligt att dansa! Jag är inte speciellt bra på det, smidig som ett kassaskåp är nog närmare sanningen, och jag gillar ju inte musiken de spelar på de flesta ställen. Men det till trots så är det så kul:) Och jobbigt ju, så det måste ju nästan räknas som motion…;)

Jag tror bestämt att detta ska ingå i min nya rutin. Tvätta på måndagar, träna på tisdagar, stryka på onsdagar, städa på torsdagar, dansa på fredagar och/eller lördagar, vila på söndagar. Typ så;)

Låter bra va?

 

Nu ska jag röra på mig, har tvätt att ta reda på och ska smörja lite gnällande gångjärn om jag kommer ihåg det tillräckligt länge för att hinna hämta sprayburken vill säga;)

Vi hörs av snart igen♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Monica i Nacka

    Hej Carola , nu kommer en sån tråkig fråga ;) hur är dom i strl dom byxorna , gick du upp el ned en storlek? tcksam för svar ;=)

    1. familjenannorlunda

      Jag tycker inte det är en tråkig fråga :) snarare smart ?
      Jag tycker deras storlekar är precis vad jag tycker motsvarar S M L osv. Jag har inte världens minsta rumpa och är rätt bred om höfterna och tog 40, och de är baggy som jag ville ha dem, jag hade kunnat ha 38 med om jag ville ha dem tajtare.
      Deras storlekar är åt det större hållet mer än det mindre men som sagt väldigt korrekta enligt mig ?

  2. Alma

    Skulle vara roligt om något av dina barn skulle vilja gästblogga! Om de vill och har tid för det såklart! Ni verkar vara en sån fin och mysig familj!

Comments are closed.