Familjen Annorlunda

Klippt, fotat, shoppat, gamla vänner och Pärlan:)

Vad kallt det är!!! Jag har gått och hämtat en filt till, förutom den jag redan hade, plus en poncho och raggsockor. OCH jag har luvan uppfälld:) Och datorn i knät som värmer, men ändå fryser jag. Jäkla märkligt väder!

Idag hade jag en klipptid klockan 12.15. På morgonen var det först strålade sol. Sen regn, så lite sol igen, men sen totalt mulet. Precis när jag skulle åka så började det typ hagla. Fast inte sådär hårt, men det var små runda korn som föll från himlen. Lagom till jag parkerade och sprang in hos frisören så började det toksnöa. Stora vackra flingor…. I maj?

Jamie var med, han sa att han skulle vara precis lika duktig som när vi var i Robbans skola på möte ♥ och han satt stilla och fint hela tiden. Han är otroligt rolig att ha med mig just nu, för han sitter och kollar, noterar och sen pratar han om det. Jag har varit skitdålig på att sköta mitt hår i många år. Jag sliter ju inte speciellt på det med massa kemikalier eller plattar och blåser, men det är ju schysst att iaf klippa igenom det ibland. Det har jag överlåtit på min syrra. Eller Janelle, Patricia…. Exmaken. Så länge det bara var rakt och skulle klippas rakt av så funkade ju det.)

Men så fick jag för mig att både loosa luggen och klippa upp det och då ville jag ha en riktig frisör. Jag valde från nätet, det viktigaste var att det var enkelt att ta sig dit och parkera, det andra att det inte behövde vara svindyrt.

Jag hittade Redhead :) De ligger i Salabackar, vid ett torg där det är enkelt att parkera, och de tar typ 540kr för en klippning. Jag bokade via hemsidan och tog en random frisör, och är supernöjd:) Hon är typ lika gammal som Janelle och Patricia, frågan är om hon inte är något år yngre, men jätteduktig.  Det är enkelt att få tider, och salongen är superfräsch och mysig. Allt som en frisör ska vara.

Idag gick det undan, jag hade tvättat håret igår och det var bara att klippa till det. Lite lockar på det och det var klart:)

Carola Wetterholm

Fattar INTE hur de kan göra lockar som håller så bra, för när jag gör dem så raknar de efter en stund. De här kommer ju hålla till jag tvättar håret, vilket mest troligt blir i morgon då det nog blir träning.

 

Jamie och jag gick in på Ica som ligger där intill och skulle köpa en Billys pizza till honom:) Någon sa Hej lite försynt, som jag ignorerade för jag känner ingen i de krokarna längre, förr bodde jag här, men kände knappt nån då heller;) Personen var ihärdig och sa Hej igen, så jag pep ett litet Hej tillbaka innan jag tittade på honom, och då var det ju en av våra kompisar från krogen:) Haha. Honom känner jag ju:) Vi snackade en stund, innan det var dags att gå, ses snart igen hoppas jag:)

Jag knappade in adressen till Vägverket i min gps i bilen, hade en aning men inte mer om vart det låg. Det låg inte alls där;) Men jag kom fram ändå. Och när jag klev in…Haha vilket ångest det låg i luften;)

Folk som sitter och väntar på att köra upp eller skriva prov…fy farao.

Och inte var det helt jättekul att fota sig för körkort heller;) Man fick ställa sig vid en apparat i ett hörn, och den med minst insyn var upptagen så jag fick stå vid den som alla som satt vända åt det hållet spanade på, i brist på annat;) Jag tog om fotot tre gånger innan jag insåg att det liksom inte skulle bli bättre än så och fick välja det.;) Sen skrev jag mitt namn tre gånger på den lilla plattan innan det såg ens i närheten ut av att vara min namnteckning. Jag fattar inte det där…samma med pass ju. Det är tydligen viktigt med namnteckningen, men det ser ju inte ut som min när jag måste skriva sådär…? Skitsamma. Nu är det så.

Fotot åkte iväg digitalt och jag har betalt avgiften så nu kommer det väl innan sista maj när det andra går ut.

 

Åkte hem. Men kom på att jag måste köpa hundmat och schampo och svängde tillbaka till Öb.

Hundmat, kattmat, tvättmedel, diskmedel, schampo, balsam, tvål, tandkräm och massa annat. Dyrt, men nu behövs inte det på ett tag:)

Köpte två kuddar till soffan från reahörnan.

 

smulanSmulan okeyade den ena direkt:) Fattar inte alls, hon brukar inte ligga och balansera såhär utan mera gosa in sig, men denna var tydligen mer än väl godkänd.

Jamie hittade en Starwars outfit, även den i reahögen.

starwarsJaja, han kan linda mig runt lillfingret, jag erkänner :) Men han använder sina dräkter varje dag.

Sen hittade jag ett par roliga ”gummistövlar” som såg ut som converse. Eftersom mina är trasiga och jag behöver ett par, så åkte dem med också. Få se om de är lika bra som roliga:) Reahögen de med.

Sen åkte vi då hem, packade upp och tjejerna ville baka.

Jag sa okey, och sen kom mamma och pappa med Pärlan.

husvagnInte för att vädret lockar ett endaste dugg, men den ska städas ur, packas och fixas till för sommaren. innan vi kör ut den på plats.

Siktar på Kristi Himmelsfärdhelgen. Ska kanske kolla upp vilken plats, och sen zooma in nån spionsatellit och se hur det ser ut:) Jag var lite tveksam till att bygga upp golvet i år, jag vet ju inte om jag ska stå där nästa sommar, men syrran tyckte det. Jag behövde inte mer push än så, det är mycket skönare med golv än mark.

Idag vevade jag bara ner stödbenen och sen gick jag in. Vädret fortsatte muppa, ömson strålande sol ömson snö eller hagel…?

Jag var på väg ut med en kopp kaffe flera gånger för att sätta mig i solen men hann aldrig ens fram till dörren innan vädret slagit om.

 

Sånt här väder ger mig huvudvärk och yrsel, Bah. Kärringfasoner;) Men så är det, och jag var superseg. Tjejernas bakning tog evigheter och det var så stökigt i köket att jag inte orkade titta, så jag gick och lade mig  på sängen med musik i lurarna. 15 minuters avslappning saves the day.:)

Deras kaka blev inte så god:) Haha, det skulle vara smält socker och mandlar….bara där blev det svårt men de höll på med det medan jag drog in vagnen på plats, så det blev lite….eh typ bränt;)

Sen skulle det  vara choklad och vi hade bara fin 70-86 % och det smakade väldigt MYCKET om den sen. Hade varit finfint i form av små praliner, men nu inte så värst. Men som jag sa till dem, man måste misslyckas ibland för att lära sig:) Den läxan har jag själv lärt mig den hårda vägen…;)

 

Efter lita mat drog vi till gympan. Lämnade av dem och åkte till Gränby, för jag hade sönder mina svarta jeans idag….är man för tjock då? Nä, de var gamla, och slitna och när jag skulle krypa ihop för att veva ner stödbenen så sa det bara raaatsch och de sprack så fint en bit ner på låret…. Jag VÄGRAR att gå i trasiga jeans, eller i alla fall om de är trasiga ovanför typ knäna;)

Nya byxor alltså. Med hjälp av syrran som bytte storlekar åt mig så gick det rätt snabbt:) Jag bor i mina svarta jeans så att vara utan går inte.

 

På väg till nästa butik såg jag en bekant figur. En gammal kompis som vi åkte husvagn med som små:) Det var evigheter sen vi såg honom, eller hans bröder, eller nån från den tiden:) så det var så kul. Genast bestämde vi att i ÅR skulle vi minsann ses hela gänget:) Han var där med sin dotter som shoppade kläder, och vi sprang sen på honom tre gånger till på köpcentrat medan han väntade på henne:) Haha, vet exakt hur det är.

Gång två så hade vi alla tre funderat över hur vi skulle styra upp den här träffen, så dels bestämde vi att ses ute nånstans, och dels utan respektive.

”Jaa, det är mycket roligare” sa jag med eftertryck och så tillade jag ”Öhhh fast jag jag ju visserligen ingen så det är ju enkelt för mig att säga att de inte ”får” haka på;)

Haha jag har ju levt i ett förhållande hela mitt liv, minus de fyra sista åren så ibland tror jag att jag fortfarande gör det;) Jag VILL inte, men ni vet, muskelminnet typ;)

Men missförstå mig rätt nu. Jag har träffat allas respektive tror jag, nästan alla i alla fall, och tycker om dem alla. Men det blir något annat att ha med dem. Det kan vi också ha, och det hoppas jag på nästa gång;) men för att vi verkligen ska kunna ”hitta tillbaka” till det vi hade så kan det vara enklare med bara oss.

Vi var fyra familjer, åtta ungar, och vi träffades lite drygt en vecka om året. Vecka 32:) Och ibland lite helger på det. Det var tider det:) Vi har haft så mycket kul och faktum är att det är samma husvagn som jag bor i om somrarna nu.

 

I går när jag röjde så hittade jag en av Janelles eller Patricias avlagda kamera. Svårt att säga vems eftersom den var full med typ tusen bilder varav hälften på dem var. De hade en varsin likadan kamera. Den tar rätt ok bilder så jag tänkte se om den kan få hänga med lite ibland,. Och vilka guldkorn som fanns i den:)

patricia lovelia

Patricia och Lovelia. 2010:)

Underbara ungar ♥

 

Nu ska jag krypa i säng. I natt ligger Jamie där från start:) Han smög förbi mig tyst och stilla och trodde att jag inte såg. Men såklart får han väl ligga där. Lill-Fjant.

 

Vi hörs i morgon :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
      1. Susanne

        Det var inte igår man såg en sådan. Första husvagnen mina föräldrar köpte på 70talet. Vårda den ömt :-D

  1. Jesper

    Åhhhh Carola, du sköna ! Du har väl inte klippt dig för kort väl ? Bara toppning va, inget mer va ?
    Du som har så långt vackert hår, inte har du väl klippt bort det ?
    Man ska väl framhäva det vackra man har begåvats med . ;-)
    MVH Jesper

    Carola: Nej, aldrig kort:) men några centimeter slitet elände är borta:)

    1. Jesper

      Hej Carola,måste erkänna att du har nog rätt och kan behövas ibland. Men samtidigt är det ju ledsamt att se vackert långt hår kortas av, på något sätt framförallt om man hade turen att få det så fint. Men som sagt förstår dig ändå och naturligtvis glad övaer att du inte hade någon tanke på korta av det för mycket och se ut som alla andra, viktigt att bejaka sin personlighet och sitt vackra. Må så gott och kram !

  2. Dema, gravid igen!

    Snygg klippning! Härligt med husvagn:) blir det trångt eller tycker du att det går bra? Jag hade också velat ha en men känns bökigt med 6 barn i den:(

    1. familjenannorlunda

      Går utmärkt:) nu har jag oftast bara fem ungar med så vill jag ryms jag inne, men väljer oftast tältet bredvid. Som mest hade jag sju med och två som kom och sov över ibland och det är inga problem. Man har ju hela campingen att sprida ut sig på:)

Comments are closed.