Familjen Annorlunda

Fantastiska detaljer och inredningstips:=)

Ni tycker att det vore kul att se lite mer från vårt hem, och alltså jag är ju inte den som är den. Jag kan väl visa upp några av mina senaste inredningsdetaljer. Håll i er nu för detta är helt magiskt:)

 

I köket så tycker jag att det är viktigt med rena fina, flottfria ytor och även med fräscha grönsaker och örter. Jag skriver varje dag att jag har röjt köket och det gör jag, inte en yta lämnas åt slumpen.

Det här med att vara fler i ett hushåll kan innebära att saker inte alltid hamnar där de ska, och med mitt guldfiskminne så glömmer jag då direkt bort att de finns. Jag köpte lök för ett tag sen, och sen försvann den.

Igår hittade jag den:)

Se hur den frodiga grönskan liksom strävar upp, upp, upp, och speglar sig i den skinande blanka köksfläkten.

Fantastiskt.

inredningsdetalj

Kanske kan plantera ut den;)

 

Ni som hängt här ett tag med mig vet att jag inte riktigt gillar potatis. Jag ogillar att skala den, för då får jag ont i fingrarna av att hålla skalaren och i huden av stärkelsen. Att koka med skal går fetbort för då får jag skala kokt potatis åt alla kids och det är vedervärdigt. Hälften av potatisen försvinner och man bli kleting om fingrarna  Ja jag är grinig, men jag tycker ju inte att det är gott, så snacka om ovärt:) Mellan varven så äter vi det ändå, rätt så ofta faktiskt.

Jag brukar förvara potatisen i en  bondromantisk shabby chic trälåda, och …tja…det var ett tag sen jag köpte potatis kanske;)

potatis

Nejmen se så vackert. Spröda små strån som strävar mot ljuset.IMG_5425

Ojdå.;)

IMG_5426

Sån växtkraft. Sån livsvilja. I det enkla bor det vackra:) Se hur rötternas rosa färg liksom lyser upp hela påsen.

 

Om vi lämnar köket och går in i vardagsrummet så ser vi mina vackra kungsängsliljor, och på golvet en likkista för små platta personer.

IMG_5427

Kaktusen fick jag av Corrinda i julklapp, jag vet inte om jag ska ta det som en pik? Att jag är en stickig jäkel? Den är i plast och det senaste i inredning just nu. Makalös.

 

I hallen så kan man sen skåda min excellenta förvaring.

Jag håller på att måla skåpet, därav pappret under, och färgen uppepå, men det ser ut ungefär så här även annars. Casual. Easy going  Här pågår livet. Ljuvligt, enkelt och ändå så talande. Gudomliga färger.

IMG_5429

Framför skåpet har jag en installation av till synes vanliga kassar, men skenet bedrar. Detta är exklusiva märkeskassar i både papper och plast. Plastkassarna ska bo i min bil. Men den är ju på retreat.

På golvet nere i hallen ligger en ica-kasse som en snygg. fräsch, oväntat pigg detalj.  Och en bal toapapper. Jag hade tre, men av utrymmesskäl var jag tvungen att ta bort två.

 

Sen har jag en blombänk med fräscha fina växter i. och nåt vitt fluffigt ris som jag räddade från en julgrupp. plus att detta är en populär plats att exponera  små detaljer av olika slag, legobitar, papper, pennor, kalsonger eller annan valfri pryl. Ett bokstöd i glas är det senaste tillskottet. Kontrasten mellan det tunga glaset och de skira växterna gör att intrycket blir fascinerande. Man kan inte sluta titta. Så vackert.

IMG_5430

Backar man lite så ser man den fulla prakten.

En strumpa, en vattenkanna, en påse tvätt. En rosa pall som bryter av fint och så en jacka draperad över golvet. Planering är a och o för att få till det så här snyggt.
hemma hos carola

Alltså, det är så stilfullt, så minimalistiskt och så oerhört vackert och hemtrevligt hemma hos oss!

 

Det är nästan så att jag funderar på att kanske anordna lite kurser.

”Hur man stylar sin smutstvätt – 3 dagars kurs, praktiska övningar och teori. Medtag egen smutstvätt”

”Vad kan man göra ett stilleben av?- Vi går en runda i mitt hus och ser på exempel som vi sen diskuterar – helgkurs, diskussionsgrupper, praktiska övningar om vi hinner”

”Odla din egen potatis inomhus – 14 veckorskurs med teori, praktik och utvärderingar. Potatis ingår, medtag eget planteringskärl”

”Kasta aldrig någonsin någonting – tio dagars kurs, vi ser på youtubeklipp om återvinning och hur man kan göra DIY av precis allt. Valfri sak väljs ur mitt garage fullt av skatter”

 

Ja jag ska kolla med Studieförbundet om de vill vara med på ett hörn. Återkommer med datum:)

 

Okey, i morgon ska ni få se på mina fönster, med sina fantasifulla flottiga mönster och avtryck av små barnhänder, ibland barnfötter och en Dorisnos. så är de lika praktfulla som ett kyrkfönster.

Stay Tuned. Ni vill inte missa detta!

 

Med vänlig hälsning, Inredningsarkitekten och pedanten :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anki

  :-D Härliga Du :-D Du skriver så härligt o är avundsjuk att jag inte kan så ;-)
  Kramar från Skåneland

 2. Lena

  Du är ju underbar. Skrattar så jag vet inte vad. Du måste börja utnyttja ditt potential att skriva i större skala så fler får ta del av dina texter, kram

 3. Kaisa i Schweiz

  Fantastiskt inlägg!! ? Älskar det! Du skriver så bra Carola! Skriv en bok! Härligt och uppfriskande!

 4. Monica

  Underbara inredningstips :) Jag bara älskar dina inlägg och bilder. Ändra dig aldrig!!!

 5. Ulrika

  Jag köper små påsar med potatis på ca 900 gram. Dom ska ofta ätas med skalet på, pöörfekt!
  Ibland bra pris på bakpotatisar, kör in ett gäng sådana i ugnen, inget skala : )

 6. Sess

  Härligt inlägg :) :)
  Njuter av en kopp kaffe i egen hemtrevlig röra.
  Tack för dagens bredaste smajl!

 7. liselotte

  Läste några rader, tyckte inte det riktigt stämde, så fick scrolla upp och kolla vilken blogg jag var på. Jodå, det var rätt blogg, var jag som inte riktigt hängde med i ironin, får skylla på morgontröttheten. Härligt inlägg att få läsa nu på morgonen, önskar dig en Trevlig Helg, Liselotte.

 8. Malin

  Det här var så härligt befriande! Jag bara ler :-) äntligen ett hem som inte är ”perfekt”. Blir knäpp ibland på andras toppfräscha vita hus med inte en enda sak på fel plats.

 9. Kristina Å.

  Så avväpnande och härligt avslappnat! Det är nog väldigt stylat och förberett på de flesta bloggar och backar man bort lite från det som är i fokus så är det nog inte alltid lika ”snyggt”. Bättre leva livet än hela tiden maniskt plocka och städa för att andra ska tycka man är bra.

 10. Tant H

  Du är helt underbar i Ditt sätt att vara! Öppna upp hemmet och visa och det är klart att nu blir det pekpinnar…..Jag avundas Dig för hade jag varit så här då hade jag inte slitit ut mig och säkert haft ett bättre och roligare liv! Du är enorm helt enkelt och Tack för att jag fick en rolig morgon nu!

 11. Petra

  Du skriver så fantastiskt bra! Och roligt ?. Du borde fundera på att skriva en bok om nått…inredning kanske .?

 12. Ingela

  Haha! ? Finns en facebookgrupp som heter Family living – the true story…kolla in där och känn igen dig! Fast lite värre… ?

 13. Marie i Borlänge

  Haha! Helt underbart! Och såhär ser det nog ut i nästan varenda hem som innehåller djur eller barn. Sen när man vet att vänner ska komma på besök så lyser paniken i ögonen och man springer runt och klämmer in alla högar med bråte i alla lådor och skåp!

 14. Birgitta S

  Hej!
  Det bästa jag läst på länge avseende inredningstips på en blogg! Läser dig varje dag kommenterar nästan aldrig du är fantastisk!
  Så trött på alla som skall visa upp det perfekta hemmet och livet och det finns inte.
  Tack för en bra blogg och kram!
  Birgitta S

 15. C

  Ååååh vad det kliar i mina fingrar. Jag vill bara komma hem till dig och organisera, städa och slänga gammal skit :)
  Är det ingen av de större tjejerna som vill hjälpa dig?
  Jag tänker alltid att mina barn skulle skämmas inför kompisar om vi hade det stökigt?!
  Må gott!
  Kramar till dig!
  /En trogen läsare som beundrar dig (bortsett från städandet då, haha)

  Carola: Äh skämmas är fånigt, det är bara lite stök:) Grejen är att det är för många saker, och för lite förvaring. Vi ÄR ju många, och det tar plats. Men sen underlättar det ju inte ett enda dugg att ingen, alltså ingen, är direkt nån fena på att plocka undan efter sig:)
  Men jag håller på, sakta men säkert blir det ordning:)

 16. C

  Ååååh vad det kliar i mina fingrar. Jag vill bara komma hem till dig och organisera, städa och slänga gammal skit :)
  Är det ingen av de större tjejerna som vill hjälpa dig?
  Jag tänker alltid att mina barn skulle skämmas inför kompisar om vi hade det stökigt?!
  Må gott!
  Kramar till dig!
  /En trogen läsare som beundrar dig (bortsett från stöd ingen då, haha)

Comments are closed.