Familjen Annorlunda

Dagen före dagen :)

Verkar inte bli en vit jul i år heller:)

Hade blivit förvånad om det var så faktiskt för som det är nu är det ju lika varmt på jul som på midsommar.

Vi känner oss rätt klara, en märklig känsla för normalt brukar jag sjåa på hela den 23:e för att få allt klart. Kanske har jag glömt nåt? Känns som det och med min förvirrade hjärna är det mer än troligt ;)

Men då är det så!

Jag ska snart iväg och hämta Patricia och sen möta upp syrran för att köpa oxfilé. Det blir nog bra:) I år blir vi några fler på juldagen för jag bjöd in Janelles Simons familj:) Helt spontant men det kommer bli trevligt! 

Vi äter oxfilé och potatisgratäng, sås till det och så bär grädde och glass till efterrätt.

Kanske dricker vi vin till maten, kanske julmust. Jag stödjer Vit Jul, som i att det ska vara nyktert. Men för mig är inte vin till maten lika med onykter. Blev jag det skulle jag inte dricka:)

Vill jag bli på lyset så dricker jag inte vin, utan går ut och häver öl. Att vara onykter bland ungarna är inte min grej, men att dricka ett eller två glas vin till en oxfilé-middag det gör jag. Det är skillnad.

Kan man inte hantera alkoholen ska man låta bli helt i barns sällskap så är det bara. Och med inte kunna hantera menar jag att bli drängfull. Inte aningens positiv och glad:)

Jag är uppvuxen med föräldrar som hade ett stort umgänge och det var många fester. Det glada 70-talet ni vet;) Det var alltid alkohol och det var aldrig fylla. Det var alltid massor av ungar med och det var alltid skitkul:)

Jag har aldrig som liten sett att alkohol gör folk obehagliga, för det var inte så. Jag har aldrig fått uppleva negativa saker ihop med alkohol utan det var alltid roligt. Jag vet att det inte är så för alla, och det blir säkert värre och värre med åren. Förr var det udda att dricka för mycket och hände det var det pinsamt i flera år;) Idag är alkoholism mer utbrett. Och andra droger.

Jag har i många år varit helt nykter. För mig är det absolut nolltolerans på alkohol ihop med graviditet och amning. Och även med småbarn, det vänder så fort när det gäller dem,rätt vad det är vaknar de med krupp och man måste vara skärpt.

Men nu  dricker jag vin till maten om det är nåt speciellt tillfälle. Vin till mat är enbart för att det passar så jäkla bra ihop.

Inte för att bli full. 

Skjut mig för det om ni vill:)

Mest troligt är ändå att det blir julmust för jag älskar det! Måste komma ihåg att köpa mer idag åxå.

Nämen jag måste resa på mig och flänga iväg:)

I morgon vill ni kolla in här klockan nio för då öppnas sista luckan i Loppis julkalender:)

Och om vi inte hörs i kväll så önskar jag Er alla en riktigt god jul ❤

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carola

  Vi bor i Spanien halva året och dricker vin till maten så gott som varje dag…inte på lunchen dock som många spanjorer gör. Nu blir vi ju inte påverkade av ett par glas, inte har vi barn hemma heller.
  Allt är relativt kan man säga

 2. Sofie H

  Hemma var mamma och moster alltid nyktra. Den enda gången, första varma helgen våren 2000 de delade på en flaska vin ramlade jag och fick en spricka i armen. Mammas kompis som bodde i närheten var gravid och således nykter, fick skjutsa till akuten…
  Vi syskon har när vi blev något äldre valt att dra ur telefonen ur jacket vid högtider då vår pappa ringde när han var onykter. Det var då han vågade ringa. De samtalen slutade alltid med att han sa hur dum i huvudet vår mamma var som övertalat oss att inte umgås med honom (vilket absolut inte stämmer, då det aldrig talades illa om honom förens vi var vuxna i 20års ålder).
  Jag har skrivit på för en vit jul, ammar och dricker ändå max. 5öl på ett år. Tycker inte om alkoholsmaken.

 3. Lillgammal

  Jag tycker inte att man ska behöva försvara ett glas vin till maten utan diskussionen är enbart viktig för att belysa den verkligt ”svarta julen”.
  Många föräldrar i Sverige kan inte hantera alkohol och det är däremot tragiskt…

  GOD JUL!

 4. Camilla 36 år och ensamstående 10 barnsmamma

  God Jul ❤️
  Här är jag uppvuxen med dåliga erfarenheter från min mammas sida.
  Sen var det alltid lite småfylla hos min pappa på jul,inget som störde utan det var alltid kul på jul o en släktträff.
  Jag har oxå varit helt utal alkohol i alla är med barnen,nu har jag börjat tycka det ser så gott ut med vin till maten o på kvällen som endel dricker hehe
  Bara man hittar nått vin som är gott så,jag har inte gjort det än.?
  Kram❤️

 5. Lena

  Härligt att känna sig klar! Visst är det en skön känsla!
  Men det här med vin till maten… Det må vara en sak som var och en får tycka som den vill om, men dricker man vin till maten då stöder man inte kampanjen Vit Jul – det handlar om att avstå helt och hållet och vin är också alkohol…
  God och fridfull jul!

 6. Bålstamormor

  Vill önska dig o de dina en riktigt god o underbar jul ! Det är ni alla värda!
  Tack för att vi alla kan följa m er på resan i livet!
  Så vill jag säga att din mamma o pappa o syster verkar helt underbart rara!
  Många julkramar fr en 70 -åring!

Comments are closed.