Familjen Annorlunda

Kyrkisavslutning:)

Idag var första dagen den här veckan som jag klev upp på morgonen:)

Sjuka skolbarn, vaknätter och eftermiddagslektioner gör så att man kan sova vidare, speciellt om man varit uppe och tagit hand om saker på natten.

Men idag var första dagen som några skulle tillbaka till skolan, Jordan och Lovelia. Det är ju julkalendern nu, och jag har inte sett något alls, är den bra? Jag var ju i London när det började och sen har de sett på kvällen eller på datorn.

Men när det är julkalender så får mina barn äta frukost i vardagsrummet framför TV:n:) Det händer aldrig annars, så det är något de pratar om resten av året. hur mysigt det är och hur de längtar efter det. I det här huset har barnen aldrig fått se på tv på morgnarna, finns ingen anledning att börja dagen med en säker konfliktsituation:)

Men till jul är det annat, och bara julkalendern.

Alltså ska jag koka varm choklad och rosta mackor som sen serveras framför tv:n.

Helt ok:) Rätt mysigt.

Medan de mumsade i sig det så hoppade jag in i duschen, och när de gått åt jag frukost. Väckte Jamie strax innan nio och sen satte jag mig med datorn för att försöka få konsertbiljetter.

Ja, igen:)

Denna gång är det Guns n’roses

fullsizeoutput_3504

Mirka messade mig en bild tidigare i veckan och frågade om vi skulle gå, jag hade ingen koll på att de skulle komma hit ens, men hon hade snappat upp det nånstans:)

Givetvis vill jag se dem. och surade över att jag inte hade American Express kort, för då var det presale från igår, men vänta lite….?

Jodå Tele2 hade presale de med minsann, och från idag, klockan 9.00. Jag gillar egentligen inte att vissa har förtur, men gäller det att jag har det så är det enklare att gilla läget liksom ;)

Loggade in och sökte efter ståplats som var det vi ville ha, men det fanns inga. Sökte om – fanns inga. Sökte bästa lediga plats, och fick några kassa sittplatser på bortre kortändan. Njääää:/

Surade lite igen och messade att jag fick vänta till i morgon, men så plötsligt så hade jag två ståplatsbiljetter:)

Betalade fort som fan, och nu ska vi se Axl, och Mirkas favvo – Slash:) En av dem har åldrats värdigare än den andre om man säger så, men med riktig svarta solbrillor så kan man låtsas att Axl är lika söt som förr;)

Om jag fattar rätt så är det flera av de gamla godingarna som var med i originaluppsättningen, så det blir kul:)

Älskar deras musik:)

 

Lycklig och glad for jag och Jamie till kyrkis, där det var avslutning Givetvis med luciatåg.

tomtensse

Som Lill-Fjant vägrade vara med i, som vanligt. Inte så chockerande direkt, och han satt i mitt knä i stället, funkar det med. Sen var det lite sång i kyrkan och så fika.

Och fiskdamm:)

Jamie

Vi satt och snackade länge medan ungarna lekte och sen var det slut på kyrkis, och min sista julavslutning där. Det är lite konstigt, jag har haft kyrkisbarn i tretton år.

Åkte hem, och stökade på. Målade de sista listerna till trappan, de tar fan aldrig slut;) Men snart ska ni få se:)

Jag har bestämt att jag skiter i att måla räcket före jul. Jag kommer bara att känna mig stressad och det har jag noll lust med. Det finns betydligt mycket mer tid efter jul, och då kan jag få känna att det är roligt i stället för bara pressande. Det tar sån tid med allt runt omkring även om själva räcket säkert är gjort rätt snabbt, men jag har tusen andra saker som pockar på uppmärksamhet, och lägger jag ner massa tid på trappan så tas den från det andra. Resultatet är stress. Jag vill göra jul nu:)

 

I London köpte jag den här. Jag köpte en filt på Disney store, och gick på det delikata erbjudandet att köpa muggen för bara 6.99 istf 10.99:) eftersom jag handlade för över 10 pund. Haha. men jag har slagit sönder min bästaste tekopp, den som rymde massor och blev lagom varm. Jag måste ha en ny. Faktiskt:=)

Och det fanns inga fina julkulor:(

IMG_3943

Ett litet problem uppdagade sig när jag skulle berätta vilket motiv jag ville ha, det var Benjamin Syrsa och några andra jag inte minns, och så denna. De stod bakom killen i disken så det var svårt att peka, men jag viftade mot den och ehhh…?

– I want the…..ehhhh`Öhhhh? Hm… the brown one?

 

Vet NI vad Piff och Puff heter på engelska? Jag vet, men det satt jäkligt långt inne, men killen fattade av mitt tafatta viftande.

– Oh, Chip and Dale?

– Yes. och så berättade jag vad de hette på svenska:)

Från Disneybutiken gick vi in på He´s masters voice HMV; och kikade på lp-skivor. Eller vinyl, Och så stod den här framför mig:
disney batmanJa, alla fattar ju att jag bara var tvungen, eller hur?

Tycker den är skitläcker, och båda muggarna var grymma på att hålla värmen, utan att bli svinvarma på utsidan. Toppenbra köp. Batman är ju med silikonlock, så jag kan ta med den :)

Ungarna är strängeligen förbjudna att använda någon av mina nya koppar, egomorsan har talat.

 

Eftermiddagen ägnade jag åt hundpromenad, skriva inlägget om Patricias ögonbryn,  och sen passa upp på de kids som inte får komma upp i köket än.

Jag borde ha hängt upp julbelysningen ute, men fan det var skittråkig väder och jag hade ingen lust. Har den inte kommit upp än så kan det gott vänta lite till helt enkelt.

 

Det kommer att dyka upp en hel del samarbeten nu, av olika slag, men företagen vill såklart gärna synas just nu, inför julhandlingen så det går inte riktigt att sprida ut dem, och jag tänker att ni har lärt er scrolla förbi det ni inte är intresserade av nu, så det funkar:)

Sen glömmer ni inte att Loppi har en julkalender va? Nä, det är bra:)

 

Jag vill ha något av er åxå:)

Och det är erat godaste, snabbaste och enklaste julgodis. Jag vill gärna göra, men jag tokledsnar om det tar för lång tid. Det får gärna vara mycket i en omgång:) Och inte bränna fast, tack. Det är jag bäst i hela världen på, bränna julgodis i kastrullen så det stinker satan.

Pluspoäng om ungarna kan göra själva åxå så kan vi göra flera saker samtidigt :) Och går det att frysa så finns det kanske kvar på julafton;)

Hit me!

 

Och förresten, för ett tag sen presenterade ni er… och jag vill tacka er så himla mycket! Det är superkul att få lite mer info:) Jag kunde konstatera att jag har typ noll män som läser, eller väldigt få i alla fall för jag vet ju flera som läser ( Pappa, kompisar…öhhh John Doe;) och så vet jag att Johnny Depp får det hela översatt, det är bara en tidsfråga innan han presenterar sig åxå) och att ni är flest mellan ca 25-55 år. Ish- Över hela landet men även i bli London, och våra grannländer. Det var så roligt:) ♥ Tack!

 

Nu måst jag dra på mig jackan och gå ut med Doris, sen sova, och sen upp och koka varm choklad:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Hälften choklad och hälften nougat. Smält ihop över vattenbad och i med mandelflarn. Häll ut i en form med bakplåtspapper under, låt stelna, och skär upp i bitar. Tadaa julgodiset fixat!

  2. Jenny

    Dumlekakor
    Det som behövs är bara dumle, in i ugnen på 180 grader i 5 minuter (kan variera lite- ska bubbla till, då är de klara. Låt svalna och sen NJUT

  3. Jenny

    Oreotryfflar är så gott och så enkelt! Mixa ett paket oreokakor, blanda sen med 200 g philidelphiaost. Rulla små bollar (kladdigt….) frys några timmar och doppa i vit choklad eller den choklad du föredrar låt stelna, klart!

  4. Maria

    Googla på bounty bollar. Jättegott men det är en förutsättning att man tycker om kokos. ? Jag är en tjej på 34 år och bor med min man som är lika gammal och vårt första barn Valter som blir 9 månader den 30 dec. Bor i Stockholm.

  5. Scout-tips! :-)

    Polkabräck.
    Krossa polkakarameller och smält chockladen.
    Bred ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper på. Strössla över godiset.
    När det stelnat, bryt i bitar.
    Easy peasy!

  6. Lisa

    Pepparminstpastiller :-)
    Ischoklad går ju snabbt och lätt, och du kan smaksätta med tex. apelsinskal eller limeskal..
    Eller mint är nog gott det med ;-)

  7. Mickan

    Hos oss blir det Rocky road till jul, så sinnesjukt gott. Vi brukar även slänga ihop en brownie som vi smaksätter antingen med kanel eller pepparkakskryddor, skär i små bitar och lägger i småkaksformar. Alldeles lagom mycket :)

  8. Fia

    wienernougat som ngn tipsade om, falska mozartkulor älskar jag(nougat, mandelmassa och choklad runt) och jag tycker verkligen inte om mandelmassa annars men här är det supergott. Min absoluta favorit och alla andras också är helt klart Rocky road!

  9. Annelie

    Bär gör barnen smält choklad som dem blandar med cornflakes eller puffat ris, alla barnen har sina favoriter av Marabous choklad en vill ha den med datum smak, en med polka, en med apelsin och en vill ha vanlig mjölkchoklad.

  10. Therese

    Godis!
    Vanlig chokladbollsmet men med 3msk glögg istället för kaffe och rulla i pepparkakskross.
    Perfekt för dom yngre som inte fixar knäck. Ischoklad är för mekigt för mig.
    Går supersnabbt och du har nog ett par ungar som kan fixa det själva? Jag la dom i knäckformar för extra julkänsla! Bara att slänga ihop på julafton.

  11. Caroline

    Mitt bästa tips på lättbakat julgodis som ungarna klarar av att göra själva är ”Chokladbollar special”:

    1. Byt ut kakaon mot pepparkakskryddor
    2. Byt ut kakaon mot saffran
    3. Ha i kakao och lite mintessens eller krossade polkagrisar
    4. Ha i kakao och rivet apelsinskal och pressad apelsin
    Rulla bollarna i det du tycker passar, strösocker, pärlsocker, kokos, pepparkakssmulor, strössel etc.

    Lätt som en plätt! Och supergott!

    (Andra tider på året gör jag ”citronbollar” (med rivet citronskal och pressad citron) och rullar i lakritspulver.

  12. Nettan

    Jag är lite smått besatt av att baka julgodis ;) La precis ut ett recept på min blogg på Wiener nougat, en riktig favorit hos både barn och vuxna. Det bästa är att du slänger ihop det på 5 minuter!
    http://womsa.se/nettan/2016/11/30/hemmagjord-wienernougat-2/
    Kommer inom kort även komma upp recept på Amerikansk chokladfudge, några fler moment och lite längre tid att fixa men resultatet är så otroligt gott och det blir väldigt mycket på en satts.
    Nåt annat som är så enkelt är Rocky road. Min variant så har jag 300 gram smält mörk choklad, 1 påse dumle (drygt 20 stycken), 1,5-2 dl cashewnötter samt 1 dl marshmallows. Man kan ju ändra proportionerna efter tycke och smak :) Bara blanda ihop allt i en bunke och sedan ned i en form med bakplåtspapper så de får stelna. Skär sen bitar ca 1*1 cm

Comments are closed.