Familjen Annorlunda

Jodå jag är här:)

Bara lite upptagen:)

Ni vet med vad, som jag tjatat. Det är trappan som tar all min tid, jäklar vad det ska ta tid, jag trodde på allvar att vi skulle fixa den på en helg. Men så blev det slipning i stället för att fuska och det är bra, men tidskrävande. Slutresultatet kommer såklart att bli hundra gånger bättre om man inte fuskar:)

Jag må klaga lite, men jag tycker att det är roligt att hålla på med sånt här. Nä inte själva slipandet men i stort. Att bestämma sig, och sen försöka sig på det och förhoppningsvis lyckas, det ger en härlig känsla. Och jag kommer älska att gå upp och ner i min trappa och veta att jag lagt ner min själ i den:)

 

Idag har jag dock inte gjort ett dugg hantverkande utan jag har tagit reda på röran som automatiskt infinner sig när jag gör något annat än håller efter huset;)

Tvätt, disk, plock tja sånt där som aldrig tar slut. Tagit undan Halloweensakerna, jaja lite sent kanske men de är roliga;) och så ställt i ordning mina fyra nyinköpta orkidéer. I in Ica så har de haft orkidé rea, och efter att ha kostat 99kr för två, sänkte de till 49kr. Eller sänkte och sänkte;)

Och så en dag när jag knatade in så kostade de 10 kronor styck, och då kände jag att jag nog verkligen behövde fyra nya:)

Jag gillar min Ica, i går körde jag förbi och såg på skylten utanför att de hade fyra bakpotatisar för 10 kr och blev så glad för där fick jag middagen klar. Jag svängde in på väg hem från pappa, och Fars dagfirandet och shoppade massa potatisar som jag sen kastade in i ugnen och gjorde en sås på creme fraîche och ädelost på tub;) och skinka.

bakpotatisDet är supergott. Ungarna älskar bakad potatis och jag som inte alls är förtjust i kokt potatis gillar alla andra former, och även denna.

Idag var jag in på affären för att hämta ett paket, såg att de hade toast för en femma så jag kvistade in. Det äts miljoner ton toast i den här familjen, Nä inte nyttigt nånstans, men jag köper alltid LingonGrova eller nåt annat grovt oxå:) Och så hittade jag tre middagar som bara låg där och ropade  på mig, och  på extrapris. Blodpudding, tänker jag inte äta men även det är en storfavorit hos ungarna, fläskfile’, det gillar jag:) Och falukorv. Tisdag, onsdag, torsdag check.

 

Förresten har jag köpt munskydd, vet dock inte om det var bättre eller sämre än pepparkakssjalen;)

munskyddMen kanske lite bättre i form av dammskydd men sämre för det luktade inte så gott. Det gör aldrig papper iofs ;) Varmt som sjutton var det.

 

Idag åkte jag och Jamie till Gränby och mötte upp Mirka som behövde lite smakråd.

Vi hann såklart med både kaffe och lunch:) Jamies krav för att hänga med var att få äta hamburgare ”där uppe”, Det är på foodcourten, och det passar oss alla. Vi vuxna tar sushi och han får sin burgare.

jamie

Lill-Fjant ♥

Ett bra sätt att börja veckan på.

 

Hemma så dök snart alla skolbarnen upp och jag röjde och sen åkte jag till David. Mötte Janelle och syrran och så körde vi ett power hourpass. Jag har ONT i nacke och axlar, och även armar och händer, och att hålla i den där jädra bollen på 6 kg och lyfta över huvudet och hit och dit kändes ordentligt. Men det var grymt härligt att få igång blodgenomströmningen i de stackars onda partierna på kroppen:)

I går när jag slipat klart såg jag min axel och biceps i spegeln och kunde konstatera att det här med vibrationsträning är rätt ok. Ni vet att det finns Power Plate-träning va? En maskin man använder för skonsam träning. Jag fick testa under ledning av Sabina förra året.

Även slipmaskin funkar, biceps och axelmusklerna var alldeles pumpade och snygga :) Synd att det inte håller sig så. Kan ju knappast gå runt med en skakmaskin i näven för att få snygga muskler;)

Ska förresten fundera på det, det kan nästan vara värt det….;)

 

Snart är det jul hörrni!

Jag kommer ge er både tips, och en del erbjudanden här framöver:) Gillar ni det inte, så scrolla, men jag försöker välja saker jag tror att ni kommer gilla, Sånt jag själv gillar:)

Men ni kommer inte slippa undan mitt vanliga svammel för det;)

Jag gillar julen, och jag ser fram emot den, Dock ser jag inte fram emot att försöka hitta på julklappar, även om jag samtidigt tycker det är vansinnigt roligt…hm rätt tudelat, jag vet.

Att få greja med ljusdekorationer och filtar och mys, det är härligt. Att dricka glögg och äta pepparkakor – ljuvligt. Julmusiik, filmer och julgodis är toppen. Lussebullar när de är riktigt goda, knäcken lagom seg och kolan perfekt. Julen är härlig!

Mina ungar ser fram emot det de med, de planerar och funderar. Nu åker jag iväg första dagarna i december, och kommer hem sent första advent så jag kommer sätta fram adventsgrejorna innan dess, och det är nästan så att jag vill pyssla med det NU. Men det är bara för att jag absolut inte har tid, och har massa kvar med trappan:) Jag blir alltid extremt sugen på att göra allt möjlig konstigt när jag har fullt upp med något annat som inte går att skjuta på. Och när det första är klart så har jag tappat lusten att greja med vad det nu var som lockade så..

 

Nä, nu ska jag hoppa i säng. Det är en dag i morgon med. Jag ska åka och storhandla. Det är slut på massa basvaror, pastan, konserverna, mjölk, mjöl osv. allt på en gång. Så blir det mellan varven, och det kommer bli tunga kassar i morgon. Och fulla skåp igen, najs:)

Så, natti natti med er:)

 Edit: jag inser att jag fortfarande är off vad det gäller tiden.. Eller? När är första advent i år?? Den 27/11 väl? Då är jag hemma men borta den andra :) vi åker 30/11-4/12 ?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Toast är gott! MEN, tyvärr är inte Lingongrova (trots sitt namn) ett grovt bröd. Bara brunfärgat. Kanske något bättre än toastbröd, men mycket sötare… Bra tips på ett ok bröd är när fiberhalten är högre än sockerhalten (helt ok för diabetiker bl.a). Behöver inte bli tråkigt bröd för det, ungarna gillar surdegsbrödet med morot i, vet inte vem som tillverkar det, men är gott med hyfsad mängd fibrer och lågt sockerinnehåll.

    1. familjenannorlunda

      Ja det är socker i LingonGrova. Som i de flesta bröd. Det behövs för nåt o bakningsprocessen har min bagarkompis berättat :)
      LingonGrova är dock surdeg, som kanske är sen slutet av 1800-talet när Pågen startade :)

      1. Hanna

        Hi hi gissar att Lingongrova och du har ett samarbete? Nix alla bröd har ABSOLUT inte socker i. I södra EU har man inte socker i brödet och det finns även här sockerfritt bröd.

        1. familjenannorlunda

          Vi har haft med Pågen, men det var inte de som sa det om sockret utan min kursare som är bagare/konditor. Givetvis går det utan socker men det måste då ersättas med något liknande typ sirap. Och/eller skräp;) som sötningsmedel. Jag äter hellre socker än sånt.
          Men oavsett samarbete eller ej så gillar jag LingonGrova:)

      2. Malin

        Ja, de flesta bröd har socker, det var inte det jag påpekade. Bara att bröd där fiberhalten är högre än sockerhalten är generellt bättre för våra kroppar. Behöver inte vara sockerfritt bröd. Det lite lömska med lingongrova är att de bara genom namnet och färgen får folk att tro att det är nyttigare än annat bröd när det i stället innehåller ganska mycket mer socker än annat, ljust bröd. Bara det som jag ville lyfta fram. Inte konstigt att många, särskilt barn älskar lingongrova, det är jättesött, även för att vara ett bröd…

Comments are closed.