Familjen Annorlunda

Men sådär ja:)

I går kväll låg jag och tittade på Sons of Anarchy, som jag gillar den:) Men som jag ligger efter, och jag fick lite ångest över att de skulle plocka bort den från Netflix innan jag hunnit se klart den. Jag menar, alla andra är ju lite kvickare på att kolla serier;)

Klockan blev ett och två och eftersom jag tänkte skriva lite så gick jag ut med Doris vid halv tre. Ja jag är en nattuggla, skjut mig för det om ni vill. Sen gjorde jag mig klar och tog med datorn i sängen, tittade på klockan på nattygsbord och tänkte att fan…den är ju fem över tre… kanske ingen idé?

Men slog ändå upp datorn och noterade genast att den kockan bara var 2.05. Hm? Jag har precis uppdaterat den och som alltid när man gör det så fattar man inte ett skit av alla nyheter, plus att det liksom måste grejas med allt. Tänkte att det var väl fan att klockan skulle tramsa, och kollade mobilen. Men även den var 2.05.  Hm? Märkligt? Eller? En liten misstanke uppstod, kunde det vara så att det var dags för vintertid?Och efter en titt i almackan på mobilen så kunde jag konstatera att det var en jäkla tur att jag var uppe mitt i natten annars hade jag totalt missat det här i år:) Jag har inte hört ett dugg. Jag vet ju att det är nu, men med tanke på att dagarna går så snabbt så hängde jag som vanligt inte med.

Och plötsligt så vann jag ju en timme där i natten, och kunde lugnt skriva en timme:D

Märkligast av allt är väl ändå att jag vaknade tidigare än normalt, även med sommartid mätt. Men det lär ordna till sig redan i morgon misstänker jag. Den där fåniga timmen gör liksom varken till eller från, Kan vi inte ta bort den?

 

Igår var vi ju på Marvels Avengers Universe, och ojojojojojoj en sån produktion! Fart, action, motorcyklar, fräna trick och massa ljuseffekter och fyrverkerier. Ni som säger att det smäller högt. Ja, det gör det, men allvarligt…? Inte så man behöver öronproppar:) Jag tror att det är en anings överbeskyddande i vårt samhälle faktiskt.

IMG_3088 IMG_3095 avengers universeJa det är kassa bilder, men det var svårt att fota, värre än vanligt:) Konstant rörelse, mörkt och så massa ljuseffekter;)

Alla var där,  Spindelmannen, Ironman, Thor, Wolverine, Hulken och så vidare. Skitbra föreställning!

Jag hade med mig de fem små, plus syrran och de satt som ljus allihopa. Även syrran alltså;)

globen

– Hej kom och ställ er här så tar vi en groupie med Globen i bakgrunden!!

Yeah right.

 

Idag sen, så sken solen, och jag hade preppat ungarna på att vi skulle hjälpas åt ute. SEN skulle vi göra pumpan:;) Det kallas mutor om nån undrar. Skitsmart. :)

Jag fick först hjälp av Corrinda att bära in våra två utebord, de har glasskiva så de går inte direkt att släpa själv. De står nu på sin plats OVANPÅ bordet inne i poolrummet. Jag är uppvuxen med Tetris och ägnar mig ofta åt att stapla och passa in så det ska få rum. Blir det snyggt? Nä, inte det minsta. Bryr jag mig? Nä, orkar inte :)

Sen fick jag hjälp av Lovelia att plocka ner studsmattorna. Vi har tre… och vi har i alla år tagit in allt på vintern.. I år hade jag tänkt att ramarna skulle få ska kvar, det är ett jäkla bärande fram och tillbaka på allt och ”alla andra” gör så,, men så ångrade jag mig. Det ser inte klokt ut med tomma ringar som bara står, och dessutom är de liksom i vägen för all snölek de vill ägna sig åt, om det nu blir snö.

Alla höstar försöker jag hålla de tre mattorna med tillbehör ihop, och alltså inte blanda ihop grejorna. Varje vår är det lik förbannat ihoprört…? Nu har jag en ny strategi där, få se om den håller :)

Matta högst upp på bordet, sen fjädrar i en hink under, och längst ner på golvet alla stålpinnar. En matta är blåmarkerad, en gulmarkerad och en tom.

Vi får se:)

Ungarna plockade undan wigglekart och diverse annat skit, och mitt upp i allt så gick jag förbi mina fulrosor. De jag tänker gräva upp  varje vår men aldrig ids, och varje höst så blommar eländet med några fantastiska rosor som luktar ljuvligt.

ros

Jag har även ställt in gräsklipparen i garaget, bäddat in min vattenkran i isolering, rensat bland vinterstövlar och verktyg, och massa annat sånt där. Efter några timmar frös jag om fötterna så då gick jag in. Fortsatte med att bära flyttkartonger med böcker ner till tjejerna och ställa upp i bokhyllorna. Ännu en grej att bocka av på Att göra listan:)

Najs.

Slängde in tvätt, och skurade handfatet och sen hade Corrinda Trixie och Lovelia gjort klart pumpan, och lämnat urgröpet till mig:) Bara att ställa sig och baka pumpakaka då.

baka

Jag använder Leilas recept på morotskaka, det är svingott. Men i stället för morot tar jag alltså pumpa. Jag kokar pumpaköttet så de blir mjukt och sen mixar jag det till nån puré’konsistens.

baka

Multitasking morsa, fortfarande i jobbarbrallorna;)

Kärnorna sköljer jag av, brer ut i låmngpanna, ringlar rapsolja över och lite örtsalt. In i ugnen på typ 150 grader tills de ser klara ut. En kvart ungefär.

pumpakärnor

Kakan ska stå i ugnen en timme och sen s v a l n a detta tråkiga, men till sist så var den klar.

IMG_3125

Haha, den var svinhet.Stod på spisen där en platta varit på…aj.

Lite dekor och så var den klar. Inte så snygg men god:)pumpakaka

Häpp:)

Jag kan baka, jag tycker bara inte att det är så där jättekul. Bakandet är rätt kul iofs men alla kalorier in kan jag klara mig utan, och jag har noll karaktär när det kommer till fikabröd;)

 

Så idag var en bra dag, jag fick massa saker gjorda, och kan slappa i morgon;)

Haha, eller inte, men det är najs när saker bara rullar på.

Nu ska jag gå ut med Doris, och sen hoppa i säng.

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tina

    Hej! Har inte följt din blogg sådär jättelänge men blev nu nyfiken på vad du jobbar som?? Ja menar byxorna! E du timmerman eller :) ?

    1. familjenannorlunda

      Haha, nä det är inte i min profession jag har jobbarbrallor, det är när jag ägnar mig åt skitigt göra hemma:) Typ bära, klippa gräs, klättra på tak och måla om:)
      Mitt bästa köp ever ?

  2. Agneta

    Kul att se att du verkar må bättre.Kanske inte så här du hade planerat livet.Men så här blev det och du gör det bästa av det. Du är verkligen värd det bästa. Kram från en 71a. Vilket år är du född? ❤️

    1. familjenannorlunda

      Tack:) Det finns massor av saker som gör att läget är allt annat är tryggt och säkert:-/ Meeeen jag orkar inte oroa mig för det nu utan skjuter det på framtiden :) Att oroa sig i förväg hjälper inte ett skit det tar bara kraft och energi :)
      Men jag mår bra:) Jag har kul, barnen mår bra och jag saknar inte mitt gamla liv. Definitivt inte honom?
      Jag är född 69, i december så i sista skälvande dagarna av 60-talet :)

  3. Nettan

    Är också en nattuggla mellan varven, när barnen och maken sover får jag som mest gjort på skolarbeten? hade inte inskick förrän 8.00 men är rädd att försova mig så min lärare lär väl tycka att jag är knäpp som skickar in mitt i natten. Barnen och jag är dock lediga imorgon (måndag) så kan ta det lite lugnare än vanligt då iaf. Kanske ska prova att göra den där pumpakakan, då bakning är riktigt roligt.
    Tack för en av de bästa bloggarna! Nattinatt?

Comments are closed.