Familjen Annorlunda

Oj jag är så bra:)

Haha, ja, jag blev lite förvånad själv, och jag menar inte alls att skryta:)

Jag hittade en gammal historia som jag skrev på en skrivarkurs jag gick för ett tag sen, och hoppsan den var ju bra. Fast jag alltså skrivit den själv och rimligen borde veta vad som händer så fastnade jag i den, den  var ju alldeles jättespännande;)

Det är ju himla bra att man kan skriva något, glömma bort det och sen läsa det som värsta actionstoryn OCH bli förvånad över upplösningen;) Kanske även är ett tecken på att jag borde vila. Helst med en vit tajt tröja på mig, en tröja som har knäppningen i bak och så remmar runt som nån liksom spänner fast åt en..i ett vitt tyst rum med madrasser på väggarna…;)?

Anyway, jag läste även min lärare och mina kursares reflektioner på den, och inser att jag faktiskt bör ge den en ärlig chans att bli en hel story. Att ge ut en bok vore ju kul, men jag är fullt medveten om att det knappast kommer att ske. Även om min berättelse skulle vara topnoch så är jag alldeles för dålig på att promota mg själv, urkass på att tjata till mig saker och jag tror att det är så det går till när man får sin bok utgiven? Inte allt för ofta som nån skickar in sina manuskript och nån läser det och – wow- heja Harry Potter:)

Vi ger ut den här boken och hoppsan råkade du bli mångmiljardär åxå…i dollar? Vilken bonus:)

Men, jag vill nog ändå skriva den, så kan jag ju alltid säga att jag har skrivit en bok:) bara att den ligger i byrålådan just nu.

Ja, vi säger så, jag ska skriva en bok hörrni:)

Jag har hört att man ska säga sina drömmar högt, få är det större sannolikhet att de slår in, så nu har jag gjort det.  Nu ska jag googla hur man gör, hur lång den ska vara, och så vidare. Google is your friend.

 

Idag har jag inte varit sur:) Mer än nån liten stund men det gills inte. Jag har grejat och fixat och fått undan en del.

Det är tisdag vilket innebär gympa för Trixie och Lovelia, med tillhörande skjutsning. Idag kom Corrinda på att hennes träning började en halvtimme efter så då kunde jag köra även henne. Förvisso i andra änden av stan, men jag har ju ändå inget för mig, jag måste ändå vänta in tjejerna.  Jag hade ärenden på Gränby så jag for dit efter att ha lämnat Corrinda. Köpte två nya lås till ungarnas cyklar.

Efter att i många år haft nyckel till låsen, och de har tappats bort och försvunnit, och nu när jag röjt och rensat så har jag kastat så många nycklar och hänglås som liksom inte hör ihop.

För några år sen övergick jag till kombinationslås. Alla barn har ett varsitt och de har sin egna kod, alltid samma. Perfekt. Men de hade visst gjort sitt nu, och behövde kasseras.

På Clas Ohlson så står jag i kassan, lång kö som alltid på kvällarna, och ska betala typ 149kr, halar upp kortet och slår koden.

Medges ej

Va? Jag VET att jag har pengar på kortet men lik förbannat blir man ju stressad. Provar igen. Samma resultat.

Medges ej.

Men vafan?? Kön växer, och jag blir svettig och röd om öronen. Föser fram håret så det inte syns;)

– Försök igen, säger killen i kassan och då står det nåt om att det var sista pinkodsförsöket. Jag vill inte låsa kortet, så då avbryter han det och tar betalt med signatur i stället. Gahhh.

Går därifrån och tycker att alla tittar:) och så vidare in på TGR för att köpa en hängare till killarnas rum. Där var det inga folk, men ändå nervös att betala, men där funkade det ju utmärkt. Pust.

In på ICA, och handla och där scannar jag. Framme vid utcheckningen får jag en avstämning.

Jag blir förbannad på mig själv och svär tyst, jag borde inte handla på den här affären jag får nämligen alltid avstämning. Fattar inte varför eftersom det aldrig någonsin felat, inte ens på ett öre. Jag är alltid skitnoga, för det är pinsamt att missa något. Hände en gång på en annan affär,(Citygross) jag hade missat att slå in ett paket blöjor för typ 70 kr… streckkoden funkade inte och jag skulle fråga i kassan, men glömde bort det, och fick såklart en avstämning..och jag skäms fortfarande för det. Det här är säker sju åtta år sen.. Jag hatar att missa något.

Frågar kassörskan medan jag får lassa upp varorna på bandet för kontroll, om det är så att man får avstämning om man handlar sällan, ,men det var det inte. Däremot om den felar……sa hon och tittade på mig.

– Ja men den gör ju aldrig det ju! Det är ju värdelöst med avstämning varenda gång. Jag kan ju liksom inte handla här då, för jag har ju dessutom alltid lite bråttom och inte riktigt tid.

Nä, det skulle vara ren slump. My ass. De gillar inte mig där helt enkelt;)

Givetvis stämde den, på öret, men det är ändå tråkigt att behöva packa ner sina scannade varor för att sen packa upp den och så ner igen.

Snabbt iväg för att hämta upp kidsen, och så hem. Ut med Doris och sen ner i soffan med sen middag. Klockan 21:)

Nu ska jag resa mig, men det gör ont. Det känns att jag hade en dejt med David igår;) Hans : Ner med rumporna i golvet! är effektivt kan man lugnt säga.. och det blir värre tills i morgon.

Härligt!

Nu sova:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kristina Å.

    Tycker det är perfekt att skanna för då har jag kontroll på vad det kostar, packar samtidigt som jag handlar och de få gånger jag den senaste tiden råkat ut för avstämning nöjer de sig med att skanna ett antal varor, inte alla, och det beror antagligen på hur mycket man handlar. Har jag tex handlat för cirka 1500 kr tror jag det rört sig om max 15 varor. I början var det lite jobbigt för då skulle barnen, när de var små, vara med och skanna och då var det risk att man fick både plus och minus på kvittot.

  2. Marie

    Jag har hört att det blir avstämning om man köper vissa varor, typ rakhyvlar, blöjor och annat ”stöldbegärligt”… Huruvida det stämmer eller ej ska jag låta vara osagt. Har dock själv sällan blivit drabbad och de gånger jag har blivit kollad har jag fått en trisslott för att jag varit ”duktig”/ ärlig och summan har stämt, sånt är ju trevligt :-D

  3. carina

    Det är samma på vår ica kvantum,nu handlar vi oftast på coop. Men ibland vill man handla i någon annan affär,eller dom kanske har bra erbjudanden,men vi får nästan alltid avstämning,så om vi nu handlar lite mer än några varor så har vi slutat att packa ner varorna innan betalning.

  4. Anno

    Kanske du kunde göra en undersökning där du skriver ut namnen på olika matbutiker och analyserar hur lång tid/hur smidigt det är att självscanna….Självklart informerar du butikerna i förväg om att du gör en sådan undersökning….Och du KANSKE slipper framtida avstämningar….En annan tanke…De råkar inte ha en snygg kassör i affären det gäller. Någon som är hemligt kär i dig och vill att du ska komma till hans kassa och betala,istället för att scanna själv…..?

  5. Ulrika

    Det är visst så att om du handlar sällan så blir det avstämning. Jag råkar alltid ut för detta på en särskild affär där jag kanske handlar en gång i halvåret, avstämning varje gång.

  6. Mamma bläckfisk

    En avstämningskonspiration riktad mot just dig, så måste det såklart vara! Jag har faktiskt aldrig råkat ut för avstämning (peppar, peppar). Tänk, det kanske finns något område jag faktiskt har tur i här i livet, att slippa undan avstämningar? Fast man måste nog handla med självscanning för att bli drabbad, så det har nog inte det minsta att göra med tur. Skulle jag börja självscanna när jag handlar så skulle jag med största sannolikhet också åka på avstämningar stup i kvarten. För det finns en särskilt elak djävul som är specialiserad på att djävlas just med stressade, ensamstående mammor med många barn. Han (det är såklart en han) roar sig dagarna i ända med att hitta på djävulskap för att stackars stressade mammor, som kämpar med näbbar och klor för att få tiden att räcka till, ska få ännu lite mer stress att tampas med. Hans mål är att framkalla nervsammanbrott, vilket han i mitt fall lyckas med titt som tätt. Tro mig, hans finns! Hur ska man annars kunna förklara saker som att något (eller några) barn alltid blir bajsnödigt precis när det är jättebråttom att ge sig av till vad det nu kan vara som man har bråttom till? Eller att mjölkglas alltid spills ut just när man har viktiga papper liggande framme på bordet? I förrgår tappade jag ner mina bilnycklar i hisschaktet. Hur stor är risken för att man ska tappa sina bilnycklar precis så illa att de slinker ner i glipan mellan hissen och trappen, och försvinner ner i en mörk underjord? Sånt händer liksom inte andra, men såklart händer det mig. Det måste ligga djävulskap bakom ;)

    Heja dig! Såklart kan du lyckas förverkliga dina bokskrivardrömmar (bara den där elaka djävulen kan hålla sig undan så att du får tid att skriva)! Du är grym!

    1. familjenannorlunda

      Men åh, förlåt att jag skrattar men du beskrev det så målande :)
      Bilnycklarna!!! Hur löser du det din stackare ? Jag hade säkert skruvat upp nån servicelucka på eget bevåg men det är nog inte att rekommendera..;)
      Stor kram och kämpa vidare ??

      1. Mamma bläckfisk

        Jag kom på att jag har en extranyckel, så nu har paniken lagt sig. Men när det hände var jag så stressad att jag helt glömde bort att jag faktiskt har en bilnyckel till, så jag rusade iväg och hämtade min fyraåring på förskolan (trillingarna hämtades senare av barnvakt) och tog bussen till hans simskola (vi hann fram i tid!). Nu våndas jag av ångest för att jag inte har lyckats få till ett telefonsamtal till hissfirman ännu, men bara tanken på vad de kommer att ta betalt för att komma hit och fiska upp min nyckel gör mig kallsvettig. Det är stor risk för att bilnyckeln får ligga kvar i hisschaktet till nästa gång det är dags för hissens underhåll, när det nu kan vara.

  7. Marie

    Vinsten med självscanning försvinner ju om man råkar ut för avstämning var gång- då kan man ju gå till kassan direkt

  8. Susanne

    Det kan vara nåt fel, prata med nån ansvarig på affären så fixar dom i nån inställning så du slipper avstämning på ett tag.

    1. Carina

      Precis fick oxå avstämning gång på gång på maxi. Tillslut blev jag riktigt irriterad läs förbannad och sa till på skarpen och då fixade dom det och sedan dess har det inte hänt igen. Ok några varor typ tre men har ej behövt gjort om allt i vagnen. Än så länge tack och lov.

Comments are closed.