Familjen Annorlunda

Gröna Lund 2016:)

I går hade vi en heldag på Gröna Lund som sagt, och det var en decimerad skara jag fick med mig.

Corrinda och Novalie hade ingen lust alls, medan Robban ändrade sig i sista sekunden och hellre spenderade helgen med en ”kompis”,;) och Patricia jobbade. Vi har försökt få i hop en dag när alla kan, men eftersom både Janelle och Patricia for utomlands i somras och vi sen var ute i husvagnen så blev det svårt att få ihop något. Grönan stänger ju snart så¨vi var liksom tvungna att åka:)

Syrran, Janelle och Simon kom hit vid 10 och så bestämde vi att min bil skulle få vara hemma, och vi i stället skulle åka i deras. Vi var åtta, min bil tar sju och kidsen vill åka med Janelle och Simon så vi tog två små bilar den här gången. Inte mig emot, jag kör ju nästan alltid och det är skönt att bara åka med ibland.

Det gick fint att köra, inga köer och inga felkörningar:D

Vi parkerade som vanligt en bit ifrån, där det är gratis på helger:) och så travade vi över på Djurgården och fram till Grönan, där jag betalde in mig med bara fyra barn. De andra pröjsade sitt eget vilket gjorde min plånbok mindre tunn. Rätt skönt med tanke på att jag fått bilen servad dagen innan….:/

Det är fan skitdyrt på sådana här ställen, och varje år irriterar jag mig på att det är en hundring i inträde som man inte får ett skit för, åskband sen kostar ju över trehundra och inga familjerabatter direkt. Jag ogillar det, men har verkligen inget val – Grönan är ett utflyktsmål vi måste göra varje sommar, och sen är det bra med det.. Bara att bita i det sura äpplet, och räkna med den.

Ungarna hade på sig byxor från Ossoami, ni vet de med ett års garanti mot hål på knäna?

Gröna lund

Vi är testfamilj, och jag älskar den här nya modellen!  Trixie har en mjukisbyxa fast den ser ut som jeans. Hon tycker de är skitsnygga och sköna:)

 

Jag ska fota dem bättre och berätta om hur jäkla bra de är så snart jag hinner.

Loppan och Jamie har Ossoamibyxor de med, Lovelias är eg Jordans men hon lånade dem.IMG_2413

Tröjorna är från me&i ; Lovelias precis ny, och Jamies från i våras

Vi började på den sidan där de små barnkarusellerna finns, men ungarna ville till andra sidan och åka ballare grejor. Lustiga huset är en favorit, och framför allt Jamie ville in dit hela tiden:) I år älskade han flygande mattan på slutet…:)

IMG_2414 lustiga husetJag frågade om han ville åka Kvasten, och det ville han. Så vi köade i 45 minuter och jag var helt säker på att han skulle banga, men det gjorde han inte.

Jag spände fast honom, och karusellskötarna kom och dubbelkollade och så for vi. Då började han bli lite tveksam och jag såg paniken i hela honom, Lite taskig kände jag mig, men jag hade verkligen frågat om han ville och han var tvärsäker. Alla mina kids är galna på adrenalinkickar så varför inte han?

Han var tyst hela vägen upp och sen skrek han som en galning bitvis under turen. Jag skrattade så jag grät åt honom, elaka mamman, men jag såg ju hur det var skräckblandad förtjusning:)  Och när vi kom ner så var det :

– Igen, igen, vi åker igen mamma! Och han åkte lite senare med Janelle och Simon, men sen räckte det.

Lovelia fyllde nio år igår, och vi sjöng såklart för henne på morgonen och gav henne presenter. Fler blir det när vi har kalas, som jag inte vet när tiden finns till för…. ;) men återkommer om det.

Hon älskade att fira sin födelsedag på Grönan ♥

IMG_2420

Vi hade med oss våra mackor och mjukost på tub och fikade vid 14-tiden, medan ungarna kollade på teater.

Roade oss med att jaga pokemons…shit, här där jag bor finns det nästan inga, och jag ledsnade rätt snabbt på det, men Janelle och Simon fångade massor i kön till Vilda Musen, så jag drog igång min app. Och holy smoke, jag fångade shitloads, och levlade upp:) Fattade plötsligt det roliga i det:)

Lite bilder tog vi såklart åxå.

Min fina fina Janelle.♥IMG_2426

Och min fina fina syrra ♥gröna lund

Vädret var med oss, det var sol nästan hela dagen och det var jeans och t-shirt som gällde. Massor av folk gick i korta shorts och kjolar och det är så härligt. Livet är vådligt mycket roligare när det är varmt ute. På kvällen blev det ju kyligare så då var det tröja och skinnjacka på.

Ungarna åkte och åkte. Jag åkte en del jag med, men dissade Twister, en berg och dalbana i trä. Jag har åkt den förr, men gillade den inte.  I stället åkte jag Kvasten och Vilda musen, fast den sistnämnda var läskig. VI satt i fram och det var tomt i bak och fast jag vet att de inte ramlar av så kändes det verkligen så…!

Men jag åkte den nån gång till och satt i bak och det var mycket trevligare.

Vid sex samlade vi ihop oss för att käka. Vi frös lite, och det hjälper inte att ta på tröja när man suttit i t-shirt lite för länge och blivit genomfrusen. Varm mat hjälper till:) och det blev pizza. Vi delade för att slippa bli så där proppmätta och riskera att må dåligt av karusellerna sen…

IMG_2452 gröna lundMed mat i magarna fick ungarna ny energi. Inte för att den gamla var slut, inte på långa vägar:)

Jordan och jag åkte Kvasten och sen ville han åka Twister. Jag sa nej, men så blev han så besviken så jag ändrade mig;) Nästan ingen kö och vips var vi framme och klev i vagnen. Jag har åkt den förr som sagt men mindes inte alls hur den gick, tänkte att den är nog som vanliga..

Och sen dog jag lite i första backen ner, för satan så brant den är! Den är, eller känns som, att man åker mer än 90 grader ner, alltså lite inåt. Galet så det sög till i magen samtidigt som G-kraften gjorde det svårt att andas…brrr. Och efter första branta backen var det EN TILL LIKADAN!

Sen är den inte speciellt läskig, mest skramlig och skakig.

Jag svor åt min sjuåriga son hela vägen, hur fan kunde han lura upp mig i den här??

Och så fort vi stannade var jag som Jamie: – Igen VI åker igen va?? ;)

Jag åkte den fem gånger, och alla gånger var vidriga men skitkul:)

Den här har jag ingen lust att åka dock, jag tror att man blir alldeles för yr. Och sen är den ju högt upp dessutom. Men värst med yrseln.

IMG_2456

Jamie gillar de här, radiobilarna, och åkte ett antal gånger:)
gröna lund

Lovelia är en riktig adrenalinjunkie och älskar fart och galna grejor, så hon åkte Twister, Jetline, Vilda musen, Kvasten och säkert nån mer som jag missade, men ingen ville följa med upp i Insane så den får hon ta nästa år… :) Än är hon nog lite för kort för de andra värstingarna, Eller så låtsas jag bara det;)

Hon kan dra iväg själv om ingen vill åka, och åkte flera gånger ensam. Trixie är lite fegare och körde hellre stora radiobilor eller Lustiga huset. Det rättar till sig till nästa år skulle jag tro, och så komne öhon åka allt igen:) Eller inte, hon får göra som hon vill.

Jordan och jag åkte Twister in i det sista och efter sista åket messade Janelle.

– Skynda er hit så vi hinner ta en selfie innan de släcker ljuset!!

Och vi rappade på:)

gröna lund familjen annorlundaFörra året sen släckte de lyset preciiiiiiiis när vi ställt upp oss och jag skulle ta bilden:) Det kan ni läsa om här, det blev väldigt lustigt;)

2013 så hände det här, och jag älskar att kunna läsa tillbaka:)

gröna lund

Som vanligt är vi bland de sista ut, och inget undantag ges på det:) Jag skulle ha svårt att få med mig barnen hem innan de släcker lamporna.

Vi gick tillbaka till bilarna, och det är jättemycket längre på hemvägen faktiskt…

stockholmJanelle och småkillarna hamnade lite på efterkälken.

Nästan framme  så ropade ett gäng killar som stod vid bilarna framför våra:

– Hur jävla långsamma får man vara?????

Och vi bara ?????? Eh va? Ja, vi är långsamma, ja vi har sniglar med oss, men exakt vad har ni med det att göra?

– Oj, fel gäng! Förlåt!! Sorry:)

Haha, sen när deras ”gäng” kom så var det ju barnvagnar och grejor så fattar inte hur de kunde ta fel;) Å andra sidan var det rätt folktomt på gatorna.

 

Vi körde hem, syrran och jag hade killarna i vår bil och de somnade på en grisblink, och var inte ett dugg glada över att inte få ligga kvar där och sova. Säkert jättenajs, sova sittandes i en bilstol, med hängande huvuden…

In med alla barn och i säng direkt, och även jag hoppade ner mellan lakanen direkt, och sov som en stock.

Idag har det varit segt, som alltid efter en heldagsutflykt, men så får det vara:)

Nu sova lite, för i morgon är det en ny vecka, fullspäckad den med:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina H

    Kul med en Grönan dag. själv köpte jag grönan kortet och har använt det flitigt både på dansbanan och konserter, väl använda pengar. men några karuseller blir det inte för min del, har haft roligt ändå. men nu stänger grönan för i år och man får längta till nästa år, känns konstigt att det blir höst nu.

  2. Ginger

    Läser ofta din blogg men kommenterar sällan. Apropå Ossoami jeans måste jag säga att jag är rätt besviken. Jag köpte ett par till mitt barnbarn (kille 7 år och inte speciellt turbulent). Första hålet efter 2 veckors användning, försökte reklamera men jag kan inte direkt påstå att man lyssnade på mig.
    Ni ser ut att ha haft en mysig dag på Grönan förresten
    Ginger, genève

  3. Elle

    Vilken härlig dag! Barnen är så roliga, först peppade sen livrädda, sen vill dom åka igen!! Men du, maila gärna och berätta var den där parkeringen ligger för mig som inte är 08/a:). Sist kostade parkeringen oss fasiken 700kr så vi drar oss för att ta bilen nästa gång…

    1. Ida

      Parkera bilen på gatan på Östermalm och promenera över till Djurgården. Det är gratis att stå på gatan på helger och vardagar efter kl 17, men det kan vara jättesvårt att hitta en plats.

Comments are closed.