Familjen Annorlunda

Ryggen, fransar, shoppat:)

Jag trodde kanske inte på allvar, men jag hoppades att jag skulle vakna krämpfri i morse. I går kväll smorde jag in ryggslutet med liniment, och stoppade i mig ipren och det blev varmt och smärtfritt och jag såg framför mig hur jag skulle ta personbästa i marklyft med David idag.

Eller hur;)

Insåg redan första gången jag skulle v’ända på mig att det inte skulle ske, och avbokade tidigt i morse. Bah. Sen sov jag extra länge bara för att jag var deppig;)

Tack till den av er som postade länk på videon från kiropraktikern, jag har nu rullat runt på golvet och vridit och böjt ryggen och kommer såklart vakna frisk i morgon. OCH kunna gå till Davids pass:) Inget PB i marklyft dock… lika bra att ta det försiktigt, men jag känner att jag behöver röra på mig ordentligt.

Barnen umgicks idag, och jag var sådär halvsolo, men de större klarar ju sig själva. Jag hade en tid för nya fransar inbokad, och herregudars skymning som det var nödvändigt!

Jag hade exakt noll fransar kvar på ena ögat och kanske tre på det andra, och så mina egna korta rackare då såklart;)

Dau fixade som alltid så de blev to die for:)

daumakeup

Som alltid är det hur trevligt som helst att träffa henne, idag var det såklart mycket semestersnack:) Hon och sambon har varit i Thailand, och det var ju aningens varmare där än i Norberg skulle man ju kunna säga;)

Tiden går alltid snabbt, hon är skicklig som sjutton på att sätta fransarna och det märks knappt att hon grejar, så lätt på handen är hon. Bara ren avkoppling, och trevligt sällskap. Love it!

Dau finns på Facebook, gilla sidan för info, och vill ni fixa fransarna eller nåt annat inom makeup och hårstyling så vet ni vem jag rekommenderar:)

 

Efter att ha fått nya ögon så mötte jag upp med syrran, nu har vi varit ifrån varandra i en hel dag och det var lite abstinens efter två veckors dygnet runt-häng;) Så först en frappe på McD och sen reashopping.

Jag älskar rea, det är så himla mycket roligare att betala lite för något än att betala mycket:) Så enkelt är det.

Idag blev det en sportBH, och ett gäng vanliga Bh-ar, värdelöst egentligen att köpa sånt som aldrig syns;) men det var vad jag behövde. En tröja och en poncho råkade slinka med i kassarna, så nu kan jag dra på mig dem om nu vädret ska envisas med att vara så här tråkigt.

Igår hade jag som så ofta senaste veckorna, jeans och tunnstickad tröja….I början av augusti!!

höst

Vart är värmen? Det är ju liksom sommar fortfarande, men iofs så gick den rätt spårlöst förbi även i år.

 

När Corrinda var i Göteborg på basketcup i maj så  köpte hon en skinnjacka åt mig, som jag nu äntligen känner att jag kan ha. Den är rosa, och funkar bäst när man har lite färg, och inte är genomskinlig;)

rosa skinnjacka

Jag vet att den inte syns så värst bra, men färgen iaf:) Som en smält jordgubbsglass, och jag älskar den.

Hyfsat varm är den med, och jag kan faktiskt knäppa den, det är inte illa;)

 

Min gräsmatta behöver klippas, Robban klippte den en gång när jag var borta, men nu behöver den absolut en omgång igen, men samma problem kvarstår – att det är regn varje dag som gör att det inte går. Man måste vänta tills den torkat upp och då kommer ju minsann ännu en skur… Och gräset växer och växer och frodas och frodas … heja. Jag vill bestämt minnas att det var samma visa förra året?

Mitt garage behöver städas…. mitt poolrum behöver också städas… och jag tänker strunta högaktningsfullt i det ett tag till. Jag deklarerade för familjen när de började snacka om kräftor att jag gärna bjuder in dem alla på kräftskiva men INTE ute i poolrummet;)

Och som jag längtar efter just kräftor! Vi var in på Saluhallen idag och snosade lite i fiskdisken, kollade läget och ahhh vad det är gott. Måste bli snart med andra ord.

 

När jag kom hem så upptäckte jag detta:

orkide’En av mina orkidéer blommar för fullt.

Jag har ett gäng som står i ett fönster och som jag inte direkt sköter med omsorg, utan tvärtom. Jag glömmer bort att vattna mina blommor, och de som kommer hit får anpassa sig eller dö. De som mår allra bäst av den skoningslösa behandlingen är just orkidéerna:) De får en skvätt vatten ibland, och de brukar oftast blomma mest hela tiden. Nu har de dock vilat ett tag, så det var kul att se att de är på gång igen.

Kanske ska ge dem lite vatten som tack:)

Varje höst brukar jag drabbas av nån form av galenskap. Jag tror på fullaste allvar att jag ska älska att pyssla med blommor och så åker jag och köper ett gäng. Till att börja med har jag sen ingen plats att ställa dem på, och när jag sen äntligen placerat ut dem så vattnar jag dem och plockar bort alla vissna blad i några veckor. Sen glömmer jag bort dem:) Framåt jul så åker de i soporna. Upprepas varje år, så minnet är bra men kort.

En gång i tiden, innan barnen, så hade jag massor av blommor. Överallt i lägenheten, fönstren var fulla och de stod på piedestaler och i bokhyllor och på Tv-bänken. Jag var inte världens bästa blomskötare då heller, men hade en kompis, Karin, som var hemma hos mig nästan varje dag och hon kunde inte låta bli att fixa med dem:) När hon rensat bort alla döda blad så kändes det ju återigen rätt intressant att ta hand om dem, Jag behöver Karin i mitt liv igen:)

Jo, vi är kompisar fortfarande ♥, men vi bor för långt ifrån varandra för att ses så ofta. Men, snart så ska vi på konsert ihop!.Vi ska se Nickelback, och det ska bli så kul:) Jag gillar ju dem, och ni som hängt här ett tag kan ju räkna ut exakt vad det är som drar med det här bandet…?

Ja, de är snygga, men det är såklart rösten jag faller som en fura för.

Nu tänkte vi eventuellt bo över på hotell, men det har vi inte riktigt funderat klart över än. Oavsett hur det blir så kommer det att bli skitkul:)

 

Och vet ni då? Jag hade en fästing. *brrr*

Nån av de sista dagarna på campingen så gick vi till toaletterna som vanligt på morgonen för att tvätta av oss och klä på kläder. Jajamen, man kvistar runt på campingen i nattlinne:) Inget konstigt alls…eller? ;)

Syrran sa något och tittade på mig och så tittade hon lite till bakom örat på mig och så beordrade hon mig att stanna!

-Vavavava? Vad?? Den blicken hon tittade med fick mig att tro att det var något riktigt läskigt. Ihhh?

– Du har en fästing.

Bara sådär. Iskallt, lugnt. Jag tycker det är vansinnigt äckligt med fästingar, och kan lova att sista biten till toan så gick det undan för jag ville ha bort den NU.

Den var liten,( tack gode gud för det annars hade jag kräkts) och hon fick bort den utan problem, men jag är övertygad om att jag nu kommer att dö fästingdöden. Nej, jag är inte vaccinerad och inte barnen heller. Anledningen är att jag har fan inte råd. Det är ytterst sällan någon får en fästing och ja, det är väl lite gambling då, men så är det.

Jag vet inte om jag skulle vaccinerat även om det var gratis för den delen, jag är ju inte jättemycket för sånt. Jodå, barnen får enligt det statliga programmet, men influensavaccin osv hoppar vi över.

Men, vart kom den här busen ifrån då? Jag hade knappast legat på stranden, och inte heller traskat omkring i skog och mark, utan mest suttit i tältet eftersom det regnat, så det vete fasen.

Äckliga onödiga djur.

 

Tja, och nu har jag tittat klart på TV, och är hungrig, mitt i natten. Inte optimalt, men kanske blir så när man hoppar över middagen…;) Jag är vuxen, jag får göra det om jag vill, och idag ville jag inte ha nån mat. Nu däremot….;) Kanske måste bli en tallrik yoghurt eller så för att slippa vakna tokhungrig.

Planen är ju träna, så då lär jag ju hoppa i säng och sova nu åxå.

Ha en bra fredag, glöm inte att äta tacos;)

Jag tror att jag får hit de flesta på middag i morgon, alla har saknat våra fredagsmiddagar ♥

Lite som söndagssteken, eller ärtsoppa och pannkakor på torsdagar, fast tacos och fredag. Inte konstigare än så egentligen ju:) Och faktiskt så ser även jag fram emot det, just nu tycker jag det är riktigt gott. Det ändrar sig, går i perioder, men för tillfället gillar jag det.

Och nu är det svamligt!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Är så sugen på att testa att göra fransar men är så dålig på att boka återbesök på saker så risken är att jag gör det en gång och aldrig mer och då ser det ju så knasigt ut! Trevlig fredag och hoppas ryggen är bättre!
    /Charlotte – Studier och Vardagskaos, en blogg med studieteknik, studietips och hur man får ihop mammalivet och studentlivet

  2. Lena

    Ni som skriver att familjen ska vaccineras, för det första så måste väl Carola kunna bestämma detta själv hur hon vill göra.
    Och vem säger att de kan vaccineras! Själv är jag allergisk mot innehållet i vaccinet. Så låt Carola tänka själv.
    Ha en fin kväll hela familjen
    Kram från Lena

  3. Anna

    Lägg pengarna som du fixar dina fransar till att vaccinera barnen ist! har haft flera i min närhet som har drabbats av fästingsjukdomar, och tro mej du vill inte chansa!

    1. familjenannorlunda

      Jag kanske är till synes ego ;)
      Skulle jag på allvar vilja vaccinera så skulle jag såklart göra det.

  4. T

    Fy vad trist det är med fästingar! I vår familj har flera haft borrelia och av den anledning vaccinerar vi oss, läskigt att chansa! (Vet att det inte är mot borrelia man vaccinerar sig dock!) här i Stockholm har vi haft en bra sommar vädermässigt skulle jag säga och förra veckan hängde vi i Uppsala där det också va soligt! Så jag skulle säga att det varit en ovanligt varm juli! Det är väl egentligen först denna vecka det blivit kallare! Men ni verkar haft regn?
    Tack för en bra blogg för övrigt!!

Comments are closed.