Familjen Annorlunda

Helgen bjöd på sol:)

Lördagen spenderades ju mer eller mindre hela dagen ute i trädgården, mestadels i viloläge efter fredagens äventyr:) Solen strålade och det var inte direkt jobbigt att ligga där och jäsa.  Framåt kvällen kom Janelle och Simon, som missat fredagens tacos, för att grilla lite korv. Det var ju varmkorvens dag:)
varmkorvKorv, potatissallad och guacamole, svårslaget i all sin enkelhet. Säger jag som inte ens gillar korv…;)

Syrran kom hon med, och vi käkade och snackade och gick promenad med Doris. Så småningom åkte alla hem, och jag kröp i säng redan vid midnatt.

Ingen ska ju tro att bara för det så vaknar jag tidigt, nä, utan klockan ringde vid 10.;) Jag är ingen morgonmänniska, jag orkar inte ens låtsas det för att vara PK. Jag älskar att ligga kvar i sängen och dra mig, somna om och kliva upp framåt lunch om ingen kräver min uppmärksamhet. Och det gör de inte eftersom alla sover lika länge här:D

Men i söndags klev vi ändå upp i hyfsad tid för att åka och bada.Det gick sådär, vi åkte till Fjällnora, solen stekte och vi slängde oss i plurret, och så gick solen i moln. Sen började det regna, och vi åkte hem;)

Några timmar blev det i alla fall. Och eftersom vi skulle köra Janelle och Simon till Arlanda vid 16.30 så gjorde det inget. De är nu i Turkiet:)

arlanda

På min instagram kommenteras det en del om att det skulle vara korkat av dem, och det får man tycka om man vill. Så här är det. De bokade en resa till ett land som det förvisso inte varit helt lugnt i, men å andra sidan så var jag där 1989 och då var det samma skit fast med andra gubbar, tror Saddam var inblandad, och det verkar liksom inte bli nån förändring. Turkiet är ett fantastiskt land, och massor av svenskar reser och har rest dit under många år. Nu hände ju det här i Istanbul. EFTER att de bokat sin resa. Först avrådde UD ALLA icke nödvändiga resor dit, men efter någon dag så ändrade man det till att gälla Istanbul och Ankara.

Sedan tidigare avråder Utrikesdepartementet med anledning av säkerhetsläget från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad.
Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till:
– övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanilurfa, Sirnak samt Diyarbakir
– provinserna Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir, Agri samt Hakkari i sydöstra Turkiet

Så.

Janelle och Simon ska inte till någon av dessa ställen, de är i Side, och där gäller inte UDs rekommendationer. De flesta, kanske alla resebyråer följer det UD avråder, och ger tillbaka pengar, alternativt bokar nya resor, men bedömer de läget som ok så anses det vara ok.

Alltså åkte de. De hade kontakt med resebyrån innan, och allt är lugnt. Ja, det kan hända något, men tittar man i övriga världen så händer det skit överallt just nu. Turkiet har nu undantagstillstånd. Häpp. Jag har fått flera privata mess om att folk varit på turistorterna och det märks inget av det oroliga.

Folk är dock ganska hårda i sina ord. Ja, det är skitenkelt att sitta och säga att man skulle skita i pengarna, för livet är värt så mkt mer, och tänk om det händer något!?  Men när man stoppat in sina surt sparade slantar så är det inte lika lättvindigt. Låt Janelle och Simon ha sin resa i fred.

Tittar vi lite snabbt på Thailand, så är det en militärdiktatur. UD avråder från icke nödvändiga resor till de  fyra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla. Sist jag kollade hindrade inte det hundratusentals svenskar från att åka till Thailand på semester och det UTAN att få syrliga kommentarer…

Ja. Turkiet må ha en idiot vid makten, men som icke politisk intresserad ungdom skiter man väl i det? För den delen som skiter man ganska högaktningsfullt i det som icke politisk intresserad 45+ are oxå;)

Jag har inga problem med att de åker dit, Simons föräldrar har inga problem med att de åker dit, och då bör inte någon annan ha det heller tycker jag.  Håll era åsikter för er själva, tack.

Och nog om det. De är där, och jag hoppas att de får en fantastisk resa.

 

Idag åkte vi till Fjällnora och badade, och hamnade bredvid David på stranden. Ni vet, Killer-David. Men tjena.;) Med träningskläder på som håller in så kan man ju försöka låtsas vara smärt, men i bikini så är det mindre enkelt;) Tanken på att ha klänningen på hela dagen fladdrade förbi, men det var för varmt för sånt trams. Han lär ju ändå inte bry sig nämnvärt, men vi tyckte det kanske var lite dåligt för hans självförtroende som tränare…Här kommer de där två varje vecka, och så ser de ut så där;)? Haha.

Ibland är världen liten, för det visade sig att han kände Corrinda och Sara, som var med idag, och har både jobbat på deras skola och varit deras fystränare. Mors. De fick en stående inbjudan till hans pass, så det ska bli kul att få med dem och träna:)

Vi hoppade i plurret rätt omgående, och jäklar så skönt det var idag! Mindre skönt att Corrinda fick in en fullträff på mig med vattengeväret;) Men hämnden är ljuv…

Sola och bada, ingen pina colada dock;) och timmarna gick. Det var mulet mellan varven, men så sken solen och det var varmt och gott, för att sen bli mulet igen, och framåt sena eftermiddagen började det droppa. Stora rackarns regndroppar, först en här och där, sen ökade det  och stranden tömdes effektivt på folk. Vi fick ett skyfall över oss, och hann inte till bilarna utan fick vänta ut det under ett tak. Åskade gjorde det åxå., snurrade runt sjön och skogarna. Vi var här förra året och fastnade i ett åskoväder utan dess like, och sen dess är ungarna lite rädda för att det ska upprepas. Men idag var det inte så farligt, och vi tog oss relativt torrskodda till bilarna och for hem.

I morgon lovar de massor av åska så då håller vi oss hemma. Måste ändå packa för på onsdag så drar vi till Norberg:) Det ska bli både spännande och roligt. Kul med ett nytt ställe:)

 

Hemma hade det inte åskat eller regnat en droppe, men var så kvavt och syrefattigt i luften Vi hade tänkt åka och träna, men tänkte om, det är så tungt när det inte finns syre. Att vi inte ätit under dagen heller gjorde att träna kändes korkat. I morgon kanske, få se hur det blir.

Ungarna plockade fram skateboard och inlines-

IMG_1268 inlines

 

Lovelia hjälpte Jamie, men det tar betydligt längre tid att få på och av alla skydden än den sammanlagda tiden han verkligen åker;) Men övning ger färdighet. Själv törs jag inte. Jag har ett par inlines, men vågar inte, utan ser framför mig hur jag står på öronen och skrapar upp hela mig, och det känns ovärt;)

(Och ja, hans handledsskydd sitter på fel hand, men de ändrade sen.)

Syrran och jag gick en vända med Doris, och sen for hon hem, medan jag städade. Igår, klockan 00.30 skurade jag köksgolven, det är bästa tiden på dygnet eftersom ingen är uppe och springer på dem då innan de torkat. Idag fortsatte jag med massa röj och tvätt och grejs.

Vid midnatt var jag ute med Doris igen, och konstaterade att det var över 20 grader varmt, och så himla ljuvligt att jag hade kunnat traska runt i timmar. Det är väl en Tropisk natt när det är över 20+ va? Underbart var det iaf, och låt det gärna fortsätta så.

 

Till sist, en bild jag fick skickad från i helgen, blurrad eftersom herrarna inte vill vara med på bild, tråkmånsarna;)

En som dirigerar vart skåpet ska stå, (eller vart klotet ska i,) en som försöker följa order, en som tittar på, samt en som fotar.

interpol

En helt vanlig kväll, med andra ord. Klockan är nästan 03.00 här, så ja, det är aningens slirigt under sulorna, och håret som åker i ögonen när man ska k o n c e n t r e r a  sig på en fantastisk stöt, ( ja, jag missade såklart) samt den ”oerhörda pressen” på att min lagkamrat, som pekar, inte ska bli nöjd, och att de andra två ska hånskratta.. det är inte helt enkelt;) För såklart är det på blodigt allvar.

Eller inte, snarare tvärtom, det är mest skratt och trams, och högt i tak. Helkul:)

Vi lär tillbaka hit efter Norberg, för det var ruskigt kul med biljard. Misstänker att biljardhallarna inte direkt duggar tätt där, men kan ju ha fel.

Men nu är det dags att sova, jag ska försöka somna fast det är så varmt och svettigt, på med takfläkt och så bara ett lakan. Men, med en liten kamin som heter Doris intill så blir det varmt ändå;)

 

Hur har ni det i sommarvädret?

Berätta gärna:)

Natti natti ;:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Brittis

  Det var lugnt i Turkiet, men ganska dyrt. Janelle och Simon bodde på samma hotell som oss. Vi kom hem igår.

 2. Linda

  Hej! Jag är ganska ny här och vill bara säga att JAG ÄLSKAR DEN!!! Du är så härlig, blandar text med mycket bilder och är oförskämt snygg! ÄLSKAR att du alltid har svar på tal och inte räds något eller någon. Kollade aldrig på FA när det gick på tv förut så du är en ny bekantskap. Väldigt trevlig sådan. ? Stor kram från Linda i Stockholm (med bara två barn)

 3. Mette

  Jag blev åxå irriterad på kommentarerna på din insta . Mina tjejer har en ponny och jag får ibland höra att hur kan man låta barnen rida dom kan ramla av och bryta nacken. Men som min flicka säger jag ramlar hellre av och dör och är lycklig fram tills dess än olycklig hela livet. Ja det är farligt att leva men för den skull kan man inte sluta ta ”risker” för dom finns överallt hela tiden!

 4. Katie

  Vi var i Side när jag var 12 år, 15 år sedan är det och vi stor trivdes! Side är fint =D hoppas att de har det underbart =D

 5. Ewi

  Jag har en fråga kring Fjällnora. Har aldrig varit där, trots att jag bott 9 år i Uppsala och har barn. Är sugen men oroar mig över parkeringssituationen. Hur vanligt är det att det blir fullt på parkeringen? Tips annars om ni ska till Norberg. Det finns jättefina badhus om ni åker på regn! I Avesta finns Metropoolen som är fräscht och nytt, bäst för barn 8-10år och neråt, i Borlänge finns Aqua Nova som är större (svårt ha koll på alla) men passar fler åldrar. Finns också en superfin outlet för Bagheera vid Dalahästen i Avesta med billiga skor, regnkläder, fleece:ar osv. Även en del billiga overaller såg jag sist. ?

  1. familjenannorlunda

   Tack för tips!!
   De har utökat parkeringen i Fjällnora så nu blir det sällan eller aldrig fullt :)
   Åk dit, det är fint❤️

 6. Ella

  Jag tycker att det är bra att du inte försöker låtsas vara en morgonmänniska om du inte är det. Att synen på morgon- och kvällsmänniskor skiljer sig åt överhuvudtaget är väldigt drygt. Jag är och förblir en morgonmänniska, det bara är så. Jag vaknar i regel kring kl 6-7 på morgonen även om jag lagt mig kl 2 och jag är utan tvekan som piggast före lunch. Alla mina närmaste släktingar är likadana så jag antar att det kanske kan påverka. Men när jag pratar med vänner/kursare/dylikt så får de alltid min morgonpigghet att framstå som att jag skulle välja att kliva upp tidigt för att försöka verka ambitiös. Okej, jag kan köpa att det verkar helt stört att jag kan börja plugga klockan 7 på söndagar när det är tentaperiod, men det är det som fungerar bäst för mig. Jag tycker att det är så synd att man framstår som mer ambitiös och duktig osv för att man är morgonpigg, för jag tycker verkligen inte att det stämmer. Man kan väl få vara pigg när som helst på dygnet, spelar roll vad klockan är?

Comments are closed.