Familjen Annorlunda

Familjen Annorlunda:)

Idag ropade Patrica in mig i vardagsrummet.

-Mamma, kom, de visar Familjen Annorlunda!

-Hm, nja….

– Jo, det är vår säsong. Kom nu!

Jag är inte överförtjust i att se mig själv på tv, så är det bara. Jag tycker det är vansinnigt roligt att spela in, både tv och radio, men att sen se/höra mig själv är sådär. Inte så att jag tycker det är pinsamt, men det är….tja, konstigt.

Men jag gick in, och tittade, och herrejösses amalia vad små barnen var! Lovelia är inte ens två år, och snart fyller hon nio…

familjen annorlundaJag känner mig tjock och nervös;)

Det är ett citat från en kollega till syrran som på en fråga vid en sånhär charinground, på nåt möte svarat så.

Hur känns det? Jotack, lite tjock och lite nervöst. Och det är ju klockrent, för det är så man känner sig i situationer man inte riktigt är bekväm i;)

Ja, det känns märkligt att se han den där som bodde här förut. Självklart. Men, det är en väldigt knepig känsla som infinner sig, lite som – Öhh, och vem är du? Vad gör du med mina barn?

Han framstår som en totalt främmande människa, och det känns skitkonstigt. Men jag vet ju inte vad som var riktigt i vårt liv längre, eftersom han smutskastat i princip allt, och sagt de mest besynnerliga saker om grejor.

Men skit i honom, det får han leva med. När programmet spelades in var han rätt normal, sen gick det utför..;)

Så, de kör nog alla säsonger av Familjen Annorlunda i repris nu, så kolla om ni känner för det, och strunta i det om ni inte vill.

 

Vi är hemma från husvagnen nu, och det är skönt och tråkigt. Jag får lov att ta itu med allt som ingen annan gör här hemma, och det är massa måsten som infinner sig direkt. På campingen har man inga större bekymmer än att fundera ut vilken mat man ska laga, Och hur man ska lösa det praktiskt;)

campingJag undrar vad Arga Snickaren skulle gapa mest om? Bristen på elsäkerhet kanske? Eller micro, vattenkokare och kaffebryggare i ett torn… eller sax och sladd intill varandra…eller surfplattan… Tja;)

Men så här ser mitt sommarkök i husvagnen ut, det är bara så. Förgreningsdosan brukar ligga ovanpå micron när det lagas mat, så lite bättre än så här är det.

camping

Det är härligt ändå att stå såhär och laga mat.

Vi har haft det härligt, även om vädret inte varit det bästa, men det är skönt att inte vara hemma. Mat i förtältet, oftast äter vi ute men det regnade här..samtidigt som solen sken.

camping

Vi har badat, allihopa, även JAG!!

campingfast det finns det inga bildbevis på, och det är nog lika gott det;)

Och så har vi badat på äventyrsbadet i Sandviken, Parkbadet.

IMG_0982 IMG_0983 IMG_0987 parkbadetDet var visst fotoförbud här, talade en badvakt om, men då hade jag redan tagit de här, och med tanke på att det bara är mina kids som syns så lägger jag glatt upp dem.

Vi stod längst bort från toaletterna, och har man då glömt att borsta tänderna så orkar man kanske inte alltid gå tillbaka för det, utan kör en variant med mugg med vatten och spotta i diket. Har sina fördelar med att bo intill ett sånt;) Jag har ju nu en husvagn från -73, i de mer moderna finns ju både dusch, toa och rinnande vatten. Min pump i ”badrummet” är trasig så jag måste meka lite nu när vi är hemma.

campingOm samma outfit syns på flera bilder så är de inte tagna samma dag, utan mer troligt att jag hade samma kläder på mig varje dag;)

Palla byta liksom. Ändå ingen som bryr sig.

Jag fick fart på tv:n så vi kunde kolla fotboll, även om det inte var det lag jag hejade på som vann typ någonsin;) Och morden i Midsomer kan man ju inte missa.

fotbollssen camping

Jag gjorde illa mig när vi satte upp förtältet, och såret revs upp hela tiden och kunde inte läka. Eller så var det ett myggbett, jag blev osäker nu.. Hur som helst det satt illa till, och blev bara fulare och infekterat. Vi satt och snackade om började prata om groblad, ett gräs. Jag gjorde illa mig riktigt ordentligt som mindre, en sommar då jag gjorde illa mig hela tiden. Ramlade ner från träd, ramlade med cykeln, råkade stoppa in foten i framhjulet och sånt där, Mamma var hyfsat less på att plåstra om mig;) så när jag hoppade över en solsäng, vi hade nån höjdhoppartävling, och fastnade med knät på det vassa kugghjulet som fanns där så vågade jag inte säga något.  Att det blödde satan och var djupt in till benet var sekundärt mot hur arg mamma skulle bli över att jag klantat mig IGEN;) Alltså sa jag inget, utan skickade in syrran i badrummet för att hämta plåster. Tvättade av och plåstrade om och tog på långbrallor och haltade runt.

Dagen efter åkte vi och badade i en inte allt för ren sjö, och när plåstret ramlade av efter några timmar i vattnet höll mamma på att kräkas och svimma över hur vidrigt såret såg ut. För det var inte vackert. Svullet, ilsket rött, uppblött och vita kanter som sår får i vatten… urk.

Plus att det glipade rätt ordentligt när jag böjde knät, så man såg benet där inne. Fräscht.

Det blev en tur till akuten där de konstaterade att det inte gick att sy ihop eländet eftersom det var för sent, de tejpade lite och så stort plåster. Order om INGET bad, INGEN fotboll innan det var helt läkt:(

Med en fotbollscup runt hörnet och sommarlovet som bara börjat var det öken. Såret vägrade såklart läka, det blev infekterat och krånglade. Hela sommaren. Jag fick inte bada och det var allmänt surt. Tills jag åkte till Helens mormor några dagar. Hon skickade ut oss att plocka groblad, och tejpade fast över såret, sen på med vattenfast tejp och så åkte vi och badade:)

Dagen efter hade såret börjat läkas, och efter några dagar var det fint. Groblad is da shit.

De drar ut var och baciller och skit ur sår och först då kan det ju börja läka.

Jag tog ett groblad och lade mot såret, och så på med ett plåster.

campingOch det envisa såret läkte på två dagar:)

Husmorskurer när det är som bäst.

Lovelia köpte en keps på Dollarstore.

campingDen har hon hela tiden, så det var ett bra köp.

Det är fantastiska solnedgångar i Årsunda. Magiska. Och sommarnätterna är ljusa och ljuvliga så här års.

campingcampingPÅ morgnarna när jag vaknade i tältet

campingHär är syrran med. Jag gick in och väckte kidsen..Kan ni se hur många barn?

campingJamie gillar närhet♥

Mamma och pappa kom upp, de gillar att ta roadtrip, och de hade med sig Doris:)

camping12 mil enkel resa och Doris älskar att åka bil så hon hade the time of her life;)

Härligt att gosa lite med henne, men sen fick hon åka hem med dem igen, hon är inte typen av hund som ligger tyst och stilla under vagnen direkt;) och det är taskigt att ha henne i koppel hela tiden.

Vi har druckit rosé:)

roseOch vi var och lyssnade på Ulf Nilson och hans fru, Linda Varg,

camping

De andra tror att jag är nån slags selfieexpert, men jag suger ju;) Funderar på att gå på kurs hos Martin Melin;)

På kvällen frös vi och då passade en kaffedrink bra:

camping

PÅ väg hem så stannade vi för att äta pizza på Wallis, de har de bästa pizzorna ever!

IMG_1044 campingOch sa jag att de har de mest fantastiska solnedgångarna på campingen I Årsunda?

IMG_1046 solnedgång

 

Jag längtar redan tillbaka, men nästa gång åker vi till Norberg, eller Fagersta, vi har svårt att bestämma oss:)

Idag var jag hos Patricia och åt middag.

texas long horn

Hon har länge pratat om deras lamm, så jag tog ett sånt, och oh my god, så gott!

texas long hornMed sötpotatisfries….. to die for och de måste jag testa att göra hemma!

Vi åt så magarna stod i fyra hörn, syster fick en doggybag med sig hem för hon orkade inte äta upp;)

Vilket ställe! Jag kan varmt rekommendera det, Texas Longhorn alltså.

Bra personal har de också:

patricia wetterholm

Tack för superfin mat, toppenservice och en trevlig kväll, Patricia:)

 

Och nu… nu ska jag sova:)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Nu läste jag att Peter och Mirkka ska skiljas och jag bara: NEEEEEEEEJ!! Dom var ju så kärleksfulla, ömsinta och faktiskt det par som (i tv iaf) faktiskt TOG på varandra. Hade fysisk kontakt. Han satt alltid med armen om henne, kysstes här och där, köpte presenter. De tom gifte ju om sig, eller förnyade löftena för ett par år sedan. De verkade som händer och handskar. Sååå tråkigt att höra bara.

    Din skilsmässa är ju så klart också tråkig men den vet jag ju ingenting om.

    Kram på dig Carola!!

  2. Britt

    När man tittar på programmet ser alla familjer ut att ha det så mysigt! Just den där kombon med lite kaos och mys….men allt efter som åren går händer nåt på vägen. Oftast kvinnan som ”tröttnar” inte på barnen givetvis men längtar väl efter något ”nytt” kanske? Lite sorgligt att typ nästan alla familjer har delat på sig från Familjen Annorlunda.

    1. familjenannorlunda

      Ja det är väldigt sorgligt. Jag har funderat en del på det, varför det blivit så men finns nog inget svar mer än att det är så nu för tiden. ”Alla” skiljer sig hit och dit, så även mångbarnsföräldrar. Jag avundas alla som har vettiga förhållanden till varandra, inte så konstigt kanske med min egen skilsmässa som verkligen är from hell. Det verkar iaf de flesta av FA familjerna ha:)

  3. Susanne

    Vad fin Patricia är i ljust hår! Passar henne lika bra med mörkt, men kul att göra om sig ibland :)
    Tittade in på TV4play men hittar inte ”er” säsong? Det kanske bara visas på tv?

  4. Pia

    Inte Fagersta.. Om ni hade tänkt Eskiln, alltså! Toaletterna och de andra faciliteterna är apäckliga.. Ta Norberg istället! Eller Malingsbo.

  5. Pia

    Inte Fagersta.. Toaletterna och de andra faciliteterna är apäckliga.. Ta Norberg istället!

Comments are closed.