Familjen Annorlunda

Ute i husvagnen

Sorry för extremt kass uppdatering sista dagarna, men nu så: )

Nu har jag iofs inget wifi i husvagnen, men får hoppas att det funkar att dela internet med mobilen, jag har datorn med eftersom det är enklare att skriva på den.

 

Oki sista dagarna då:

I fredags åkte jag och mamma och pappa ut till Årsunda och ställde upp husvagnen. Vi fick fin hjälp av paret som är våra grannar med förtältet som alltid bråkar. Anledningen till det är att det inte hör till vagnen egentligen.

Det tog några timmar, och vi fick lite regn på oss både medan vi satte upp det och på vägen hem. Väl hemma sen så drog jag iväg direkt för att handla. Jag var tvungen att tänka dubbelt, eftersom jag har tonåringar hemma och ska se till så de har mat också. Mamma och pappa kommer ha hand om dem och även Patricia är ju hemma så det bör inte gå nån större nöd på dem.

Medan kidsen fixade tacos så fixade jag mig själv, en dusch och ombyte, för efter middagen drog jag ner på stan.

Mötte upp först syrran och sen killarna på O´learys, för att kolla matchen Wales-Belgien. Alla höll på Wales, och jublet var stort när de faktiskt slog ut Belgien: )

Vi hängde kvar där ett tag för att sedan gå vidare till O´Connors. De här killarna är så jäkla trevliga och roliga, och vi hade jättekul som alltid med dem. Fördelarna med att sitta med killar är att de kan mota bort oönskade snubbar som försöker flörta, nackdelen är att de är snabba på att häva öl och det är lite för enkelt att haka på;)

Dagen efter vaknade jag och mådde skit. Generalskit.

Jag mår sällan dåligt dagen efter, men det händer tydligen ibland.

Nu kan jag delvis skylla på vädret också, för det var sånt här vidrigt lågtryck som jag alltid mår väldigt dåligt av. I vanliga fall vid sånt väder mår jag som jag är rejält bakis, utan att ha haft ett endaste dugg kul kvällen innan, så på ett sätt var det ju roligare att faktiskt ha haft en trevlig kväll;)

Men att köra bil var ju inte att tänka på, så vi blev hemma på lördagen. Nu ösregnade det och åskade till och från så det gjorde inte något.

 

Syrran kom över på kvällen med pizza och sällskap till fotbollen, och då mådde jag fint igen. På eftermiddagen kom nämligen det där regnet, och med det brukar mitt vädermående släppa.

 

Lördag då, upp och hoppa, packa ihop det sista och in med det i bilen. Försöka tänka så man inte glömmer något. I alla fall inte något väldigt viktigt, eller väldigt dyrt;)

Sen for vi, och var här i Årsunda strax efter 14-tiden.

Packa upp, bädda i ordning, fixa TV så man kan kolla fotbollJ

Jag fick chatta med Boxers kundtjänst några gånger, det är inte helt enkelt att få till det med en gammal antenn på taket som man inte har en aning om åt vilket håll den ska vara. Skickade ut Novalie att kolla åt vilket håll grannarnas står, men de flesta har lite ballare grejor.. Att åka husvagn är liksom inte direkt nån fattigmansgrej nu för tiden, tvärtom.

Jag skiljer mig ordentligt åt från mängden, men det är jag väl lite van vid nu för tiden så vad gör det. Jag skulle visst kunna se mig om efter en nyare vagn, men jag vill inte. Jag älskar den här gamla skrutten som vi har. Inget som är direkt ömtåligt, utan barnen kan få vara i den utan att jag är orolig att de ska sabba något. Jo, om nån skulle ge mig en sprillans ny eller några år gammal vagn bara sådär så skulle jag kanske inte protestera: )

 

Vi åt korv med bröd till middag, jag glömde köpa kol så stekte på den i stället för att grilla, men det går å andra sidan snabbare, och sen ville kidsen bada. Så det gjorde de. Inte var det så jättevarmt, men det bekymrade inte dem. Jamie, Jordan och Lovelia hoppade i. Övriga vadade i strandkanten.

 

Matchen mellan Frankrike-Island gick ju nu inte sådär som man hade önskat, det tog inte lång tid innan det stod 2-0 till Frankrike, och snart 4-0…. Bah.. Slutresultatet blev typ 5-2. Men Island spelade inte som de gjort, och Frankrike fantastiskt så det var rättvist. Kul ändå att Island som den lilla pyttenation de är gick så långt i ett FotbollsEM

 

När matchen var slut var både jag och barnen det med, så vi gick faktiskt och lade oss. Surfade lite och sen sov vi. Jag i tältet i ensamt majestät, lite kallt, men skönt.

Men, vaknade efter inte så lång tid av en GÖK? Please shut up.

Jag har inte hört en gök på eviga tider, men den här kompisen hörde jag många gånger. Jättemånga: )

Varmt som sjutton i tältet så jag klev upp strax efter åtta, måste flytta det idag så det kommer i skuggan av husvagnen. Förr har jag alltid haft det så det står bakom vagnen och då är det inte knallhett där inne på morgnarna. Jag kan visst kliva upp tidigt men att vakna av att det är hett är något jag helst avstår…

 

Nu ska jag snart servera frukost, vi har bara vårt lilla minikylskåp, och det är inte direkt tillräckligt för oss…men det stora kan jag ju inte släpa med för tio dagar, så det här får funka. Blir många vändor till affären bara, men då har man ju något att göra varje dag. Hehe.

  
 

Ha det så gott, jag återkommer alldeles snart med ett tips som jag måste dela med mig av!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hänger du aldrig med Mirka med familj längre. Förut skrev du ofta om henne. Telefonsamtal, fikadate etc. Trevlig Sommar!

    1. familjenannorlunda

      Mirka och jag har inte setts på jättelänge känns det som! Våra barn har gått om varandra i sjukdomar , jag har varit på skola, och vi har inte fått till det helt enkelt:( Vi har en dejt med sushi och starbucks som vi fått skjuta på ett antal gånger. Sånt är livet med stora familjer helt enkelt.
      Men vi pratar ofta i telefonen:)
      Känns som du undrar om vi är osams? Och det är vi definitivt inte:)
      Det är bara det att jag inte redovisar varje telefonsamtal jag har med Mirka ;)
      Eller med någon annan heller ….;)
      Glad sommar själv!

  2. My

    Hej! Ett tips som vi brukar ha i förtältet är en kylbox (en sån man kan ha med sig till stranden, finns typ överallt att köpa) som man kan koppla till både el och 12 volt. Då får man plats med mer mat som ska vara kyld! ? hoppas ni får det bra på campingen ?

    1. familjenannorlunda

      Hade en sån men hittar inte kontakten till vanlig el:( Måste kolla efter en ny

Comments are closed.