Familjen Annorlunda

Att vara felfri.

Tänk vad enkelt det måste vara, att anse sig själv helt och håller felfri. Utan skuld i något. Bara skylla på alla andra, och verkligen tro att det är sant.

Jag kommer aldrig uppleva den känslan, för är det något jag är fullt medveten om, så är det att jag är långt ifrån felfri.

I slutet av mars så åkte någon till Thailand, utan att tala om det för mig. På umgängesdagen satt mina fyra minsta ungar (som är de som umgås,) och väntade med en färdigpackad badväska, men ingen dök upp. Jag messade och frågade vart han var. Inget svar. Messade igen. Tystnad.

Började forska lite, och se på fan, jahaja. Semester. På andra sidan jorden. Barnen drog sig till minnes att så var det ja, han skulle åka iväg.

Messade ett aningens irriterat mess att det kanske vore smart att meddela mig, som har hand om barnen, att det ska resas iväg och missas umgängen. Svar: Total tystnad.

Det fick året innan att framstå som god framförhållning, när han messade från Arlanda att han drog iväg och hur länge.

Sen har jag inte hört nåt. Inte ett ljud. Och då kanske man förutsätter att han är kvar i Thailand? Eller?

Speciellt med tanke på att tidigare år har han varit där typ 7-8 veckor.

Jag och barnen har levt vårt liv som vanligt, hittat på saker och gjort saker som dykt upp. Även om jag har barnen heltid så är helgerna rätt heliga även för oss, för det är då vi kan göra saker ihop.

I morse fick jag  ett sms…

” Varför var inte barnen hemma 1a och 15e maj??? Hoppas de är i huset den 29 annars måste jag vidta åtgärder.”

 

Man kan säga som så att jag blev riktigt förbannad.

Vem i helvete är han som hotar med att vidta åtgärder för att barnen inte är hemma, när han inte meddelat att han är hemma från sin semester! Hur i hela friden ska jag veta det? Jag är inte tankeläsare, även om det vore väldigt bra att vara i just detta fallet. Är det på allvar meningen att jag ska sätta mitt och barnens liv på paus för att han eventuellt ska dyka upp på sina umgängen? När han inte svarade gång ett och inte sa något gång två, så borde väl ansvaret att tala om att NU vill han återuppta sitt umgänge ligga på HONOM. Men nej, tydligen ska jag veta sånt här av mig själv.

Och Första MAJ?? Det är ju två veckor sen, varför har han inte sagt att han var här? Och igår, tror ni att han messade mig och frågade var vi var? Nä, han messade Corrinda! Som var på träning inför uttagningen till landslaget, och blev ledsen och ofokuserad. Hade han messat mig hade han kunnat komma ner på stan och lösa av mig, vi var på ett event anordnat av Uppsala Kommun om cykelsäkerhet och vett i trafiken, superbra, men jag höll på att blåsa sönder. Men i stället åkte han väl hem eller nåt, inte vet jag. Och funderade ut vilka ”åtgärder ” han ska vidta. Och missade ett umgänge helt i onödan.

 

Förhoppningsvis begriper han innebörden i mitt svar. Man kan inte göra som man vill och tro att alla andra fattar. Antagligen fattar han inte, utan fortsätter vara arg på mig.

I tingsrätten för ett år sen lovade han bättre kommunikation, och sen dess har han lyckats skicka FYRA sms, som är det sorgliga och enda sätt vi ”kommunicerar” på, och inget gällande att han ska resa bort. Eller komma hem.

Och så har han mage att bli förbannad på MIG? Och hota med att vidta åtgärder….

Jag. Blir. Så. Förbannat. Trött.

Jag tycker oerhört synd om honom, för han omges av folk som inte vågar(?) säga åt honom att han beter sig korkat. Som inte ruskar om honom och säger: Men vänta lite här..? Kanske är det så att hon inte visste att du kommit hem, har du sagt nåt? Det måste du ju göra.

Som inte hjälper honom att förstå rätt och fel. Utan bara jamsar med, och säkert lägger all skuld på mig, för han är ju felfri.Det är ju jag som jävlas förstås. Som inte kan komma över att jag blev dumpad, som är en försmådd hustru som vill hämnas.

Eller inte.

Jag har EN dag på två veckor så barnfri som det går att få, när umgänget gäller fyra barn,

EN dag. Eller vänta, åtta timmar, 10-18. ( PÅ våren vill säga, på hösten är det bara 3,5 timmar.)

På den dagen/timmarna försöker jag boka in allt som jag behöver göra utan barn, eller vill göra utan barn.

Förklara för mig någon, varför i hela fridens alla dagar jag skulle vilja missa de få timmar jag kan göra vad jag vill? Bara för att jävlas med honom.. Nä just det, det händer inte. De där timmarna är dyrbara. Han är inte värd det.

Så nej, jag jävlas inte. Det är barnsligt och omoget och jag har inte riktigt den lyxen.

Och jag är inte intresserad av att hämnas, jag vill bara att barnen ska ha det bra, det är mitt största, första och  enda fokus.


Varför är det så svårt att förstå? Hur kan han inte begripa att det är omöjligt för mig att veta om han inte säger nåt? Och hur kan den man jag levt med i så många år hota med att vidta åtgärder mot mig, när felet som är är att han inte kommunicerar med mig. ,Jag fattar på allvar inte vad som hänt?

Och jag lär aldrig få någon som helst klarhet i det, så jag går och lägger mig nu;)

Sorry om jag sabbade er morgon, men jag lovar att komma med ett roligare inlägg så snart jag kvicknat till ordentligt i morgon:)

 

Natti natti :)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Det finns inte ens ord för hur han beter sig!

    Sen tänker jag på hans nya fru(?) och barn…. Hur kan man som kvinna skaffa barn med ngn som beter sig så mot de barn han redan har? Jag hade aldrig vågat lita på en man som inte sätter sina barn först….

    1. familjenannorlunda

      Ja du, det har jag funderat på mkt.. Och kommit fram till att för henne var prio att få en man och ett barn. Hon kunde visst inte få barn sades det, så att välja en bevisat fertil snubbe var väl ett genialiskt drag. Att hon sabbade en familj för nio ungar spelade ingen roll helt klart. Hon fick ju det hon ville. Jag kan inte förakta någon mer än henne. Knappt honom. Att inte i första hand backa och om det absolut inte är möjligt för det är ens livs kärlek.. Så kan man väl sköta det snyggt så minsta möjliga skada uppkommer. Hon har gjort tvärtom. De båda valde den värsta sämsta tänkbara utvägen. Smyga, gå bakom ryggen, skylla på mig.
      I mina ögon är en man som inte tar hand om sina barn sjukt oattraktiv och faller som en sten i graderna, men det gäller helt klart inte henne. Men.. Varsågod, håll tillgodo med varandra. Lika barn leka bäst;)
      Jag har det bättre :)

  2. Mary

    Herregud. Heder till dig. Att han inte fattar att de är barnen som förlorar på det här och han vinner inget. Fy f*n rent utsagt.

  3. Caroline Sjögren

    Fy fan vilken dålig pappa som bara gör så mot barnen?Tycker han kan kontakta dig för att inte bekymra barnen och låta den känna sig obetydelse fulla. Detta är barnmisshandel ! Skit gubbe blir så arg när barn behandlas illa. Vårdnaden bör tas av honom direkt han är ju inte kapabel att sköta ett umgänge med sina egna barn??? Dessa fina Goa barn så du gör allt för❤️Och så har de en pappa som skiter i allt

  4. Caroline

    Fy fan vilken dålig pappa som bara gör så mot barnen?Tycker han kan kontakta dig för att inte bekymra barnen och låta den känna sig obetydelse fulla. Detta är barnmisshandel ! Skit gubbe blir så arg när barn behandlas illa. Vårdnaden bör tas av honom direkt han är ju inte kapabel att sköta ett umgänge med sina egna barn??? Dessa fina Goa barn så du gör allt för❤️Och så har de en pappa som skiter i allt

  5. Elin

    Verkligen sorligt hur ditt ex kan bete sig på detta viset! Vem f-n gör så mot sina barn?! Hade varit väldigt intressant att veta vilka åtgärder det är han tänker ta till. Som så många andra skriver, byt advokat och begär ensam vårdnad till dina barn. Och glöm inte skriv ner alla tider som han missar och vad ni kommit överrens om som han inte håller, ta en tjock bok för den lär ju bli full på nolltid när han är funtad på det viset.
    Stor kram till dig Carola och dina barn.

  6. Sofie

    Du skriver att du inte kan förstå hur vissa lägger all skuld på andra och ser sig själva som felfria. Och sen är det exakt det du själv gör. Klassar dig själv som felfri och lägger hela skulden på honom. Men om du inte är felfri varför skriver du då inte ett inlägg om vilka fel du gör i detta? För du var ju inte felfri? Du har skrivit hundra gånger nu om alla fel han gör men du kan väl skriva ett inlägg om alla fel som du gör. Han gjorde fel som inte kontaktade dig om resan och du gjorde ju fel som inte hade barnen hemma. Då har ni ju båda gjort fel. Han kan inte kommunicera och detsamma gäller dig som hänger ut honom, talat illa om honom för allt och alla under flera år och skäller på honom. Då är ni ju två som inte kan kommunicera. Så som det oftast är. Det är aldrig ens fel att två träter. Och det är ju också därför det blev gemensam vårdnad. För båda bär skulden. Hade en burit skulden hade det ju blivit ensam vårdnad.

    1. Sara

      C har inte gjort fel. Hon kan ju inte hålla barnen hemma när hon inte vet när han skulle komma tillbaks. Ska de bara sitta där menar du vecka efter vecka när han inte ens hör av sig?? C har inte pratat illa om honom utan sagt sanningen.

      1. Ida

        ”Aldrig ens fel när två träter”, hatar det uttrycket. Du kan inte på allvar mena att du försvarar någon som gång på gång sviker sina barn och sedan bara skyller ifrån sig och hotar med att ”vidta åtgärder”. Och vadå, Carola gjorde fel som inte hade barnen hemma? Det var ju han som struntade i att höra av sig? Nej, jag tycker det är sjukt att han får lov att hålla på såhär. Han är den stora förloraren i allt detta utan minsta tvekan.

    2. familjenannorlunda

      Fast jag gör inga fel, det är väl det som är grejen :)
      Hur illa det än må låta i dina öron så kan jag inte se att jag gör fel. Definitivt inte i att ha barnen hemma, för hur ska jag veta att han är hemma? Hur ska jag rimligen kunna veta det när han inte sagt något? Svara gärna på det. Jag försökte få kontakt, men han svarade ju inte. Tycker du jag ska messa en gång i timmen dygnet runt för att kolla? Messa inför varje umgänge och kolla om han kommer? När han ändå inte svarar, utan sitter i tingsrätten och säger : ”det är skönt att hon inte messar och hör av sig. Jag vill inte ha mer kontakt. ”Det är väl ändå hans ansvar att tala om när han vill återuppta ett brutet umgänge.. Jag har annat att tänka på än att curla och serva honom skulle man kunna tänka sig. Hänger ut honom.. Beror väl på hur man ser det, möjligen men i jämförelse med vad han gjort och gör så tycker jag inte det är fel. Jag vägrar skydda honom vilket är det man gör om man låter honom bete sig som ett as. Att öppet berätta hur han gör är inte fel, han GÖR det ju? Vill man absolut inte stå för det bör man låta bli att göra det kanske. Man berättar ju vad folk gör när det gäller bra saker, varför ska de dåliga mörkas? Det finns ju alternativ för honom och han väljer ideligen sämsta tänkbara. Valde han annorlunda fanns inget att bli ledsen och arg över.
      Gemensam vårdnad blev det för att det är ett jävla schablonbeslut! Det var bestämt på förhand, och tingsrättsfolket tog exakt en sekund på sig att bestämma sig, och lämnade byggnaden långt före oss. Jag gör fel hela tiden, varje dag, året om. Men inte i detta:)
      Det är få personer som tycker jag gör fel, du är en av dem. Du får absolut ha din åsikt, det är ett fritt land, men jag håller inte med.

  7. Susanne

    Dina barn har den bästa mamman man kan ha. Tror att alla barnen kommer välja bort honom när dom blir äldre. Han är en stor j***a skitstövel,inte värd att få kalla sig pappa. Min pappa gjorde som ditt ex,sen försökte han få till nån slags relation med sin barn när dom va vuxna (vi var i 40-års åldern då)men vi ville inte ha nåt med honom att göra då. Han är oss totalt likgiltig. Försök få egen vårdnad ,han är inte värd era barn. Låt han inte hota dig. Säger som en del andra skrivit:skaffa en riktigt bra advokat,som kan sätta dit honom. Han är absolut inte lämplig som pappa. Dom har en underbar mamma som gör allt för dom. Ta hand om dig/er

  8. Anna

    Herregud !!! Det är inte ens mitt ex, och ändå känner jag huvudvärken komma smygande med ett allt högreblodtryck! Hur I hela friden kan du behålla ditt lugn, jag kan inte förstå det! Jag har två härliga flickor och tre bonus pojkar. Flickornas pappa och jag har inte alltid samma syn på det här med att vara förälder. Men det är inte i närheten av vad du går igenom. Det måste ju finnas något att göra. Han måste på något sätt fatta att det är ju inte dig han straffar genom att inte kommunicera, det är faktiskt barnen. Det kan skada barnens tillit och kärlek till sin pappa så att det helt enkelt inte går att reparera. Min äldsta flicka ville överhuvudtaget inte ha något med sin pappa att göra på nästan två år, det är inte lätt att reparera något som blir så fel. Nu har hon ytterst liiiiiteee kontakt med honom, men det är bättre än inget. Men hon kommer nog tyvärr aldrig att lita på honom igen. Han är arg och bitter och tycker att det är mitt/hennes fel att de inte träffas. Fattar inte han puckot i ditt liv att det är så det blir när man beter sig på det sättet som han gör. Att inte visa dig respekt som ger allt för att dina barn ska må bra är helt bedrövlig! Han skulle behöva att någon vrålar åt honom att det är inte hans rätt att träffa sina barn, det är ett privilegium som han ska vårda ömt !!!!! Önskar av hela mitt hjärta att hans hjärna börjar fungera snart innan det är försent! Sänder en kram från Blekinge till hela din underbara familj. Anna

  9. Viktoria

    Han måste missat lite när han tänkte … ”Vidta åtgärder” betyder ju i ert fall i praktiken att han tänker nita dig och därmed faktiskt riskerar han ju att få barnen på heltid hos sig … Vill han faktiskt gå från nuvarande umgängesform till heltid?! Eller tänkte han sig polis-socialtjänsteskort till umgänget för att trygga sina timmar?
    Snart lär alla barn välja bort han.

  10. Mia

    Och mitt i allt det här finns inte bara 4 barn utan 5 till som till och med valt bort sin pappa… Och vem är det den s k pappan hotar att vidta åtgärder mot? Jo, deras mamma! Den som tar hand om barnen 24/7. Din före detta man och barnens far – är han på riktigt? Sin relation med barnen lär inte gå att reparera. Jag tror inte det dröjer länge tills övriga 4 barn inte heller vill ha umgänge. Nä, Carola – ensam vårdnad har du ju redan i praktiken – det är bara på papperet det fattas. Dags att ta en rond till med Familjerätten och advokat. Kanske kalla till ett samarbetssamtal? Förstås går det ju inte att räkna med att den s k pappan kommer att dyka upp… Kram till dig o barnen! ❤️

  11. Mormor

    Hejsan duktiga du
    Jag har skrivit till dig tidigare, vill bara säga Byt Advokat, detta känns jätte konstigt att han styr dig och får aldrig någon pekpinne av advokaterna, Ta kontakt med de bästa advokaterna som finns i Sverige.
    Skriv ett mail till de och förklara allt det finns toppen advokater och välkända , jag har själv haft mycket välkänd advokat ( i samma fråga som du, pappan blev avskriven, så underbart att någon lyssnade på mig)
    Du är bäst Kraaaam

  12. M

    Ja vad säger man… Ynkligt skitbeteende! Om det är någon som borde vidta åtgärder så är det du. Kram ❤

  13. Eva

    Ursäkta mig men han har inte mycket innanför det pannbenet!! Så här kan det inte bara få gå till!
    Någon måste ju få veta hur han beter sig. Det är ju barnen som drabbas och du får skulden för allt.
    Jag hoppas att någon i hans omgivning ruskar om honom riktigt hårt och talar om för honom att skärpa till sig, för sina barns skull.
    Han skulle även behöva lära sig hur man kommunicerar och lämnar viktig information. För det verkar ju inte riktigt gå in i hans skalle att det är viktigt.
    Ja beundrar dig Carola som är så oerhört stark. Kram.

  14. Bibbi Lundberg

    Vilken jävla förbannad idiot och en sämre pappa kan ju inte finnas? han binder ris åt sin egen rygg för till slut vill inga av barnen ha nåt att göra med idioten och det är bara rätt åt fanskapet??

  15. Bibbi

    Jag förstår inte hur du kan behålla ditt lugn! Jag hade varit skogstokig! Ringt familjerådgivaren igen och förklarat läger. Detta är inte hållbart. Jag har sagt det förr, han har slagit i huvudet i något riktigt hårt!

  16. Svandis Ros

    Bläääää…

    Även jag är trött på honom.
    Som inte behöver ha någon relation med honom.

    Antar att det är för att mitt ex var/är likadant.

    Men jag behöver inte längre ha någon kontakt med honom då barnen ifråga är 22 och 24 år.
    Så nu kan han göra dem direkt ledsna utan att det går via mig… typ.

    Hur många idioter finns det i världen… ?!

    Jag tycker gott o väl att du kan (och borde) använda din blogg för att nå fram till honom… om det är det enda sättet så får det vara det.

    Jag använder FB när jag måste kommunicera med mitt ex… hans mor blev arg på mig… så när jag återigen behövde svar så bad jag henne kontakta sin son och bla bla bla… (först handlade det om att betala hälften av renovering av gravsten hos vår (min) förstfödda och sen för gravskötsel… som han enl. sin mor SJÄLVKLART ville vara med o betala… men aldrig såg jag en krona… förrän jag använde FB och ”hängde ut han”… )

    Voodoo… är det något du tänkt på…? HE HE HE

  17. Ida

    Men vad håller han på med, han verkar ju helt knäpp. Borde ju snarare vara du som ska vidta åtgärder. Han verkar bara se till sina egna behov och strunta helt i barnen, varför ska han ens träffa dem kan man undra. Fattar att han får hålla på såhär. Kan bara föreställa mig hur jobbigt det måste vara för er, vilket pucko han är. Jag tror ändå att det i slutänden kommer att lösa sig för dig och barnen.

  18. Elenor

    Kan säga att han inte är en kandidat till Sveriges bästa pappa precis…
    maken till egoistisk skitstövel är de svårt att tänka sig.
    Stackars barn som måste vara med om att bli ”bortprioriterade! av sin egen far medan du får ta hela ansvaret.
    Att sen komma och snacka om att vidta åtgärder, sorry men hur dum är det lov att vara liksom?

  19. Ulrika

    Du MÅSTE ta detta med advokat, det kan INTE får gå till så här!
    Alltså, får jag syn på den där satans Någon så gör han bäst att gå en omväg!!
    Kram till dig och barnen!

  20. Betty

    Carola att du orkar! Jag är så imponerad av dig och din styrka! Har full förståelse för hur du känner och din exmake måste på allvar ha ett ex antal skruvar lösa… Tyvärr!

  21. Helena

    Asså fy fan för idioter. Skulle du sitta hemma och vänta tills han behagar dyka upp? Skulle inte tro det va. Lev ditt liv Carola och behagar han inte att meddela sig till DIG så får han stå sitt kast. Tråkigt för barnen förstås :-(. Jag brukar tånka att en skitfarsa år båttre ån ingen farsa men i ditt fall vete sjutton,,,styrkekram!!

  22. Sara

    Men fattar han inte att det är barnen han sårar? helt otroligt vilket jävla popcorn till människa, blää!!! Tur Dina(!!) barn har dem bästa mamman man kan ha?

  23. GC

    Ett sådant stolpskott den mannen är alltså. Hur kan han stå ut med sig själv. Hoppas att hans straff snart kommer.

  24. Lotta

    Vad jag tycker du är stark och har helt rätt! Läste ett så passande citat igår som jag droppar:
    ”Don’t confuse my personality with my attitude… My personality is who I am, my attitude depends on who you are…”
    Det som är viktigt är du och dina barn – det missar han. Omöjligt att reparera för barns känslor leker man inte med. Trist för honom… Du är vinnaren hur man än ser det. Kram!

  25. Linda

    Vet PRECIS hur det är!! Samma sits men ” bara ” 2 barn.. Är oxå så trött på att den som tydligen inte har några skyldigheter bara har rättigheter och INGEN som helst kommunikation. Å detta ledare man ska vara tankeläsare när den andre parten gått under jorden och inte höra av sig.. Så sist men inte minst , när det inte behagar då hotar man med sina åtgärder… De som aldrig upplevt detta själva kommer aldrig kunna förstå! Kram

  26. Anni

    Hej!
    Carola, stå ut! Släpp ut din ilska, ventilera och gå sen tillbaka till ditt lugna jag igen. Finns bara en förlorare här och det är ditt ex. Jag har själv varit med om liknande. Det tog tre år tills en ruskade om mina barns pappa. Det är det bästa som hänt på länge! Jag ställdes då inför valet att förlåta eller ge igen. För allas skull förlät jag, dock inte glömma det han utsatt mig och barnen för. Just nu är vi fem personer som äntligen börjar må bra igen. Jag och barnens pappa kan prata på ett vuxet sätt igen, barnen har börjat slappna av och efter förra ”pappaveckan” kom de äntligen hem som tre glada ungar igen. Deras tillit till pappa har ju varit helt raserad men nu ser man att de sakta men säkert börjar lita på sin pappa igen.
    Inget ursäktar någons felaktiga handlingar men som även du trott har något slagit slint i huvudet på ditt ex. Jag hoppas för er skull att det som i mitt fall någongång kommer rätta till sig på han igen. Tills det, var stark och den fantastiska mamma du är. Dina barn och kanske även ditt ex kommer tacka dig en dag ( brevet mitt ex skrev till mig är så himla skönt att läsa, han bad om ursäkt, förstod om jag inte förlät men framförallt tackade han mig för mitt lugn och att jag varit stark och min önskan om att hålla fast vid vår vänskap)
    Lycka till och tack för att du delar med dig!

  27. Charlotte

    Jag läser här men kommenterar aldrig men någonstans blir det kortslutning i mitt inre när jag läser sånt här! Jag är en sån jäkla ”sucker” för rättvisa.

    Jag vill att det ska vara rättvist överallt och blev därför djupt fackligt engagerad en gång när vår arbetsgivare bestämde sig för att göra precis som han ville, på personalens (mina älskade arbetskamrater!) bekostnad… Det gick jag bara inte med på, så jag blev fackligt ombud på min arbetsplats och även vald till skyddsombud för att kunna upprätthålla det vi i Sverige faktiskt har rätt till enligt arbetsrättslagar och kollektivavtal (där de finns givetvis).
    Numera kan min arbetsgivare inte göra som han vill! Han kan inte göra större förändringar i verksamheten utan att först informera oss (den lokala fackliga organisationen, Fackklubben), han kan inte schemalägga som han vill utan att vi får informationen först. Han får inte särbehandla och kränka mina kamrater! Då jäklar tar jag fram lagboken och förklarar hur han ska sköta saker och ting och gör han inte det då, så ser jag till att det kan få konsekvenser (!) i form av ev skadestånd om han brutit mot lagar och avtal!

    Min poäng med detta (som kanske blev lite längre än jag tänkt från början ;-)) är, att det får mig verkligen att reflektera över hur vi kan tillåta det här i Sverige? Hur kan det få vara såhär? Får man lov att kränka och särbehandla sina barn (för om jag förstått det rätt så har han ett nytt barn på G med någon annan? Som förmodligen inte kommer bli behandlad som övriga barn…) bara för att man råkar vara en förälder på pappret? Får man lov att svika sin barn, om och om igen, bara för att man är en förälder på pappret? Får man lov att bara åka iväg, i flera veckor utan att informera om det? Bara för att man är förälder på pappret…
    Det är ju barn vi pratar om här! Vår framtid! Våra älskade ungar!

    Hur ska man kunna veta vad som är rätt och fel när man blir vuxen om man får en skev bild av vad som är rätt och fel när man är liten?

    Du gör ett enormt arbete som tar hand om och uppfostrar dina ungar på ett föredömligt sätt Carola. Jag är så himla glad att det finns föräldrar som du. Att det finns föräldrar som inte gömmer undan sanningen bara för att den gör ont. Som ser till att barnen har en trygg grund hemma hos dig, tillsammans med resten av flocken (syskon, moster och morföräldrar).
    Jag hoppas innerligt att situationen för dig och dina barn kommer förändras vad gäller umgänge och framförallt information, för det här är då inte rättvis! Rättsväsendet i Sverige borde kunna bättre än såhär!

    Stå på dig! Vi är vansinnigt många som står på din sida och hejjar på.

    <3

  28. Nathalie

    förstår din frustration och besvikelse! Han däremot verkar inte förstå hur dyrbar tiden är med barnen. Så fruktansvärt sorgligt, hur han KAN vända dem ryggen, och bara sluta vara pappa!
    Hemska människa.
    Vad bestämdes i rätten? Umgänge, några timmar då och då? Vad mer?
    Önskar dig all styrka att klara hantera all skit som händer! Fortsätt att vara den mamma och förebild du är. Barnen vet ju vem som finns där för dem.

  29. Lilian

    Det mesta av min kommentar försvann. Försöker igen : Kan inter någon i hans närhet ryta till och tala om vilken knöl han är? Vidta åtgärder ?? Hahaha.. Tyder bara på att all form av självinsikt saknas.. Att inte begripa att hans knölaktiga beteende bara drabbar hans egna barn.. JagKt tycker ( fast jag vet att det är tungt och svårt) att du ska ta en runda till om vårdnad. Ett sånt svin ska inte ha något som helst ansvar för oskyldiga barn . Kram till dig och barnen

  30. Kristina

    Men allvarligt alltså, vad fattas den mannen?? Dokumentera allt säger jag bara!
    Bäst du börjar vidta åtgärder du med ;-)! Kram

  31. Lilian

    Men..Den knölen alltså. Håller med dig Carola. Kan inte någon enda i hans närhet ryta till och berätta för honom vilken knöl han är. ATT det är han som gång på gång bär sig idiotiskt åt. ATT det är hans egna barn som blir lidande. Vidta åtgärder ?? hahaha. De orden betyder bara att han är helt utan självinsikt ( och hjärna). Håller med (även om jag vet att det är svårt .att du ska försöka ta en runda till vad gäller vårdnad. En som är så helt utan ansvarskänsla ska INTE ha ansvar för barns väl och ve.. Kram till Dig och barnen.

  32. Lina

    Fy Fan vilket kräk han är! Stackars kidzen, tur dom har dig, Världens Bästa Carola! Stor kram och massa styrka????

  33. Camilla hockeymamma

    Men låt honom vidta åtgärder,ska han stämma dig för att du inte vet när han tänker umgås?synd att han förstörde sin dotters dag.

  34. Carro R

    Jag slåss inte men den jävla karln skulle jag vilja ge en redig käftsmäll. En stor idiot är vad han är.

  35. Camilla

    Alltså han måste inte bara ha en skruv lös utan hela jäkla verktygslådan. Tycker du ska anmäla han för umgänges sabotage. Ingen normal vuxen förmedlar förändringar i umgänget genom minderåriga barn hur ska dom komma ihåg datum för när han ska bort och det ska inte dom behöva lastas med….stå på dig Carola du gör ett super bra jobb och beklagar att ska behöva ha det så här..,Kram ❤️

  36. Sama

    Fy vad ledsen och arg jag blir av att läsa det här:( Stor kram till Corrinda, dig och barnen<3 Stå på er! Vi är många som hejar på er!

  37. Sama

    Fy vad ledsen och arg jag blir av att läsa det här:( Stor kram till Corrinda, dig och barnen<3

  38. Anki

    Så trött man kan bli när vuxna människor beter sig som barn. Nej, fel, många gånger sämre än ett litet barn. Någon framförhållning vet banne mig denna karl ingeting om. Nej Carola, ta hjälp av din advokat o få slut på denna sörja. Det är inte mening att du ska behöva dras med denna person som skänker dig så mycket dålig energi gång på gång o som sviker sina barn så otroligt.
    Kram på dig Carola från mig i Skåneland

  39. Carro

    Asså han är ju makalös. Hur kan det här ens vara okej? Nä ta en ny advokat och strid igen Carola, för ditt&bsrnens bästa. Dom kan inte må bra av hur han beter sig :/

    Kram!

  40. Annie

    Har för mig att Monas universum har namn på en bra advokat!! Så här kan du ju inte behöva ha det!!! Stå på dig!! Kramiz

  41. Ulli

    Men va f_n, hur mycket ska han få hålla på !! Allt verkar ju kretsa kring han o hans behov – borde väl vara barnen som ska vara i fokus och att du Carola ska få lite avlastning/ egentid för att orka. Vad är det för fel på vårt rättssystem o samhälle, heja dig Carola – du är bäst!

  42. Helahea

    Han är ju helt jäkla sanslös!!
    Hur kan man bete sig på det viset?
    De få timmarna per ÅR som han umgås med sina barn är ju en fis i rymden som lär lukta riktigt illa när barnen blir större och kan säga ifrån själva!!

  43. Birgitta

    Jag håller på dig i alla lägen.Det är du som skall ta till åtgärder för att få slut på detta trams.Och du måste göra det NU. Tycker så synd om barnen.Han sviker dem om och om igen. Kramar

  44. Eddie & Wiltons mamma

    Jag blir så förbannad när jag läser detta har två barn på heltid deras umgänge med deras pappor är nästan obefintligt och blir de problem så är det mitt fel. Varför ska vi mammor jämnt få skulden vi har barnen jämnt ska vi göra något är det planering flera. Månader i förväg, som jag ska resa iväg själv i September men barnvakt har jag fått fixa med mamma. Vi lägger så mycket tid på barnen och nästan aldrig nått på oss själva ändå får man världens utskällning om det skulle vara nått med barnen eller umgänge Nej usch dagens karlar måste växa upp och bli män!!!!!!

  45. Karin

    Det är ju nästan spännande att se vilka åtgärder han vill vidta! Ha barnen på heltid?? Efterlysa dem via polisen? Jo, jag vet att jag har taskig humor ;)

  46. Neta

    Det är du som ska vidta åtgärder mot honom om det nu ska vidtas några överhuvudtaget.. Han medelade ju inte dig överhuvudtaget att han skulle åka till Thailand så hur skulle du kunna veta att han var hemma?
    Ta kontakt med din advokat igen, se till att du får enskild vårdnad utan umgänge för honom. Han ska inte ha sina barn, han är inte bra för dom! Ger fel signaler!

Comments are closed.