Familjen Annorlunda

I Uppsala får får jobba;)

Igår var jag med Jamie på fårutsläpp i Slottsbacken. Det låter ju lite stört att ha får mitt inne i stan men så jobbar vi i Uppsala;) Vårt fina slott ligger på en hög höjd och det är svårt att röja sly och gräs på branta sluttningar, så då får får göra jobbet.

Tydligen har vi haft får där för typ sju år sen, sa politikern som invigningstalade, men det har jag absolut noll minne av, men det säger ju inget;)

Uppsalas samlade pressuppbåd var samlade för att föreviga denna happening, och i strålade solsken släpptes de ut, tackor och lamm:)

fårbeteDe är ju roliga, de hann inte ens ut ur sina transporter innan de började beta, så de lär ju göra ett bra jobb.

fårbete Vi blev bjudna på saft och glass, och Jamie tackade såklart inte nej till det.

Jamie

 

Men sen gick vi vidare till Fågelsången, ett av våra anrika kafén, med utsikt mot Svandammen, där det förvisso inte simmar några svanar längre. Vi har haft det i evigheter, men nu är det slut på det. De var ju vingklippta, tror det var det som skavde i folk. Fanny och Alexander hette de, såklart vi är ju i Uppsala, Ingmar Bergmans hemstad… tror jag;) Alexander hade flera Fannys, för hans fruar dog, och svanar är ju trogna livet ut så då fick han en ny fru. Låter ju helskumt, men ni fattar. Det har alltid varit väldigt mysigt att gå till Svandammen på våren och tittat på svanungarna. I går var det mest bara fiskmåsar där;/

Stadsparken är alltid vacker:)

stadsparken

 

Efter kaffe, och läsk och bulle för Jamie så gick vi vidare till lekparken i Stadsparken, där jag klättrade upp i masten på båten som står där för att få en kul ”ovanifrånperspektiv” på Jamie, helt i fotolärarens anda.

Bara för att inse att man måste klättra ner också, och det är alltid lite svårare, men det gick ju bra det med. Det är roligt att klättra och klänga:)

Carola Wetterholm

 

Jamie var inte samarbetsvillig, men en bild kollade han upp på i alla fall.

Jamie

Sen ville ju han klättra upp han med, och leka spindeln i nätet.

Jamie

Det är så vackert ute nu!!! Gröna skira löv, grönska överallt och alla rabatter står i full blom. Ljuvliga vår:)

Stadsparken Jamie :)Jamie

Så småningom drog vi oss hemåt, och Jamie var nöjd och belåten med sin dag på stan. I dag har vi först varit på kyrkis och sen tagit en långpromenad med Doris, vi gick till ”stora stenen” och jag hade henne i sån här lång lina, och det var ju grejen, plötsligt drog hon inte ett dugg. Däremot har man noll kontroll på henne om man måste hålla tillbaka henne eller så, och även noll kontroll på när hon satte nosen mot elstängslet in till kossorna…. Oj så ont det gjorde, och så hon skrämde mig med sitt ylande. Men hon lär ju inte göra om det kanske..

När vi kom hem låg jag och slappade i solen en stund innan det var dags att dra och träna.

I morgon ska vi ner på stan…Jamie hatar att gå i affärer men vi ska köpa presenter till mina fina tvillingar, som fyller sexton år på lördag…!!!

16 år. Gick på en grisblink:) Den ena har klara, tydliga önskemål om vad hon vill att jag ska köpa, och den andra säger: Vad som helst, men inte presentkort. Tack för den Robban, minimerar ju utbudet. Eller inte;)

Såvida han inte kommer på nåt bra till i morgon så blir det något som jag tycker är bra, hehe.

Jag hade tänkt ha kalas för de två och Novalie på lördag, samma dag de fyller, men i vanlig ordning går dagarna för snabbt och jag hinner inte med, så det får bli nästa helg i stället.

 

Nu ska jag hoppa i säng, och vi hörs i morgon:)

Natti natti:)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Vår hund pinkade på elstängslet och sen var han myyycket misstänksam mot alla kossor som orsakat hnm sån smärta just där.. Matte fick gå närmast djuren i stället. Ja han bytte sida så diskret som han kunde. Man får ju inte tappa ansiktet även om man är hund..

    1. familjenannorlunda

      Hehe jo må tro det känns, stackarn. Och de är roliga när de håller masken ;)

  2. Ingela

    Hej! Har en fråga till dig. Du brukar prata varmt om me&i kläder (vuxen) Berätta? Är det mycket färg och mönster även till vuxna? Är även xl storlekarna fina. Hoppas på svar. Ingela

    1. familjenannorlunda

      Jag gillar ju inte mycket mönster och vissa av deras kläder rynkar jag på näsan åt;) Ibland provar jag ändå och det är alltid fint på. Älskar kvalitén, det är mjukt och skönt och svalt. Finns ett bassortiment typ, och det är inte mönstrat. Det varierar från säsong till säsong åxå! Förra året älskade jag allt som kom, speciellt till sommaren men i år föll det inte lika mkt i smaken. XL är lika fina som alla andra:) och kläderna är ofta skurna för att gömma lite mage, få fram midja osv . I alla storlekar. De sitter bra på alla kroppar det är helt otroligt men sant :)

  3. Carina

    Så fina bilder från ett soligt Uppsala. Min födelsestad bodde i Uppsala 41 år innan jag flyttade. Ha en bra helg.

Comments are closed.