Killer alert! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Killer alert!

Om det blir minus 25 grader nu i två dygn eller så, så kommer jag att jubla.

Varför?

Jo, för jag antar att de fryser ihjäl då, de äckliga slempropparna som krupit upp och ligger och är snuskiga över hela vägen. Jojomen, they are back- the killersnails. Fy farao.

Jag var ute med Doris nyss och de har verkligen bara exploderat, igår såg jag inga, idag massor. Urk.

 

I fredags så hade jag en dejt:)

Linda heter hon, och vi har försökt i evigheter att få till en fika men det blir inte av, men nu så. Vin på Stationen, massa snack och vips hade det gått flera timmar. Vi sågs vid halv tio på kvällen, och snackade, skrattade och drack rosé och plötsligt var klockan 01, och dags att börja åka hemåt. Jag hade lugnt kunnat sitta kvar länge, men de stänger väl ;)

Nix, det är fantastiskt roligt och trevligt att gå ut och dricka viiin, så nu jäklar tror jag att det ska bli  AW every friday. Eller vad det kan kallas;)  Alla som är på upp med handen:)

Det funkade toppen, vi käkade våra sedvanliga tacos hemma, nu kom inte Janelle och Simon för de är sjuka, men syrran och de flesta kidsen var ju här, och sen var det hopp i säng för de minsta och så fick tonåringarna vara barnvakter. Jag fick skjuts av syster yster ner till Stationen och sen går bussen hem direkt utanför där. Jag hade en fundering om att faktiskt promenera hem där på natten, det tar en timme kanske, och är rätt skönt. Jag är inte ett dugg orolig för att gå ensam, inte ens fast det är ödslig väg, men den är rätt tråkig, och så skulle det börja regna. Dessutom tog jag på klackar:)

Så, vem dricker vin med mig nästa fredag? Kan funka med guiness åxå;)

carola wetterholm

Linda och jag har tyvärr lite liknande erfarenheter, och rätt så lika åsikter om mycket, och det är väldigt trevligt att faktiskt snacka med någon som förstår en fullt ut. Supertrevlig kväll alltså.

Och nej, inte bakis på lördagen:)

Lite nostalgi att åka buss hem på nätterna:=) När jag började i sjuan så fick vi bonnungar byta skola, och åka in till stan, och där började vi såklart även att hänga på stan. Jag har alltid varit precis hur skötsam som helst, även om mamma inte trodde det;) och fast vi alltid hängde på stan så var det aldrig någon fylla. Inte någon alkohol alls faktiskt. Det tog lång tid innan jag fattade vitsen med att dricka, och då hade jag redan flyttat hemifrån och fyllt 20 så jag fick gå på bolaget själv. Och, kalla det tråkig eller vad ni vill, men jag har ytterst sällan varit riktigt packad. Jag gillar inte att tappa kontrollen helt enkelt :)

Men vi var alltid på stan, och vi åkte alltid hem med näst sista bussen, som gick fem över halv tolv. Jag behöver fortfarande inte titta ut för att veta var jag är, den där bussvägen sitter i muskelminnet eller nåt;)

 

På lördagen så skulle ju Lovelia på kalas, och hon mådde ju finfint, lite snuvig bara, Robban däremot var inte på topp. Jag skjutsade dit henne, och på vägen dit så hann vi både köpa presenter och en ny dammsugare.

Nej, den har inte gått sönder av byggdamm, däremot så har Doris tuggat på sladden när hon var liten, först var det bara en skada i ytterhöljet och jag eltejpade, men nu hade trådarna gått av. Den har varit med i rätt många år nu, och sladdvindan är trasig och sladden går inte att få in, så jag bestämde att den gjort sitt. Och åkte till Mediamarkt och svor över att det fanns så många att välja på:)

miele dammsugareMen när Miele kostade lika mkt som Philips och Elektrolux och allt vad de heter, så fick det bli en sån. Jag tänker som så att de har under många år byggt upp ett starkt varumärke där kvalitet är viktigt, så de borde vara bra. Jag fick en Miele-dammsugare av mormor en gång, och den funkade i evigheter, säkert 30 år:) Först hos henne, sen hos mig.

Nu byggde man ju bättre grejor förr, då var ju tanken att de skulle hålla for ever, medan det nu är mer tänkt att de ska hålla tills nästa modell kommer ut på marknaden. Det är rent skräp! Vi måste sluta med sånt skit, och börja laga saker igen i stället för att kasta bort och köpa nytt. Vi måste tänka på miljön, det är bara så.

Men, en Miele blev det, och hej så det går! Inte ett dugg roligare att dammsuga dock, men det blir ju rent:)

Jag ägnade fredagen åt att plocka undan vinterkläder i hallen, och skulle dammsuga grus och blev sjukt sur när jag insåg att den gamla dammsugaren gjort sitt, så efter att ha köpt den nya kunde jag återuppta det jobbet. Nu har vi de flesta av vinterkläderna undanplockade, men varsin varm jacka finns kvar.

Idag då, umgänge.

Och vart är pappan? Har han meddelat? Spänningen är oliiiiidlig…..! Eller inte, för ingen tror väl att han hörts av? Nix, jag har såklart inte ens fått svar på förra gångens sms, så idag struntade jag i att ens bli irriterad. Jag skriver upp det på hans minuskonto så får han stå till svars för det nån gång kanske. Hos han därnere på det väldigt varma stället till sist om inget annat..;)

Trixie och Lovelia har haft Våruppvisning med Uppsalaflickorna, gymnastik. Jag hade gått på den oavsett om det var umgänge eller inte så mig spelade det ingen roll denna vecka. (Värre var det förra när jag hade planer. ) Vi hämtade upp en liten kompis på vägen och susade iväg mot Fyrishov, där det var totalt knökfullt på parkeringarna. Jag hatar att snurra och leta, och blir fruktansvärt irriterad. Dessutom, folk parkerar ju som jäkla stolpskott. Om man åtminstone kunde ställa sig på lagom avstånd, men nope, man ska ha så stor plats som möjligt för sin egen bil, vilket ju gör att det på många ställen finns en 3/4 lucka…där ingen får rum.

Jag släppte av tjejerna och snurrade vidare, tur att de är så stora att de klarar sig själva, och att vi gjort det här i typ 15 år så de hittar utan och innan. Till sist hittade jag en lucka, tajt som tusan, men eftersom jag kunde köra in precis rakt framifrån så testade jag. Flera bilar körde förbi den, och jag brukar alltid backa in, för det är liksom enklare, speciellt när det är trångt, men trodde inte jag skulle rymmas. Men det gick. På centimetern. Jag fick släppa ur killarna innan jag körde in, och sen tacka för att jag inte är jättestor, eftersom det var bra precis att jag kunde glida ut. Bilen intill stod ju med jättelucka åt andra hållet så jag struntade högaktningsfullt i att de fick trångt på passagerarsidan.

Sen har Fyrishov sånt här system att man checkar in och ut. Jättebra normalt tycker jag eftersom man bara betalat för den tid man stått, men här..där det är evenemang som gör att minst 20-30 personer ska checka in/ut samtidigt…det tar sån tid. Jag log glatt och använde min app. Behövde inte ens gå tillbaka till bilen och lägga i en lapp ju, utan bara slå in områdeskoden. Jag älskar teknik:)

Sen var det fullt med folk inne åxå, jag lider av en släng av social fobi ibland, speciellt när det är sådana här grejor, med familjer. Det är så segt att komma fram, det är folk överallt, och det är stopp för nån äldre släkting med rullator står i vägen, eller tre barnvagnar i bredd… Gahhh.

Vi har klurat ut att det är superbra att stå högst upp, längst bak. Ingen bakom, och ståplatsläkare för killarna att röra sig på, brukar aldrig vara folk där heller. Idag var det inte helt tomt ens där. Kul, men jobbigt:)

Våruppvisningen gick bra, mina tjejer visade upp lite kullerbyttor, hjulning och sånt där, men allra roligast är det att se de lite större ungdomarna som hoppar trampett och gör volter och trippelsnurrar och allt vad de nu gör på mattorna. Det är sån kraft, och de frivoltar och snurrar så jag blir yr i huvudet av att titta på:)

Coolt:)

Sen hem, via Willys där vi köpte lite middag, laga den, och sen kollade vi på Mästarnas mästare. Barnen gick och lade sig och jag har tittat på Springfloden och sen OJ Simpson, och sen en prommis med Doris.

Novalie är sjuk nu… igen. Ont i halsen och jätteförkyld. Loppan frisk, Robban tveksam, övriga friska just nu.

Corrinda har spelat basket idag, och är nu i final. Nästa söndag, så då ska jag se till att kunna komma iväg och titta:) Det är säkert i Stockholm, men bara ungarna är friska så funkar det oerhört mkt bättre nu är för några år sen, mest tack vare att jag nu har en pålitlig bil. Halleluja.

Och nu ska jag hoppa i säng.

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Birgitta Jönsson

  Jag bara undrar varför du ligger så långt tillbaka i tiden,du är ju bara på den 18april,och alla andra är i dagtid????

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Va? Vad menar du? :)
   Jag skrev igår kväll, så senare inlägg än 18/4 finns om det var det du menade:)

 2. Neta

  Ja men den sociala biten är ju viktig för dig och för att du ska bli en bra mamma som orkar.
  Vinkväll en fred var 14 e dag får väl pappan ställa upp på då, och ha sina avkommor. Ökar ju umgänget med 100% iaf. Du måste ju ha chansen och komma ut lite du med.

  Carola: I en annan verklighet hade det säkert funkat. Men… för det första så vill jag inte ha nån hjälp av honom alls. Behöver jag hjälp med barnen så finns han inte ens i mina tankar längre. Barnen vill inte heller att han kommer och barnvaktar.. Sen, helger är jobb för honom… och då vet ju alla vilken plats jag och barnen kommer på;)
  Men främst… jag vill inte ha med honom att göra. Brrr.