Familjen Annorlunda

Alternativa påskägg – 25 tips för vuxna och barn:)

Snart är det påsk! Vad snabbt det går:)

Jag gillar påsken, den är totalt opretentiös, inte massa fix och shopping som inför jul, inte massa julmat som ska fixas.  I min familj så åker vi till mamma och pappa och äter påskmiddag men även om det är snarlikt julbordet så är det inte lika hysteriskt. Jag lagar absolut ingen påskliknande mat överhuvudtaget hemma, det enda är att jag kokar ägg, som de får måla, men det gör jag flera gånger i veckan ändå. Kokar ägg alltså, måla får de inte göra:)

  
I år har jag sett att det finns små formar som man kan ”forma om” äggen, och det tänker jag köpa:)

Man kokar ägg som vanligt, och lägger de i den här formen, spolar kallt vatten och så blir det tex bil eller kaninformat:) Man har inte roligare än man gör sig.

När jag surfar runt för att hitta de här formarna så hittade jag massa roliga saker, och tänkte nu lista upp dem här. Om man känner att det är för mycket godis till påsk, och vill ha ett alternativ att stoppa i påskäggen, så har ni mina förslag här.

   

* Plusplus, de där små byggsakerna, som ungarna älskar, de finns i småförpackningar som passar perfekt i ägget.

* Glas/stenkulor inte till de minsta då, men med en annalkande vår så brukar det spelas kula på rasterna, åtminstone i mina ungarna skola.

* Jojo roar alla, en stund tills det trasslat ihop sig:)

* Rubriks kub/ ormen Det här fick mina kids i julstrumpan, och de har grejat massor med dem.

* Äggvästar,  små plastvästar man trär över ägget innan man kokar det, och sen är det dekorerat och klart

*Musikägg Som små maraccas, fast i äggform. Soft ljud så man inte storknar;) Funkar fint för små barn att greppa och spela på utan att de slår sig själv i skallen:)

* Gatkritor Ut med ungarna! Det är snart barmark:) Gatkritor älskar mina, funkar på alla åldrar, och försvinner när det regnar.

*Origamiset Till den pyssliga, Trixie älskar sånt här.

* Ringklocka till cykeln Finns så många fina varianter nu, med nyckelpigor, Starwars, prickiga, randiga.

* Tuschpennor + målarbok Klassiker.

* Pussel 

* Ficklampa Får mina ungar en varsin ficklampa så kan de underhålla sig i timmar! De letar reda på mörka vrår, och springer runt i trädgården när det blivit mörkt, eller släcker alla lampor i badrummet. Allra roligast om man sen har något som är självlysande:) Man kan hänga upp reflexer i träden och gå en runda med sin ficklampa – både kul och lärorikt. Men passa på, snart är det ljusa kvällar och nätter! Längtar :)

* Nagelstickers för små tjejer och killar som vill fixa fina naglar.

* Pyssel, tex små ägg man hänger i påskriset kanske som man kan måla själv, eller dekorera med tex  ögon och fjädrar.

* Små bilar,  funkar alltid på mina småkillar, speciellt balla bilar som polis/brandbil/ambulans.

 

I min familj blir vi aldrig riktigt vuxna. Alla gillar att både få och ge presenter, så att vi vuxna och 20+ får påskägg är självklart:)

Jag hittade massa kul och mer eller mindre onödiga saker till stora barn när jag surfade också, varsågoda:)

 

* Äggformar  som jag skrev i början, små plastformar som man kan forma om ägg i, tex fyrkanter, om man skulle vilja stapla en äggborg kanske;)

* Äggklocka, i nån kul variant, tex Starwars, eller en kock, eller kyckling

* Äggkokare till micron  helt tidsenligt till påsk, jag tror att de funkar rätt bra?

* Personliga muggar/bordstabletter/smycken/musmattor edyl, finns på massor av ställen, bara googla. Kul att göra en mugg med foto på tex, eller något namnsmycke, eller kanske ett pussel med bild från semestern?

* Målarbok och akvarellpennor det har ju kommit massor av målarböcker för vuxna, Janelle fick en med motiv från Harry Potter, och jag har en med blommor. Det är väldigt mysigt och avkopplande att sitta och färglägga, det är pilligt och krävs lagom med koncentration.

* Babymopp-overall som jag önskar att det funnits när mina stora var små, då skämtade vi om det: ”haha, tänk om man kunde sy en overall av dammtrasor till Janelle, då kunde hon åla runt och damma golvet samtidigt;) ” Nu finns de. På med den på ål-bebben och så kan de städa medan du fixar nåt annat;) Nä, kanske inte så praktiskt, men kul;) Gäller att det är rätt mottagare kanske;)

* Stekpanna i hjärtform, eller grodform, eller liknade:) 

* Kakstämplar kul att stämpla Homemade, eller made with love på sina kakor.

* Rostat bröd schablon  man sätter i den tillsammans med brödet i rosten och så får man en avbild på det rostade brödet, finns olika figurer och texter.

* Mobilladdare hårdvaluta i min familj, de går alltid sönder och vi snor av varandra.

 

Har ni fler kul tips? Hit me:)

De flesta av grejorna jag listade hittade jag för en hyfsat billig peng, så tänker man att man fyller ett påskägg med..alltså jag vet inte? Hur mkt går det i ett ”vanligt” ägg? Grejorna kostar mellan 10-100kr. Många för under femtiolappen:)

Jag har bacillfobi och hatar lösgodis och försöker hitta de där färdigförpackade påskäggen med massa chokladgrejor i, de är rätt dyra. Men garanterat ” onysta” på;)

 De vuxnas är lite dyrare, men inte svindyrt.

  
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgitta S

    Gillar Påsken också några lediga dagar och inte alls så mkt fix och trix runt om inga granar att köpa o klä osv även om jag just då tycker att allt är mysigt men nu är det bara lite gula ljus och lite söta påskfigurer som är framme sen får sönerna numera varsitt ägg med lite godis i så klart men varsin slant de är tonåringar nu och sparar till olika saker längre fram i livet.Med slant betyder det 100kr
    Hälsningar Birgitta S

  2. Monica

    Du måste ju mena på kg, finns inte en chans att det kan kosta 30:- per hg det blir ju 300:-/kg. Max 99:-/ kg dyrare har jag nog aldrig sett.

    1. familjenannorlunda

      Japp. Fel viktenhet, det såg bra ut:). Ändrade det nu. Jag köper sällan lösgodis, men däremot naturgodis ibland och det är ju svindyrt;)

  3. Sara

    Intressant matematik. Lösgodis kostar väl en 3-4kr per hekto runt påsk och inte 30… Det blir alltså en 10-15kr i godiskostnad..,

    1. familjenannorlunda

      Jasså?? Vart då? Här brukar ordinarie pris vara typ 79kr/hg och vid kampanjer 39kr/hg /29kr/hg. Men jag kan ha fel, och alla handlar ju inte i mina affärer :)

      1. familjenannorlunda

        Och jag är seg idag, ok. Kilopris är 79kr:) Men med tanke på att jag, de gånger jag trotsar bacillfobin och köper lösgodis hamnar runt hundralappen minst, till alla då, inte per skalle;) så blev det rätt slutsumma fast fel viktenhet ;)

Comments are closed.