Nyåret 2015-16 och recept på inbakad chokladkaka :) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Nyåret 2015-16 och recept på inbakad chokladkaka :)

Sådär ja, det första träningspasset på evigheter är bakom om mig. Tror att det var veckan innan julveckan som var sista passet, det är typ tre veckor sen. Max tre veckor sen, men det känns som tre månader. Speciellt i flåset, shit så snabbt man tappar det! Men det är bra med en total träningsvila ibland, bäst är dock om man inte kombinerar det med godis och fika:)

Sista dagarna har jag suttit med snoken i boken jag skrev om, det tog väl cirkus tio timmar att läsa ut den, uppdelat på tre tillfällen. Det stod på boken, i en recension att det var fysiskt smärtsamt att lägga den ifrån sig, och det var det. Jag ville inte, men var liksom tvungen att sova lite, laga lite mat, fixa lite:) Jag är inte jättesnabb när jag läser, vill liksom suga in texten, fundera ett varv ibland, läsa om ett stycke. Helt olika mot när jag läser tidningar eller sånt, då går det i 280 knyck, hoppar över lite som är trist skrivet eller känns oväsentligt och sållar frisk. Men böcker måste ta lite tid. Av den anledningen har jag svårt för ljudböcker. dels vill jag läsa i min takt, dels vill jag kunna läsa om ett stycke och dels vill jag kunna gå tillbaka någon sida och kolla upp något om det behövs.

Idag läste jag klart de sista hundra sidorna, och sen åkte jag och tränade:)

Kände redan i lördags att det lockade att åka dit, men det fanns inga kul pass och gymmet i januari….nätack;)

Jag började själv träna just i januari ett år, men till skillnad från många, många andra så är jag fortfarande kvar, och är det året om. Så många som går all-in i januari, och snor platserna på passen jag vill gå på;) och sen är de less i februari. Varenda år. Så jag har lärt mig att det är bara att vänta ut anstormningen så får man rum snart igen. Givetvis vore det ju bra om alla stannade kvar, för sin egen skull, men för min skull så är det helt ok att de ger upp;) Mer plats då.

Idag var det power hour, med Killer-Dave:) Han ÄR en riktig killer, på ett bra sätt såklart, och efter varenda gång så har jag träningsvärk på ställen jag annars sällan känner av och det är härligt. Efter uppvärmningen var både jag och syrran slut. Jisses amalia. Men det är bara att bita ihop och köra på, så kommer man ut därifrån sen på darriga ben med skakiga händer.

Så nu är vi tillbaka på banan, och det känns bara bra:)

Jag har stora funderingar på att fixa till rummet mellan hallen och tvättstugan till träningsrum. Men när de sa att det är bäst med klinkers på golvet så blev jag tveksam. Kanske inte är superjättebra att kasta vikter omkring sig på stenskivor? Dessutom är det lite för lågt i tak, det går en jäkla massa rör där. Full ståhöjd och mer därtill, men inte direkt så man kör upp en skivstång på raka armar. Nånstans måste jag ha alla vikter och kettlebells, så det lutar ändå åt att det blir så, och sen flyter det ut i hallen nedanför trappan där det är ok plats. Och så den där boxningssäcken jag tjatat om, men är för osäker på taket för att våga sätta upp den…men det blir nog bra. Bara de sätter fart nångång.

 

Vårt nyår då:)

Nånstans så är det lite tråkigt att fira ensamma, med syrran, men lättnaden över enkelheten är större:)

Jag är ingen fancy person helt enkelt, och det passar mig utmärkt att fira smått.

Servetterna fick jag i julklapp av Janelle:)

IMG_8745Syrran och jag handlade dagen innan, men eftersom det var slut på en del så shoppade hon på vägen hit.

Ungarna hade beställt sin meny:

snittar

Som startade med snittar de gjorde själva:) och sen fläskfilé och pommes frites.

Syrran och jag körde hummer till förrätt, Jamie är tveksam…;)

hummer

hummer

Bara delade på den och åt med en romsås. Supergott!

Sen körde vi vår variant på skaldjursplatå – bara räkor och kräftor:

skaldjur

Räkorna färska, och inte så speciellt goda, eller smaklösa är rätt ord, speciellt i jämförelse med kräftorna. Frysta, men supergoda. Vitlöksbröd till, eller egentligen baguetter med egengjort vitlökssmör. Barnen älskar det:) Vi drack vin till, som inte alls passade till räkorna. Funkade utmärkt till kräftorna och hummern men gav räkorna en skum smak, så vi ställde in det i kylen och gick loss på en rosévinsflaska som Patricia dissat. Perfekt match:)

Nej, jag minns inte vad det hette, och eftersom det inte var speciellt supergott bryr jag mig inte om att ta reda på det, så spar ni era pengar;)

Efterrätt en klassisk bananasplit.

IMG_8768Som vanligt så går kvällen snabbare än snabbast, och det blev ju brådis ut till tolvslaget:)

Vi hade varit ute med Doris runt 22 och det smällde raket runt ikring och jag funderade återigen på om hon är döv, eller iaf har rejält nedsatt hörsel…Hon reagerade inte ett dugg, kunde inte bry sig mindre. Hörseln visade sig (återigen) bara vara selektiv;) ( Ett framviskat Doris, gav direkt gensvar)

Alltså fick hon följa med ut vid tolvslaget.

IMG_8769

Bubbel och Pommac.

Tomtebloss
IMG_8775 IMG_8771 tolvslagetOch massa raketer runt omkring. Doris var stencool, även om hon blev en anings orolig men jag lyfte upp henne i famnen och hon var bara nyfiken. Tills nån granne drog av värstingpjäserna, då jäklar reagerade hon, sprattlade och ville in, men fick vackert sitta kvar i min famn, och lugnade ner sig direkt. Jag hade nästan ställt in mig på att återigen sitta ensam inne med en skräckslagen familjemedlem, som jag gjort i så många år, men inte i år i alla fall.

Efter att vi skålat och eldat tomtebloss tills de tog slut så gick vi in, åt lite, men inte de ostar och kex vi tänkt oss utan nåt annat kvarblivet. Vid två var det tyst i huset och de flesta sov.

Nyårsdagen fyller pappa år, och vi åker alltid dit och fikar.  Jag hittade mig själv i deras UNT:

untJanelle har tagit bilden, med teleobjektiv på Furuvik. Jag sa att det inte skulle funka att fota på det avståndet, och hon sa Jorrå, och bara slängde upp kamera och knäppte. Hon hade rätt:)

Janelle och Simon kom direkt från sitt nyårsfirande, och vi satt kvar länge och fikade och snackade.

Sen har jag ju “bakat” åxå:)

Världens enklaste och svingott!

IMG_8788

Man tar såndär fryst smördeg( mördeg kanske?) och lägger chokladen ovanpå, gör remsor och lägger över i flätmönster, penslar med ägg, pärlsockrar och in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter.

Servera gärna med en riktigt god vaniljglass.
inbakad chokladFy farao, jag borde inte testat, det var alldeles för enkelt. Jag kommer moffa i mig alldeles för mkt… Vi hade en chokladkaka med dajm i…ena dagen;) andra körde vi en vanlig mjölkchoklad. Jag har ofta smördeg i frysen, och ungarna vill alltid ha choklad till lördagsgodis, så det är ju inget avancerat som ska till. Det gillar jag, som inte är nån bakmänniska. Eller jo…jag gillar väl egentligen att baka det är rätt ok, utom saker som ska jäsa…men eftersom jag gillar att inte utsättas för frestelser så är det inget bra att baka. Alldeles för mkt frestelse då:) Jag har ingen karaktär när det kommer till fikabröd.

 

I morgon är det förhoppningsvis väder så vi kan ta pulkor och annat och åka till en backe. Jag kommer ha grym träningsvärk, det känns redan nu, armarna är alldeles matta:) så det blir perfekt att ränna lite i uppförsbacke. Tar med Doris så får vi se hur det går. Hon är rädd för det där kopplet som förlänger sig, men älskar ju att springa så hon kanske kan nedlåta sig till det. Visar sig.

Nu ska jag snart hoppa i säng, ingen bok att läsa innebär att jag kanske inte ligger vaken och läser till fyra…;)

 

Natti natti :)

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria H

  Håller också med övriga. Varför utmana ödet liksom, förstöra något som verkar funka? Vi lånade/hundvaktade kompisars hund över nyår. Det är en tränad vallhund som numera är pensionär pga att hon inte klarar av skott och smällare. Hon är född skottorädd men har tränats att valla och i det ingår tydligen skottprov. Det var under träningen som rädslan satte sig. En mycket stark hund i övrigt men helt förstörd vad gäller smällare. Så hon och jag satt i klädkammaren på tolvslaget och lyssnade på musik på högsta volym medan de värsta raketerna smällde av. Kissade gjorde hon sista gången vid lunch på nyårsafton och sedan dröjde det ända till morgonen därpå, så fort vi tog ut henne så sprang hon hem.
  Du gör ju som du vill men klokt kanske att lyssna på människor som haft hund tidigare. Du kanske skapar ett problem som inte finns.

 2. Tanja

  Visst är det bra att vara selektiv ang vilka råd man tar till sig, men här håller jag faktiskt med de övriga. Tänk också på att hundens hörsel är så enormt mkt bättre än vår och VI hör raketerna ordentligt… Då är det snällare att låta dem vara inne (m sällskap) Självklart är det bra att träna hunden att klara olika situationer, men nyår 12 kanske inte är det tillf. Ang flexikopplet, om Doris inte gillar det så köp en långlina ist. Perfekt om manviil ha hunden”lös” under kontrollerade former :-)

 3. Anna

  Det finns absolut delade meningar om hundar! Men vad gäller att ta ut hunden just på tolvslaget, där är nog 9 av 10 överens om att man INTE gör. En hund kan vara totalt opåverkad men så händer något och då är allt skit. Tro mig, du vill inte ha en skotträdd hund. Be inte om det genom att utsätta den för saker där risken är extremt stor att något går fel.

  1. Suz

   Måste säga att jag håller med. Jag har levt med hund sen jag var barn och haft egna i 18 år så jag har haft bådd de som blivit skrämda och de som är lugna. Men på nyår behandlas de likadant oavsett rädsla, inget ömkande/tröstande (inte lyfta upp). Kissrunda tidig em innan mörkret faller och sen är de inomhus tills det helt slutat smälla efter tolvslaget och då rastar jag igen.
   Även den mest trygga och orädda hund kan förstöras av att uppleva tolvslaget utomhus och all rädsla och stress är inte säkert att det visas utåt. Nästa gång hunden hör smällar kanske den reagerar helt annorlunda och kan tyvärr bli ökat känslig även på längre håll. En onödig risk helt enkelt.

 4. Anna

  Vilket fint nyårsfirande ni fick! Tycker du gör allts så bra, låter barna vara delaktiga och närvarande, i allt. Du ger dem en så fin och trygg start, här i livet.

  Så härligt att du hittade träningen, och håller fast vid den. Längtar själv tills att mitt träningsförbud hävs.

  Njut av dagen!

  Kram❤️

 5. Jenny

  Haha, när klockan var 22 på nyårsafton var vi alla redo att gå och lägga oss. Men vi höll ut till 12-slaget, skålade i rödvin och sen fick vi äntligen gå och sova. :)

 6. Malin

  “Bakade” det där ikväll. Vi var 9 pers som skulle dela på det där med en chokladkaka, och man kan ju säga som så, nästa gång gör jag det när barnen gått och lagt sig! Haha! Grymt gott!

 7. Margareta W

  apropå hundar och nyårsfyrverkerier så lyssnade jag på Fredrik Steen ( Hundcoach) på radion på nyårsafton han gick en rejäl promenad i skogen på morgonen sen fick de vara inne resten av dagen. Han ville inte ta risken att de skulle bli skrämda. De flesta valpar och unghundar verkar klara det bra medan äldre hundar oftare har problem kanske för en obehaglig upplevelse. Det är hemskt att se en hund ligga och skaka så jag skulle inte ta den risken. Vår hund klarar fyrverkerierna ganska bra men jag skulle aldrig ta ut henne. Hon är däremot livrädd för åska något hon inte var som ung Håller med Sara och Sofia. Lycka till med Doris.

 8. Lisbeth

  Aaaasch! Kommer du med ett sådant gott recept när jag ska ge mig på viktväkteriet igen?!
  Inte snällt alls – karaktären är “väck me pusta” för tillfället. Men får väl spara receptet.. ;)
  Du gör rätt, utgå ifrån era förhållanden och lyssna på de som finns runt dig. Har haft alla sorters hundar och de reagerar olika, dessutom kan samma hund reagera på olika sätt vid olika tillfällen. Jag hade en som klarade fyrverkerier och annat skit, men som blev helt förstörd efter ett mentaltest i kennelklubbens regi..
  Lyssna in Doris, och utgå ifrån dagsformen. Det blir nog bra :)
  God fortsättning på det nya året!
  Kram

 9. Sofia

  Håller med föregående talare. Även en skottfast hund kan bli skotträdd, och jag lovar det är inget du vill ha. Det är ett enormt lidande för hunden. Att träna med raketer på nyår är inte att rekommendera. Ta hjälp av erfaren instruktör vid sådan träning. Även om det är vettigt att träna på att kunna ha med sig sin hund på det mesta, kan ett misstag med en smällare ge ett livslångt problem och lidande. Den reaktionen du beskriver kan räcka. Lycka till med din fina hund!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vi får se:) Det blir nog bra, och jag känner att jag lyssnar på de jag har omkring mig irl, det finns så mkt delade meningar och åsikter om hundar med har jag insett :)

 10. Sara

  Kul att läsa! Gott nytt år! Önskar dig allt gott 2016.

  (Tipsar om att i fortsättningen inte ta ut Doris alls när det smälls raketer. Även en skottfast hund kan bli rädd om det råkar smälla för nära eller en raket kommer farande. Och blir dom rädda är det svårt att reparera och ljudrädslan kan bli ett enormt stort handikapp. Bättre att hålla hunden inne och inte ta några risker, även om den inte visat nån rädsla!)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fast jag vill ju se hur hon reagerar, och kunna agera efter det. Jag tycker, utan att kunna nåt, att hon ska kunna vara med på allt, och då måste hon ju liksom vara med:)
   Kan tillägga att det inte smälls i vår absoluta närhet utan att det är på håll.

  1. Jenny

   Smördeg är det som används i detta recept :-) Detta har varit jättepopulärt att baka under hösten, iaf om man kollar Facebook med minst ett inlägg om dagen med detta recept ;)