Familjen Annorlunda

Finax Glutenfria Nyheter:)

Jag har  i samarbete med Finax fått testa deras nyheter – två olika granola, en müsli och ett brödmix.

finaxNotera att de är GLUTENFRIA.

Jag har den smala lyckan att inte vara överkänslig mot något ( mer än gap och skrik och oförskämda ungar, hehe) och har därför aldrig behövt fundera över olika livsmedel. Men jag vet att det är ett stort problem hos många, och när barnens kompisar kommer och ska äta mellis här så händer det ofta att de har olika allergier/överkänsligheter. Därför tycker jag att det är superbra att det kommer mer och mer produkter där man tänker på sånt. När jag läste kostkunskap i skolan, way back in stenåldern, så fanns det bara aptråkiga grejor, jag minns med fasa de glutenfria maträtter vi fick tillaga, och jag kommer exakt ihåg hur den minimala hyllan med glutenfritt sortiment såg ut i min butik. Det har tack och lov skett förändringar till det bättre.

Jag har nu testat de här i några dagar, och eftersom jag är väldigt konservativ i min frukost så är min största favorit den naturella granolan.

Den bakas för hand i bageriet på Öland och är krispig och fräsch med glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor och flerkornsflingor. Dessutom innehåller den mycket fiber, hela 18 %. Jag gillar fibrer, då mår magen bra:)

Müslin med äpple, päron och ingefära kommer dock på en delad andraplats, ihop med granolan med jordgubbar och fläder, en kombi jag blev positivt överraskad av:)

finax

Äpple, päron och ingefära innehåller dessutom 25% pumpa och solrosfrön, och det tycker jag är riktigt gott, och de innehåller även massa nyttigheter. Alla bakas såklart för hand.

Vill ni läsa mer exakt vad de olika paketen innehåller så hittar ni det på FINAX sida. Jag äter det med antingen kvarg eller naturell yoghurt, det är verkligen min frukost/mellisfavorit.

FinaxBarnen gillar smaksatta yoghurtar och deras favorit från Finax är den med jordgubbar och fläder, vi har olika preferenser i familjen, och tur det så man slipper slåss om godsakerna.

Ett jättestort plus är att paketen är fyrkantiga, de passar mkt bättre i mina köksskåp då nämligen:)

Finax

Det är 450g i varje.

 

Så har vi då Lantbrödsmixen. Jag bakar sällan ( läs: aldrig) bröd hemma. Inte för att jag inte kan, men för att jag tycker det är tråkigt. Allra helst saker som ska jäsa för då hinner jag städa undan och sen känner jag mig klar, men då är det hälften kvar;) Plus att barnen är födda på en tid då det mesta av brödet från affären kommer färdigskivat, de är helt främmande för att ta fram en kniv och skära en skiva..

Men med mix så tillsätter man endast vatten, knådar och formar till bröd som man lägger på plåten, sen får det jäsa. Då har man enbart en bunke/visp/slev att diska reda på och brödet står berett att åka in i ugnen när det jäst färdigt. Grädda 30 minuter, klart. Häpp. På förpackningen tipsar de också om att man kan skiva det och frysa in så man kan ta fram fräscht bröd varje dag.

Jag har inte hunnit baka än, men planen är att småbarnen och jag ska göra det i helgen, jag återkommer om det.

Tror det kommer bli supergott, och så kommer jag känna mig sådär extra husmorsaktig:)

 

Är det någon av er som provat de här?

finax

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. marie

    Måste bara säga att lantbröd är det bästa glutenfria bröd jag ätit.Och sen är det lätt bakat oxå tack för rn kanon blogg som jag följer dagligen. Kram marie

  2. Anna mamma till Leo

    Hej!
    Vad roligt att du tipsar om dessa produkter och att du dessutom provat dem! Jag själv har celiaki (glutenintolerans) och tyckte det var bra att det kom nya produkter som dessutom är goda! Min favorit är den naturella granola!
    /Anna

  3. Russintanten

    Läser man på Finax egen sida så står det att granolan BAKAS.De menar rostas i ugnen. Att de gör det för hand
    betyder troligtvis att de blandar för hand för att ha koll på ingredienserna.Men säker kan man aldrig vara. Jag tror att Carolas egenblandade granola är nyttigare. om man byter ut de produkter som inte är glutenfria till glutenfria. Du kan väl lägga ut ditt recept igen Carola. Tycker dock att det är bra att det finns så många glutenfria produkter. Men tål du inte gluten så måste du se upp

  4. Johanna

    Hej
    Jag kanske är trög men VAD är det som handBAKAS på Öland? DEt ser ju ut som mûsli! Man bakar väl inte Mûsli, eller är det färdiga bröd i förpackningen`?
    Ursäkta frågan, man jag fattar inte.

    1. familjenannorlunda

      Jag tänker att allt man liksom knådar och vevar ihop samt gräddar på nåt vis kallas för baka. Kan ha fel men så definierar jag baka.

Comments are closed.