Familjen Annorlunda

Antennkabel och bilkrock

Okey så här gick mitt antennkrångel:)

Jag började så bra med att kolla inne. Flyttade kort mellan de olika boxarna, och kunde rätt snart konstatera att det bara var den i vardagsrummet som inte funkade. Jaha. Drog på jobbarbrallor, bättre att klättra på tak med än jeansen, och gick ut och inspekterade. Först från marken, där allt såg bra ut, även luckan som slår..så jag ignorerade den:)

Hämtade stegen och klättrade upp och tog med en hink och spade för att kunna rensa hängrännan när jag ändå var där uppe, det är enklare uppifrån så slipper man flytta stegen.

Kollade kablarna och kopplingarna och de såg finfina ut. Taket ser fint ut det med, och det tackar jag för:)

Fick fram kompass och kollade så antennen var riktad rätt, och det var den, på graden. Men vad fan är problemet då? Rensade ut rännorna, och klättrade ner. Sur.

Gick in igen och kollade alla kablar igen, och så tänkte jag att jag för säkerhets skull kunde kolla hela vägen från urtag till box, och se på sjutton, den var ju tvärt av. Bakom soffan…Inte konstigt att det inte gick fram nån signal då:D Men lika konstigt att den gick av helt plötsligt.

Jaja, inte vet väl jag hur man skarvar en antennsladd. Insåg ju typ direkt att det inte funkar med en vanlig sockerbit, och konsulterade en kompis som inte heller var helt säker. Äh jag köper en ny. Har den gått av sådär på ett ställe, möjligen med hjälp av Doris;) fast det var liksom inga bitmärken, så kan den gå av på fler ställen,. Dessutom vet jag att ju fler skarvar det är ju sämre blir bilden.

Så jag, Jamie och Lovelia åkte iväg och handlade en ny sladd. Sen höll jag på att få psykbryt när den ändå inte funkade, fast bara på vissa kanaler…f**k. Men efter lite ruskande så funkade det. Pust

Vi passade på att shoppa lite mer när vi ändå var på Gränby köpcenter, glödlampor bland annat. Och läsbrillor.. Alltså det här med att bli äldre suger på så många sätt, men läsbrillor….? Vad är grejen. Jag har linser, och jag vill inte behöva ha ett par läsglasögon med mig, men snart är jag tvungen. Det sura är att utan linserna är det inga problem då ser jag som en hök på nära håll, men sämre på långt. De progressiva linse rjag funkade var svinbra på nära håll, men jag ser ju inte på långt håll. ..Köra bil känns inte alls bra, och jag ser ju inte tv;n ordentligt heller. Så de har jag skrotat och tänker operera så småningom. Memira, varsågoda att sponsra:)

Och apropå att köra bil….jag höll på att krocka idag, det var så jäkla nära. Och nej det var inte mitt fel. Jag kom på huvudled, en väg jag kör i princip dagligen och där det är väjningsplikt från höger, men där körde en bil ut i maklig takt rakt framför mig…! Fan så jag fick tvärnita, och muppen i bilen fortsatte vara en idiot och i stället för att antingen köra åt sidan, det är en busshållplats där, eller öka farten så saktade den in ännu mer, för att sen preja ut mig åt vänster, där det är ett räcke.. Men vafan, nu fick de en tuta i arslet, och sen lyckades jag snirkla mig förbi, med minsta möjliga marginal till både räcke och idiotförare. Jäklar så hjärtat slog sen.

Jag hade dessutom pappas bil. Bra på så vis att den är större än min, mera plåt och barnen sitter på andra platser än i min. Dåligt för att det är bättre att sabba sin egen bil om det nu ska bli så, även om det inte var mitt fel, och jag aldrig blivit vållande.  Men nu blev det ingen skada, på vare sig folk eller bil. Tack och lov.

Jag kan inte begripa hur man kan missa att det kommer bilar i den korsningen, speciellt inte när det är mörkt och man har lysen på, jag tycker att det är utmärkt sikt där, men tydligen inte.

Jaja,

I morgon ska jag plugga, dels ett samtal via telefon om våra motiverande samtal, och sen journalistiken. Plus massa läsa i hälsocoach. På kvällen är det avslutning för Trixies gympa.

På torsdag är det avslutning på Jamies kyrkis, och på fredag ska jag fylla på mina fransar hos Dau och hon har fortfarande 25% rabatt på fransförlängning om man är ny kund. Lite tips inför jul kanske? Eller ett presentkort? Jag längtar efter att få ligga still och blunda på dagtid:) Det är ren vardagslyx.

Jag såg trött ut tyckte de på kyrkis förra veckan, och jag kan nog hålla med, men tror det beror mest på att all solbränna är pust väck borta nu, och man är allmänt blek och glåmig. Här ÄR jag iofs trött, hade precis gått upp;)

carola wetterholmBlusen från me&i, och de har rea nu…skynda fynda:)

Nä, om man skulle ta och mota den där trötthetslooken då, och hoppa i säng? Ja, jag tror minsann det:)

Natti natti

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anki

    Har haft glasögon och linser sedan jag var 13. för ett par år sedan fick jag gråstarr (fast att jag faktiskt inte var så gammal ;-) ) När det var dags för operation fick jag frågan om jag ville att de skulle korrigera min närsynthet? Tackade och tog emot och båda ögonen opererades med med ca 2 månaders mellanrum. Operationen lyckades till 100% och klarar dagen utan glasögon men nu måste läsglas (köper billiga på varuhus) användas och när jag sitter vid datorn.
    Kan bara rek dig för operation men jag slapp billigt undan. Hade högkostnadskort vid första operationen och vid andra betalades som vid vanligt läkarbesök :-D
    Kramar från Skåneland

  2. Pi@

    Jag har så gott som alltid varit närsynt. Glasögon bojkottades tidigt och sen var jag linsbärare i många år innan jag lessnade på även det. Gjorde en laserbehandling hos Memira och allt var frid och fröjd. I några år. – tills jag märkte att närsyntheten åter börjat smyga sig på. Surt, sa räven. :-( Så nu är jag igång och testar linser igen… Endags.. Månads.. Vanliga.. Progressiva.. Gah! Inget verkar passa mina ögon längre.
    Så innan du hostar upp ca 30 ooo till en operstion så vill jag bara upplysa om att det kanske är bortkastat…

  3. Birgitta S

    Hej1 Du ser ser fräsch ut trots lite sö,mn och m..m fatta inte hur du orkar och sen ett ex som är totalt borta från barnens liv.
    Bra jobbat ja du detta med glasögon och inte vilja ha det så inte lätt? Såg bra fram till 2008 började sen med läsglasögon dvs upp med dem i affären när jag skall handla sen såg jag inget på håll ? Funkar inte med bilkörning nu har jag ett par som funkar bra på jobbet framför datorn ca 3 år gamla och ett annat par progressiva som funkar för övrigt ?? inte kul ok att ha ett par på jobbet men på fritiden vill jag vara glasögon fri . Om du har progressiva linser hur är det? eller någon annan här som vet och har erfarenhet? Känns som ett i land problem särskilt när de på Specsaver har en skylt utanför o att lämna in dina gamla glasögon så ser vi till att någon i ett land utan möjligheter får dem .
    Hälsningar Birgitta S och tack för en bra blogg du är en mamma och kämpe utans dess like.

  4. Karin

    Ser trött ut? Nyss vaknat? Herregud du är ju jättefin, hur sjutton kan du se så fräsch och fin ut när du nyss har vaknat =)
    När jag nyss har vaknar ser jag ut som jag vet inte vad i håret, och ögonen är små smala streck =P
    Kram till dig

Comments are closed.