Familjen Annorlunda

Upp på stegen då..

Jahapp, ett stilla hopp om att Tv:n skulle funka hade jag ju…I ärlighetens namn glömde jag av att den inte funkade tills kidsen skulle se julkalendern i morse. Fram med datorn och så löste det sig, pust.

Men vad är felet då? Det vet jag inte, mer än att det står Signalproblem var god kontrollera dina antenninställningar.

Jag började med att chatta med supporten om det var några driftstörningar i området, lika bra innan man klättrar upp och börjar greja liksom. Det var det inte, och då frågade jag om de hade några superbra tips, men fick bara svaret att ta dit en antennkille. Eh..nope. Aldrig att jag tar hit en svindyr kille som sen ploppar i antennsladden från där den ramlat ur, eller vrider antennen en millimeter. Jag lär ju kolla att det inte är världens enklaste grej innan jag tar till de stora killarna.

Dessutom måste stegen ändå fram. Vi har en krypvind, ingång genom en lucka, högt upp, givetvis på baksidan där det är högt. Man öppnar luckan genom att fälla den inåt rakt bakåt, och det innebär även att när man ska stänga den så måste man dra den utåt bakåt…där man själv står på stegen. På det högsta steget på stegen bör tilläggas.Inget att hålla sig i alltså. Varenda gång jag är där uppe, så sällan som möjligt, så tänker jag att jag ska skruva fast ett handtag på väggen som man kan hålla sig fast i, men eftersom det är högt och vingligt har jag inte gjort det. Man är så glad när man står på fasta marken igen att man inte är ett dugg sugen på att klättra upp en gång till, utan blundar och skjuter upp det;)

Nåväl, denna lucka står och slår i vinden. Det sitter, eller ska sitta, en bit som ska förhindra det, men den måste ha blåst bort eller något. Luckan är stängd men inte helt fast så det slår. Jag hatar det ljudet, även om det inte regnar in eller på nåt vis är skadligt för huset att ha den så så måste jag ha tyst på det.

Alltså måste jag klättra på stegen.

Sen måste jag då se om jag kan utröna vad som är felet på mottagningen, om det kan vara enkelt ändå….något jag fixar easypeasy, men så kul lär det ju inte vara kanske..Murphy är hangaround till oss mest hela tiden. Kanske ska ta upp honom i klanen och göra honom till fullvärdig medlem? Kanske kan man ha användning av honom då, i omvänd riktning alltså;) Inte så troligt.

 

Jag börjar väl med att återigen starta om allt här inne, och kanske chatta med boxersupporten och be dem skicka sina signaler igen, det behövs säkert. Tror ungarnas box varit off länge åxå…nä, fy fan vad jag inte gillar att mecka med sånt här. Jag föredrar helt klart grejor som man ser direkt om man har gjort fel/rätt, och som går att ta på. Snickra, skruva tex, inte massa teknikskit.

Men håll tummarna att jag löser det, är ni snälla:)

Först ska jag klä på mig, inser att jag sitter i pyjamas fortfarande, det har sina fördelar med tjock vinterjacka på hundpromenaden tidigt på morgonen, man kan bara dra den över pyjamasen och ingen ser det:)

Jag är ett vandrande modelejon på morgnarna : Pyamas, gummistövlar, vinterjacka, luvtröja med luvan över huvudet, ibland med lurarna med musik så jag går och småskrålar för mig själv åxå.. ;)

I am so adorable:)

Nix pix, sätta fart medan det är ljus kanske!

Hörs, bye bye:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Kan hunden bitit av någon sladd el något sladd ramlat ut inne? Våran har betett sig så och det har hänt när det varit strömavbrott en längre stund eller något busigt barn rört sladdarna inne. Kolla det ! Felet kan alltså vara inne. Ha det gott :)

  2. evelina

    Lycka till din stackare och ta det lugnt! Hoppas det fixar sig. En stor decemberkram, för att Du är Du.

  3. Fia

    Vår antenn åker ur fas rätt ofta, ffa på sommaren när vi har ett segel över uteplatsen där antennen sitter. Vi(läs min händige man ;) ) har köpt en liten signalläsargrej som man använder för att ställa in antennen igen. Kostade inte så mkt och fanns på de typ elgiganten eller claes ohlsson eller liknande affär. Fungerar super faktiskt och man sparar in pengarna på att ringa teknikerna :D Om jag förstått det rätt så sätter man den mellan parabolen och mottagaren och tjuter när det är rätt riktat. Ja, jag är hopplöst otekniskt men det bjuder jag på :D

Comments are closed.