Fas två avslutad:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Fas två avslutad:)

I går ringde de från de som sköter om min källare, och berättade att det var färdigtorkat nu.  Imponerande att de kan känna det sådär på håll;) och att det skulle komma folk och plocka bort fläktarna. I morse ringde de och sa att de skulle komma vid lunch, och då plötsligt blev det tyst . Doris skällde såklart ut den stackars killen, som ju varit här förr och blivit gormad på, jäkla hundskrälle, men när hon väl tystnat så insåg jag att det var SILENCE in the house. Han tog med sina fläktar och vi pratade lite i dörren, och så for han.

Eftersom vi skulle till Ikea, så skickade jag ut kidsen i bilen och sen satte jag mig i trappan i hallen för att knyta skorna och tystnaden var öronbedövande:) Helt sjukt så tyst det blev! Jag sprang ner med ett måttband, och mätte lite här och var och det var skönt att slippa trassla med två stora draperier av byggplast som suttit fastspända mellan golv och tak med nån grej som jag inte vet vad det heter;)

Här är då tvättstugan idag, fotad från dörren in. 
IMG_8162

 

 

Jag har inte varit in här sen de satte igång fläktarna för….tja? Nån som minns? Inte jag:) Jag har ingen aning men flera veckor sen. Hålen i golvet är brunnarna som ska bytas.

Här är väggen där tvättmaskin och tumlare brukar bo och där duschen ska vara. Ser inte mycket ut för världen just nu direkt;)IMG_8163

Och här är andra väggen, överskåpen sitter kvar, och det grå i förgrunden är murstocken som går ut.

tvättstuga

 

Ojojoj.

Jag mötte upp Helen och Mio på Ikea och vi har ägnat oss oss seriös planering. Det är guld värt att ha någon med egna erfarenheter att bolla med. De gjorde om sin tvättstuga för ett tas sen, och hon har mkt klokt att säga. Jag insåg hemma när jag klev in på lilla toan nere med måttbandet i högsta hugg att det handfat jag bestämt mig för var alldeles för stort. Bara att kolla vidare, och jodå jag hittade ett nytt, lagom djupt men rätt brett. Borde funka finfint.

På bilden över tänker jag ha underskåp och en bänkskiva över. Den som låg där är kvar, men dock har de slängt ut det som täckte den så det är bara en vanlig träskiva, jag kommer inte  på vad den heter…? Spånskiva, plywood….fan.. Äh, skit samma;) Ovanpå så låg nån perstorpsmönstrat tunna skiva, men den lär inte gå att använda igen, men jag funderar på om det är stenkorkat att återanvända den skivan? Den är helt ok, behöver såklart täckas med nåt, men är måttsågad redan:)

Jag har nu nästan bestämt mig för ljust grå skåpluckor, samma grå skiva, grått klinker och blankt vitt kakel.

Häpp.

Vi käkade lunch, och jag och fem barn kostade 44 kr. Tack för det Ikea ♥ (barn äter gratis med betalande vuxen under höstlovet) Jag har fallit för deras grönsaksbullar, och pastaröran som är till är så god. Nu slipper jag sura över att de inte längre har de där goda potatiskakorna till laxen som, varit mitt förstahandsval länge. Lax och kokt potatis är inte ett dugg roligt.

Trixie och Lovelia dekorerade varsin cupcake

cupcake ikea

Det var en höstlovs-aktivitet de hade idag:) Jordan och Jamie lekte med Mio och Novalie satt och kollade på Youtube, hon kom på att hon kunde koppla upp sig på Ikeas wi-fi ;)

Så småningom körde vi vändan på heminredningsbutikerna och fastnade här och var, mest på handfaten.

Syrran mötte upp oss, hon hade en grej hon skulle lämna till Helen, och sen körde vi hem kidsen och gick ner i tvätteriet och mätte igen. Handfatet jag trodde skulle vara perfekt visade sig vara alldeles för långt nu. Morr.

Orka.

Vi drog till Bauhaus för att kolla artikelnummer osv på kakel och klinker och duschkabinen, och kollade även på lite annat. Alla handfat var för djupa, för långa för stora, och framför allt skitdyra. Jag har ingen lust att pröjsa 8000kr för ett handfat man ska tvätta tassarna i.. Då får det gamla duga, men då måste jag skaffa en ny blandare., och bottenventil. Jag har en blandare men den passar inte på det handfatet. Suck.

Men så fick syrran ögonen på 50% skylten över en hög med diverse grejor och efter lite snokande så hittade vi ju ett handtag med perfekta mått, plus underskåp. Jihoo! Ordinarie pris ca 3000kr, nu knappt tusen :)

Typ 495 för handfatet och lika mkt för underskåpet. Ahhh, jag älskar att fynda:)

Nöjd och glad gick vi vidare till Elgiganten för att kolla tvätt och tork maskiner. Jäklar vilken djungel! Jag orkar liksom inte sätta mig in i det. Jag vill ha en stor maskin, minst 8 kg som tvättar rent, och så vill jag ha ett handtvättsprogram. Thats it. Jag behöver inte lyse i trumman, eller trettio fancy funktioner, sju extra sköljningar edyl. Jag använder ändå bara 40,60,90 och handtvätt. :)

Måste dit i morgon igen och haffa en försäljare, nu ikväll var jag alldeles för trött för att tänka.

Hemma igen hade barnen invigt den nya porslinstronen:)

toaI går sattes den in, men skulle vila till idag så det fick torka där han limmat. Nu är den tagen i bruk och jag hoppas att det kommer bli en trogen kompis. Fatta så skönt! Vi har tre toaletter i huset, men har aldrig använt fler än två, för den här har varit skötrum, med skötbord över och fullt av kläder. När man sköter en bebis ska man ha allt man behöver precis intill är min odiskutabla regel;) Men den har funnits iaf, i nödfall. Men plötsligt hade vi bara en, och så blev alla sjuka och så kändes det bara för jävligt.

Nu känns livet lite enklare:)

Och tystare!  Jag tror att jag ska gå och sätta mig lite i hallen och lyssna på tystnaden innan jag hoppar i säng, är man knäpp då;)?

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Voltaire

  Det där med att leva med få toaletter fick vi nyligen uppleva. Fyra av åtta magsjuka i det lilla boendet som vi hyr i väntan på att få flytta in i det nya huset. Höll på allvar på att bli galen! Den mikroskopiska tvättstugan höll inte riktigt måttet när tre barn bestämde sig för att kräkas tre nätter i rad kan jag säga. Kanske man är bortskämd, är ju van att bo med de sex barnen i 10 rok på 354kvm och en tvättstuga på 20kvm med dubbla maskiner….nu plötslig bor vi på 89 kvm!!! Herregud hur gjorde folk förr????

 2. Malin

  Cylindamaskiner är bra. Svåra att ta död på också. ;-) Vi köpte en ny i våras, 8 kg. Hur bra som helst! :-)

 3. S

  Vi köpte ny tvättmaskin och torktumlare för snart ett år sen. Valet föll för en LG (7-8kg, minns inte vilket och orkar inte resa mig upp…). Vi är supernöjda! Torktumlaren gick dock sönder (en vattenpump) efter två månader. Jag ringde till LG-kundservice och dagen efter var en reparatör här och fixade problemet direkt! Fick ett års garanti till bara för att det strulat.
  Nu var det dags att köpa kyl/frys också. Köpte LG där också…

 4. Jenny

  Jisses, 3 000 kr för ett handtag! Iofs med underskåp men ändå…. Kunde inte låta bli, du har ju skrivit att du vill bli påmind när det blir fel

 5. Louise

  Jag jobbar som säljare på vitvaror i en Elgiganten butik. Om du vill ha enkla men ändå bra prisvärda maskiner kan jag rekommendera att kolla in samsungs tvättoch tork. Tex wf80f5e5p4w och dv80f5e5hgw.

 6. Johanna

  Åhhh jag hade samma reaktion på Ikeas lax. Hur kunde dom byta? Men det var faktiskt ingen potatis i puckarna ;) blomkål å broccoli. Finns som tur är i butiken.
  Jag har en kedja å tränar min hund med. Man slår absolut inte med den utan typ droppar den på rumpan. Hunden reagerar å blir typ förvånad å slutar sitt beteende (tex skäller ut någon, drar i kopplet mm) då får hunden massa beröm för att den sluta. Efter ett tag räcker det att ha den i handen å skramla lite. Men ösa beröm är det viktiga. Funkat löjligt bra på min vilding :) å inga barn får röra kedjan å så ljudet av den tappar funktion… Det är svårare regeln här hemma ;)

 7. Ewi

  Tänk på el-kostnaden för fläktarna. Se till att försäkringen eller byggbolaget pröjsar för det! Jag flyttade in i en ny lägenhet när jag var studerande, där det blev vattenläckage rätt omgående. Byggkillarna kom o fixade till det (då de fortfarande bygge delar av huset) och då betalde de för eländet med elen och fläktar. Förmodligen pga att deras byggslarv orsakade läckan till att börja med…