Om att bli dumpad. – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Om att bli dumpad.

Det är nästan omöjligt att få ner min story på ca 3000 tecken. Det är ännu mer omöjligt att skriva så att alla förstår hur jag menar. Det är alltid jobbigt att bli missförstådd, speciellt om folk drar negativa slutsater såklart ;)

Jag anklagas ibland för att vara bitter, och tro mig, jag har varit ledsen, förbannad och förstörd men än så länge är jag inte bitter. Besviken att mitt liv slogs i spillror – JA! Men det är långt ifrån bitter, som inte ligger för mig alls:)

Frågan från SVT Opinion om att skriva debattartikeln var självklar att säga ja till. Jag tycker verkligen att det hymlas och tystas ner för mkt, framför allt inför barnen som ju knappast blir döva, blinda och känslomässigt off vid en traumatiskt händelse.

Vill ni läsa den? Hoppas det:) ni hittar den på SVT Opinion

:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tess W

  Snälla! Du kan väl skriva en bok?! Jag kommer direkt på boksigneringen i Gävle!!
  STORA kramar Tess W

  Carola: Har massa böcker i huvudet, få se om de kommer längre än så, men skönt att du kommer så jag slipper sitta ensam om så är:) <3

 2. Helena

  Jag gråter när jag läser det du skriver. Jag gömde mig för omvärlden när min man tröttnade på mig. Jag skämdes, sörjde och kunde inte tänka.
  Men jag fick ofta höra att jag inte skulle snacka skit om barnens pappa. Att han behandlade mig som skit, hur var det med det då?! Jag kan inte begripa att sorg och förtvivlan över att ha blivit dumpad är värre än en mans beteende mot sitt ex.
  Du är stark Carola och många är de gånger jag läst i din blogg och känt igen mig. Funnit kraft att kämpa vidare!!

  Carola: det där undrar jag med, varför är det värre att “snacka skit” än att behandla sin familj som skit? Märkligt. Tack för dina ord, och en stor kram<3

 3. Maria

  Hej!
  Jag tycker att det var bra skrivet, det framgår hur jobbigt det kan vara utan att vara snyftig, tycka synd om, ja du förstår nog vad jag menar:)
  Håller med om att det är bäst att svara ärligt och rakt på frågor, varför ska man hymla, det är ju som det är.
  Varma hälsningar
  Maria i Skåne

 4. Annelie Guldbrandsson

  TACK så BRA du skriver!! Ärlighet varar längst, behöver inte fundera vad man sagt och till vem då
  Kram och varma hälsningar till dej och dina fina barn, så härligt att följa Er/Annelie

 5. Jeanette

  Superbra skrivet! Har gått igenom precis samma sak för ett antal år sedan. Blev inte heller populär när jag var ärlig mot barnen. Blev däremot anklagad av gamla s.k. vänner och bekanta för att “snacka skit” när jag förklarade åt barnen att deras pappa lämnat.
  Tycker Du är otroligt stark som trots allt lyckats finnas där för dina barn, men som sagt man har tyvärr inte något annat val än att “bita ihop” och försöka funka för deras skull. Förstår inte hur man bara från en dag till en annan kan lämna sitt “gamla” liv som att det inte existerar och börja sitt “nya” liv som om ingenting har hänt.

  Carola: Nä ärlighet verkar inte vara så nödvändigt i skilsmässor…viktigare är att den som inte kan/vill/orkar förklara för sina barn ska skyddas..absurdt.
  Kram!!

 6. Nettan

  Vilken bra artikel! Som jag alltid sagt: SSH=Sanningen svider hårt! Men sen blir det bättre:)
  Du borde ju skriva en bok om allt detta…

 7. Therese

  Wow vad ärligt & bra skrivet!
  Jag beundrar dig av hela mitt hjärta!
  Din styrka & kärlek till barnen är helt oslagbar!

  All styrka till dig du förtjänar den!

 8. Marre

  I fredags stod jag bredvid ditt ex på parkering i Enköping. Jag tänkte tala om för honom ett och annat. Men jag hade inte tid att vänta tills han dök upp. Jag spyr på honom vad ska då du göra som varit i skiten.

 9. Tant Harriet

  Vilken styrka Du visar-helt enastående att skriva detta nu. Reaktionerna kommer inte att utebli för när Du sätter detta på pränt kommer många funderingar och frågor upp hos andra par.
  En tant som jag som säkerställt sig ordentligt genom att leva ensam sedan 20 år har inget att frukta längre.
  Stenhjärta! Dig Du fina Carola önskar jag Lycka till och den dagen kommer när Du läkt och kan öppna upp Ditt hjärta och ge och få kärlek!

 10. Relationsguiden

  Heja dig, Carola!
  Jag håller med dig helt och hållet. Finns ingen anledning att sopa under mattan, försöka dölja och försköna sanningen för barnen. Barn kan ta betydligt mycket mer än vi tror. De är mer känsliga för lögner faktiskt. Men är man ärlig och finns där för att svara på frågor så är det inga problem.
  Visst är det väldigt jobbigt att bli dumpad men varför ska man skämmas för det? Finns ingen anledning men många tänker så konstigt tycker jag.

  Önskar dig en suverän kväll, du starka kvinna!

  Ps: Jag tror att det som gör att du känner dig starkare är att du varit ärlig hela tiden och sagt som det är. Ds.

  /Cecilia

  You Rock!!!

 11. Vera

  Bra och saklig text. Jag resonerar precis likadant själv och vill gärna få mig detsamma från andra även om jag förstår att så inte alltid är fallet. För vem är man och vad har man för relation om man inte kan vara ärlig bland vänner?
  Sen är det sant att det kan vara tufft för andra. Ett tag var det väldigt många i vår bekantskapskrets som gick isär och för vissa andra väckte det säkert tanken just som du skriver, att “om de som vi trodde hade det så bra tillsammans väljer att skiljas… då kanske vi inte heller har det så bra och borde separera vi med”?

  Jag framstår ofta som brådmogen och lillgammal bland kollegor och vänner skulle jag tro. Men jag känner att ärlighet varar längst. Har jag låtsats i fem år att allt är guld och gröna skogar så förstår jag om folk tappar hakan om jag skulle tala om att det var skilsmässa på G. Har jag däremot varit ärlig med hur det är, att vi har det tufft, kanske tom gått på familjerådgivning regelbundet (vilket är ett underbart påfund!!) så blir det mer logiskt för folk. Och man behöver inte vara särskild detaljerad. Inte kasta saker i ansiktet på folk. Utan bara låta fasaden falla lite. Vara ärlig. Tala om att jo det är lite tufft nu men vi jobbar på det och vi hoppas att det ska lägga sig om ett slag. Man är ju inte mer än människa liksom <3

 12. Katta

  Tack för en bra blogg och mycket bra skrivet kan endast hålla med om allt. Bra beskrivet hur man känner sig behandlad av andra när man blev lämnad ensam tack igen

 13. Anna

  Du ä fantastisk och du säger det många tänker, TACK! Är det inte typiskt svenskar och folk i lagomland att vi alltid ska nicka och säga att det är bra när någon frågar hur vi mår. Synd att klaga… Kunde ha varit värre…. Nej, tacka vet jag ärlighet, ibland kan det inte vara värre. Ibland är det förjäkligt, allting…. Varför fråga hur någon mår, när man vet att svaret alltid är bra?! Nej, länge leve ärligheten och barn vet alltid sanningen även när folk ljuger för dem. TACK för at du är du och för att du säger som det är. Kram!

 14. Sara

  Mycket bra skrivet och jag håller med. Något annat jag tänkt mycket på är hur länge man.”får” vara lessen och att det är så fult att bli bitter. Å ena sidan ska man ha familj och barn-då är man normal. Man “ska”lita” på sin partner. Man ska öppna sitt hjärta älska förlåta. Och man ska vilja leva i tvåsamhet. Å andra sidan ska man snabbt gå vidare glömma “rycka upp sig” om man bli lämnad och fy om man pratar öppet om det som hänt…jag har blivit sviken på grymma sätt flera
  ggr av män jag älskar och har barn med. Ändå ansåg omgivningen att jag skulle låtsas inför barnen och jag snabbt borde glömma och gå vidare. Hur kan man bara glömma och gå vidare utan få sörja? Idag har jag valt att leva utan en man och det ifrågasätts också. Och jag är bitter. Inte varje dag men ofta. Men det får jag inte heller vara.