Familjen Annorlunda

Landat hemma

Sådär ja, jag har på sedvanligt vis varit mer eller mindre avslagen efter att ha varit på skola:)

Det är jobbigt att vara på topp OCH vara trevlig hela tiden;) Haha, nädå, att vara trevlig tror jag kommer rätt naturligt, men det är värre med att vara skärpt i huvudet hela tiden. Jag såg ju på mina kursare att även de var aningens slitna dag två. Vi har lärt oss så mycket! Det är så roligt!

Jag tror att jag kanske ändrar mig, och blir journalist istf Hälsocoach. Alltid retar det dem som gapar om att det är ingen idé om man inte läser hundra år på universitetet;) Som att en universitetsutbildning är det enda som räknas här i världen. Jag har hört annat:)

Men, vi får väl se, just nu är huvudsaken att det är vansinnigt kul, och att jag känner att jag behärskar det vi pysslar med. Jag kan inte alla ordklasser, eller kan plocka ut konditionalis och pluskvamperfekt ur en text, eller ens stava alla ord, även om de flesta blir rätt;) men jag kan sätta en rubrik på en notis;)

Och jag vet att jag faktiskt kan skriva så att folk vill läsa, och det mina vänner är er förtjänst ♥ Tack:)

Jag tror inte att jag visade er några bilder?

Här är rummet, helt ok, och med en balkong:) Jag måste prata med den som köper in sängar på folkhögskolor alltså, för nu har jag sovit på tre olika. På Hola i sex olika rum, och så detta och det på Väddö, och ALLA sängar är sjukt sköna! Lagom mjuka, och sköna kuddar, mysiga täcken och jag sover som en prinsessa. Love it. Min säng hemma är skit. Fast den är rätt ny, så är den skit ändå;) Om man jämför alltså.

tollare

Folkhögskolor verkar hysa en förkärlek till herrgårdar och slott, och denna är inget undantag.

tollare folkhögskola

Vackert. och jag älskar sådana här byggnader. Jag vill flytta hit. Men får väl inse att det är taskigt att inte alla andra elever får njuta av den fina byggnaden, och en kägelbana i det fria:

kägelbana tolkare folkhögskola

Så charmigt att jag får gåshud. Jag kan riktigt se det fina societetsfolket med långa vackra klänningar och små parasoller sitta och sippa te i små blåmönstrade porslinskoppar här nångång runt sekelskiftet eller så:)

Beautiful. Bara väldigt vackert.

 

Nå vad gjorde vi då? Förutom att öva oss på att sätta rubriker? Tja lits sånt här:

tollareMannen vi i vår grupp paketerade in kan tala om att tidningar värmer väldigt bra;)

Det var en hel del samarbetsövningar, grejor för att få ihop gruppen. Jag börjar känna att det inte är extremt jobbigt att vara väldigt nära och/eller ta på  folk jag inte känner även om jag är tveksam till att jag någonsin kommer känna mig helt bekväm med det. Jag är nog väldigt mycket ” My space – your space ”

Dirty Dancing

( som jag önskat att jag vore Baby i denna filmen ♥)

 

Det gick fint att köra hem, även om gpsen i bilden visade åt skogen, nån ny jäkla väg som inte fanns med, hur uppdaterar sig en gps måntro? Jag fastnade såklart i köer, det visste jag ju och var förberedd på det, men ack så jag skulle bli knäpp på riktigt av att alltid ha dem att se fram emot. Då skulle jag nog skaffa ett mc kort och sen köra förbi i zickzack-varianten;)

Bitvis stod det still, och då var jag glad över att det lutade neråt så jag slapp köra med dragläge, nu räckte det med att släppa bromsen och frihjula framåt. I vissa lägen saknar jag att ha en automatväxlad bil, det är i köer och när man ska äta något;) Det är hopplöst när man måste växla hela tiden, men annars gillar jag det.

Hem kom jag, med några fler felkörningar i bagaget än dit, men det var för att gpsen fick frispel;)

Väl hemma så kom Jamie och Lovelia farande på gatan. Hon fick en skateboard i födelsedagspresent som hon övar sig på att åka. Inget av de andra barnen har någonsin haft en sådan, så det är första gången vi har en i huset. Hemma på min gata i stan så åkte min granne på en sån, och jo jag har försökt lära mig, och han har skrattat rått åt mina vurpor, på samma vis som han var en fena på enhjuling och jag bara ramlade av;) men jag   tyckte det var rätt svårt, och gjorde jäkligt ont;) Då hade vi ju såklart inga skydd alls, medan Loppan får lov att ha hjälm, armbågs, knä och handledsskydd. Till hennes stora irritation:)

Ska se om jag kan lära mig åka denna gång…eller inte;)

 

Mamma och pappa åkte hem, Janelle och Simon kom med Doris och kaoset var ett faktum. Syrran kom strax efter och det var som alltid stökigt och stimmigt i köket. Jag älskar det :) Det är veckans bästa middag, och jag vill inte missa den, men just de här fredagarna när jag kommer hem från skolan så är jag så slut i huvudet att det är aningens utmattande, och jag gäspade stort redan runt 20. Doris ville ut, och jag och syrran tog en lång promenad, först med henne och halvvägs fick hon gå in och så traskade vi en stund till. Otroligt skönt att röra på sig efter att ha suttit still i några dagar.

Vid 22 hade alla åkt hem, och småtrollen var i säng, och jag sjönk ner i soffan, framför nån skitfilm och gjorde inte många knop.

 

Idag vaknade alla rätt sent, så skönt att få sova, och sen låg jag kvar och surfade:)

Sen frukost länge, kaffe och snacka med Corrinda, och så småningom en vända till Citygross för att handla middag och lördagsgodis. Idag blev det egna hamburgare, jag gjorde på 3 kg köttfärs så det borde finnas till middag i morgon med. Mina gjorde jag med oliver och vitlök i, supergoda. Jag kan om jag vill, men tycker inte det är kul med matlagning:)

Vi hann med att köpa en sele till Doris. Jag kände att butiken jag beställt en i, inte riktigt levde upp till sin del av ”avtalet”. De sa att det skulle dröja två veckor, men nu har det gått typ fyra och jag har ledsnat på att vänta. det var ju inte fråga om nån specialbeställning direkt, så nu skiter jag  den. Hon fick en rosa, såklart, och den var såklart lite för stor, men hon lär ju växa en del, och den fungerade bra så den får stanna kvar.

Rosa med reflex:)

 

Så testade jag nån app, en såndär där man sägs få reda på hur gammal man ser ut att vara:)

Carola wetterholm

Se där ja, tack för det:)

Och ännu roligare är ju detta:

wetterholm

Så min dotter är ett år yngre än sin morsa:) Detta är alltså Corrinda, 15 år.

Tja vad är väl 15 år hit eller dit? ;)

Synd bara att de där åren är stuck on liksom, man blir inte av med dem, men det är ju rätt trevligt om de inte syns så väl;)

 

Nix, nu är det sovdags för hur länge sen som helst, men datorn i mitt rum har varit ockuperad så det har inte varit nån större ide att försöka sova.

Men nu så!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    Hmm undra just om jag blivit skräckfilms-störd på nått sätt, fick lite kårar av bilderna på ”huset” och kägelbanan :O

Comments are closed.