Familjen Annorlunda

Klippa klor

Doris har nu nyklippta klor:)

Hon var väl inte ett under av samarbete direkt, men inte heller lika svår att hålla som en motspänstig kanin.

(Heter det  motspänstig?? Spjärna emot alltså)

Så check på den.

Nu vill jag ha hjälp!

Ni är alltid bäst på det mesta när jag  undrar nåt❤️ så… något skramlar i min tvättmaskin. Det har hamnat något utanför trumman och det finns ingen lucka i själva trumman så hur fasen får jag bort det??

Jag har haft maskiner där det funnits en liten renslucka där som man kunnat öppna och plocka bort vad som nu kilat in sig där, men inte på denna. Rimligen borde jag inte behöva kassera hela tvättmaskinen bara för det, men man vet ju aldrig..:/

Det luktar lite småbränt när den centrifugerar så snart brinner den väl upp och problemet är löst förstås.. Men jag frågar ändå:)

Det är nog en Bosch tror jag:)

Nån som har nån klurig ide?

Hörs!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Om gummibälgen ligger mot trumman så kan det både ryka lite efter/under centrifugering, gnissla/skramla samt lukta bränt gummi.

  2. Camilla

    På min tvättmaskin lät det likadant
    Nertill på maskinen finns det enliters lucka ( på min ) silen innanför sitter det någon slags . Ser ut som en proppeller.. Den hade gått sönder typ som plast vingar! Lät som fasen och tillsist slutade den att centrifugera tippen lästa!
    Kan kindben va en bh m byhålor som gått sönder och kilat sig fast bakom trumman
    Då centrifugerar trumman okänt pga bucklor!
    Kolla om Truman ser ut att ha några små bucklor? Lycka till

    1. Anne

      När jag läste ditt svar med kindben och byhålor skrattade jag så jag grät. Är nog bäst jag stannar inne idag… Kanske inte bara genomförkyld..

    2. Sess

      Åh! Du gjorde min dag mycket gladare :) Skrattar så tårarna sprutar..
      Kan kindben va en bh m byhålor…
      Kram

  3. Kristina

    Kanske kan det vara nersliten kolborst. Haft det på min tvättmaskin. I början gnisslade det när trumman snurrade och ju mer sliten kolborsten blev så lät det mer och till slut sluta trumma snurra helt. Fick bytt kolborsten och sen fungerade allt igen.

  4. Anna A

    Kan ju vara så att om inte ”byggarna” transportsäkrade den när de flyttade den så kan något ha lossnat … :(

  5. Ewi

    Men nån renslucka har de gömt nånstans, kanske bara på nått dumt ställe. Googla modellen så du får fram en bruksanvisning

    1. Ewi

      Tittade på ditt maskinfoto. Det var lite suddigt men nere till vänster, på framsidan? Ser ut som en fyrkant? Öppna om det går med ett mynt och sen skruva upp ”proppen” och rensa inne. Kommer ut lite äckelvatten med. Men hårspännen i propellern där inne brukar gnissla på min maskin.

  6. Marie

    Googla på modellen så hittar du förmodligen information. Å var rädda om er så att det inte börjar brinna! Kram

  7. Ami

    Har du kvar bruksanvisningen? Där borde det stå hur man kommer åt att ta bort grejer som hamnat fel. Om du inte har det kan det löna sig att leta på tillverkarens hemsida, brukar finnas dokumentation på gamla modeller där.

  8. Sara

    Hm luktar det lite bränt så det troligen något metalliskt som inte försvinner. Min crosstrainer luktade bränt när ett hårspänne blivit instoppat i hjulet på nåt vis.

Comments are closed.