Frånvaro-förklaring:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Frånvaro-förklaring:)

Hej!

Jag har haft aningens fullt upp sista dagarna, och inte riktigt varit vaken så länge att jag hunnit uppdatera er om mitt oerhört spännande liv;)

Jag vet att jag säger att svaren på frågorna kommer hela tiden, och det gör dem, men om ni läst frågorna så inser ni nog att en del  är av en rätt delikat natur och jag har helt enkelt haft lite svårt att veta hur mkt jag ska berätta. En del tycker att jag klagar och gnäller;) Men de kommer, jag har svarat på nästan alla, nu ska jag låta dem vara i någon dag, för att sen läsa igenom dem och känna så att de känns ok.

Nå, mitt liv då, vad händer?

Ja, i fredags så var det dags att flytta grejor, från en lägenhet till en annan, för Janelle och Simon fick ju inte bo kvar. Detta med att bo i andrahand är som det är, och jag kan lugnt säga att jag är aningens irriterad på anledningen att de blev uppsagda, men det tar vi en annan gång, eller inte för det hjälper ändå inte.

Vädergudarna kanske hörde min klagan och tyckte att de skulle visa den där gnällröven, för vi hade perfekt flyttväder, med strålande sol och lagom varmt och skönt. Underbart ! Tack:)

Men som tur är fick de tag i en ny, det handlar enbart om kontakter, finns inte en plan att de får ett förstahandskontrakt på något vettigt idag, om de inte vill bo trångt som satan och betala dyrt;) I ett år får de nu bo i en lägenhet som är möblerad, vilket ställde till det lite eftersom de ju har ett helt hem. De är superstrukturerade och duktiga på att packa, så de hade packat allt, märkt upp kartongerna med vad som skulle förvaras och vad som skulle med. Det var bara att bära:) Dels till det garage de fick ställa in saker i, och dels till lägenheten. De ligger ett stenkast ifrån varandra så det var ju inga transportsträckor att tala om.

En trappa ner, och tre trappor upp;) Utan hiss såklart annars är det ingen sport. Och sådana där sugande jobbiga trappor att man måste vila efter två våningar;)

Men det gick bra, vi började halv elva och var klara halv elva, häpp.

flytta

Lägenheten är jättefin, nyrustad, helt precis stamrenoverad och bara jättefin. Enda minuset är ju att de bara får bo där ett år, så nästa juli vet vi vad vi gör igen då;)

Simons mamma bor i en av de respektablare delarna av stan, och det är även där de nu fått lägenhet, så de bor flott lägesmässigt:) Det är en av hennes kompisar som hyr ut den.

Vi bar och släpade, med avbrott för mat och lite vätskestopp, och det kändes ju i ben och fötter dagen efter, men då var det inte läge att ligga på latsidan för vi skulle till Gröna Lund.

Även här var vädergudarna villiga att visa sig från sin allra bästa sida, och vädret igår måste ha varit en av de finaste dagarna sen början av juli. Strålande sol, varmt, klarblå himmel och bara ljuvligt. Vi packade med regnponchos, och extrakläder, för det är ju ingen ide att frysa och bli blöt vi vågade såklart inte lita på att det skulle hålla i sig. Men det gjorde det:D

Två bilar, min med sju och syrrans med fem, och så susade vi iväg. Jag körde först och höll som ALLTID på att ta fel när vägen delar sig nästan framme i Stockholm…varenda gång, hur svårt ska det vara?? Först missade jag avfarten vid Järva krog för den delen, men det var lika bra för det var inget strul den vägen som vi befarat..Jag begriper inte hur det inte kan vara skyltat så idioter (=JAG!!) hittar.. men å andra sidan så kanske jag skulle kört fel ändå, det har liksom blivit min grej;)

Men ett samtal från syrran i bilen bakom och en ful sväng över den målade refugen gjorde så vi kom rätt, man kan lugnt säga att det var i sista sekunden jag svängde;)

Framme vid vår parkering som vi brukar stå på så packade vi ur ungar och grejor ur bilen och så gick vi den lilla biten till Grönan, och gick in. Ungarna vill åka allt, samtidigt, och vi gjorde som vanligt så att vi började på “barnsidan” och lät småbarnen åka det de ville. De som ville får gå över till andra sidan, och Patricia och hennes kompis Bella drog iväg, medan Janelle och Simon stannade med oss. Det var inte så jättelånga köer, men de kom snart, och sen var det inte kul alls. Det blir ju så med sol och värme…och det är vi väl medvetna om åxå. Och det är skönt med sol när man sitter mest bredvid och håller koll:)

Robban förbarmade sig över Jamie och åkte veteranbilarna.

gröna lund

gröna lund

Cirkuskarusellen är alltid populär hos småbarnen, och när de är små måste man ju åka med dem, och det finns ingen av oss vuxna som gillar den eftersom man blir så jäkla illamående efter några varv;)

Vi tittade på barnteatern, och fikade lite, vi hade med oss goda bröd och mjukost på tub, vår special på utflykter, det är så enkelt och fräscht. Ingen svettig ost eller korvskivor på snedden;)

Det var ju Sommarkrysset och jag som är svag för Brolle var tvungen att kika på honom när de repade, han är en såndär människa som jag blir så glad av att se, karisma så det sjunger om det. Rätt var det var så kom Danny med, så det var mkt trevligt att köa i närheten, men sen missade vi hela krysset på kvällen, och det var lika bra det, för genrepet är alltid mkt roligare:)

Vi parkerade vagnen och nån vuxen vid Lustiga huset, och där satt jag och funderade på om jag skulle åka Insane..

gröna lund insaneOch bestämde mig som alltid för att det skulle jag absolut inte:)

Jag åkte nästan ingenting i går, det var sådana köer att jag inte iddes, jag åkte några med ungarna: Blå tåget, bla, och sen gick jag väl hundra vändor i Lustiga huset, men jag kan lika gärna sitta och njuta i solen.

Jag ville dock gå i det nya hypade Spökhuset, vad det nu kan kallas för, The haunted house, kanske? Det var bättre än jag trodde, med inspiration från sinnessjukhus var det suggestivt obehagligt, och kröp lite under skinnet, men speciellt läskigt är det inte. Jag älskar dock att bli skrämd, och det blir man ju:)

Hoppade över alla berg och dalbanor, även Kvasten som jag älskar, för köernas skull, men åkte Tekopparna för första gången på evigheter. Jag, syrran Janelle och Robban i en kopp och Jordan, Lovelia och Trixie i en. De små ville snurra sin kopp och det ville inte vi;) Innan vi satta fart så skojade vi om att det var läskigt och precis när de körde igång så högg vi tjejer tag i “ratten” i mitten och låtsades bli rädda. Jag satt mitt emot Robban och hans min var helt obeskrivbar, han tyckte vi var fjolliga. Jag började garva, och syrran och Janelle med, och det slutade med att vi skrattade så vi grät, åt Robban som skämdes lite smått över sin knäppa familj, men ändå inte, ni fattar va? Lite sådär pinsamt men ändå kul:)

Så hela den åkturen, skrattade jag så tårarna rann, varenda gång jag öppnade ögonen såg jag Robban framför mig och skrattade ännu mer, och när vi sen ökade farten så flög vi ju runt som vantar eftersom vi skrattade så vi inte kunde hålla fast oss:) Småbarnen i tekoppen intill skrattade åt oss de med , och jag tror vi hörde över hela Gröna lund;)

Helt klart bästa åket någonsin:)

Trots köer höll de humöret uppe:

gröna lundOch lyckan hos Jordan när han tjatat efter sockervadd tusen gånger och jag gick och köpte det med honom…man kan köpa lycka för pengar helt klart:)

sockervadd gröna lund

Och även på detta vis:

gröna lund

Patricias kompis hade tur i lotteri, hon tog med sig lite barn och de vann:)

Vi satt ju vid Lustiga huset och hängde, och det är lika kul att se folk i trapporna, varenda år.

gröna lundJag kan gå i de här utan problem, och kan därför inte riktigt fatta att det kan vara så svårt:) I år hade jag långkjol så jag kände inte att jag kunde, det är inte helt bra att fastna med kjolen under dojorna och tappa den framför en hel publik;)

Trixie vågade sig på den med mig i trappan i mitten, den som inte rör sig, och hon klarade av det, med hjälp och instruktioner om när hon skulle byta fot, men hon tyckte den var läskig.

Belysningen är så fin:

gröna lundSka sno ihop nåt sånt här hemma med tror jag;) Synd bara att min enda lyktstolpe på tomten är ett myrbo, så den är icke fungerande…men det får jag lösa, nån gång.

Vädret var fantastiskt hela dagen, och hela kvällen, inte en droppe regn, och inte speciellt kallt. Härliga sommar, som jag saknar dig!

I Uppsala, där jag bor, så har vi inte haft många dagar utan regn, och det har varit väldigt kallt, speciellt på kvällarna, så jag känner mig på allvar helt blåst på sommaren. När solen väl visar sig så suger jag i mig, och vill ha så mkt hud bar som det bara går för att riktigt kunna ta in solen genom varje por. Nu kunde jag inte gärna klä av mig igår, men ni fattar;)

Framåt kvällen lättade det med folk, men inte förrän efter sommarkrysset var det vettigt i köerna, och då passade ungarna på att åka, och på en timme så hann de nog lika många åk som tidigare under dagen:/

Det är värdelöst med köer när man betalat dyra pengar för att åka, så är det bara. Jag fattar att det är så, men jag gillar det inte.

Men, så är det, jag vet det och jag gillar läget.

En groupie såklart:

IMG_7096 gröna lund

Eller två, eftersom Robban försvann när det var dags för den första;) Och lyset var inte så bra och det blev suddigt och alla ser muppiga ut, och Lovelia är ledsen för hon hann inte åka Vilda Musen, och och och…;)

Skit samma, det här är min härliga familj och jag älskar den! ♥

Vi gick inte från Grönan förrän de släckte lysena och det är samma visa varje år:) och så promenerar vi vår väg tillbaka till bilen. I år blev ett av barnen akut bajsnödig fem minuter efter att Gröna Lund stängt, och vad gör man då? Herrejösses…vi gick förbi Kungliga motorbåtsklubben eller nåt sånt, och Patricia skickades fram med ett syskon för att charma den unga killen som satt där och vaktade, och jodå vi fick låna toaletten, and he saved the child:) Det var alldeles för långt till nåt Mcd eller så nämligen. Akut är akut.

Hemvägen var som alltid rätt enkel, alla somnar i bilen, och Janelle som satt i fram hos mig var så trött hon med, men pratade ändå med mig hela vägen, skönt med lite sällskap. Det är ingen trafik att tala om så det går kvickt att köra, och väl hemma går alla i säng direkt. Doris och Corrinda, som inte ville följa med oss, för hon var nyss där med en kompis, väntade på oss, och hade massa kul att berätta. Doris är ju ett energiknippe, men oj så underbar. Corrinda och hon har bondat ordentligt nu ♥

doris valp

Nu måste jag i säng, för 9.00 ska jag och valpen vara hos veterinären…hur jag nu ska lyckas med det…men det blir bra. Tror jag:) Sen ska syrran och jag fortsätta att köra skräp, jag har shanghaiat Anna och Lasses släpkärra ett tag;)

Nix…sängdags!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    1-årskontrakt i Uppsala får nog betraktas som långtidskontrakt. Tur också med bekant för då kanske de slipper de vanliga ockerhyrorna som ofta är i andrahands. Hopplös bostadssituation : (

  2. malle

    Vi var på grönan i torsdags, det regnade till och från men var ganska varmt. Vi kunde åka allting ungefär tusen gånger, det var jättelite folk så vi fick verkligen valuta för pengarna. Satsa på en (var)dag med ostadigt väder nästa gång så slipper ni köer hihi . Gröna lund är toppen!

  3. Svala

    Lite kul att du skriver om gröna lund då jag (förra året? Eller året före det) hjälpte Jamie att hitta dig som stig och grät för han hade kommit bort! Lille gubben. . Inte lätt att vara liten! (Visste ju såklart inte att det var han förrän du kom och hämtade honom.) Haha