Regn och rusk – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Regn och rusk

Jordbävning, ösregn, översvämmade vägar och källare, åska, blixt och dunder och nån solglimt där i mellan. Jag blir mer och mer övertygad om att vädergudarna har nån pissingcontest där uppe. Vem har ballast vädereffekter, vem är uthålligast, vem är påhittigast? Vem vaknar ur fylleslaget först och får igång sitt väder? Och vem är tvåa på bollen och avbryter den flestas? Och varför i hela friden är solguden ALLTID sämst? 

Nån slags rookie där uppe eller vad? Sol-praktikant? 

Jag har kommit till nån slags punkt att jag förutsätter att det är Skitväder, och om solen skiner så väntar jag bara på att den ska gå i moln och ersättas av regn. Denna sommar måste vara den sämsta i mannaminne! Eller kvinnominne för jag kommer då inte ihåg nån;)

Ungarna är rastlösa, och idag stoppade jag in dem i bilen och åkte till Ikea. Vi måste ha en ny grind i trappan. Den som sitter där börjar gå sönder och jag vill absolut ha en där, dels för Doris skull nu, men lika mkt för att trappan ner sitter precis vid ytterdörren och det är allt för enkelt att ta ett steg lite fel där. Jag vill alltid ha möjlighet att stänga till där. För allas skull. 

Köpte en man viker som ett dragspel och ska bara få upp den åxå..;)

Barnen for runt, och vi avslutade med korv. De fick sen springa vändor nere i parkeringsgaraget för de var så jäkla stissiga;) Längs en kant där inga bilar kan köra såklart. 

Sen var den dagen slut.

Eller det var ju annat som hände, tex så samlade jag mördarsniglar i en hink med vatten och diskmedel. De låg stilla där i, och antingen låtsasdog de och har krupit ut allihopa i morgon eller så tvärdog de på riktigt. Vi saltar sniglar annars, ja jag vet vad en del av er tycker, men min filosofi är följande: djur som håller sig utanför mitt hus och min tomt lämnar jag i fred. Djur som inkräktar tar jag ihjäl på det sätt som är skonsammast för Mig. Inte dem. Mördarsniglar gör inget gott. Inte i vårt ekosystem och definitivt inte i min trädgård, och bör därför utrotas. Spindlar gör väl nån slags nytta, och ute får de vara ifred, inne dammsuger jag upp dem eller sprayar Radar. Eller slår ihjäl med flugsmällaren. Myror.. Utanför min ytterdörr åker de på Funlight, häromdagen attackerade jag dem med nåt getingdödarskum, de dog direkt, men återuppstår snart som varje år;)

Så lyder min filosofi;) hård men rättvis;)

Men eftersom Doris tyckte att insaltade torkade mördarsniglar var en delikatess så vill jag inte salta mer. För Doris skull, som inte ska äta salt. Alltså provade jag dränkning. Få se i morgon om det är ett effektivt sätt. 

Klippa av dem kan ni som inte kräks av det göra ;)

Nå, nu måste jag sova, det är dags att flytta möbler i morgon. Jag ska offra till vädergudarna ( tar de dränkta mördarsniglar tro?;) så vi kanske slipper skyfall iaf, det blir så himla mkt jobbigare då!!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anita

  Men herregud vad är det för fel på folk. Sitta och ifrågasätta hur mycket som förstördes och blev blött, men lägg av nu och gör något roligare av era liv.
  Carola du är en fantastisk kvinna som ror i land allt. Skit i dessa typer som försöker trycka ner inte värda energin.
  En fortsatt fin sommar önkar jag dig och din familj.
  Anita

 2. Ansan / Anna J

  Hur gick det med sniglarna? Bra – hoppa jag!
  Fun light på myror? Dör de alltså om du häller Fun light över dem? Outspädd? Det här vill jag veta mer om. Vi har någon slags myrinvation i och runt vår brevlåda… *suck*

 3. Sofi

  Så det går att hitta stora bostäder i Uppsala utan att det kostar flera miljoner.
  http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-5rum-savja-uppsala-kommun-vastgotaresan-24-7841375

  Carola: Jag vet inte vad du vill säga med detta? Ja, det finns stora lägenheter i Uppsala, och nej de behöver inte kosta massa miljoner. Men JAG får inga lån. Inte ens ett litet. Om huset jag bor i idag säljs får jag loss 500.000kr som bäst, då fattas det en miljon.Jag har tyvärr inte en miljon att snyta fram. Och månadskostnaden på det du länkade, är ungefär snarlik som den är idag, på ett dubbelt så stort hus… Så jag fattar helt enkelt inte. Antingen tror du att jag är helkorkad som inte kan googla hemnet själv, eller så tror du att jag hittar på att jag inte får lån, eller så tror du att jag bara inte vill flytta. Jag vet inte vad du tror, men jag talar om för dig nu att det spelar ingen roll, jag kan inte KÖPA ett annat boende, jag måste isf hyra ett, och där är det svårt att få tag i något med den kötid jag har, som ändå är 10 år. Och svårt är alltså lika med nästintill omöjligt;)

 4. Madde

  Hej till mördar sniglarna ska du ta en pant flaska dela mitt i tur sen föra ner kork delen i flaskan för och tejpa häl sedan i en halv öl och lägg den i trädgården kommer att vara geggig nästa dag då dom sväller upp av ölen. Funkar jätte bra

 5. Barbro

  Ta en dunk som det varit spolarvätska i spara lite vätska. Sen lägger du sniglarna i den, skruva på locket. När dunken är full lämna den på soptippen på brännbart.

  1. My

   Du menar andras hackande på åsikter som inte stämmer överens med sina egna?? Ja du jag älskar mångfald bra mycket mer än enfald även när det gäller åsikter. :-)

   1. Tina

    My, det jag (och jag tror Ida) menade var att man kan ta sig en funderare på hur bra vi har det och att det kanske inte är så farligt med lite regn. Du verkar lite grälsjuk….

    1. Ida

     Det jag menade är att även om vädret inte varit det allra bästa i sommar så blir det så mycket lättare om man är positivt och att vi har ändå mycket att vara tacksamma över. Men det märks att vissa tar varje chans de får att tjafsa. Att ni ens behöver ifrågasätta att vi har fyra årstider är så larvigt att jag inte orkar kommentera det mer.

 6. Tina

  Tycker alla gnäller på vädret. Inte jag, det finns så mycket att vara glad o tacksam över – vi slipper ju värmebölja, 35 grader är inte så kul det heller.
  Det regnar väl inte hela tiden hos er?

  1. Ida

   Folk gnäller ju över vädret oavsett om det blåser och regnar eller om det är sol och riktigt varmt. Det hjälper ju inte att klaga och jag tycker vi ska vara tacksamma att vi bor i ett land med fyra årstider och olika sorters väder.

   1. K

    Vilka fyra årstider? Det har varit som en evig vinter, sedan höst sedan april. Snart fortsätter hösten tills vintern börjar om igen. Och till den tidigare kommentaren; Joo, dessvärre har det ösregnat i princip konstant senaste veckan samt varje dag förutom två dagar hela sommaren där vi bor. (samma län som Carola). GRATTIS till Doris Carola!

     1. K

      Oj, Ida, jag trodde inte att du skulle ta så illa vid dig. Om du upplever att vi har fyra årstider kan du ju enbart känna dig lycklig och glad. Jag har levt i 40 år, eventuellt lite längre än du(?), och jag har aldrig upplevt en så skandalöst kall och regnig sommar. Tack och lov så reser vi till varmare breddgrader snart, dock är jag ledsen för barnen och alla andra, kanske även du, vilka behöver en rimlig dos av D-vitamin varje sommar. Trist att du tog åt dig så. Hos oss har det iallafall ösregnat konstant i flera veckor samt varit 8-10 grader på kvällarna.

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Inte hela tiden men riktiga störtskurar flera gånger om dagen. Mulet och ganska kallt. Varje dag. Inte idag dock men det var första dan på evigheter! Jag älskar ju värmebölja så jag klagar aldrig på värmen :)

 7. Sara

  Är glad att de där sniglarna inte är något problem där jag bor, skulle nog inte klara av att hälla salt på dem eller klippa dem :O

  Har en liten blogg där jag skriver om min vardag, har två underbara söner och igår var jag iväg på ultraljud: De ska få en syster! :D

  Ta gärna en titt hos mig: http://hajnal.se

 8. Lisa från Skåne

  Har en gammal grilltång jag tar dem med och lägger sniglarna i en burk strör över salt och sen kastar jag hela burken.

 9. Malin

  Nu har vi fått vänta läääääänge på svaren ifrån frågestunden! Klickar in flera gånger per dag för att få se svaren ;)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Och lite till blir det:) jag har inte riktigt tiden att slutföra det, har lite kvar att svara på, och massa saker som tar tid. De kommer:)

 10. Lene

  Dränka sniglar? Att inte tänkt på det, tror nog att även lite salt i vattnet skulle göra susen.
  Men när du har fått ihjäl alla äckliga djur, vad gör du med dom då?
  Vi har en tom turkisk yoghurt hink som vi plockar i. Sätter på locket och in i frysen. Sen kastar vi hela burken.
  Roligt att Doris kommit till er. Själv är jag för lat för djur. Vi har grannar som har de flesta sorter. Både hundar och katter brukar komma in och kolla läget, säga hej och gå hem igen.
  Hoppas att solen som lyser nu stannar kvar idag. För det borde vara slut på vatten däruppe snart.
  Ha en bra dag!