Går bra det här:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Går bra det här:)

Doris var ute och låtsades kissa vid midnatt, sen gick hon in och pinkade på tidningen;) och sen kröp hon ner i babyresesängen jag hittade i garaget när jag letade efter nåt mysigt att sova i, och sov som en stock till kl 10.00:)

Hon gillar den där sängen och jag som tänkt ha den bara tills jag hittade nån gorgeous glammig får väl tänka om. Funkar med en grön Briosäng åxå;)

Den står vid min sida på sängen och i morse när hon vaknade så sträckte hon ut hela lilla sig och njöt av att bli klappad på magen. Idag har hon inte varit lika stissig som igår, utan lugnare. Inte konstigt med alla intryck igår såklart:)

  
Hon är ljuvlig! Och har skitvassa tänder;) Hon får riktiga bitryck och fasen om man inte har nån pinne till hands då.. Aouch. Ungarna har kommit på en klurig ide, de tar på stora höga gummistövlar så gör det inte ont när hon biter dem i benen.;)

Det är ju inte direkt som att hon lyssnar och kliar det i tänderna så måste man ju bita.. Men helst inte oss då;) Det börjar ge sig, hon bits och jag morrar lite, då ger hon sig ( ibland)

Jag har beställt tid för spruta, på måndag. Enda lediga tid denna vecka var fredag och då ska jag hjälpa Janelle och Simon att flytta, så måndag blir det. Försäkrade henne gjorde jag åxå. Och tog TryggHansa eftersom jag har alla andra där, utom katterna som har Agria. Inte vet jag? Är det bra? Tog nån med typ 40.000kr i veterinärvård och självrisk på 1600kr. Blev drygt 2000kr/år, låter det vettigt?

Lilla fröken Doris smet ut genom grinden, jag har nogsamt satt för kompostgaller på grindarna som har för stort mellanrum på pinnarna, och hon tryckte sig då igenom mellan de båda delarna av grinden och stod lycklig på andra sidan och viftade på svansen:) men kom direkt jag ropade på henne :)

Nu har jag förstärkt med mera galler;)

Vi har en stor tomt med buskar, träd, högt gräs, lågt gräs, stenparti och massa skrymslen och vrår, och den är inhängnad med ” dagisstaket”. Enda svaga punkten är grinden. Det har varit guld värt med alla barnen och nu ännu mer:) Snygghetsfaktorn är inte så hög, även om jag tycker det är rätt ok, men praktiskt som sjutton! Doris är helnöjd med att skutta runt lös på tomten och promenader tycker hon är rätt överskattat, men vi går små, superkorta bitar på vägen.

  
Studsmattans skydd var väldigt fint att sätta de kliande tänderna i :)

Mamma och pappa har varit och bekantat sig med henne idag, och är såklart bedårade. Så även syrran som kom och hämtade mig på kvällen för lite träning. Patricia och Robban var hund och barnvakt;)

Jag passade på att handla lite på väg hem, och sen har jag myst i soffan med lillskruttan som gärna ligger på mina fötter. Hon ligger en stund i famnen men när det blir för varmt hasar hon ner bredvid eller ner på fötterna som sagt;)

Hon går gärna och lägger sig i babynumerahund sängen, och när Jamie gick och lade sig så följde hon med in och kurade ihop sig i sin säng:)

Det är galet näpet, och jag kan lugnt säga att jag älskar den där lilla krabaten redan och ser fram emot att få dela livet med henne. ❤️

Nu ska vi sova, hon snosar redan i sin säng:)

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nathalie

  Ett tips är att säga nej med bestämd röst när det bits på ställen där hunden inte ska bita och ge istället något hunden får bita på och beröm när hunden gör det :)

 2. Carina H

  Jag har inte tvivlat en minut att det inte skall gå bra, verkar ju rulla på, smart med resesängen till Doris, men hon är så himla söt. vill inte komma med pekpinnar så här direkt, men hoppas att du tar det på ett bra sätt, Jag tycker att Doris skulle ha ett lite mjukare halsband nu i början,när hon inte är så gammal, sen när hon vuxit till sig kan man börja med läder halsband, finns jätte många fina mjuka valp halsband för en billig penning, men detta är bara mitt personliga förslag, men klart Ni gör som Ni vill med den lilla. Men stort Lycka till i alla fall.

 3. Sara

  Köp tuggleksaker till henne. Inte så bra att hon börjar lära sig tugga på stövlar eller någons fingrar när det klia i munnen.

 4. Anna A

  Skrik till som en hundvalp när hon biter, inte aj eller fy för det vet hon inte vad det betyder ;) Idka byteshandel; bit ibte mig utan den här leksaken ist osv Men ett gällt skrik är det allra bästa

  1. Pia

   Inte skrika! Man ska lära in ett nej med både röst och kroppsspråk men inte skrika. Ett nej ska ges med bestämd och låg röst, tyvärr med något obehagligt som en skrämmande sak som låter och som kan kastas i marken. Då förknippas ett nej med något som man inte får göra. Och att det är lite skrämmande gör att valpen i framtiden förknippar ett nej med förbjudet!!! Ett nej ska aldrig användas i onödan utan bara när det verkligen är nödvändigt.

   1. Madde

    Precis! Rådet att skrika var defintivt inget jag använt mig av under alla dessa år med hund……….
    Ett bestämt Nej är vad som gäller,

   2. Anna A

    Jag sa inte att hon skulle skrika, utan att hon skulle skrika till som en valp. När valparna biter varandra i lek så skriker valparna till om syskonet biter för hårt, så lär de sig att det var för hårt. Funkar jättebra och rekommenderas av flera hundinstruktörer.

    Jag har ALDRIG behövt kasta saker efter mina hundar eller ha en skrämmande röst och kommer aldrig göra det heller!

 5. carina

  Meeen alltså jag dör……det borde vara förbjudet att vara så söööt:-) Lycka till med den nya familjemedlemmen.

 6. Lisa från Skåne

  Klart du fixar det här! Har själv en liten Cockerflicka som nu är 5 år. Finns inget härligare än när hon kommer och vill gosa, för att inte tala om så mycket motion man själv får. Grattis till Doris och lycka till.

 7. Johanna

  Många glömmer bort/ vet inte att man bör borsta tänderna på sin hund varje dag. Är det något som kan bli dyrt och sällan täcks av försäkringen är att skrapa/dra ut tänder på hunden. Lycka till med henne, hon är superfin.

 8. Fia

  Du måste inte gå promenader med så liten valp, de leker sig trötta. Det räcker med att promenadträna inne på gården och få henne att lyda och följa och fokusera på dig. Lycka till med Doris

 9. Linnea

  Ge henne isbitar när det kliar i tänderna. Det lindrar, hon har något att tugga på och det är ingen mat utan bara vatten. Är även bra till hundar när det är varmt ute och de inte vill dricka en massa.

 10. my

  Ett tips, när vår hund var valp hade vi en sport strumpa som vi fyllde med tidnings papper (inte gemen) och knöt och sedan satte på en strumpa till och knöt. Så bet han på det när det kliade i tänderna. :)

 11. Emma

  Försäkringen låter ju toppenbra! Jag har 40.000 , 1700-någonting i självrisk och jag får betala 2750 per år. Och jag har en liten hund. Sen kan det ju såklart vara skillnad i vad försäkring täcker osv. (Som alla försäkringar). Hade min hund inte varit 10 år och riskabel att byta bolag på så hade jag nog bytt till Trygg Hansa jag med!☺ Jättesöt är hon ju iaf!

 12. Lena

  Grattis till lilla hunden. Livet är så härligt med hund. Lägg till medicinförsäkring kostar inte så mycket extra.
  Har själv inte det , nu är det försent för oss att teckna. Har säkert lagt ut ca 10.000 på bara mediciner till vår hund.

 13. Annika

  Kom på ett tips – hundgodis: Skär blodpudding i tärningar – jag klipper t o m ibland för det är enklare och går snabbare tycker jag. Lägg på en plåt och så in i ugnen på 150 grader. Låt stå någon timme och stäng av ugnen och låt det ligga över natten – 12 timmar sisådär. KLART! Perfekt, bra, billigt godis.

 14. Katie

  Ååå vad underbart det är med valp! Så mycket kärlek! Livet med hund är underbart!
  Underbart roligt, kärleksfullt, fyllt av många härliga promenader och mindre härliga (blöta tex) promenader ;-) ett hundliv är spännande, småjobbigt ibland men kärleken de ger de små liven! Jag hade aldrig velat vara utan min hund!
  Verkligen aldrig!
  Kan riktigt känna den lycka som ni upplever nu med Doris =D Önskar er många goa, fina, underbara år tillsammans!