F **K! Och minigolf;) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

F **K! Och minigolf;)

Ibland, ganska ofta faktiskt så önskar jag att jag bodde i en hyresrätt. Där man ringde på nån som kom och fixade allt skit som händer, och kan stå bredvid och bara glo. Innan ni börjar gorma, jag KAN inte bo i hyresrätt, för det finns inga tillräckligt stora, och man måste stå i kö typ 100 år och i slutänden blir hyran lika dyr som huset. Just nu är jag fast i huset av många anledningar, även om vissa människor inte kan begripa det.

Så, med det sagt;) Jag har stopp i avloppet. Jag hatar stopp i avloppet! Det är skittråkigt faktiskt, för det blir blött överallt, det rinner vatten på ställen man inte vill ha vatten, och det är bara jobbigt och besvärligt. För några dagar sen hade det runnit ut massa vatten under handfatet i badrummet, och jag kunde inte se varför, och gjorde rent alla grejor mellan handfat och avlopp, de geggar igen på nolltid och jag får plocka i sär och diska. Ja det är stört jag vet, det är dessutom IKEAS så att det är så kasst är obegripligt, de brukar alltid vara smarta.  Det verkade funka, men så i förgår kom Corrinda och sa att det rann vatten under handfatet. Gahh.

Jaha. Vi har en sån där automatisk kran, som slår igång när man viftar framför den, och det är svårt när man ligger under handfatet att få fart på den, men med hjälp av henne så såg jag till sist att vattnet rann undan till synes bra, för att sen backa. Eh? Ok…Vad? Klockan var mitt i natten och jag har lärt min läxa, det är minst dubbelt så dyrt att ta hit folk på jourtid, alltså lät jag det vara, och spärrade av handfatet;) Ungarna fick tvätta händerna och borsta tänderna i bidén, denna märkliga grej, men den är asbra att tvätta fötterna i;)

Dagen efter, igår, så åkte jag och tränade, sen kom Helen på fika, och sen fick jag arslet ur och började greja, för jag kan ju inte ge mig utan att ha testat. Vattnet rann undan hur bra som helst, även fast jag krämade på massor…? Jaha..konstigt, så enkelt går det aldrig. Satte en bunke under och lät skåpet stå öppet, och det har funkat klockrent. Tills jag nu ikväll, ett dygn senare skulle ta bort bunken, och ställa in alla grejor i skåpet igen, då backar vattnet igen. Jag blir fan tokig!

Nu har jag gått ner i tvättstugan och kollat vilka rör det är som går från badrummet, och det är inte jättekonstigt att det blir stopp kanske, det är ett antal 90graders böjar. Sen hällde jag i Yes, och kokande vatten, med hjälp av en slang till en pump;) Avloppet sticker ut från väggen så det går inte att hälla rakt ner.

Och så blev jag sur, och har ni googlat på slamsugning, och kommer ringa hit dem i morgon. Jag orkar fan inte! De får komma hit och spola rent, så kanske jag slipper lossa på stoppet för att sen få det igenkorkat nån annanstans… Bättre planerat än akut.

Om jag någon gång bygger ett eget hus, så kommer det vara fullt av kloka lösningar, överallt. Värsta Pettsson-stilen, jag lovar:) Tex ska jag ha bara raka rör och en egen slamsugare, plus en hustomte som fixar allt.

Den dagen:)

 

Annars har jag idag den gruvligaste träningsvärken någonsin, nästan. Vi var på Tema Fys igår, med Björn som kokat ihop nåt mördarpass. Först nåt han kallade för olympiska fem, tror jag. Det var fem reps av Marklyft, rodd, vändningar, knäböj, pushpress. Man skulle ladda en stång med vikter, och eftersom det var marklyft med så kändes det mesigt medför  lite vikt, så jag tog på 22,5kg. Men vafan? Inte konstigt att jag har ont;) Jag brukar ha typ 10kg i varje hand på rodd, pushpress kanske 15…Jaja:) Det gick ju bra, men det var grymt tufft!

Sen den mjuka “medicinbollen” fick en på 4kg, och där var det ligga på rygg och sträcka upp bollen mot tårna som man har upp i luften genom att lyfta överkroppen, kommer inte ihåg vad den heter;) sen sitta och luta sig lite bakåt och vrida kroppen och ha med sig bollen från sida till sida, sen situps och sen nån mountainclimbervariant med bollen. Först 8 reps, sen 10, sen 12 och så 16.

Och så till sist då, höga drag med kettlebell, parvis. Den ena böjer på knäna och liksom svingar upp kettlebellen mot hakan,  först två, sen byter man så den andra svingar två, nästa gång tre, fyra osv till 13. Där bytte vi till svingar och gick neråt, och det kändes som ren semester att “bara” svinga:)

Det gav alltså träningsvärk deluxe.:) Kul, men jobbigt att köra ett cirkelfyspass idag bara;) Både jag och syrran var helt slut i axlarna, och vid tex marklyft så dunkade det i huvudet av smärta från nacke och axlar. Inte alls kul, normalt brukar det kännas bättre när man tränar, men idag var det bara jobbigt.

 

Hem och duscha, och efter lite käk och kaffe så åkte vi till Fyrishov och spelade minigolf:) 

  Vi har väntat och väntat på bra väder för att kunna göra saker, men det kommer ju aldrig, så nu får vi göra det ändå. Inte som att ungarna haft långtråkigt såklart, de roar sig bra hemma. Nu har syrran semester åxå, och det är roligare att ha vuxet sällskap åxå:)

Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie, och så mötte syrran upp där, och även Janelle och Simon kom.

   
    
   
Ibland är det riktigt kul att spela, och ibland är det så tråkigt att man inte ens vill köra klart, idag var det roligt. Det beror säkert på sällskapet:)

Jamie förde protokoll :)

  
Och han tyckte det var väldigt kul att spela, jag trodde att han och Jordan mest skulle springa omkring, men han var med på nästan hälften av banorna, och han var bra;) Kanske pga av den eminenta hjälpen han fick;)

   
 Jag lyckades bra idag, och vann, det är kul Ofta så brukar jag kunna börja väldigt bra för att sen misslyckas på nån bana och därefter går det bara åt skogen, men idag spelade jag rätt så jämt. Trevligt:)

  
Banrekord för vuxna var 36 och med mina 44 var jag ju rätt nära ;)

Vinnaren fick bjuda på glass, men min syrra tyckte att det kunde hon göra, så det fick hon såklart:)

Vi spelade i cirka tre timmar, det tar tid när man är många, och många som slår maxpott;)

När vi åkte hemåt sen, så kom vi hem till färdig middag på bordet, Patricia hade lagat korvstroganoff och ris, och det är aldrig så gott att äta som när nån annan lagat:)

Sen har jag röjt i tvättstugan, sorterat en massa tvätt, vikt ner den i lådor ( det tråkigaste jobbet i hela hushållet tror jag, just vika ner i lådor…) och sorterat till återvinningen. Samt massa annat. Och så avslutade jag det med avloppsstoppstrams.

Jag har alltså inte hunnit klart med svaren på frågorna, men de kommer, jag hoppas ni har tålamod med mig:)

Nu ska jag sova, i morgon  har jag en dejt med slamsugaren, och en Ikeadejt med Jenny:)

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. suzzie

  Inget illa ment, men finns det hjärterum så finns det stjärterum;) Man kan inte förvänta sig att alla barnen ska få eget rum, våra fyra barn har fått dela på två sovrum och vi föräldrar sovit i vardagsrummet i en trerumslägenhet då vi helt enkelt varit tvungna att rätta oss efter börsen.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nä förvisso:) men man behöver inte ge upp i förtid heller:) och jag har fler barn än fyra vilket kräver större än en trea. Minst femma behövs och det är svårt att få tag i helt enkelt, och hyran är svindyr. Dumt att byta ett stort hus mot en liten lägenhet om boendesumman är snarlik helt enkelt

 2. J

  Jag tror på dig!! Det är inte lätt m boende, hyresrätt ät ingen hit på många sätt. Bor själv i en o trivs fint men ändå längtar jag till hus. O jag bor bara m en katt.

 3. Ulrika L

  Klart ni får plats i en hyresrätt, ett eller två år till så är ni ju bara 6-8 personer. Hade jag varit du hade jag börjat kolla nu, huset verkar ju på din beskrivning snart vara i stort renoveringsbehov….

  1. Annika

   Robert & Corrinda är väl bara 15 år? Inte så vanligt att man flyttar hemifrån innan man gått klart gymnasiet ens….

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nä jag ser inte att det är två år kvar tills mina idag 15-åringar flyttar. Huset är den enda möjligheten för oss att bo tillsammans, ni får helt enkelt tro på mitt ord här

 4. Marie

  Vi har också haft problem med avloppet i vårt hus och fått ta hit jour-slamsugarna en gång. Du har rätt, jouren vill man slippa. Efter dessa upplevelser har vi lärt oss att spola rören och kolla med kamera innan problemen uppkommer – det är mycket fräschare =) Alltid lätt att vara efterklok.
  Men, hur som haver, ta hit slamsugarna -och spola ALLA rör (kanske kan de t o m gå ner med kameran så att man vet hur det ser ut, vi hade uppbyggt berg av urinsten som inte var så roligt). Med ROT-avdraget är det faktiskt en ovanligt billig reparation, det är ju bara arbetskostnader.
  Hade du bott i Skåne-trakten hade jag gladeligen rekommenderat “våra killar” även om de inte luktade kardemumma =)

 5. Marre

  Vi hade oxå stopp i avloppet i duschen, det blev slamsugning i nån brunn på gatan där rötter från träd. och buskar växt ner i. Kunde inte fixat det själva heller utan ring du slammbilen för dom går in med kamera i rören och hittar felet. Lycka till!