Familjen Annorlunda

Roadtrip och Fåret Shauntårta:)

Idag var det ju då sista umgängessöndagen för i år, och umgänget dras ner från ca 12-16 timmar/mån. tilll 7,5 tim/ mån, onsdagseftermiddagar. Eller vilken eftermiddag som passar barnen bäst. Det sista har jag bestämt, kör lite civil olydnad ibland ;) 

I alla fall, fyra barn försvann till lekland, och tonåringarna sov, så jag och Novalie hämtade upp syrran för en liten roadtrip:)

Vi skulle till Alsta trädgårdar, nåt ställe som syrran varit på förr och ville visa, det ligger vid Örsundsbro nånstans:)

När man som stadsbo kommer ut på landet så kör man per automatik fel, minst en gång, och vi gjorde några extra repor idag :)

Först skulle vi kika på Ittala outlets som ligger inne i centrala Örsundsbro, och körde förbi, och fick köra runt hela samhället, innan vi slog igång gps och hittade. Där fick man måla sin egen mugg, och Novalie gjorde två, en till sig och en till Jamie som ju fyllt år:) Vi kikade runt men jag köpte inga glas edyl för jag har massvis. För många ”finglas” som står i skåpen och tar plats.. Däremot kunde jag inte låta bli att köpa två små köksknivar, våra är värdelösa. 

Sen en sväng in i butiken bredvid som sålde inredning, där syrran shoppade lite fina kläder. Så snygga! 

Och den körde vi vidare till trädgården, missade skylten och fick vända ;) men kom fram till sist.

  Fika i trädgården. En pelargonkaka, med Dr Westerlunds pelargon i kvalade gott och väl in på topp tio över godaste mjuka kakorna. Så jäkla god!
Solen kikade fram och det var varmt och skönt, men blåste. Jeansen var på..

På väg hem åkte vi ner på en badstrand, jättefin, och folktom

  En söndag i slutet av juli? Borde kryllat av folk. Kanske aldrig är mkt folk här vad vet jag, men nog borde väl folk på landet gilla att bada de med ;)?
Vidare på vår lilla tur skulle vi kolla på Salnecke slott, men det var visst Privat. Tråkmånsar! ;) vi ville ju bara kolla lite. Om det ska säljas så köper jag det direkt, oj så charmigt. :)

Istället hittade vi en skock får:

  Som inte sett stadsfolk någonsin, för oj så de sprang när vi klev ur bilen. Fegisar:)
Vi vände bilen och körde tillbaka på den lilla vägen omöjlig att mötas på, och så svängde vi av vid nästa slott i stället – Wiks slott. 

   
    
   Vi enades om att vi är nog egentligen slottsfolk, för oj så vi känner oss hemma i dessa miljöer:)
Slottsfru-material allihopa :)

Historia är mäktigt, och dess vingslag berör, så är det bara. Min fantasi går på högvarv och jag har tusen frågor och inga svar. Måste nog gå en guidad tur här, idag var den inställd pga sjukdom. 

Vi åt en glass och promenerade runt, funderade på vilken kurs vi skulle söka på Wiks Folkhögskola för att få hänga lite där, och kände på vattnet. Svinkallt. Eller badbart för allt i världen, men inte behagligt. 

Sen körde vi till Gränby, panduro och köpte svart sugarpaste, och lite mat till de barn som inte blivit utfodrade på leklandet, och sen hem.

Klippte gräset, äntligen!! Och av bara farten kapade jag lite grenar på buskarna vid sidan av huset som spridit ut sig mer än lovligt. Hittade några stackars jordgubbar i pallkragen

  De trivs inte alls där och måste få byta plats tror jag. 
Så småningom var klockan massor och Patricia satte sig för att se Titanic. Ihop med alla småsyskon. Texten funkade inte, så hon fick förklara massor, och det var mkt prat om hur otäckt det måste varit. Jag gillar inte filmer med sorgsna slut, och hur gärna jag än vill, tror och hoppas att Jack överlever den HÄR gången, så gör han ju inte det., så jag stoppade i lurar i öronen och bakade en tårta i stället. Den står färdig för dekoration i kylen 

   
Och själva dekorationen gjorde jag åxå, och den ligger och väntar den med.

 
Om det ser hyfsat ut i morgon när jag fått på alla marsmallows så får ni se;)

Nu är det sovdags, i morgon är det kalas för Jamie och jag har min vana trogen glömt att bjuda hit folk, jag tänker att de fattar väl själva, de har stående inbjudningar:) men det blir familj och lite vänner och det räcker perfekt. Har bara en tårta ;)….

Så, nu säger jag godnatt!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mija

    Med så lite umgänge begriper jag inte varför pappan till barnen vill ha gemensam vårdnad. Bättre överlåta den helt till dig för det är ju ändå DU som finns för dem alla 24/7.

    1. familjenannorlunda

      Enda anledningen är att han vill kunna hindra mig och barnen från att medverka i tv… Jo på allvar.

  2. Neta"

    Har för mig att jag läste om Alstabadet i tidningen, att man badar på egen risk där för vattnet är otjänligt

  3. Katie

    Hoppas att Novalie mår bra! Krama om henne från mig <3 Kan tänka att Jamie blir glad för tårtan! =D
    Kramar!

  4. Helena

    7,5 timmar i månaden?????asså fy fan vad sjukt :-(. En sak är klar, du måste få vårdnaden, en pappa som beter sig som någon gör har noll förmåga att se till barnens intressen. Och lekland, vilken fin kontakt man får med barnen där då :-(, när de rejsar runt. Har han ingen annan tanke? Det finns så mkt annat roligt att göra, museum, djurpark, tälta, göra upp eld, laga mat pöber eld m.m. Då får man kontakt på riktigt!!

  5. Åsa

    7,5 tim i månaden??? Är det allt han skall träffa sina barn? Vem har bestämnt det? Tingsrätten? Hur tänker dom då? Eller vill han inte träffa dom mer?
    Varför ens träffa dom 7,5 tim? Är det inte bättre att du får allt?
    Tänkte även på era mattider. Är det bara frukosten som barnen får äta när dom vill eller gäller det alla måltider?
    Tycker själv att det är svårt att få till bra matrutiner med 7 barm som är mellan 1-15 år. Så tips tas tacksamt emot

  6. Ulli

    Kan ju inte vara lätt att ha umgänge med alla barnen samtidigt är ju ganska spridda åldrar på barnen. Inget som Perra tänkt på? De stora kanske vill ta en fika, gå på bio eller övningsköra (eller de kanske inte vill träffa honom) !! Du är fantastisk Carola och gör ett hästjobb!!

  7. Sara

    Vilken prakt far som träffar sina barn så ”många” timmar per månad….smart att skaffa barn nummer 10 när han knappt träffar dem han redan har.

  8. Jenna

    Hej! Jag har problem att läsa fin blogg via mobilen, från bloglovin. Alla bilder uteblir och det är ju synd. ;) samma med Mirkas blogg. Har provat att uppdatera appen och rensa på cookies. Kanske är det Loppi som har problem? Kanske era tekniker kan kolla på det. Har någon fler problem med detta?
    Kram!

    Carola: Tror det är Loppi, och de ska jobba på det, men fortsätter det så hojta igen!! :)

    1. Anna

      Samma här – segt och krångligt att läsa från mobilen (uppdaterar väldigt långsamt och näst intill omöjligt att bläddra). Från dator och iPad funkar det utan problem :)

  9. Kristina Å.

    Nu fick även jag inspiration till en liten dagsutflykt, Alsta trädgårdar lät mysigt och älskar att fika också, perfekt!
    Ska bli spännande att se tårtan :)

  10. Monica(en annan Monica)

    Bra där Carola, att ni unnade er en utflykt i nya bilen på umgängesdagen, det gäller att vara kreativ och du ska passa på att se nåt annat, miljöombyte är verkligen bra för dig och de dina! Bra initiativ och ni verkar ha haft riktigt trevligt också, fler sådana gånger behövs!

Comments are closed.