Familjen Annorlunda

Varannadagsväder?

Vem har beställt detta väder? Det känns lite som att Uppfinnar-Jockes vädermaskin fått tuppjuck, och inte kan bestämma sig;)

Dagen började med sol, och åska, för att sen mulna på och så blev det ösregn. Hagel på sina håll i krokarna såg jag på Instagram, och så solsken igen…Jag satt ute i solen och käkade frunch;) och det var tokhett och underbart, och jag började kolla vädret för att se om vi kanske kunde ta oss ut till campingen..men nix, morgondagen bjuder visst på heldagsregn. Spännande. Eller nä, det är inte ett dugg spännande, bara tråkigt.

Men hur det än är så är det skönare med 18+ och regn, än +-0 och blåst. Jag försöker vara positiv här, funkar det;)?

Gräsmattan växer och frodas, men jag hinner bara tänka tanken att valsa runt med klipparen så kommer regnet. Jag funderade på det idag med, men tänkte att det är nog fint väder även i eftermiddag, och tog med mig Novalie, Trixie och Lovelia på shopppingtur till Gränby Centrum. Vi skulle köpa presenter till Jamie:)

Han har bara pratat om en enda sak de sista dagarna, en enda, och det är att han vill ha en SÅG. Han har suttit med en träbit och en galge och låtsassågat:) Jag tänker ju genast långsiktigt, en snickare är asbra att ha i familjen! Jag vet inte om jag sagt det förr, men min plan är att lotsa in ungarna på olika områden som JAG kommer ha nytta av;) Alltså vill jag ha en snickare, en rörmokare, en elektriker, en läkare, en veterinär (kan nog funka med en doktor, kan väl lite om båda ändå;) ) En advokat har visat sig viktig på sista tiden, och nån slags ekonom är bra att ha åxå. En kock såklart, och så måste stålarna rulla in så det får bli basketproffs, och tennisstjärna. Corrinda ligger nog närmast mina planer, men det är ju ruskigt synd att tjejer tjänar en bråkdel av killarna i basket….

( och JA, jag skämtar, de får bli vad fasen de vill, men om jag fick bestämma så vore detta bra)

Alltså, så skaffade jag fram en såg till Jamie. En hel verktygslåda faktiskt, och jisses vad jag kan komma att får ångra det, när han sågar sönder möbler och dörrposter…;) Han får ett verktygsbälte åxå, som han kan stoppa alla sina balla verktyg i, och så vet jag att Jordan har ett par snickarbyxor från BCWW som han kanske kan tänka sig låta gå i arv till Jamie, annars får jag väl skaffa ett par nya. Lovelia har en snickarklänning annars;)

Så får vi se om det är lika kul att såga när han får sin såg. En hammare var det med åxå, Jag har massa spik i garaget och brädor på baksidan så nu är det bara till att börja bygga. Jag  ser fram emot att få lite hjälp:)

Sen ville tjejerna köpa tröjor med Minioner på till honom så det blev det åxå, och vattengevär. Sen var det glasspaus. Mjukglass till dem och yoghurtglass till mig, och sen fortsatte vi med ännu en runda på Clas Olsson, Novalie ville ha en dagbok, vi har pratat om att hon kanske skulle tycka att det var bra att kunna skriva ner allt, få ösa ur sig det nånstans Hon har det jäkligt jobbigt nämligen pga någon. Men om man ska kunna skriva fritt så måste man vara säker på att ingen läser det, så nu köpte vi ett kassaskrin där hon kan lägga sin anteckningsbok i tryggt förvar. Alla dagböcker vi kikade på går ju att dels vika lite så ser man delvis vad som är skrivet, och så går de ju att pilla upp utan större problem, så detta kändes som en bra lösning, och så kan hon dessutom ha sina pengar och andra viktiga grejor där i.

Sen var vi klara och gick till bilen i regn, jag hade parkerat så nära jag kunde för molnen visade med all önskvärd tydlighet att det skulle börja regna när vi kom, så vi blev inte så farligt blöta.

Hem och vända mer eller mindre, för det var dags att träna lite. Idag var det tufft. Passet i sig är tufft, och ännu värre blir det utan syre och med hög luftfuktighet. Bah. När svetten dryper och hela håret är lika vått som efter en dusch, då jäklar har man tränat;)

Vi skjutsade hem Janelle, innan syrran körde hem mig, och sen fick hon vara chaufför åt Patricia åxå som skulle hämta nåt hos nån kompis i Sävja. Mamma och pappa är bortresta och syrran bor hos dem och passar katterna, så idag var det nära.

Jag käkade och duschade innan det var soffläge, med lite Irene Huss, och sen slå in paket till i morgon. Jamie har full koll på att han fyller år då, och det gäller att vakna före honom nu, men den risken är liten, han är den som vaknar först. Ställer jag klockan så vaknar han av att den ringer, så vi får se helt enkelt. Om inget annat så får han ju hoppa tillbaka i sängen och låtsas sova:)

Jag såg en så söt prinsesstårta på Gränby, en liten bullig variant, som jag funderar på att åka och köpa i morgon och sen baka en Fåret Shaun-tårta till måndag, när vi nu bestämt oss för att ha kalas. Hur svårt kan det vara? Jag tänker mig en vanlig rund botten, massa grädde/vaniljkräm och så marsmallows i mängder, och så en svart fårskalle mitt i, och det är väl den som blir klurig. Jag borde ha gått in på Panduro och köpt bakgrejor. …får göra det innan måndag då. En av mina kursare på Hola är konditor/bagare, så jag kanske ska fråga hur man gör enklast. Med risk för att få svaret: Åh, du bakar bara bottnarna med massa smör och ägg och så kokar du en egen vaniljkräm, av mjölk du hämtat i ladugården, äggen kan du ta från hönsgården på samma gång, och  så maler du mjölet lite snabbt, och sen är det dags att göra marshmallows…haha, ni vet hur proffsen är, de tycker det är easypeasy när en annan inte fattar ett skit. Jag köper mina bottnar på Ica, tack så mkt och marsansås på paket är asbra:)

 

Nu ska jag snart sova, som vanligt på sista tiden ska jag dejta Jax först bara:)

Vi hörs i morgon, och vet ni vad jag funderar på…? Att ha en frågestund? Det var jättelänge sen, och det kommer så mkt frågor hela tiden som jag inte riktigt hinner med att svara på. Vill ni ha det? Säg Ja eller Nej, eller Hell no;) isf, så funderar jag på det:)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Ja, vore skoj med en frågestund!

    Vad bra idé med en skrivbok till Novalie, hoppas det kan hjälpa henne att få liiiite mer ordning på känslorna av kaos som jag antar att barnen känner pga sin far.. Du gör ett jättejobb med barnen!! Styrkekramar, och Grattis till Jamie!

  2. Karromall

    Ja, det vore askul med frågestund! :)
    Och vilken bra idé det där med boken i kassaskrinet, såna måste jag genast skaffa till mina barn.

  3. Monica

    Med risk för att du kommer drunkna i frågor så JA!
    Grattis till Jamie på hans stora dag!
    Ha en go sommar!

    1. familjenannorlunda

      Det stod högt på listan förut, nu känns det aningen mindre nödvändigt med ny bil:)

    1. Hanna

      Ååååh, vilket bra tips Annika K! Ser helt underbart söt ut och verkar relativt lätt att göra med. TACK <3

  4. Emma

    Coop hade för ett tag sedan en fåret Shaun tårta i sin tidning!!Googla receptet. Annars kan jag mejla dig recept med bild o allt.☺

  5. Tess W

    Om du kollar med Mirka så kan hon säkert tipsa dig hur du gör ett fårhuvud. Svart mandelmassa eller den där nya varianten som finns nu använde min kompis när hon gjorde får muffins! Vill gärna ha en frågestund. Grattis Jamie ! Stora kramar Tess W

  6. Camilla

    Hej. Ville bara tipsa om att vi på jula har roliga kläder till en liten snickare. Inga skyhöga priser heller.

  7. Birgitta

    Hej Carola! Vilken bra idé med en verktygslåda till Jamie. Det hade mina grabbar också när de var små. Vi ordnade en liten snickarbod i förrådet där de fick hålla till. Inga olyckor hände.
    Du måste bara skriva en bok. Om din vardag med dina barn t.ex..Du är rolig och lite smått galen på ett bra sätt. Lite lik mig ha ha. Skulle köpa den direkt.

  8. Lola (Carola)

    Jädrar (!!) vad Du skriver BRA!!

    En BOK borde bli Ditt nästa projekt ;)

    Kramizz o ha en bra dag <3

  9. Ann-Christin

    Tack för att du ger mig möjlighet att läsa din blogg! Gillar den! Ett tips : Har du inte en stubbe från ett gammalt träd för då är det perfekt att slå spik i?? Gratta sonen!

Comments are closed.