Familjen Annorlunda

Dagen idag var en bra dag:)

Idag hade vi ju tänkt oss att åka och hälsa på Janelle och Simon, och så blev det åxå:) Packade in fem barn i bilen och for iväg strax efter lunch, och stannade på deras lokala Ica för att köpa fika. De flyttar om några veckor, ( = dags att bära möbler igen;) ) så det är ju dags att testa deras lekparker som ungarna velat, men först fika.

IMG_6894.JPG

 

 

 

Jamie vill alltid sitta bredvid Simon:)

Sen gick först ungarna ut på deras bakgård, men ledsnade ju snabbt, Janelle råkade dessutom säga något om ”den andra lekparken är roligare” Haha;) Så då spatserade vi dit, och stannade vid en annan på vägen, nån form av kombinerat utegym, kanske främst för äldre, och lekplats. Smart:)

Jaja, jag måste såklart prova, även om jag inte alls menade mig själv med ”äldre” utan mer pensionärer;) Redskapen var nära marken, och det var bla grejor för att träna balans, och styrka.

IMG_6896.JPG IMG_6895.JPG
På de här gårdarna lekte jag när jag var liten, min mammas farmor och farfar bodde här:) så det är nostalgi. Jag kan lugnt tänka mig att flytta hit senare i livet, just nu får vi inte rum det är mest små lägenheter här. Janelle och Simon är inne på samma spår, ska de köpa en lägenhet vill de gärna hamna här i krokarna.

Att ungarna älskar både Simon och Janelle är ju inte ett dugg konstigt eftersom de gillar att leka med dem, och verkligen uppskattar deras sällskap:)
IMG_6897.JPG IMG_6898.JPG IMG_6900.JPGJamie vågade först inte åka linbanan, men när Janelle lovade att hålla i, så testade han, och oj så spännande och roligt det var:)

IMG_6901.JPG IMG_6902.JPGJordan var kaxig och skulle ha fart, och slängde sig ut utan att fundera så mycket, och tyckte att banan var lite för kort:)

IMG_6908.JPG IMG_6909.JPG

IMG_6903.JPG

Tjejerna åkte de med, men den här gunggrejen var deras favorit, den både gungar och snurrar.

IMG_6899.JPG IMG_6905.JPGOch så lite klättra på vägg, jag testade givetvis om jag kunde komma upp, och det gick bra men tack och lov så hann ingen föreviga det;)

IMG_6907.JPG IMG_6906.JPG
Som en fluga på väggen:)

IMG_6904.JPGOch utanför Janelle och Simons port står de finaste blommorna, jag hade en gång ett sånt fuchsiaträd…och samma dag jag planterade det, i ett liknande  arrangemang som detta, så kom nån av ungarnas kompisar och cyklade in i krukan, och ramlade rakt på mitt träd!! Det gick ju sönder såklart, och jäklar vad deppig jag var.

IMG_6910.JPG

Så jag funderade en sekund på om det var ok att sno med det hem, men tänkte att de nog skulle bli lite ledsna då, och så fick det stå kvar där:) (jag skojar!)

När vi körde hem så åkte vi förbi Patricia, så vi ringde henne och frågade om hon ville ha lift, jag var bara tvungen att köra in Janelle till stan först, hon skulle ha körlektion, och så fick jag åka tillbaka och hämta upp henne sen, eftersom jag inte får plats med alla i bilen längre;)

Hem och lagade lite mat, min syrra har nån kompis som myntat uttrycket Swedish tapas, om rester, så det kör jag stenhårt med nu:) De hatar nämligen rester, men kallar man det något annat funkar det, haha. Det var hamburgare, korv och bacon, plus en potatisgratäng, och de smockade i sig alltihopa.

Petra och Maria kom förbi för att låna lite grejor, Maria ska på semester och hade lånat sin pappas bil, och då passade det ju bra att plocka med sig. Hon hade med sig fika, och ungarna är ju inte direkt nödbedda och drog i sig både mumsmums och kakor. Vi pratade och hade det allmänt trevligt, det var länge sen nu. Vi såg på tvillingarnas konfirmation, men då hann vi ju inte prata. Hon for iväg vid 21, och syrran strax efteråt, och eftersom det inte var något Mord i Midsommer, så började jag tvätta plastmattor i badkaret…och sen skura av badrummet delvis. Nu ska mattorna få ligga där och droppa av sig det värsta och sen ut på tork. Kan hända att de får sig en extra sköljning av regn åxå innan de får komma in, det brukar bli så:)

 

I morgon ska jag åka och köpa present till Jamie, han har några klara önskemål om vad han vill ha, så vi får se vad jag hittar av det:) Jag hade tänkt ha kalas på lördag, men insåg sen att det går ju inte, för mamma och pappa är bortresta, och så var även farfar med fru det, så jag skjuter väl på kalaset då.Tills när vete sjutton, men vi firar honom väl här hemma under dagen. Han vill ha tårta, men kan inte säga vilken slags, och så råkade jag ju visa honom en Fåret Shaun-tårta jag sett på nätet..Men lycka till Carola;) för nu blir det till att fixa en sån…holysmoke vad spännande;) Förra året firade vi honom i Årsunda, och även året innan fyllde han år när vi var i husvagnen, men som det ser ut är vi hemma än…:( skitväder.

Förra året var det så varmt att det var svårt att få grädden att se fräsch ut ens tre minuter…det problemet känns långt bort nu;)

Jaja, det blir som det blir!

Nu ska jag hoppa i säng, eller det ska jag ju inte, jag ska kolla på Jax:) sen sova!

Natti natti:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Monica

    Hejsan Carola.
    Vilka härliga bilder du tagit i Tuna-Backar. Där är jag uppvuxen . Nog skulle man vilja tillbaka dit alltid, men tyvärr är det såååå lååång väntetid för lägenhet så när man väl skulle kunna tänkas bli erbjuden en så
    är man väl färdig för hemmet istället ;-).
    Kram och ha det så gott ..

  2. Margaretha

    Hej Carola!
    Måste bara fråga var i Uppsala finns det här trevliga området?
    Kram fr Margaretha i Bålsta

    Carola: Det är Tunabackar:) superfint område!

  3. Cecilia

    vilka fina bilder du tagit. Jag undrar en sak, har Corrinda, Patricia och Janelle bloggar också? skulle vara kul att läsa deras bloggar ifall dem har någon :D

    ni kan ju gärna kika in på min där jag idag skrivit om hur det är att ha så många syskon (10 st) och om familjen dä de var en tjej som ville ha ett sådant inlägg ;)
    kram från Dalarna

    Carola: Janelle bloggar http://janellewetterholm.blogg.se men är den enda ( vad jag vet då*s*)

  4. Nettan

    Kul med nya lekplatser, vi var också iväg med barnen igår och testade några nya :) Verkar vara någon trend med kombination lekplatser och utegym. Fast här hade de fixat det så smart så med hjälp av energin av träningsredskapet så kunde man ladda mobilen ;) Spännande tyckte barnen!

    Kika om du kan hitta någon oblat till tårtan, brukar ju finnas alla möjliga figurer :) Enkelt och billigt sätt att fixa en rolig tårta. Eller om du hittar några billiga Fåret Shaun figurer (eller har liggandes hemma), tvätta av figurerna och dekorera med ovanpå tårtan. Så har jag gjort med Cars och det blev jättebra !

  5. Magdalena

    Finn en tårta med Fåret Shaun i Coops kundtidning. Glass och maränger. Mersmak finns på Coops hemsida, nr 5 2015 tror jag!

Comments are closed.