Familjen Annorlunda

Me&i :) to die for

Tänk så skönt det kan vara ibland när saker och ting blir inställda. Precis som det kan vara supertråkigt andra gånger. Idag var planen att träna cirkelfys med Björn, men eftersom syrran signalerat lite igår att hon kände sig lite rasslig så bestämde vi att höras på morgonen för att checka läget. Jag blev INTE glad över att hon hade ont i halsen, men jag blev glad över att slippa åka iväg:) Det är ett rätt tydligt tecken på att jag inte är i form, för Björn missar man helst inte. Träning överhuvudtaget prioriterar jag högt, men nu har det inte varit något alls på en vecka, om man inte räknar bergsklättringen, och det var inte direkt så jag fick puls och träningsvärk, även om jag faktiskt hade en del värk på lite konstiga ställen.

Jag är inte helt i form, det är så enkelt och är det något jag är riktigt bra på så är det att lyssna på mig själv:)

Inte fullt ut, för då hade jag åkt till Mikael på Rygg och muskelpraktiken igen, men jag ska, har bara inte riktigt tid:)

 

Igår var det en dag med lågtryck, och som ni vet mår jag skit då. Jag har huvudvärk och mår lite illa, känner mig lite halvskrynklig och det är allt lite synd om mig då;) Huvudvärken var inte att leka med på morgonen, men blev bättre ju längre dagen gick för att sen försvinna när regnet kom runt 16-tiden. Inte en sekund för tidigt för jag hade ju en me&i visning!

Denna gång var det många som inte kunde, det är fler än jag som har v ä l d i g t  mycket att göra i maj:) men de som kom handlade ordentligt så jag tror minsann att säljaren Jenny var rätt nöjd ändå.

Jag som har fått vara bloggvän med me&i detta år, har gått från att inte haft en susning om deras plagg till att älska dem! Jag inser att de kläder jag använder mest i min garderob det är me&i kläderna. De kostar, aj så det svider ibland;) men å andra sidan när jag vet att jag, och ungarna, älskar och trivs i dem något så makalöst, så investerar jag mer än gärna i det. Att de sen är ÖKO-tex och allt sånt där är ju en extrabonus:)

Nu är vårat härliga gäng av bloggare inne på sista rycket som bloggvänner, och kommer lämna över till en ny styrka, vilka vet vi inte än, men jag vet att de kommer få så roligt:) och jag vet att jag kommer sakna mina nya vänner men vi kommer ses ändå.

Me&i söker faktiskt säljare till nästa säsong nu, och om jag skulle vilja pyssla med hemförsäljning, vilket jag inte alls känner är mitt område, så skulle jag lugnt välja me&i, av den enkla anledningen att det liksom säljer sig själv. Bara man, som jag, fått testa på, så återkommer man:)

Vill någon av er bli säljare? Då tycker jag att ni ska kika in på me&i här <—– och så anger ni mitt namn som Kampanjkod:)

Alltså Carola Wetterholm, funkar med FamiljenAnnorlunda åxå.  Jag träffade massor av säljare på kick-offen i våras, och det var värsta goa gänget från hela Sverige, så är ni minsta lilla sugna – kör!

meandi

Nåväl, min säljare kom och packade upp, barnen hjälper till ( eller stjälper) för de vet nu vad som komma ska. Jamie älskar att prova kläderna…så han sitter som på nålar medan Jenny pratar, för att sen hoppa upp och testa:)

Denna gång var det en rosa kavaj som föll honom smaken, den och absolut inget annat ville han ha:)

IMG_6109

Han försökte få fast galgen fast han hade kavajen på sig…och blev rätt sur när det inte funkade;)

IMG_6110

 

Jordan är tvärtom, han vill inte prova alls, utan passade på att spela dator..när inte morsan har tid att tjata om läggdags…hehe
meandiNu fick inte Jamie den här, men Lovelia fick, och hans besvikelse var stor när jag i stället höll fram en tröja med bilar. Hans blick sa mer än tusen ord, den där tröjan kunde jag behålla själv, möjligen kunde han tänka sig att byta kavajen mot en rosa klänning…;) men till sist hittade han en tröja med haj på, som han gillade. Lovelia var söt och sprang ner och hämtade sin kavaj som är för liten för henne, även den rosa, och den har han nu fått och gått omkring i hela dagen. Nu kommer folk klaga, för hur man än gör så finns det åsikter, men jag köper inte nya ”tjejkläder” åt Jamie. Han får mer än gärna använda det som redan finns hemma, och det är mängder, men köpa en klänning eller rosa kavaj till en kille det gör jag inte. Jag tycker om att ha pojk respektive flickkläder på mina ungar. Jag lägger ingen värdering i det, eftersom jag inte anser att det ena är bättre eller sämre. Så länge kläderna är praktiska, enkla att tvätta och hållbara, samt sköna, och icke minst att ungarna gillar dem, så köper jag könsbestämda kläder. Skjut mig om ni vill:)

Sen finns det ju som sagt en uppsjö av alla möjliga sorters kläder så dem som vill kan ha både klänning och eller byxor.

Back to vad vi pratade om, den rosa kavajen kan man om man är lite nätt, även ha som vuxen  fast största storleken är typ 158. En av mina vänner köpte den nu, och kommer bli så snygg. Överlag så kommer vi alla att se ut som tvillingar, trillingar, syskon, pysslingar och kusiner, för vi shoppade många lika plagg:)

Tänkte köra en gammal campingklassiker, förr var det lika träningsoveraller på hela familjen, men vi går nu över till me&i :)

Jag shoppade loss ordentligt. Med stort O, men nu jäklar är ungarna, och jag kittade ett tag framåt. Småkillarna fick ett gäng tröjor, det bästa med de två är att de kan ha samma storlek, så det är bara att lånbytas, och lite så funkar tjejerna åxå, iaf Trixie och Lovelia.

Jag som kollat ut en massa jag ville ha själv, slutade med att köpa något helt annat än vad jag tänkt, nämligen den här meandi

Jag dissade den på förra visningen…men nu föll jag som en jäkla fura:) Jag har en likadan i svart och den är så galet skön, jag använder den inte som klänning utan som tunika,och den sitter perfekt.

Hur är det möjligt att ändra sig så? Jag gillade inte alls mönstret för två månader sen…;)

Nåväl, snygg är den nu iaf:)

Ungarna fick en jäkla massa, och jag vill inte ens tänka på slutsumman, men YOLO ;) haha, vi tar det på den allmänna konkursen, man kan ju iaf gå i konkurs snyggt klädd;)

När alla provat, kastat av sig kläder överallt i vardagsrummet och skuttat runt i BH och trosor och bytt kläder med varandra, det blir en jäkla härlig stämning:) så käkade vi lite surdegsbröd som jag såklart inte bakat själv, med lemoncurd och ost, te eller kaffe från min älskade vän Tassimon, och min syrra hade bakat supergoda muffins med Amarullakräm på….to die for..! Hon bakar, jag köper:) vi är ett perfekt team.

Alla vänner avvek hemåt och Jenny packade ihop, och så var det slut på den här visningen. Kläderna kommer ramla in snart, förhoppningsvis innan avslutningen, och då ska jag visa dem:)

Ni vet att om ni vill ha en visning så kollar ni bara deras hemsida, klickar i att ni är intresserade av det så kontaktar en säljare nära er, er:)

Och om ni vill BLI säljare…kolla länken lite högre upp.

 

Nu är det sent som vanligt…så jag säger väl godnatt!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tina

  Bara det att du använder ordet tjejkläder för att dom är rosa gör mig ledsen:( Så trist att begränsa ett barn så, han kommer bli så präglad av kompisar, tidningar osv i alla fall. Som hans mamma önskar jag att du var mer tillåtande.

  1. familjenannorlunda

   Holy smoke… Detta eviga tjafs;). Vi är två olika sorters människor-män och kvinnor, och vi är inte lika. Vi blir inte lika även om vi klär oss lika, våra skillnader finns där av en anledning, vår överlevnads skull. Att låta våra barn vara könlösa tror jag är helt fel, det skapar identitetskriser, däremot att styrka dem i deras personligheter det är bra. Att låta en kille ha rosa om han vill är toppen, men att låtsas att det inte är skillnad mellan könen blir fel. Kan man inte få vara kille och stolt över det? Kan man inte få vara tjej och stolt över det? Måste man uppfostra sina barn som könlösa Hens för att världen ska bli bra?
   Jag tror på olikheter och att det är helt fel spår att gå att låtsas att alla är lika. För det är vi inte.
   Som du ser så har mina ungar alla sorters kläder, och jag säger återigen att ni kommer ha svårt att hitta nån som är mer tolerant med hur de klär sig:) Jag ger dem alltid fri tillgång till garderoberna och det syns i deras missmatchande;). Inte bara gällande ”pojk/flick ”kläder utan i allt, mönster, färger osv.

   1. Linda

    Jag förstår faktiskt inte hur du tänker. Får en inte vara kille ha rosa och vara stolt över det? Om du inte hade köpt den rosa kavajen till någon av barnen för att den var opraktisk/dyr/el dyl hade jag helt köpt ditt resonemang. Men att säga nej till Jamie för att han har snopp (för det lät inte som du var delaktig i att han tillslut fick Lovelias gamla) känns så fel i mina ögon.

    1. familjenannorlunda

     Jag var kristallklar ju:) Man ska vara stolt oavsett vad man är, och det sitter inte i kläderna. Du får gärna köpa rosa kavajer till dina söner, MEN du kanske inte har ett helt hav av rosa glittriga kläder att välja bland, som jag har? Att lovelia fick den beror på att hon vuxit ut de andra vi har, som alltså passar killarna perfekt. Ska jag då köpa en till Jamie som har typ fyra till att välja på och lovelia blir utan? För att vara pk? Nä det gör jag bara inte, skjut mig för det om du vill :)

 2. Ase

  Carola, jag menade inte att klaga <3, jag menade bara att det är vuxenvärlden som ibland begränsar barnen när det gäller val, att barnen ska in i mallar t.o.m. när det gäller färgval/stil på kläder. Jamie är liten och kan förstås inte välja allt, det måste du göra åt honom men om han förälskar sig i ett plagg och du inte vill ge honom det för att det är flickigt så tycker jag det är synd. Min son valde mkt rosa när han var liten och dottern ville aldrig ha "tjejkläder". Jag lät dem hållas och det hoppas jag du också gör. Kram!!

  Carola: Nä, jag fattade det:) Men…jag tycker att det är så tråkigt att hur jag än gör så har man åsikter:) Han fick inte den rosa kavajen eftersom jag inte har riktigt ekonomi för att vara PK:) Speciellt inte när vi enkelt kunde trolla fram en annan rosa kavaj hemifrån. Han har så jäkla mkt tjejkläder att det är näst intill mer sånt än killkläder i sin garderob, och han blandar friskt. Han älskar rosa, glitter och glamour och det får han ha, men jag köper INTE nytt sånt till honom. Han har nu turen att ha sex systrar att ärva efter, och hade han inte haft det hade jag säkert fallit för hans önskan och köpt, men i dagsläget skulle det vara rätt muppigt:)

  1. EA

   Hahaa… Mitt barnbarn på 5 år är fortfarande stor fantast av rosa och då är det tur att han har en storasyster att ärva ifrån! Älskar hans sköna stil eller mest för det retar min svärson som önskar sej en mera grabbig stil på sin son!
   Gillar Jamies stil och du är underbar som lirkar med honom den lilla toppenkillen! Du är en underbar mamma och hoppas allt går vägen för dej! Från en mamma till fyra döttrar allt inom 4 år och ingen tvilling!!! Kram

 3. Ase

  Borde inte alla barn få alla möjligheter? Varför styras av normer? Ge ungen en rosa kavaj om han vill ha det, allt annat är bara mossigt och begränsande!

  1. familjenannorlunda

   Och om du läste så fick han en, men inte en ny för rätt mkt pengar:) Jag är nog mer tolerant än många andra med vad ungarna har på sig så jag är helt fel person att klaga på :)

 4. Ella

  En fråga av ren nyfikenhet och helt utan värdering; Hur ser du på ”pojk-kläder” till flickor? Dvs. skjortor och dylikt som ändå är ganska ”typiska” killkläder. Ja, det ÄR ur samhällets synvinkel skillnad på att en kille går i klänning och att en tjej går i skjorta, men det är ju i vilket fall ett av de lite mindre könsneutrala plaggen.

 5. Diana D (La Madre)

  åh dom har verkligen fina kläder, fastnade så mycket för en fin klänning som var i starka färger, för barnen men den för vuxna passade inte mig alls, i stilen. Men det fanns mycket fint!!

Comments are closed.