Familjen Annorlunda

Ossoami ♥

Jag är tillbaka, i hyfsad form efter en hektisk helg som började redan i torsdags morse, och ni ska få höra mer om det, senare. Nu ska jag ge er min och barnens recension av Ossoamijeans :)

 

För ett tag sen så fick jag hem två par jeans, ett varsitt par till killarna, för att testa och recensera. I ärlighetens namn var min tanke att Ja, de är skitsnygga förvisso, men jag tror inte att de kan vara så bra som de säger. Inga byxor kan liksom det:)

Jag har haft sju barn innan de här två som aldrig någonsin haft som hobby att få hål på knäna så det fenomenet var för mig okänt. Vaddå hål på knäna? Jag har väl lagat ett eller två byxknän under mina år.

Men så kom Bill och sen Bull. Also known as Jordan och Jamie :)

Och plötsligt insåg jag vad folk snackade om! Aha. Inte bara knän för den delen utan de har haft sönder sina byxor på alla håll och kanter, de fastnat i träd, de kryper, de ramlar, de är högt och lågt. Det har de andra åxå varit, alla ungarna har varit väldigt aktiva, men på något vis har de sju första inte slitit så på kläderna som de här busungarna. Att sätta på dem ett par nya byxor, och sen två timmar senare konstatera att de är trasiga, det har hänt ett antal gånger.

Så när Ossoami frågade om jag ville testa, hade jag en hög med trasiga byxor hemma och kände att det absolut var värt att prova:)

Snabb info från Ossoami först: Alla Ossoami-jeans är tillverkade med Cordura® denim* på framsida ben – ett tyg som är lika mjukt, men ca tio gånger starkare än vanligt jeanstyg i motsvarande tjocklek. Corduratygerna är kända för sin hållbarhet och sin förmåga att stå emot nötningsslitage.Cordura® är en patenterad textilfiberkonstruktion som i över 40 år använts i allt från arbetskläder och MC-kläder, till uniformer. Det vill säga plagg som måste klara extrema påfrestningar. Ganska mycket exakt som barnkläder med andra ord:) Ossoami är först med att använda Cordura till barnjeans.

Ossoamis byxor har lite olika tjocklekar och tvättar på denim. Regeln är enkel: Ju kraftigare tyg och ju skonsammare efterbehandling – Desto hållbarare & tåligare produkt. Basmodellerna Amigo och Chingu (grön) är deras allra mest slitstarka jeans.

Alltså valde jag just de två modellerna .

Chingu-back_146 ossoami Amigo-back_144 ossoami

ossoami

De sitter perfekt, möjligen skulle jag haft en större storlek till Jamie för att få midjan ( resårmudd) lite vidare, de är aningen besvärliga att dra upp över rumpan, men väl på plats så sitter de som en smäck. Det är bättre nu när han inte har en blöja dessutom. Jordan har gylf och knapp på sina.

ossoami

Bilderna är tagna i vintras = kasst ljus, sorry för det:(

ossoami

 

Killarna älskar sina byxor. Jag älskar dem för att de är skitsnygga som sagt, och trots att det är favoritbyxorna så ser de fortfarande ut som nya. Jag har säkert hunnit tvätta dem 30 gånger, för de blir smutsiga, det biter inte Cordura på;) men de är inte ett dugg blekta eller fula. Sitter de inte på killarna så ligger de i tvättkorgen:)

ossoamiNu har det ju inte varit någon vinter att tala om, och mina killarna är inte några fan av att klä på sig överdragsbyxor, så de har har fått stå emot platta fall på stenfrusen asfalt, vi har ju haft uppgrävt i omgångar utanför när de lagt ner fiber, och det har inneburit en massa grus och sten att halka på och även glida/hasa över när man ramlar, något som brukar vara lika med att byxorna går sönder. Men, det har de inte gjort!

Jag trodde det inte själv, men är nu fullt övertygad, de här jeansen ÄR i en klass för sig. Det säger jag inte för att jag är ombedd att göra det, tvärtom så har jag full frihet att ge mina brutalt ärliga omdömen, det är det som menas med att recensera:) De här byxorna är nummer ett.

De är lite dyrare kanske, ligger på runt 399-449kr. Det finns även en modell som är helt i Cordura,inte bara på knäna och de ligger på 699kr.

Men, om man räknar in att man köper jeans för 249kr, som sen får hål på knäna efter en månad,och man då får köpa ett par nya, då är man uppe i mer än ett par Ossoami, som, och nu kommer det finaste i hela kråksången: DE HAR 1 ÅRS GARANTI MOT HÅL PÅ KNÄNA!

Så för mig kommer det inte vara några tvivel, jag kommer garanterat köpa de här byxorna i framtiden:)

Enda minuset för Ossoami själva, det är väl just att byxorna håller så bra att det krävs att barnen växer ur dem innan man köper nya;) men det tror jag att de är mer stolta över än något annat :)

 

Jag har ju haft en tävling på instagram om ett par valfria jeans från Ossoami, det var visst inget ni gillade? Normalt brukar ni vara tävlingssugna, men instagram kanske är krångligt? Säg gärna vad ni tycker, så vet jag:)

Ossoami håller på att utse en vinnare, och den presenteras nog under dagen, men till er som inte vann, eller inte var med och tävlade, så kommer här ett tröstpris/erbjudande:

Koden CAROLA15 är ett nykundserbjudande till de familjer som inte tidigare testat Ossoami. Ni får nu chansen att testa ett par jeans med 50 kr rabatt + fri frakt. Gäller hos www.ossoami.com mellan 20-27 april och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

 

Tack för att jag fick testa och recensera, Ossoami ♥

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina

    jag köper gärna ossoami-byxor till mitt barn när jag vet att de är giftfria. tills dess köper jag andra byxor till mitt barn

  2. Elin A

    Åh här slår yngsta killen (6½ år) ofta hål på sina knän på jeansen jag köper. Så mormor får laga:)
    Ska gå in och kolla på hemsidan och se om där finns några. Tyvärr gillar jag inte alls att de satt färg på sömmarna och nåt där bak i grönt el orange för jag avskyr de färgerna he he.

  3. Mamma:)

    Ett par 100% cordura beställda, ska bli kul att testa om de är så bra som de verkar :)

  4. Ulrica

    Håller helt med Kat här. Tycker inte att ett märke som använder ämnen som är klart ohälsosamma och dessutom förbjudna ska få så mkt gratisreklam som det får på alla mindre nogräknade bloggares sidor. Skippa hajpade Ossoami!

    1. OSSOAMI

      Hej Ulrica. Se gärna vårt svar ovan till Kat. Varken Anilin eller NPEO är förbjudna ämnen och är inte skadliga i de minimala doser som uppmätts, men Ossoami verkar för helt kemikaliefria produkter och tar det faktum att vi blivit förda bakom ljuset av vår tidigare producent på absolut största allvar.

      1. Catarina i Piteå

        Konstigt att du (OSSOAMI) skriver att NPEO (vilket jag förstått är Nonylfenol) inte är förbjudet. Då Naturskyddsföreningen skriver så här:
        Nonylfenoletoxilat används bland annat i rengöringsmedel och färg. Ämnet är FÖRBJUDET inom EU och kommer till oss genom import av kläder och textilier. Nonylfenoletoxilat bryts ner till nonylfenol som är svårnedbrytbart, giftigt för vattenlevande organismer och misstänkt hormonstörande. För att undvika nonylfenoletoxilat kan man köpa textil tillverkad inom EU, eller som är märkt med GOTS, EU-blomman eller Oeko-Tex 100.

        Det känns som att ni far men osanningar för att sälja jeans. Om ni verkligen eftersträvar kemikaliefri produktion så borde ni satsa på någon av ovanstående märkningar. Ta gärna förslaget upp till ledningsgruppen, miljömärkning är alltid positivt!

        1. OSSOAMI

          Vi ber om ursäkt att vi uttryckte oss ofullständigt, Catarina. NPEO tillåts inte vid tillverkning inom EU, men är inte förbjudet vid import av kläder till EU.

  5. Margaretha

    Hej Carola!
    Jo,det är så INSTAGRAM är inte lika lätt att komma åt för oss alla!
    Så ha tävlingarna helst här på vanliga bloggen,då blir vi glada!
    Ska absolut köpa sådana jeans till mina barnbarn i Paris,deras mamma
    säger också att det alltid är hål på dom vanliga efter kort tid!
    Så tack för tips o info!
    Ska bli skoj att överraska m dessa sen!
    Kram

  6. 8 barnsmamman

    Hej! Jag undrar hur det är med oss läsare från Finland, gäller rabatten och får man beställa? Vad är priserna i så fall i euro?

    1. OSSOAMI

      Beställer du från Finland kan du fortfarande utnyttja rabatten, men den fria frakten gäller endast för beställningar inom Sverige. Vi drar av denna (39 kr) från frakt- & expeditionskostnaden till Finland (159 kr).

    1. OSSOAMI

      Hej Kat. Vi verkar för helt kemikaliefria produkter och produktion, i tillägg till vår målsättning – att få fler att konsumera mindre för en hållbarare miljö. Det är bl.a därför vi minimerar efterbehandlingsprocesserna i produktionen av våra jeans. I våra produktionsspecifikationer står det tydligt att Anilin och NPEO inte får förekomma i Ossoami’s produkter. De uppmätta nivåerna är långt under de gränsvärden som finns, men vi tar självklart detta på största allvar.

      1. Catarina i Piteå

        Det är jättebra att ni eftersträvar detta. Men med produktionen i Kina och uppmätta tester så har ni inte lyckats, ännu.
        Kanske kan ni flytta produktionen till EU där NPEO är förbjudet. När det gäller hormonstörande ämnen finns idag inte några säkra gränsvärden men jag antar att ni menar gränsvärdet för att överhuvudtaget få säljas i Sverige? Mitt förslag är ändå att ni tänker om. Är byxorna så slitstarka som ni säger kan kunderna säkert tänka sig betala en hundring till och få giftfria brallor.

  7. Lovisa

    Jag tävlade. Har en 2,5 åring som gäääärna glider lite fint på asfalt. Så då kanske det är stor chans för oss :)

Comments are closed.