Familjen Annorlunda

Om Ossoami:)

Jag är inte den som är den, och jag är usel på det här med gifter i kläder. Tvättar ALDRIG kläder innan de används, och ja det är säkert inte ett dugg bra. Det bästa som finns är att bädda med helt nya sängkläder från butiken, otvättade… Jag gillar doften och känslan i tyget:) Ja, jag kan vara knäpp;)

Jag fick en del insikt nyligen när vi läste om det i skolan, men jag blundar en hel del. Men, jag tycker nog att Ossoamis brev till medier, och deras krav på ett nytt test, säger att de inte vill ha gifter och skit i sina kläder. Varsågoda och läs:

 

TILL MEDIER: 

Testfakta har genomfört ett test av slitstyrkan hos barnjeans som publicerats i många medier. Testet har emellertid genomförts på ett sätt som ger helt missvisande resultat. Vi begär nu att Testfakta gör om testet för våra jeans, som tack vare en patenterad textilfiberkonstruktion är mångdubbelt slitstarkare än alla andra märken. 

Se brev till Testfakta nedan.

BREV TILL TESTFAKTA: 

Testfakta har gjort ett test av hållbarheten för barnjeans, men genomfört testet på ett sätt som gör att resultaten blir missvisande.

Ossoamis jeans är ensamma om att ha ett funktionsmaterial gjort av en patenterad textilfiberkonstruktion på framsida ben (Cordura®) som ger en unik hållbarhet. Metoden används också – i andra typer av material – vid tillverkning av bland annat mc-kläder och fallskärmar. Eftersom kvaliteten på jeanstyger allmänt är så låg att det snarast blivit ett mode att bära trasiga jeans har vi sett det som angeläget att ge barnfamiljer ett bättre alternativ.

Vid testet av slitstyrkan har de olika jeansen körts maximalt 50 000 varv i testmaskinen. Därigenom har alla jeans kommit att framstå som mer eller mindre likvärdiga. Men i själva verket skulle Ossoamis jeans klara fem till tio gånger så mycket slitage som konkurrenterna, det vill säga åtminstone 250 000 varv.

Vi har krävt av våra leverantörer att jeanstyget varken ska innehålla anilin eller NPEO, men detta krav har inte följts av en leverantör, som vi lämnade för ungefär ett år sedan, men som tillverkat tyget i de jeans som Testfakta undersökt. Vi beklagar detta, men det problemet är alltså numera löst och det alltför tidigt avbrutna testet leder för övrigt till felaktiga slutsatser också när det gäller den totala belastningen av kemikalier. Genom att våra jeans håller så mycket längre blir miljöbelastningen betydligt lägre än för andra jeans.

Vi är ensamma om att ge ett års garanti för våra jeans, något som också borde ha redovisats av Testfakta. Den så mycket bättre slitstyrkan leder också till att kostnaden för konsumenten över tid blir väsentligt lägre.

Mot ovanstående bakgrund begär vi nu att Testfakta gör om testet av Ossoamis jeans och kör testmaskinen så länge jeansen håller. Då först finns underlag för att göra en objektiv jämförelse och att dra en korrekt slutsats om vilka jeans som är ”bäst i test”. 

Ossoami – världens första CORDURA®-jeans för barn.

  • Tåliga som inga andra barnjeans på marknaden.
  • Mjuka som vilken denim som helst.
  • Coola precis som sina ägare.
  • Ungarna älskar dem!

Spara tid, pengar och miljö – köp ett par byxor istället för fyra. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.