Rygg och muskelpraktiken:) me&i och påskpyssel – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Rygg och muskelpraktiken:) me&i och påskpyssel

Det är fart på er i kommentarerna nu:) Det är härligt! Dessutom verkar det som ni förstod mig bättre efter lite förklaring, några läser fortfarande in saker jag inte sagt, men det gör å andra sidan även myndigheterna;)

Skönt att höra att de flesta håller med om att sjuka barn ska vara hemma, och VUXNA! Det är precis lika illa det, att gå till sitt jobb och sitta och snora och snörvla eller gå och kräkas lite i smyg…skärpning.

 

Idag hade jag tid hos Fredrik på Rygg&muskelpraktiken. Lite massage stod på schemat, och jag fattar inte varför jag inte gjort det här för länge sen? Holy smoke :)

IMG_5068Praktiken ligger i gamla polishuset, så det var låååånga korridorer åt alla håll och kanter, tror han sa att det var runt 150 olika kontor, och jag gillade hur de använt lokalerna efter att polisen flyttat, en hel del olika företag. Smart.

Han knådade och grejade och det är ju skönt samtidigt som det ibland gör nästan ont. Jag vet ju att jag har ont i nacken, och axlarna, men han kunde konstatera att det liksom sitter i ryggen. Två stora muskler som jag inte kommer ihåg vad de heter ( vänta till nästa tenta, den är om musklerna;) ) den ena är Trapetsmuskeln som säkert heter typ Trapetzius edyl;) och den andra heter nåt annat, som är så spända. De fäster nånstans på skulderbladen och upp i nacken ( jamen vafan jag vet inte exakt, men typ) och drar i nacken. Han muttrade något om att han sällan ser så spända muskler, det brukar vara studenter på universitetet som sitter framför en dator 12 timmar/dag…

Jag antar att de är sviter efter många års taskig hållning och dåligt tränad rygg eller så, men nu känns de mycket bättre:)

Inte helt bra, och det innebär att jag kommer gå dit igen:)

Jag hade ju bra hjälp av naprapaten förra våren, men alltså detta var väldigt mycket bättre! Det knakade och knäppte och rörde sig, och när det var färdigt, så var jag helt yr i bollen:) På ett bra sätt, även om jag absolut kände mig rätt mörbultad, men som sagt – på ett bra sätt.

Fredrik har en facebooksida, där jag sett att han har utlottningar på valfri massage….och dessutom får nya kunder 50% rabatt på valfri behandling, vilket innebär att de redan helt ok och humana priserna blir ännu lägre:)

( ange Ny kund som rabattkod om du bokar!!)

Jag missade att det är 20% rabatt på återbesök som bokas i samband med behandling, så det ska jag åtgärda genom att boka snarast :)

Jag tänker så här nu, efter att att gått och haft ont och dragits med stela muskler i nacken i så jäkla många år, att jag, som inte röker, dricker eller går ut och roar mig speciellt ofta, ska lägga de pengarna på mig själv:)

Utslaget per dag lär det ändå inte bli en förmögenhet, för jag antar att han vill ha en och annan ANNAN kund åxå, inte bara mig;) och efter våra föreläsningar om massage i skolan så har jag åxå insett hur bra det är för typ…allt.

Så det blir min påskpresent till mig själv, massage en gång i ……? Hur ofta går man på det? En gång i veckan, varannan vecka, varje månad? Noll koll…. Får maila och fråga kanske.:)

Att hans praktik ligger bra till, i (gamla polishuset), gör ju att det blir ett mindre hinder att ta sig över, finns bra med parkeringar i området. Najs.

 

Nå, förutom att bli knådad, så har jag inte gjort så mycket idag, men jag satt en stund i solen med en kopp kaffe när jag kom hem. Barnen lekte ute och det var fantastiskt härligt i mitt lilla hörn med väggar på tre håll och solen rakt på, som en gryta:)

Jag pratade med en reporter, lika trevlig som alltid, och sen lagade jag mat. Sen åkte jag och tränade….glömde fråga om det var okey, men tänkte att det jag inte vet lider jag av, och det funkade bra.:)

Jordan och Jamie är friska, det var visst bara en dags feber, ta i trä. Jamie vet jag inte ens om han hade feber men han var ruskigt varm och orolig natten då Jordan blivit sjuk. Men friska igår, och friska idag, så kanske….kan man våga börja tänka på en liten utflykt i morgon…

Robban, Corrinda, Novalie och Trixie blir hämtade av mormor och morfar för att åka till familjerätten för att läsa igenom och godkänna sina utsagor. Det ansågs vara klart iom att de läste upp sina anteckningar för ungarna efter samtalet och de godkände dem, men efter att ha sett hur extremt missuppfattad jag blev, och vi snackar alltså MEGAFEL med sakfel edyl, så insisterade jag på det.Att få ner sina anteckningar till en utsaga verkar som gjort för egna hittepå-varianter. Efter tio mail fram och tillbaka gick de med på det. Eller i ärlighetens namn så ville jag att de skulle skicka hem det, så barnen fick läsa, men si det gick icke. Då kunde ju jag kompromettera dem eller nåt…? Skicka till båda föräldrarna? Näää, de gick inte heller. Men eftersom jag nu är en jäkla pain in the ass så ger jag mig inte, och nu kommer mamma att följa med och se till så det går rätt till:)

De känner inte min mamma, mohahahaaa, jag har väl lärt mig av den bäste;)

Jag hoppas och tror (njä) att det är korrekt, men tänker inte ta några risker. Det här är ungarnas enda möjlighet att få säga sitt, och då ska det vara rätt.

 

När de kommer hem så får vi se vad vi hittar på, jag vet ju att de vill till Ikea:)

 

Jag måste ju fixa påskpresenter till barnen, tror inte massage faller dem på läppen;) Det skulle det säkert göra om de testade, men eftersom jag är ego så håller jag det för mig själv;)

Det innebär godis. Massor av godis. Hade jag varit det minsta lilla smart, så hade jag ju lagt deras me&i kläder i påskäggen..men riktigt så smart är jag ju inte.

meandi me&i

 

Det kan ha att göra med att jag var så jäkla snabb på att prova min egen klänning, och sen svansa runt i huset för beundran;)

me&i meandi

Jag som inte är en klänningsmänniska what so ever, älskar den! Spegeln är skitig, det är dåligt ljus och jag är blekfet men det får ni leva med, kolla KLÄNNINGEN! Och den är inte bara snygg, den är verkligen helt underbar att ha på sig, sitter inte åt över magen så man slipper hålla in den hela tiden;) och är bara så mjuk och härlig.

Jag fick en del värdinnegåvor med, som jag ska visa er senare, jag vågade inte erkänna för ungarna att jag fått mest kläder;) men det var ju som sagt värdinnegåvor:)

Och jag har ett par byxor  från Summer lane kollektionen att visa er åxå…men oh så svårt det är att fota sig själv när man ska visa brallorna…jag måste gå en selfiekurs! Visar me&i s egen bild så länge:

summer lane meandi

 

Summerlanekollektionen har godbitar…det är TUR att jag ska ha en till visning i maj:)

Vad sägs om dessa nyheter:

meandi

Som alltid, så får jag hård konkurrens om mina kläder, speciellt dessa från me&i eftersom både Patricia och Corrinda är lika förtjusta i dem som jag, och….tro på fan att vi kan ha samma storlek åxå…Det brukar bli jag som får använda mina kläder minst;)

Som ni ser så är bilderna tagna med min julklapp, en Olympus kamera, som jag numera börjar komma bra överens med.:) Jag är ju inte någon mästerfotograf, och vill helst bara klicka så blir det perfekta bilder men så funkar det ju inte riktigt, men jag börjar lära mig. Den här kameran har wifi så man kan föra över bilderna till mobilen och på så vis få in dem på instagram eller bloggen utan att behöva koppla ihop dem med datorn, perfekt. Det är fortfarande rätt dåligt ljus inne, hur gör alla som får så ljusa bilder?? Extra fotolampor? Blixten blir liksom inget bra det bara skuggar.

meandi me&i

Vi har fått in ett påskris, och jag tycker att katterna på Lovelias tunika och Trixies tröja liksom passar perfekt in i påsktemat:)

Tjejerna satte sig och pysslade igår, med det där färdiga Panduro-kitet, och det blev ju jättefint.

panduro

Herr Tupp tror jag har fått omvänd ordning på huvud och kropp, för kroppen är mindre och det gör honom väldigt vickig, så jag kan lova er att det tog lång tid innan han stod tillräckligt länge så jag hann fota:)

Ska se om han kanske kan få en tyngd ditlimmad som ankare.

Tjejerna har pysslat lite i skolan, och det är det enda påskpyssel som kommer fram i år tror jag, det är så rackarns trist att pynta till påsk,det ska ju bort på en gång. Jag brukar skaffa lite påskliljor och pärlhyacinter i stället. Ikeas är svinbra:)

 

Nu borde jag gå och knyta mig.. jag har öppnat fönstret i sovrummet igen efter att det varit stängt under vintern, och det är så härligt svalt och fräscht när man kliver in:) Jag tycker om att ha det svalt när jag ska sova, men det får inte vara kallt, jag är ju en fryslort. Jamie ligger oftast halvnaken och utan täcke så det är bra att skylla på;)

Fönstret sväller om det är öppet på vintern så det går sen inte att stänga, det är huvudanledningen, men nu borde det funka.

Vi hörs i morgon!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Jag går på massage varannan vecka. Studerar och sitter mycket vid datorn eftersom jag läser teoretiska kurser. Det är kurser på distans och är en inlämning varje vecka. Men om två veckor ska jag äntligen få komma ut och göra praktik på ett sjukhus.

  Är så glad att sambon övertalade mig att gå på massage och ta hand om mig själv. Jag vet ju sedan tidigare att det är jäkligt skönt, men jag är lite snål… Men frågan är vad det kostar om ryggen och nacken säger upp sig och jag blir sjukskriven istället. Då är det bättre att få ordning på det nu.

 2. Lena S

  Du var jättesnygg i klänningen, var du ser det blekfeta vet jag inte. Fint påskpynt barnen har gjort.
  Kul att du ska ha en visning till i maj.Deras kläder är så fina tycker jag.

 3. Delokaliserad

  Kör med större bländare (mindre bländartal) eller längre slutartid (tänk dock på att det ökar risken för rörelseoskärpa). Du kan också höja ISO, det ger brusigare bilder men det kanske inte gör så mycket om du ändå “bara” ska publicera dem på blogg/instagram. :)
  Jag vet dessvärre inte hur man gör detta i inställningar på just din kamera (jag använder själv en nikon) men det borde du kunna hitta i instruktionerna eller på nätet.