Familjen Annorlunda

Hemma från Hola

Heeeej:)

Jodå jag är här, lite luggsliten efter skolan, som alltid. Jag älskar att få åka upp dit och hänga med de härliga människorna i den fantastiska miljön på skolan, men det tar tydligen på krafterna att bara ägna sig åt sig själv;)

En promenad längs med älven, vad den nu kan heta(?) gav många fina bilder, både i kameran och på näthinnan.

Den här trappan/stegen var BRANT och så älven precis nedanför, så vackert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi hade våran Hälsodag i tisdags, ett event som vi hälsocoacher anordnar som en del i utbildningen, och jag var i gruppen Motion. Vi hade ett test med grupperna, ett test som ni gärna kan göra hemma, idag:) för att se hur ni ligger till, och sen gör ni om det om två månader, fyra månader, sex månader osv…och så ska det ske nån slags förbättring.

Av alla personer som gjorde det, så kom i sista gruppen en tjej, och slog varenda tidigare rekord med hästlängder.

Vad sägs om: Jägarvila, ni vet vad det är, man står med ryggen mot en vägg och knäna böjda i 90 grader så länge man kan.

Hon stod i 12 minuter. Och hade kunnat stå i 20…. men vi hade inte tid;)

Sen skakade hon loss, och gjorde 70 armhävningar på knä, med en extremt bra teknik, på en minut. Alltså 70 armhävningar på en minut…..det gick undan:)

Skakade loss lite igen och tog 7 minuter och 10 sekunder i rygglyft. ( man ligger på mage, händerna vid tinningarna och lyft upp överkroppen så du kan placera en knytnäve mellan bröstbenet och golvet, håll still. Jag klarar fan inte ens en minut…jag är skitsvag i de musklerna, så nu har jag nåt att jaga;))

Sen som final så hoppade hon lite och ställde sig i en stadig och stabil planka och stod där i 6 minuter och 38 sekunder.

Finns inte ord för den fysiken, och på frågan VAD hon tränade fick vi svaret: gym…sen i höstas…

WTF, människa, jag ska börja på gym! Grymt imponerad. GRYMT.

Jag har inte gjort testet själv men vet att jag kan stå typ fyra minuter i jägarvila, ungefär lika länge i planka, inget i rygglyft, och kanske 35-40 armhävningar på en minut…jag är långt efter…:)

 

Efter den dagen gick luften ur oss alla och vi ramlade ihop i små högar här och var, tog en promenad längs älven och så samlades vi i ett medeltidscentrum de har i närheten och åt mat.

plockmat

Gott gott gott! Jag äter alltid mer än jag gör hemma när jag är där, hemma äter jag sällan lunch, och fikar inte speciellt ofta, och framför allt äter jag inte massa godsaker till kvällsmat:) Det kanske är tur att det inte är så ofta vi är där…

Så småningom drog vi oss hemåt, och jag, Clara och Malena hamnade i köket för att dricka te, och där satt vi sen och skrattade så vi grät åt olika fjantiga saker, det var så tårarna sprutade och magen fick träna alla de små muskler man inte kommer åt så enkelt annars:D Det är ingen som fattar, men ni vet hur det är när man bryter ihop i skrattsalvor åt saker som sen inte går att förklara. Jag skrattade i min ensamhet inne på rummet sen åxå, då är det riktigt roligt:) Jag gillar de här tjejerna som fan! Jag gillar hela min klass:)

Igår åkte vi hem, efter lektioner på morgonen.

Tåget var i tid, ingen lokchaffis som glömde bromsa och allt flöt på bra. Tack för det SJ.

Pappa hämtade mig på stationen och skjutsade hem mig och hämtade hem mamma. Det hade gått bra, som alltid, och det är så skönt att höra. Min plan är ju fortsatta studier och det är ju fint att mamma gillar att flytta hem till oss ibland;) Jag glömde fråga hur hon ställde sig till att jag flyttade upp till Ö-vik ett år….för heltidsstudier….men tror att det kanske är att begära en aning för mycket;)

Hon hade maten på gång, så det var bara att sätta sig och äta, sen var jag så trött att jag hade kunnat somna, men ingen unge ville lägga sig klockan halv sju..konstigt;) så jag gick och duschade, sen segade jag mig uppe till åtta när de åkte i säng, och så satte jag mig i soffan och höll nästan ögonen öppna till Biggest loser:)

Direkt när det var slut ramlade jag i säng. Klockan 22….det händer sällan. Bara efter en resa, eller om jag är sjuk.

Sov som en stock och vaknade inte ett dugg pigg kl 7. Pigg kan ingen heller anklaga mig för att ha varit idag, jag är trött som satan.

Kom iväg till kyrkis till halv tio iaf, och jag satt kvar för att påbörja den andra hemtentan vi har i en av kurserna…det gick sådär. Men den ska in på söndag så jag vet vad jag har att göra:)

Hem efter det, åt lite, och sen fick jag fixa ungarnas dator som Corrinda lyckats göra sig själv till enväldig administratör med lösenord och grejer, och sen frös jag så jag kröp ner under täcket och somnade. Men hoppsan det var inte meningen.. Men sen var jag pigg:) Tjejtrion hade Kulturkväll på sin skola ikväll, och det var sådär. Det var såklart kul att få se vad de gjort, men det var så TRÅNGT. Massor av folk överallt, och den där skolan är så konstigt byggd med massa smala trånga korridorer och prång så det är svårt att släppa loss killarna utan att tappa bort dem.

Vi var där i några timmar ändå, fikade och åt korv, kikade på vad tjejerna gjort, Novalie gick en modevisning, och det var trevligt ändå. Normalt brukar det vara en hel dag, utomhus i maj, och solen strålar alltid, inte en gång som jag varit där har det regnat! Men nu är de ju evakuerade till den här skolan och det här var det bästa de kunde få till, så det är under omständigheterna okey:)

 

Nu börjar det bli sovdags igen, jag ska skriva en del på tentan först tänkte jag.

I morgon är det påskfest på kyrkis som jag hoppas komma iväg på, och sen tacofredag. Igen! Vad fort det går..

:)

Men jag är hemma i alla fall:)

Bye bye:)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.