Familjen Annorlunda

Använder ni fonder när ni lagar mat?

Det gör min mamma:) Jag är ju nu inte sådär superroad av matlagning så jag missar sådana här smarta grejer.

( Fast precis NU var det reklam om just Touch of taste på tv..oddsen på det då;) )

Mamma ställer hit roliga buljongtärningar och fonder, och en och annan krydda jag aldrig använt hittar hit åxå. För att inte tala om remouladsås på flaska…ungarna älskar:) ( stavas det så där? Aldrig behövt skriva det förr;) )

Men här om dagen fick jag en fråga om jag ville prova Bongs Touch of taste´s fonder, och hallå? Självklart! Jag provar allt som kan göra mitt liv enklare och maten godare, så är det bara :)

Alltså kunde jag kvittera ut ett finfint recept på Spagetti Bolognese tillsammans med några fonder.

Bong touch of taste

Givetvis kan jag inte följa ett recept till fullo, det är liksom bara omöjligt,speciellt som jag inte lagar köttfärs-sås på fjuttiga 400gr köttfärs;) så jag frilansade lite, kommer inte ihåg hur, men det var rätt så likt detta.

Kolla! Även jag kan ta en ingrediensbild:) Jag känner mig så mästerkockig;)

 

Bong touch of taste

 

Jag gillar blandfärs, tar alltid den om inte nötfärsen är billigare, men då surar jag lite;) Jag vet att det är knäppt, men blandfärsen är mycket godare. Inte så torr som nötfärs kan vara. Alltid svensk. Alltid.

Det här hackade, rev och kokade jag ihop, och så hällde jag i fonden, så där lagom imponerad av hur den luktade, för givetvis måste jag snosa på den innan. Pappa skrattar alltid åt att jag luktar på maten, men vad sjutton, det är nog en kvarleva från stenåldern, för att se så det var ätbart eller så;)

Men alltså…wow! Varför använder jag inte sånt här? Eller, varför använder jag inte sånt här, för nu kommer det bo en flaska hos mig för evigt. Inte en och samma flaska såklart..men äh, ni fattar! Det var ju löjligt vilken skillnad det blev.

SUPERGOTT!

Jag kanske är sist i Sverige med att fatta tjusningen med fonder från Bongs Touch of taste?

bong touch of taste

Jag fick oxfond, kycklingfond och brynt schalottenlökfond förutom Kalvfonden,  för att riktigt kunna testa, och det ser jag fram emot:)

Barnen då? Gillade de smaken? Med tanke på att de är rätt fjantiga på nya smaker hade det kunnat gå hur som helst, men de åt, tog om, smackade och åt lite till, samt visade tummen upp:

bong touch of taste

Det är kasst ljus i köket, den var mer färgglad i verkligheten:) Jamie åt som om han aldrig tänkte sluta… han har kapacitet som en fullvuxen man den ungen..vad månde bliva av det?

Nu hade jag gjort köttfärssås så det räcker till en middag till, trots att barnen åt så det rann ut genom öronen, så lucky me, som slipper laga middag i morgon:)  Eller lunch, jag får en vän på besök, så jag kan ju vara en god värdinna och bjuda på lunch, och inte bara fika:)

Ni som är lite snabbare än mig med att prova sånt här, för jag vet ju att det inte är en nyhet, mamma har ju som sagt använt det länge:) men hur gör ni med den? Har ni några supergoda tips så tar jag som alltid tacksamt emot dem.

Nu ska jag gå och ställa in grytan i kylen, tjingeling!

Tack Bongs Touch of taste för att jag fick prova! Nu har ni mig hooked:)

Och som ni förstår så är detta inlägg i samarbete med just Bong Touch of taste.

( Jag älskar min blogg som ger mig så roliga möjligheter ♥)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Åh, steka köttbullar, häll på grädde och i med kalvfond. Enkel och god gräddsås =D
    Hemmagjord potatismos kan man hälla i fond i också, fond funkar i det allra mesta! Häller alltid i lite i pastavattnet, osv =p

  2. susann

    För nåt år sen pratades det mycket om smakförstärkare (tror det heter glukamater el så..) i buljonger o fonder. Iaf saker som är rätt onödiga att äta. Jag slutade med buljonger då. Kändes rätt och nu har jag andra sätt att laga mat på som funkar bra. Så, nyfiken, vad är det i denna fonden? Trevlig fredag!! :)

  3. Viola

    När jag gör egna hamburgare så har jag i blandfärs ( så klart :-) ), pressade vitlöksklyftor, grillkrydda och kalvbuljong. En bra skvätt buljong, så det behövs inget salt. Rör ihop och forma, stek så de får stekyta och lägg ner i form – låt gå färdiga i ugnen, där det kanske står redan lite klyftpotatis? Lägg på lite hamburger ost när de är färdiga och vips allt klart! Då jag inte har i ägg/ströbröd eller mjölk, så funkar det ju för ev. allergiker också… Mums!

  4. Carlie

    Om alla ”reklam-inlägg” vore som detta, ärligt, personligt, tips både i inlägg och kommentarer samt en supersöt bild. Finns nog inget jag inte gillar med din blogg Carola! Kramar

  5. Anne-Marie

    Använder fonder i allt möjligt, såser soppor, köttfärslimpa, grytor. Enkelt sätt att få bra smak. Finns ju fler varianter, och större storlekar i plastförpackningar.

  6. Neta

    I alla grytor, soppor m.m. som det ska vara buljong i men använder Icas, billigare och lättare att dosera när 1 msk motsvarar 1 tärning. Tycker dom är fylligare med.

  7. Annelie

    Använder alltid kalvfond i vanlig brunsås. Sätter lite extra piff. Men nu måste jag prova med fond i köttfärssås med.

  8. Lina

    Tipsar om En skvätt kalvfond i lite crème fraîche eller gräddfil och vips så har du en god kall sås/dipp

    1. familjenannorlunda

      Ja, vi bloggar på samma portal och väldigt ofta kommer det samarbetsförfrågningar till många av oss samtidigt:) Företagen vill ju ha så mkt exponering som möjligt. Både Mirka och jag suger på att laga mat och just detta är en toppengrej för oss, vi blev lika förtjusta i touch of taste båda två:)
      När man inte är så intresserad av matlagning så kör man mest på i samma gamla hjulspår, och har inte ögonen öppna efter nyheter, så vi fick båda en aha-upplevelse och har idag diskuterat våra köttfärssåser över telefon :)

      1. emma

        Gud, jag såg nu att halva inlägget kom bort. Det där lät ju onödigt tjurigt!=) Jag skrev sen att jag själv upptäckte dessa för bara 6 månader sedan och wow vilken skillnad det blev i maten!Fortsätt blogga om allt möjligt!!Utan denna blogg skulle mina frukostrutiner bli helt förstörda!Kram!

  9. Viktoria sjubarnsmamma

    Jag har inte heller fattat det här med fonder innan. Buljongtärningar javisst, men fond? Lökvarianten låter dock väldigt god.
    Sen finns det väl alltid en koppling mellan råvarorna och smaken, både buljong och fond är ju gjort av något (som man egentligen kan tillsätta maten i orginalform).
    Roligt att prova nya saker dock och har man en blogg och erbjudandet kommer så är det klart man kan tacka ja!

  10. Jenny

    Brukar blanda lite koncentrerad fond i köttbullesmeten, oxfond eller brynt lök. Det blir jättegott!

  11. Karin

    Har inte de där fonderna funnits i typ 15 år nu? Jag använder nästan alltid fonder eller buljongtärningar som bas i grytor och såser, tycker inte det blir nån smak annars. Världens godaste gräddsås gör man iallafall på kalvbuljong, grädde och lite svartvinbärsgelé!

  12. Marie

    Testa att blanda 2 msk hummerfond med 200g räkost och 3 dl grädde, hackad dill och gräslök. Häll över 5 laxfileer och baka i ugnen 25 min. Potatismos till det. Supergott och mina ungar gillar det oxå.

  13. Tina

    Tummen ner för alla ” i samarbete med”… Nu kanske jag får kritik i stil med ”men läs inte bloggen då”. Kanske en kritikfri blogg? Men jag utgår iaf att även min åsikt är värd något.
    Vore iaf mycket trevligare med ”riktiga” inlägg och inte reklam.

    1. Maria

      Allvarligt? Carola gör väldigt sällan reklam utan levererar ”riktiga” inlägg dagligen :-)
      Heja Carola! ;-p

    2. familjenannorlunda

      Du får ju riktiga inlägg nästan varje dag :)
      Det är bara att scrolla lite så slipper du samarbetsinläggen. Vare sig man vill eller inte handlar det idag mkt om reklam och jag tycker det är kul att få framföra min åsikt. När man får sådana här erbjudanden så får jag ärligt säga vad jag tycker om produkten, och det är superkul att få testa olika saker. Jag är helt övertygad om att du skulle tycka det var roligt att få prova något du inte gjort förr om nån frågade?
      Jag älskar att lära mig nya saker! Och att få berätta för er är skitkul eftersom jag sällan är besviken på de produkter jag får testa, och då är det ju skoj att få dela med mig.
      Jag kommer fortsätta med det, och även med tävlingar eftersom jag tycker det är roligt, och det uppskattas av många. Jag kommer aldrig att sluta ge er riktiga blogginlägg heller för det är ännu roligare :)
      Jag försöker alltid ha balans mellan samarbeten och riktiga inlägg, ibland blir det fler av det ena men i slutänden väger de riktiga inläggen över :)
      Du får helt enkelt leva med det och välja om det är värt att scrolla lite för att få läsa mitt babbel eller om du väljer att klicka vidare. Det är klart att du får tycka det suger, men det är som det är och så vill jag ha det:)
      Kram:)

  14. Elin A

    Just den kalvfonden brukar jag ha en skvätt i såsen när jag gör korvstroganoff, blir himla gott så testa det nästa gång:)

      1. Lotta

        Sen så tillsätter ni även lite dijonsenap i smeten, så blir köttbullarna/biffarna ännu godare

  15. Annika K

    Nej, du är inte sist i Sverige att använda såna.
    För jag har aldrig använt såna i min mat heller :D

Comments are closed.