Familjen Annorlunda

Inte så kul just nu

Alltså man snackar om karma

Du får vad du förtjänar osv.

Jag undrar lite vad jag gjort för ont eftersom karma liksom slår mig i huvudet gång på gång. Det börjar bli tröttsamt

Först all skit med någon, och så toppas det med pissiga husproblem, är det månne så att det är karmas sätt att säga att vi ska flytta?  I så fall, kära Karma, förutsätter jag att du även visar mig på Vart;)

(Jag uppskattar om ni inte skriver massa om att det vore enklast och bäst, för det går bara inte. Jag sitter fast i moment 22 här.)

För nån vecka den elementet i garaget- rörmokare hit och löste det akuta, men det måste finnas värme där, offerten sa 6000kr. Plus kostnaden för besöket som jag inte vet vad den blir.

Igår gick en toalett sönder, på samma vis som hänt tidigare, då bara Patricia var hemma, det flödar vatten helt ohämmat och jag kan säga att man är förbannat hjälplös när man står där och liter efter liter rinner ut på golvet, det går fort!!

Jag letade avstängning på toan och hittade ingen, vattnet sprutade åt alla håll och kanter och jag blev dyngsur. Jag for ner i källaren med sladd under sulorna och drog av huvudvattnet men det gick inte att få av helt, det är ju gamla grejor och jag vågade inte ta i, tänkte att då sliter jag säkert av huvudledningen och Då blir det snyggt.. Det var tillräckligt för att det skulle sluta spruta i hela rummet iaf och vattnet rann bara ner i cisternen, och jag kunde leta vidare efter avstängningen på toan, hittade en skruv jag trodde kunde vara det och hämtade skruvmejseln, men skruven satt fast. Så var det på den andra toan med, man är ju inte där och motionerar dem fast man säkert ska så de inte fastnar. Tog i lite mer och fick så småningom loss den och vred ett halvt varv bakåt. Toan tystnade, och vattenhjulet i källaren slutade snurra ….. Pust!

Min puls låg väl på 240 eller så och jag ringde pappa för råd och bekräftelse på att jag gjort rätt. Det hade jag och snart kommer han och tittar.

Nu kan inte han byta toalett, för det är vad som måste göras, utan det blir ett samtal till rörmokaren IGEN på måndag, men då är det åtminstone inte jourtid.

Dessutom fick Jordan feber igår och har kräkts, efter att vi varit mer eller mindre friska hela hösten, så jag känner inte direkt att jag har det minsta flyt just nu. ( fuck Leos jävla lekland …)

Elementet gick inte på försäkringen och jag var skitsur på TryggHansa, funderar på vad man betalar för då? De tycker inte att de ska fungera som en förlängd garanti och det kan jag hålla med om när det gäller saker som bilar tex, men inte på en fast installation. Inte när man får ersättning för förstörda varor om frysen pajar osv.

Elementen borde fan ingå! Tydligen ska man byta ut sånt var 20 år eller så enligt TH. Korkat!

Sur som fan kopplades jag till kundtjänst för att säga upp eller minska på hemförsäkringen, hela huset är ju fan gammalt och ska de göra avdrag med 5% varje år efter de första tio åren så är det ju inget kvar när huset byggdes 66 så varför betala dyra pengar?

Det slutade med en tilläggsförsäkring :)

Lättlurad, jag??;)

Det lät bra iaf. Men en toalett som är gammal täcks väl inte heller då misstänker jag? Vet inte om jag ens orkar ringa.

 

Men annars då, förutom att det jävlas?

Jodå, då är det bara bra:)

Jag ligger hyfsat till, vi ska klä barnens gran idag och den stora i morgon tror jag, och städa vidare. Inte tänka på den trasiga toan men det går inte, jag känner på mig att avstängningen kommer paja och vattnet börja spruta igen, det vore typiskt. Tur att jag var hemma denna gång ändå och inte Patricia ensam, och att avstängningen funkade, sist var hon utan vatten i några dagar i väntan på rörmokare.

Always look at the bright side of life ?

Återkommer senare ikväll tänkte jag, men önskan om en egen rörmokare växer sig större för varje dag ;)

Ha en bra söndag !!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rutisen

  Min erfarenhet av Trygg Hansa är att ”små saker”, som stulen cykel, försenat bagage, borttappad dator osv. Ersätter de utan några större krusiduller, MEN när det kommer till de stora sakerna, så är de omöjliga, tex. Långtidssjukskrivning, ned brunnet hus, då försöker de med alla medel komma undan med att betala ut så lite som möjligt, då när man verkligen behöver dem, då finns de inte där……Har vänner som har sjukförsäkring för sina barn där, de har inte fått ett endaste öre fast ett av deras barn är väldigt sjuk, många sjukhusvistelser, och kommer förmodligen aldrig kunna leva ett normalt liv….INGEN ersättning från Trygg Hansa. Lika har jag hört vid brand i hus, väldigt liten summa som betalades ut……skyller på åldersavdrag….förödande för den drabbade familjen…..

 2. paula. L

  Vet inte hur mycket du läser på fb. Men läst om en kvinnas hus näst in till brann ner och trygghansa lova massa men ljög henne rakt upp i huvudet. Hon får ingen hjälp av TH alls.
  Har folksam som står för sitt ord. TH är bara onödigt dyra. Kolla vad de skulle kosta med folksam hade jag gjort.

 3. Kicka

  Lämnade min son på Ikeas Lekrum förra veckan och när jag hämtade honom så var det ett barn som hade kräkts där. Gissa om jag var nojig efter det, men vi klarade oss :-). Baciller finns tyvärr överallt, även på Ikea, köpcentrum o livsmedelsaffärer.

  Carola: Ja det finns det, men om JAG väljer att ta med barnen nånstans så får JAG ta konsekvensen om de blir sjuka. Men om han gör det så skiter ju han högaktningsfullt i om jag få rett elände här hemma sen med sjuka barn…jäkla behändigt.. Jag undviker lekland och offentliga ställen med mkt ungar så här års, det har vi alltid gjort men han har glömt det nu..?

 4. My

  Önskar verkligen att du och barnen hittar ert alldeles egna drömhem, utopi säkert men man kan alltid önska. :)

 5. Lisa från Skåne

  Fy sjutton vad allt ska hända dig, nu måste det väl ändå vända till det bättre, tycker du fått så det räcker och blir över med bekymmer. Önskar dig och barnen en riktigt God jul och Gott nytt år. Hoppas verkligen 2015 blir bättre för dig.

 6. Vi

  Hej! Eländes elände! Fast när det gäller garaget – kan du inte köpa ett löst oljeelement med stickkontakt på t ex Jula för några hundralappar? Jag har såna på ett par ställen och tycker att de fungerar utmärkt.
  Önskar er alla en fin jul i alla fall och det tror jag att ni får!

  Carola: Jodå, men det blir ju så fasligt dyr elräkning då..Jag har en annan lösning med att linda en värmeslinga runt kranen, så det får nog bli så i år eftersom det ska jäklas på alla håll:)
  Tack

 7. Mormor

  Hej mitt i allt elände så önskar jag er en god jul och gott nytt år , din föredetta ska stå för halva kostnaden så är det bara , stå på dig , skaffa dig annars en bättre advokat inte bara en familjerätts advokat kram

 8. Jj

  Jag funderar också vad karma är på riktigt. Denna höst har varit ett stort unk….Vi kämpar vidare, snart är det väl vår tur o få ha det lungt oss..STOR KRAM!!!

 9. Ulli

  Inte roligt alls i dessa juletider och allt – lider med dig. Tyvärr är det ju så att bo i gamla hus de måste underhållas….. alltid är det något som måste bytas eller lagas. Hoppas du får en fin jul

 10. Susanne

  Näää, stackars dig, vilket elände!!
  Och till den där Karma (ifall hen läser bloggen :)) – Perra bor inte kvar där längre! Du är i fel hus, fattar du?!
  Jag önskar Jordan ett snabbt tillfrisknande o att ni andra klarar er :)
  Håller tummarna för att du får en rörmokare i (förskotts-)julklapp!
  Stor kram

  Carola: exakt min tanke, karma har fan missat det viktiga här;)

 11. Akå

  Jag kan hålla ögon och öron öppna för begagnade rörmokare som vill ha en fru eller hus i toppkvalitet för en spottstyver!
  Annars vill jag bara sända sympatier o varma kramar till dig. Kram

 12. camilla

  Ha Ha min sambo är rörmockare! Har tröttnat på honom så jag kan skicka honom i en julklapp till dig

  Carola: Haha, tack för dagens gapskratt, det kändes som det kom direkt från ditt hjärta:) Jag tar emot honom med öppnar armar och så kan du få tillbaka honom sen, för du saknar honom nog om han är borta ;)

 13. Marre

  Stackars dig!! Inte vad man önskar sig så här till jul. Kolla på blocket där finns både rörmokare under tjänster och ny toalett för 500-800 kr. Önskar er en fridfull jul! Lycka till!

 14. Hanna mamma till fyra

  Usch vad jag lider med dig stackare :-( varför blir det ofta så att när något börjat krångla så blir det som en kedjereaktion hoppas du får ordning på det utan en allt för stor kostnad.
  Det tar på psyket och krafterna när man ska gå och oroa sig för något så tråkigt men livsviktigt som ekonomin. Skickar styrke kramar till dig och hoppas att det löser sig för dig på bästa sätt för det är de minsta du är värd efter allt du gått igenom. Starka kvinna kämpa vidare kram ♥

 15. Kristina Å.

  Fy sjutton vad det ska jävlas för dig, inte roligt och nu inför julen och allt. Det är såna här gånger man önskar man bodde i lägenhet. Jag går bara och väntar på att vår värmepump ska braka samman. Det brukar blinka rött några gånger varje vinter och vi har fått kosta på rätt mycket att laga diverse, tex kompressorn nåt åt för cirkus 11000 kr. Den är ändå 16 år så snart så … Trygg-hansa har vi också och jag tycker ändå de är hyfsat bra, snabb skadehantering och inte för mycket ifrågasättanden. Skaffade en tilläggsförsäkring som heter nåt med liten elektronikförsäkring eller nåt med 500 kr i självrisk. Har använt flera gånger när familjernas mobiltelefoner gått sönder.
  Hoppas du ändå kan njuta av julen och koppla av med familjen. God jul!

 16. Nilla

  Låter inte kul. Men jag uppfattar det som att du är en händig människa :) så du kanske ska titta på bahuse eller ett byggvaruhus på vad en wc stol kostar ?? Har du stängt av vattnet så är det ganska enkelt att byta stol. Det brukar vara en ”löpande” mutter ovan för wc kranen den skruvar du av sen lossar du dom fyra skruvarna i golvet och sen är det bara att lyfta bort stolen. I dag så skruvar man inte fast wc på dom flesta ställen utan gör riktigt rent med t röd där porslinet på stolen ska stå lägger en bra ”sträng” med våtrums silicon på stols porslinet ställer tillbaka stolen skruvar vattnet gängorna som sticker ut från stolen (kan behöva byta gummipackningen som ligger i muttern) torka bort överflödigt silicon och om det finns möjlighet så låt stolen stå oanvänd helst tills nästa dag. Om du vill skruva fast stolen så ska skruven skruvas i lite lutad huvudet utåt . Bara ett förslag. WC stol med sits och en ny gummimanschett som ska sitta där avloppet går ner och en tub våtrums silicon ( jag skulle lägga en finn sträng silicon runt foten på wc för att inte få vatten under stolen) kanske du och din pappa fixar det billigare en rörmokaren bara en tanke lycka till kram

  Carola: aha…inte värre än så alltså? Det skulle jag nog kunna fixa! Ska googla lite, och kanske, bara kanske har jag hittat en rörmokare i bekantskapskretsen..håll tummarna:) Tack!

 17. Ane

  Fy f…så kjedelig nå før jul! Du er utrolig tøfg som står på. Ikke bry deg om tåplige kommentarer, det er du som kan leve livet ditt på best mulig måte :-)
  Juleklem fra norsk fan som har fulgt deg i noen år :-)

Comments are closed.