Draktränaren 2 – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Draktränaren 2

Som jag sa så avslutade vi höstlovet med att kika på film, och eftersom vi fick hem just Draktränaren 2 tidigare den veckan så passade det så himla bra:)

Jag tog med mig kaffekoppen in och så gosade vi in oss tillsammans:)

Draktränaren 2

 

Jag hade inte sett Draktränaren, som jag misstänker är nummer ett, eftersom denna låter som en uppföljare, mer än att jag sett vissa scener, men det gjorde inget alls. Jag ska dock absolut se den:)

Den handlar om vikingasonen Hicke som inte riktigt vill ta över som hövding efter sin pappa, han känner sig inte redo, i stället vill han utforska världen och flyga runt med sin drak-kompis Tandlöse ( så söt drake!) och rita kartor.

Han hamnar rakt i händerna på filmens bad guys, och får plötsligt en positiv överraskning han aldrig trodde var möjlig, men jag tänker inte spoila filmen;) Det blir strider, kärlek, vänskap och den är väldigt lätt att titta på. Jag kan ibland, eller rätt ofta få alldeles för mycket myror i benen av att kolla på tecknade filmer, och passar på att fixa sånt där man gärna gör ensam, när alla kids sitter och kikar, men den här kunde jag faktiskt inte gå i väg från.

Jag är lite svag för drakar, och den är alldeles fantastiskt tecknad, med massor av detaljer, och väldigt vacker.

Budskapet är att tillsammans är vi starka:)

draktränaren 2

                                                            I samarbete med Fox Paramount Pictures

Draktränaren 2

 

Tandlöse har en protesstjärtfena:) och Hicke har en benprotes:)

Ungarna satt som ljus de med, dock inte Jordan och Jamie, så kanske att de var lite för små (3+5 år)  den rekommenderas från 7 år, men de gick i från ibland och kom sen tillbaka. Det var en del ganska långa dialoger som var viktiga för handlingen, men som småkillarna inte hängde med på, men tjejerna tog inte blicken från TV:n:)

Så fort den var slut frågade de när vi kunde se den igen, och killarna ville ta med den till Friskis dagens efter när jag skulle träna, så det betyder att den är Mycket Väl Godkänd:)

Har ni sett den? Nån som sett den första?

Nu ska jag fixa lite, hörs snart!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. anna

  båda filmerna är höjdare för mina killar.. kan även rekommendera böckerna som vi lyssnat på. Thomas ( 9 år ) är helfrälst på dessa, tror det finns 9 böcker. följer inte filmerna men underbart roande för både barn och vuxna.

 2. Nina

  Mina två tjejer på åtta och tio älskar den första filmen, har inte sett den andra än.
  Mattan under soffbordet, var har du köpt den?

  Carola: Är inte helt säker men det borde vara på Rusta:) Det är där eller Ikea jag köper mattor :)

 3. Cicci

  Har en 3-åring som fullkomligt älskar den första filmen. Vet inte hur många gånger vi sett den.Nu har han fått andra filmen som vi ska se i eftermiddag får se om den får lika högt betyg