Studsmattor nere! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Studsmattor nere!

Jajamen, fy farao vad jag är bra:)

Jag tänkte skita i det för det var ju mer än lovligt fuktigt ute idag, och jag kollade vädret för imorgon – regn…men tänkte ändå skjuta upp det… Tills jag var ute i poolrummet i nåt ärende, mest troligt kasta ut en kassa pantflaskor;) och insåg att det var ju varmt ute ju:)

Luftfuktigheten i poolrummet är 100% och det är inte najs att ha tyggrejor där för de möglar..mattorna som hängt på tork i en evighet och fårskinnen fick komma in, eller iaf delar av dem. Jag öppnade bakdörren så det kanske blåser i genom lite, jag vet att det inte gör det, men hoppas kan man ju, att det blir annorlunda i år;)

På med stövlar och vindjacka och handskar och så ut i den härliga luften, det är fuktigt, men när det inte är kallt känns det ju helt ok. Jordan, Jamie och deras kompis E hakade på, och jag drog loss alla jäkla fjädrar och de lade dem i rätt hink. Sen så hjälpte de  mig vika ihop själva mattan, den var våt så den får ligga och torka till lite, och med deras hjälp gick det rätt fort. De bar och släpade alla delar till ställningen, för den tar vi åxå in på vintern.

Sen tog vi studsmatta nummer två, och så tre:)

Jag tycker det gick förvånansvärt enkelt att dra loss fjädrarna i år, kanske är jag stark som en björn;)? Men sanningen är väl den att det är väldigt mkt tyngre att sätta upp den än ta ner den. Fysiskt alltså, för psykiskt är det jobbigare att ta ner den, det är lika med att gå i ide;)

När jag ändå var ute, så drog jag ihop de flesta leksakerna, plockade strumpor… flyttade cyklar, ställde ett bord över gräsklipparen, den stackaren bor ute under granen, det har den gjort i alla år, och det är lika spännande varje vår att se om den startar. Jag slog en press runt trätrallen vi byggde till förtältet, men lät den vara öppen och hoppas på nån blåsig dag så det kan torka upp innan jag packar in den. Bytte lampa i ytterbelysningen, men det är nåt fel på själva armaturen så den fick jag skruva ur igen. Skit. Men den är ju sen huset byggdes på 60-talet så det är väl inte så konstigt. Givetvis meckade jag lite, men eftersom det nog var för att själva sladdarna är mer än lovligt torra och stela så fick jag ge mig, inget jag kan göra själv:(. Jag ska sätta upp julslingorna snart, så det är gjort,och blir ljusare, lika bra att passa på när det är ok väder.

Jag tände en del av den, det är röda hjärtan som sitter i poolrummets fönster, och de ger lite ljus i det kompakta mörker som är nu, en var trasig, ska se om jag hittar en ny.

Tänkte kolla vinterskor till ungarna, men det kändes inte ett dugg lockande i det varma vädret så jag skjuter upp det lite till;)

Efter några timmar ute så började det bli mörkt, vid fyra:( och jag grejade vidare inne. Middagsinspirationen var på noll, och det efterfrågades pizzor på tortillabröd, så det fick det bli.

Ungarna fick preppa inför i morgon, hämta vantar och mössor och se till så allt var i ordning för skolan igen, och sen satte vi oss tillsammans och kikade på Draktränaren 2. Supermysigt sätt att avsluta lovet på:)

Jag ska berätta mer om den filmen sen, för det var länge sen jag satt hemma och kollade på en hel barnfilm, så den förtjänar lite extra uppmärksamhet:)

 

Jamie sov så fint i sin “nya” säng i natt, ända till ca 4-draget då vaknade han och var lite ledsen, och kröp över till mig bara jag viskande frågade om han ville sova hos mig ♥

I kväll kröp han ner direkt i stora sängen, och nickade på huvudet när jag frågade om han verkligen skulle sova där, “sova mammas säng, mamma” :)

Söta unge!

 

Sen vet jag att det är fler än jag som har problem med ont i hälen. Jag har haft det i evigheter,tror det kom strax efter att tvillingarna föddes, och när Trixie var liten, alltså typ 9 år sen, så sökte jag läkare för det. Han gjorde ju inget, klämde lite, vred lite och konstaterade att det antingen var hälsporre eller uttrampad fettkudde under hälen. Ja, det lät ju mysigt värre;). Jag fick “recept” på inlägg, och en remiss skickades, jag fick inlägg och det blev väl kanske lite bättre. När jag gick i just de gympaskorna, som man ju inte direkt kan göra hela tiden. När jag väntade Jordan höll jag på att ge upp, jag hade så förjävlaskitont i hälen hela tiden OCH ett knä på samma sida som helt ballade ur. En gammal skada som fick totalt rabiat frispel;) Jag vet att vi var på High Chaparall och jag hade med mig två par ombytesskor under vagnen för att kunna byta mellan varven, det blev väldigt tillfälligt aningens bättre med nya skor. Det är första och enda gången jag frivilligt gått runt i foppatofflor offentligt… Nån gång kan jag glömma det, men då är det så jag åker hem och byter :) Där var det inte ett endaste dugg kul, jag log och bet ihop, för man vill ju inte gnälla:) eller sabba semestern.

När vi kom hem ringde jag, fick en ny remiss och nya skor – sandaler denna gång som man kan ha även som innedojor. De var inte alls så bra, så de använder jag knappt. I stället letar jag ständigt efter saker som kan lindra, och jag har nu tejpat hälen i omgångar i några år, det funkar.  Men nu har de slutat göra den tejp jag använt, den som satt som gjuten öven när den blev blöt, så man alltså kunde duscha och bada med den på:( De olika jag testat efter det har lossnat så fort de blivit våta, och det tar ju en stund att tejpa så det är värdelöst. Dessutom är tejp dyrt.

Jag har testat alla möjliga inlägg och grejor och det blir aldrig mer än bara hyfsat, så jag hade ungefär noll förväntningar på denna här:

hälsporreEn bit våtdräkt med en hälkopp på:)

Jag beställde den nånstans ifrån, kommer inte ihåg vart, men googlade Cheetah, tulip, och fick träff:)

Den var inte direkt gratis, och jag beställde lösa sådana där gummikoppar åxå ifall den här inte skulle passa, och för att kunna ha i olika skor, men jag är liksom beredd att prova allt. Desperat kallas det åxå;)

Jag fick hem den, och hade extra ont i hälen dessutom, drog på den här, fick kämpa ganska bra;) men så tjoff satt den på plats, och…..ahhhhhhh. De första stegen var som att gå på moln:)

Man går liksom på kanaler som gör så att det blir en rejäl stöddämpning, och för första gången på många, många år är jag i princip helt smärtfri. Ni som har ont fattar:) Ni andra kommer aldrig begripa;)

Jag har använt antingen den här eller de lösa, som jag het enkelt stoppar in i strumpan, man ska ha de i skorna egentligen men det skiter jag i, jag kan gå i bara strumplästen nu:) sen jag fick dem, inte många steg tas utan dem, och jag märker att hela foten slappnar av. När man har ont så kompenserar man ju, och andra muskler får jobba och spännas, men nu är det en helt annan känsla. Tidigare har jag haft ont även när jag inte belastar hälen, ni vet hur det är när man gått en hel dag på stan i skor som är kassa, hur det känns när man får av dem, fötterna är trötta och värker., så har det alltid känts i mina tassar. Nu….i princip smärtfri:) Whihoooo! Det är otroligt skönt och befriande. Speciellt snyggt är det kanske inte, men det skiter jag högaktningsfullt i, det är snyggare än att såga av foten som känts som ett asbra alternativ mellan varven ;)

Lite svårt att få rum i skor är det dock, men då är de lösa hälkopparna smidigare.  Jag älskar den, och prisar den som uppfunnit den!

 

Nu ska jag snart sova, lovet är slut, klockan larmar i morgon bitti. Verkligheten kör igång. Men det är inte så långt till jullovet :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristina Å.

  Festligt, precis i helgen har jag packat ner ett par för att slänga. Jag köpte till mina flickor att användas på gymnastikträning på ett hårt inomhusgolv. Fungerade alldeles utmärkt har jag för mig. De jag har är ju små (ska kolla storleken) men är det någon som vill ha dem så kan jag skicka. De har några på nacken men ser ok ut.

 2. Ewi

  Annars kan jag rekommendera rehabtape/kinesiologi tejp (samma sak) som jag fick prova i sommras. Min massör tejpade gamla idrottsskador med det. Lite stretchig tejp som ska va bra för blodcikulationen. Idén var att den skulle sitta 5 dagar och jag toktränade (svett, dusch) varje dag av de. Den satt kvar ändå. :)

 3. BagarMaria

  Hej jag har också haft ont i hälen i flera år men fick nys om stötvågsbehandling! Gick 8ggr med vila emellan,alltså inget som belastar hälen… Efter några månader är jag så gott som smärtfri och kan tom jogga utan problem! Klart värt att prova mvh Maria

  1. Ann

   Stötvågsbehandling säger jag med :) Det gör överjävligt ont, kostar skjortan, men tänk att bli av med problemen…det unnar jag dig, Carola. Värt att kolla upp och kanske testa. Upplevde det du beskrev, flera läkare som inte tyckte det fanns något att göra. Jag blev så förbaskat arg tillslut att jag gick hem och googlade “hälsporre”, fick fram stötvågsbehandling och bokade tid direkt. Efter att ha haft så ont i flera år att jag knappt kunnat gå är jag nu helt problemfri.

   Carola: Fast jag tror inte det funkar på uttrampad fettkudde?

   1. Ann

    Jodå, det kan det faktiskt göra. Jag hade det också, det tar några behandlingar. Man får se det som en investering i sin hälsa, det tar både tid och kostar pengar. Jag skulle rekommendera dig att lyssna med expertera där de har denna behandling. Jag trodde aldrig jag skulle bli bara, men det blev jag. Kombinationen med hälkudde typ den du har införskaffat, specialsula mot hälsporre ( den avlastar hälen så man inte stödjer på den) och stötvågsbehandlingen var det som hjälpte mig.