Familjen Annorlunda

Flygplan 2 :)

Igår hann jag inte mer er, jag ägnade i stället dagen åt att städa i Lovelia och Trixies rum, vår gamla gillestuga. Man kan ju säga som så att de är rätt dåliga på att städa:) I stället så öser de in saker i skåp, lådor, under sängar, i väskor… Ja, varför lägga dem där de ska vara direkt? Bättre att få jobba i hundra timmar en dag, än tio minuter varje.

Givetvis blev jag sur och grinig, man blir lätt det:)

Lackade ur på crosstrainern som stått där, och som jag använde massor efter Jordan föddes och sen Jamie, men som nu inte används. Mest för att jag blir så irriterad över att tjejerna har så stökigt på rummet… nu har Corrinda den inne på sitt rum:) Kalasbra! Hon tränar massor, och ska även träna hemma, med löpning edyl, så nu kan hon köra framför sin Tv eller koppla datorn och kolla på nåt:)

Nu har jag burit ut typ sex stora pappkassar (  de svarta sopsäckarna slängde jag ju nåns kläder i och ställde ut i vedbon..där de står kvar..jag kunde inte bry mig mindre.) i carporten, en hurts, en annan hurts och en fjollgarderob från Ikea. En stor fin, men väldigt smutsig ullmatta ligger där åxå, och jag funderar på om det är värt att kemtvätta den och sen sälja den, eller om den ska på tippen..?

I natt klockan 2 slutade jag, och stöp i säng, inte klar, men nästan:)

Ungefär lika klar som nu, för jag orkade inget mer än åka och handla idag efter att vi varit I Stockholm på Bio.

Planes2

 

Vi åkte tåg, som planerat, och det är ju fiffigt det här med att man får ta med två barn upp till 16 år på en vuxenbiljett, jag, syrran och Janelle betalade biljett och Robban, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie åkte ”gratis”. Bilen kan man parkera gratis vid stadshuset på söndagar och det är bara en liten bit att gå. Jag och småknotten kom lite före så vi handlade lite dricka på pressbyrån, två Loka crush  och en äcklig loka/ramlösa viken det nu var, som smakade mynta te och citron…fy fan, som en gammal gin fizz utan alkohol. Brrr. Loppan och Jordan tyckte om den Iaf. *ryser fortfarande vid enbart tanken*

Vi tog 10.11 tåget, och var framme i Stockholm strax före 11. Subito event som anordnade den här Galapremiären bjöd först på brunch på Scandic Klara, och det kändes ju extremt lyxigt :) Jag älskar hotellfrukostar, och det här var ju i samma anda men lite kidsstyle, med plättar och godis i stora lass. Fantastiska plättar! Jag gör superfina själv men är lite sådär för de färdigköpta. Förutom att det är noll ekonomi i att köpa pannkakor/plättar :) så smakar en del inte bra. De här kanske var lagade på hotellet, jag vet inte, men åhhh så goda:)

flygplan 2

Jag fick äta upp Jamies åxå för han var mer intresserad av prinskorvarna.

Oj så tråkigt;)

Fina tjejerna!

flygplan 2

 

Lovelia och Novalie i sina nya me&i kläder, och Jamie i bustagen;) Janelle är mest lycklig över att få se Disneyfilm, det finns ingen som älskar Disney som hon:)

Lite godis;)

flygplan 2

flygplan 2

 

Trixie har me&i tröja hon med, alla tjejerna valde det i morse, de skulle ju vara fina :) Jag älskar när man lyckas få till de där klockrena träffarna på kläder! Inte alltid som det man ger dem faller i god jord, men av me&i ska jag våga skaffa mer:)

Jordan har en av sina favvotröjor, en med Marvels hjältar på:)

flygplann 2

 

Vi smaskade i oss, av allt gott, avslutade med kaffe och wienerbröd och tog oss sen till Rigoletto där bion visades.

I dag var röda mattan en landningsbana minsann:

flygplan 2

Bakom oss i kön stod Anja Pärsson med fru och barn, och jag stod länge och funderade på om jag kände henne, och borde hälsa, men hon såg liksom inte ut att känna igen mig tillbaka…och det är klart, vi har väl kanske inte riktigt hängt på samma ställen, även om jag är typ lika bra på att åka slalom…eller störtlopp..eller vad hon nu åkte :)

Eller not :) Jobbigt att känna igen folk men inte kunna placera dem är det hur som helst.

 

Inne på bion fick vi platser på rad, vi var lite sena och trodde att det kanske skulle bli spridda platser, men det fanns rätt gott om lediga stolar , men minutrarna efter så fylldes de på. Vi gick ut i foajén och hämtade lite snacks och dricka, och där träffade jag på Chatarina Hurtig, som även hon är Bloggvän för me&i, vi har inte träffats innan, men nu har vi åtminstone hälsat och sagt några ord till varandra, man måste ju börja någonstans :)

Sen tillbaka in i salongen, och Jamie tog på sina 3d brillor, som han sen inte tog av sig förrän vi var hemma igen, och han inte fick på cykelhjälmen för skallarna gjorde ont ;)

Jamie flygplan 2

 

Soft tillbaka lutad med chipsen i knät;)

Några av tjejerna:

flygplan 2Jamie ville absolut sitta bredvid syrran, och det fick han såklart, och hade skött sig exemplariskt, han hade fokus på filmen och chipsen, och bara när det blev lite läskigt skruvade han lite på sig. Jordan satt bredvid mig och pratade och berättade, och vi pratade en del om likheterna med den stora svenska skogsbranden. Den här filmen är ju verkligen aktuell just nu….

Jag gillade första Flygplan, men frågan är om inte den här var snäppet bättre. Alla barnen älskade den, och även Janelle som av nån underlig anledning inte sett första, hon brukar se alla Disneyfilmer, gillade den mycket. Robban som mest är inne på läskiga thrillers och actionfilmer i vanliga fall, tyckte att den var toppen han med.

Alltså måste den vara riktigt bra! Hela familjen Wetterholm rekommenderar den hur som helst :)

 

När filmen var slut regnade det…så i småduggande traskade vi tillbaka till stationen och hann med 15.05 tåget.

Hemma runt halv fem, och då strålade solen så jag satt ute en stund, Jamie hade somnat i bilen så han fick sova en stund, och jag drack en kopp kaffe och njöt av värmen. Plötsligt regnade det, samtidigt som solen sken, och då gick jag in och röjde upp köket, innan jag alltså åkte och handlade .

 

I morgon ska jag slutföra deras rum, och åka till Ikea och köpa en blomkruka, alla mina stora är puts väck borta, och så måste jag leta efter ett nytt skrivbord till tjejernas rum, och ev till Novalie. Deras gamla har bågnat och har gjort sitt, och ska jag nu ändå till tippen kan jag lika gärna ta allt på en gång. Lika bra att samla ihop allt i carporten först.

Luncha med Helen som hade finfina nyheter, som ni får höra mer om när jag fått höra mer om dem :)

 

Nu ….sängen!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Angående kläderna så får man väl förutsätta att han har skaffat nya och inte vill ha dessa. Det är väl bara att meddela att de finns att hämta före visst datum och därefter tar du dem till tippen. Verkar onödigt att du går och retar upp dig på ha ns kläder efter så lång tid men å andra sidan verkar det inte som ni har bodelat ännu.

  2. Anna T

    Ang. din matta, så orkar du lägg den på trädgårdsbord och spola av den med vattenslangen, skrubba den sen med en rotborste med ljumetvatten med såpa i. Och spola sen av den ordentligt och låt den hänga ute och rinna av sig innan du tar in den i nått utrymme där den kan torka. Vi har gjort så med flera mattor i sommar, både ullmattor, äkta mattor och de har blivit toppen. Strunt i dyra kemtvättar. Vi hade länge funderat på att lämna in våra mattor men tyckte de blev för dyrt när vi såg ett program från typ Afghanistan där se skurade sina mattor på de viset, å då sa min man…klart vi måste testa för det är ju ganska många i världen som har äkta mattor men inte har tillgång till kemtvätt.. ligger nått i de ;-)