Familjen Annorlunda

Fasen vad trött jag är

Jag fattar inte, men jag är vansinnigt trött och slut, har frusit i flera dagar och det är luddigt i huvudet. Det är ju vädret mest troligt, och att det svängde sådär, jag har svårt att acklimatisera mig! Lägg skolstart på det med allt var det innebär så är det kanske inte så konstigt:)

Men jag är så trött att jag måste krypa i säng alldeles snart…och det är inte likt mig.

 

Tack för era snälla ord om skolan, jag vet att det inte funkade att kommentera, men det är löst nu.

Idag ramlade det in positiva antagingsbesked på FYRA kurser till, så vill jag kan jag nu läsa 175%, men där nånstans går gränsen…;) så jag ska välja en till så det blir 100% och det ska bli så kul! Vet inte riktigt vilken bara för alla är både bra, roliga och vettiga.

 

Idag har jag varit på föräldramöte, jag messade en av tjejernas lärare och frågade om det var liknande på de tre mötena och det var det ju, och då valde jag Lovelias eftersom hon går i ettan. I efterhand kan man ju fundera över om jag är riktigt vettig som trodde att det skulle sägas NÅGOT som jag inte hört innan :)

Jag satt där, och lyssnade och tänkte : Det känner jag igen, hört förut, kan det, just det, jaja..osv och insåg då att Lovelia är mitt sjunde barn som börjat ettan, på samma skola:) och intet nytt under solen, mer än att de fått evakuera skolan och nu är på en annan. Det i sig är ju nåt som alla föräldrar är sjukt orolig över, och jag kan inte ens i min vildaste fantasi tycka att det är nåt att oroa sig över. Vi har haft tur, vi får ha våra barn i en skola i närområdet, för en del blir det längre (oss tex ) för andra närmare, men vafan….merparten av alla dessa ungar får bilskjuts till skolan, så vad gör då en extra bit? (Även om det är den töntigaste bilvägen ever hit..)Vi hade kunnat få skolor över hela stan, och vi med fler barn i skolan hade kunnat få dem på olika skolor…DÅ hade det varit jobbigt att lämna och hämta;)

Nu oroar folk sig över att det är svårt att få parkering, eller att det inte finns en stor gympasal, eller att det är för många elever i skolan…det är ju alltså en skola som vi flyttat in i så det är två skolor i en nu…Trång ja, men jag tycker nog att det är vad man kan förvänta sig. Eller att de äter lunch i klassrummen….gosh, jag kanske är knäpp men jag ser inga problem här:) Inte heller är det ett problem att det fattas saker, det ska fixas saker, man måste testa olika lösningar osv.

Jag litar på att skolan gör det bästa de kan. Det har jag alltid gjort. Nej, jag gillar inte att de bytt skola, men vad var alternativet? Gå kvar i mögel och giftiga ångor från plastmattor eller vad det nu är…?

Den här skolan gick Janelle och Patricia högstadiet på, och jag svor då att aldrig sätta något barn där igen för sämre rektor kan inte existera…men nu hade jag dels inget val, och dels är rektorn borta ( förhoppningsvis avskedad) men främst så är det ju bara lokalerna, hela vår skolas personal är med, alla våra värderingar och arbetssätt.

Jag är glad att det blev den här skolan. Jag hoppas innerligt att de fixar vår gamla skola snabbare än snabbast, men jag litar på och förväntar mig att skolan kommer lösa det här på bästa sätt för eleverna, Skit samma om föräldrarna får leta parkering…kanske skulle man kunna tänka sig att ens barn gick in själv på skolan? Eller är det verkligen helt omöjligt?  Vi har följt med ungarna första skoldagen, sen har de fått skjuts till parkeringen på vintern, och cyklat på vår/höst, och nu när jag är ensam får de gå eller cykla året om.  Curling är inte bra för våra ungar, de kan så jäkla mkt om man bara tillåter dem. Mina barn har alltid koll på sina saker, det har på sin höjd försvunnit nåt par vantar eller så, medan andra ungar skulle tappa bort huvudet om det inte satt fast på halsen ;) Jag tror på att låta dem ta ansvar för sina saker och sig själva. Det lär iofs ingen ha missat ;) (eh och hemma har de absolut noll koll, och även här noll curling så jag vet inte vad som felar här..,hehe?)

 

Äh, jag vet inte, fattar ni hur jag menar? Jag menar ju inte att det är fel som alla andra gör och att jag gör rätt, utan att man kanske gör saker år efter år utan att reflektera över det.

Hur som helst, om man bortser från mitt klagande här, så gillar jag föräldrarna i mina barns klasser:)

Men det är väldigt kul att konstatera att det alltid finns de där olika föräldratyperna som man läser om i varje klass..;)

Jag är väl då den coola, laidback morsan, medan det finns hönsföräldrar, prettopäron, karriärföräldrar, bohemiska par osv…:)  Jag kan vara oerhört kategoriserande när jag vill, hörs det ;)? Och cool som i lugn och trygg, inte ball och fräck ;)

 

Som sagt så sades inget nytt, jag har sett alla papper förr, jag har hört all info från fritids fast jag inte har barn där, jag har koll på vilka böcker de använder, nu var det en ny iofs :) och jag vet skolans rutiner. Det känns fasligt tryggt och skönt.

Och jag vet att det i varje klass finns föräldrar som sitter där med sitt första barn, som aldrig hört något om skolan, som inte vet alls hur något funkar, och som är oroliga för att deras barn inte ska ha det bra.

Jag kommer ihåg själv hur det var när Janelle började skolan:)

 

Jaja, mötet var slut vid 20 och jag åkte hem till min syster som var barnvakt, tusen tack ♥ och sen somnade barnen som de skulle:)

 

Jordan var till tandläkaren idag, fast han igår tydligt deklarerade att HAN minsann inte tänkte följa med, så lät han sig övertalas. Jag sa att vi ju kunde ringa och säga att han inte ville komma idag, men då fick vi en annan dag i stället, och efter att ha fattat det så kunde han väl tänka sig att följa med då;)

Parkerade långt ifrån, och fick promenera med småkillarna, och sen fick vi komma in direkt. Jordan gapade så fint så, och skrattade när hon petade på tänderna. Jag skrattade inte direkt när han hade början till ett hål på en av de bakersta kindtänderna;(  Jag tar det som ett personligt misslyckande.  Han har varit väldigt lättkväljd så det har varit svårt att få borsta ordentligt längst bak, men ändå..

En röntgenbild togs och sköterskan var mäkta imponerad av hur duktig han var, han är ju inte ens fem år, om än snart. Det behövs inte lagas, men flourlackas nu och om sex månader, och sen fluxa.. Han gillar inte det, och fattar nog inte hur man gör, och blev jätteledsen nu ikväll. Flux med jordgubbssmak….tjejerna gilla det :)

Nästa vecka är det nästa unge som ska dit;)

Jag brukar ringa och samordna alla tider, så jag kan ta med alla som ska dit samtidigt, och det brukar alltid funka, men i år har jag inte tänkt så långt, och får åka in flera gånger. Gör inget, det är inte långt, men nog är det smartare på det andra viset :)

 

Jaja, det var väl det, jag väntar på att badrummet ska bli ledigt…nån tonåring smet in precis före mig och det kan innebära en lång väntetid…bäst att gå och banka lite på dörren:)

 

Sen sova!

Natt i natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Barn måste få förtroende och ansvar för att växa och bli självständiga. Att ta sig själv till skolan (och komma i tid) är ett stort och viktigt steg. Min dotter har cyklat vår landsväg ca 3,5 km själv till skolan sen första klass höst & vår och gissa om hon har vuxit med det ansvaret, stoltaste tjejen på vischan :-)

  2. annakarin österström

    Vad kul att du tackade ja till folkhögskolan det tror jag du inte kommer ångra.Har läst på folkhögskola varit toppen men inte hola.bra kämpat med alla barn när din man inte kunde tömma sin sopkorgen utan flydde istället……..

  3. Mona

    Har Du sett ”Familjen Annorlunda” tråden på Flashback? Du är med en hel del… Just saying

    Carola: har inte kollat där på ett tag, men de brukar ju vara lite… Eh tja speciella;) man kan säga korkade idioter med förutfattade meningar åxå ;)
    Måste kanske kika in och se vad de förfasar sig över denna gång :)
    Det de skriver där rör mig inte i ryggen eftersom de aldrig någonsin skulle våga säga det face to face, men man undrar allvarligt hur vissa är i huvudet?

  4. lee child

    Sluta åk med TAXI KURIR så länge som dom inte har kollektivavtal för sina chaufförer så dom kan få förmånen av avtalsenliga löner. Som det är nu så driver TAXI KURIR modernt slaveri det är en typ liknande pyramidspel där toppen tjänar grymt med kosing och botten går minus. Så sluta åk o ta ett bolag med riktiga avtal mm.

  5. Åsa

    Fast jobba man och har barnen på fritids så måste man nästan parkera och gå in för att hämta sina barn …. Tror inte personalen skulle uppskatta att alla föräldrar lät barnen gå hem själva från fritids , inte de yngsta iallafall

    Carola: hämta är en annan sak, det är lite olika tider och inte samma problem. Lämna på morgonen var det, fast…. Vrf skulle det vara ett problem för personalen att barnen går hem själva?
    Om man tänker efter är det ju inget problem:)
    Och jag menar inte att det är fel att hämta/ lämna barnen, bara väldigt tidsödande och i parkeringssynpunkt väldigt kaotiskt. Barnen skulle i de flesta fall klara det utmärkt:)

    1. Åsa

      Jag tänkte mer på hämta än lämna … Problem vet jag inte men jag hoppas att personalen vill hinna prata lite med föräldrarna ( och föräldrarna med personalen) om hur dagen varit etc … Så är det på vårat fritids iallafall, finns ju fritidsverksamhet även för lite äldre barn och då är det nog vanligare att barnen går hem själva ..

      Carola: jag pratar om barn från typ fsk klass och uppåt, jag tycker att jag får tillräcklig info av mina om hur dagen varit, det handlar ju lite om att man får släppa taget lite om sina barn. Acceptera att man inte vet allt längre ;)
      Är det problem ringer ju personalen .
      Men som sagt, hämta är inte samma kaos eftersom det sker lite olika tider :)

      1. nettan

        Jag följde med dottern första veckorna in på skolgården när hon gick förskoleklass, sen orkade jag inte med parkeringskaoset och dottern klarade sig utmärkt själv. Hon hade ju inte ens tid att säga hejdå

  6. Sara

    Det är ju så, vissa ser alla möjliga och omöjliga problem!

    Det är inte lätt att fluxa när man är fem år. Min dotter använder en fluor som är smakfri, som vatten, det är det enda som funkar. Annars finns det sugtabletter med fluor med tex smultronsmak. Det är ju bättre om inget annat funkar!

  7. Helena

    Wtf ska föräldrarna tjafsa om parkering????? Låt ungarna ha en egen värld som de klarar sig i. Låt dem gå, cykla eller få skjuts men sluta följa med dem in….detta curlande handlar om oroliga föräldrar och barn som inte tillåts bli självständiga. Heja dig Carola som litar på både skolans och barnens kompetens.

Comments are closed.